נקודה למחשבה. רגע לפני ט' באב...יער"ב שיחי

בית המקדש השני נחרב על שנאת חינם. כבר 2000 שנה אנו משתוקקים הן בגלות והן כשחזרו לארץ שהמקדש ייבנה.

אבל,

האם אנחנו ראויים לזה?

אני לא מבין מאיפה כל השנאה הזאת בין חלקי העם באה!

אז מה שהוא לא חושב כמוני?

זה אומר שהוא לא אח שלי?

זה אומר שהוא אויב שלי?

אז נכון שהוא לא צודק...אבל זה אומר שהוא לא יהודי?

מי אנחנו שנחליט מי יהודי ומי לא?

אפילו ישעיה הנביא נענש על זה שהוא כינה את ישראל בכינוי של "עם טמא שפתיים".

אז ק"ו שלקרוא למשהו "אתה שמאלני לא יהודי! בוגד! וכו' וכו' וכו'" מגיע עונש הרבה יותר חמור. 

יכולתי לכתוב עוד ועוד...אבל נראה לי שזה מסכם את העניין.

צום קל ומשמעותי לכולם.

בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם וגוש קטיף נחרב בגלל11223344

בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם וגוש קטיף נחרב בגלל אהבת חינם

איך אפשר לאהוב את מי שמשחרר מחבלים : http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223934

ומתאכזר ליהודים : http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223929

מאיפה אתה יודע למה הגוש נחרב?דוסית גאה!

תפסיק לדבר שטויות, אתה לא חז"ל שיכול לקבוע מה נחרב ולמה.

דוסית קודם כל תרגעי11223344

אבל האהבה שהייתה למגרשים בפירוש הזיקה מאד למאבק

משל המקל והכלביפתח_

אתה כמו כלב שמרביצים לו עם מקל ובמקום לנשוך את מי שמחזיק במקל ובאמצעותו הוא מכה אותו,

הכלב נאבק במקל.והכלב לא מבין שגם אם ישבור את המקל,האדם המכה אותו ימצא מקל חדש!

המאבק שלנו הוא לא נגד החייל שמפנה את גוש קטיף,אלא נגד הבנאדם שמחזיק בו,נגד הממשלה!

11223344 אתה יכול להסביר??אחוש
המאבק שלנו הוא לא נגד הממשלה!!!לולה=]

בס"ד

לא הממשלה ולא הצבא ולא אף אחד אשם בחורבן גוש קטיף!!

אנחנו אשמים!!! כל העם כן גם החיילים וגם המששלה וגם המתנחלים וגם השמלאנים!

זה כמו שאנחנו לא מאשימים את נבוכדנצר בחורבן הבית,  אלא את עצמנו- ע"ז, גילוי עריות ושפיכות דמים.. הוא היה רק השליח שעשה את רצון ה'.

בסופו של דבר זה היה עונש כבר לכל העם, לא רק לתושבי גוש קטיף.

אז במקום להיאבק ולשנוא את החיילים, את אריאל שרון, במקום לא לסלוח ולהישאר תקועים בכעס אז בואו ננסה למצוא פיתרון אמיתי, כי כעס שנאה וכל מיני אלמטים שכאלה לא יעזרו לבניית הגוש בחזרה ולתיקון כללי שכולנו צריכים לעשות אלא רק מוסיפים רע בעולם

לולה גם וגם11223344

את צודקת שכל האסונות באים בגלל עוונותנו ואנו חייבים לחזור בתשובה אבל במקביל אנו צריכים להוקיע את שונאינו ומבקשי רעתנו ועד היום אנו שונאים את נבוכדנצר טיטוס ושרון

(ולפני שמישהו מתקומם על ההשוואה שידבר קצת עם המגורשים על הסבל שהם עוברים עד היום בגלל שרון וחייליו)

רק רגע...אנונימי (פותח)אחרונה

אבל אנחנו לא מדברים בשבחו של נבוכדנצר על זה שהוא היה השליח של ה'. נכון??!!

יש משפט כזה שה' נותן לרשעים לעשות ת'עבודה המלוחלכת.. (במילים שלי, כמובן...)

יש לנו, וגם להם ת'אפשרות להיות השליחים של ה' לדבר מצווה, ואנחנו נבחר להיות השליחם לדבר עברה????????? (אחרי הכל, זו הבחירה שלנו...) 

יפתח, המקום לנשוך את המקל-הממשלה,דוסית גאה!

אולי תשאל את המכה-ה', למה הוא עשה את זה...

אם אפשר מקור לשטות הזאת?שלומי20104

הרב אברהם יצחק הכהן קוק / אורות הקודש ג, עמ' שכד
אם נחרבנו, ונחרב העולם עימנו, על ידי שנאת חינם - נשוב להיבנות, והעולם עימנו ייבנה, על ידי אהבת חינם.

ברור שאני לא יחלוק על מרן הרב אבל אם נגיד שיש דבר כזה אהבת חינם אז אנחנו מצווים עליה(אא"כ אין דבר כזה... למה שלאהוב יהודי יחשב חינם?)

אין מצווה לשנוא אותם!

איך אפשר? באמת שאלה. עם המון המון עבודה ולימוד של מה זה דך הגאולה ואיך זה עובד!

ואני לא אומר שצריך תמיד לאהוב בחוץ בגלוי, כן לפעמים צריך להראות פנים כועסות אבל בפנים לשנוא יהודי? מאיפה לנו?

אבא שכועס על הילד שלו כועס עליו מבחוץ, הוא שונא אותו?! ח"ן!! הוא אוהב אותו אהבת נפש ולכן הוא רוצה לעזור לו לתקן את דרכיו!

"האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה.

אבל הננו מוצאים את עצמיותה, גם אחרי הבקורת היותר חפשית, נקיה מכל מום. 'כולך יפה רעיתי ומום אין בך'" (מרן הרב, אורות עמוד קמ"ט)

וואו,שלומי,מאיפה צצת? ברוך השב שיראל.

ומסכימה איתך,ועם פותח השירשור.

1122344 על איזו אהבת חינם אתה בדיוק מדבר??יער"ב שיחי

רגע שאני אבין נכון, לפני הגירוש היתה אהבה בין כל חלקי העם??

ליפתח11223344

המאבק הוא נגד מי שעומד בראשות הממשלה ונגד כל מי שמשתף איתה פעולה בפשעים נגד העם היהודי כי אין שליח לדבר עברה

אחוש מה להסביר?

בקשר לסבל של המגורשים-talr123

שהמגורשים ישנאו את שרון, מה הקשר אליך?

אנחנו כואבים את חורבן הגוש לא בגלל סבל הומניטארי של מישו, אלא את העניין של התנתקות וויתור על חבל ארץ מארץ ישראל. בלי קשר למה היה שם ולמה שנגרם כתוצאה ממנו.....

וגם, כמובן, את העובדה שהיו פה יהודים נגד יהודים....

ואוו. בדיוק.נושי104

יפה! כל מילה! אהבתי.. מחזקת את דבריו

ערב טוב!

אם התכוונת אליי- אני בת...talr123

אוף, אנשים לא רואים שטל זה שם של בת? |נעלב|

לא, התכוונתי לפותח השירשור..נושי104

אופס....talr123

סליחה..

אממ, יש לי חבר טלאני17
חח..טל זה גם של בן וגם של בת-pnina-

כמו: יובל, דניאל, נעם, טל וכו'...

לשנוא מגרשים זה ממש לא בחינם11223344

תרגעו אתם מתנפלים עלי אבל על מי שנותן את ארץ ישראל לערבים ומכניס יהודים לכלא על הגנה עצמית וחוטף ילדים תמנים ומגרש יהודים מסיני ומביא נשק לערבים אתם מרעיפים אהבה

נראה לאיפה נגיע אם האהבה שלכם אהבה לשונאי ישראל וכמעט שנאה ל"קיצונים""פנאטים"

דבר ראשון אני אוהב אותך!שלומי20104

כן אני אוהב אותך!!

ולהגיד לך משהו? לצערי אני עוד בדרגה שאני אוהב אותך הרבה הרבה יותר מאלה שגירשו.

כן ברור שיותר קל לאהוב שזה מסתדר עם ההגיון הפשוט שלנו,

אבל אם נבין את המציאות בצורה יותר עמוקה נבין שאנחנו צריכים לאהוב את כולם!

ושים לב כתבתי במפורש כן יש להם טעיות גדולות  "האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה." יש המון דברים שצריכים תיקון הרבה מדי אבל זה לא מבטל את החובה שלי לאהוב אותם.

הערה קטנה: אני לצערי עוד לא מושלם ורוב הבקשות שלי מהקב"ה מבוססות על רחמים וחסד ולא על דין( הסבר מה ההבדל בין רחמים לחסד לא כרגע העיקר שזה דברים שאנחנו מקבלים מהכיוון של הקב"ה במתנה להיפך מדין שזה אנחנו מקבלים מצידנו שזה מגיע לנו), לכן בגלל שאני רוצה שהקב"ה יתנהג איתי לפנים משורת הדין אני עושה ככה לבניו ומנסה לנהוג איתם לפנים משורת הדין ולא לפעול בצורה שמחזקת את מידת הדין בעולם, במיוחד לא בתקופת בין המצרים שאז בכל מקרה מידת הדין כבר מספיק חזקה.

ערב טוב ושבת שלום.

טל זה שם של שניים... תמיד חושביםש אני בץ-גיטריסט-
בץ הצב, כאילו.. -גיטריסט-

סתם סתם.. תיקון טעות- בת

הלווי שנזכהאברהם איתן

לקים אהבת חינם

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך