אני ממש, ממש לא מסכימה עם כל מה שהבאת פה.
צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים?
סבבה.
בדיוק בגלל זה אני לומדת באולפנא, מקפידה על שעות עיון (שעתיים בשבוע ללמידה בבית מדרש) גם בחופש עם ספרים שלקחתי מהאולפנא, הולכת לשמוע שיעורי תורה..
מי אמר שהחילונים הם "רשעים", כמו שכתוב במה שהבאת?
אם השאלה היתה על עבריינים או פושעים, התשובה שלך היתה נראית לי הגיונית ולגיטימית.
אני חושבת שמה שהבאת לא קשור בכלל.
מה זה "בגרת ותצליח להתמודד יפה"?
הם אנשים כמוני וכמוך, לא משהו שצריך לדעת להתמודד איתם!
נכון לעכשיו, אני מנהלת בפורום אחר דיון עם שני חילונים על שלושת השבועות ולמה צריך את כל המנהגים.
אחד מהם השתכנע בצדק של הדברים.
הוא חבר ממש טוב שלי.
זה שגרמתי לו להבין ולהסכים עם הרעיון של שלושת השבועות ותשעה באב, לא שווה שאת זה?
תראה, אף פעם לא אמרתי שזה צודק שהם מחללים שבת.
אבל בשבילם, אני עוד קשר לדת.
אני עוד מקור להפנות אליו שאלות.
אם לא היה להם אותי, דמות נגישה וזמינה, למה שהם אשכרה יתאמצו לחפש תשובות?
אם אני כבר פה, אז סבבה, שואלים.
ואני גם לא על תקן ה"רב" שלהם, אבל אני משהו שמחבר ליהדות.
אף פעם לא הצדקתי את הדרך שלהם, ופעם אחת כששאלתי חילוני מה המצב והוא ענה לי "ב"ה", הייתי מאושרת.
הם יודעים טוב מאוד שהדבר שהכי הייתי רוצה בשבילם הוא שיחזרו בתשובה.
אבל אני לא אנסה לשכנע אותם לשום דבר, הם בחרו את הדרך שלהם, אני פשוט אתפלל שיום אחד הם יגיעו לאמת ואמשיך לענות להם על שאלות.
וזה לא שהם "רק" לא עובדים את ה', אבל מה לעשות, לאדם ניתנה בחירה חופשית והם נולדו למציאות של חילוניות.
אין לי דרך לשנות אתזה.
אז שוב, אני אמשיך להתפלל בשבילם שיגיעו לאמת.
זה שאני מסתובבת בחברה חילונית רק מראה לי שלמרות שהם לא שומרים שבת ולמרות שאני כלכך כלכך כלכך לא מסכימה עם הדרך שלהם, יש לי מה ללמוד מהם, גם הם בני אדם, ובני אדם טובים מאוד.
אז כן, אני לא רואה בקשר עם חילונים "התמודדות" מסויימת, אבל זה ממש תלוי, במקרה שלי זה אנשים מקבלים שלא מנסים להשפיע עלי או למשוך אותי לאף כיוון.