אנחנו עושים בסניף יום גוש קטיף. מן הסתם נראה סרט ... אבל אין לנו רעיון מה לעשות חוצמיזה..
אז ככה:
א) דחוף רעיונות לעוד תוכן.. דברים מקוריים יתקבלו בברכה
ב) איזה סרטים יפים יש על הגוש שאתם ממליצים?
תודה רבה! ושבת שלום!
אנחנו עושים בסניף יום גוש קטיף. מן הסתם נראה סרט ... אבל אין לנו רעיון מה לעשות חוצמיזה..
אז ככה:
א) דחוף רעיונות לעוד תוכן.. דברים מקוריים יתקבלו בברכה
ב) איזה סרטים יפים יש על הגוש שאתם ממליצים?
תודה רבה! ושבת שלום!
![]()
אגב,יש גם את הערכה הזאת של מערכות החינוך על גוש קטיף, אם תצליחו להשיג אולי תמצאו שם משהו...
-------------
יושבים במעגל- ברקע- מוזיקה רגועה- ומתחילים 'דמיון מודרך'
"תחשבו שאתם עכשיו על חוף הים הזהוב. מסביבכם דקלים, הים הכי כחול שאפשר לחשוב [וכו'-מתארים את הנוף של גוש קטיף] ופתאום- הכל נעלם. לוקחים לכם הכל".
"תחשבו שאתם על הר גבוה, הרוח מנשבת- רואים את כל ארץ ישראל..... [מתארים את הנוף של צפון השומרון] ופתאום- הכל נעלם."
מחלקים לכל אחת דף- ואמרים לה לצייר/לתאר את הבית שהיא הייתה רוצה שיהיה לה- איך הוא יראה.
עוברים וקרעים את הדפים של כולן.
אפשרות אחרת:
מחלקים לקבוצות ומביאים לכל קבוצה לגו/פלסטלינה ואומרים להם לבנות בית כמה שיותר יפה- ואז הורסים להם.
-שמים ברקע את הדיסק "נגוהות מאופל"- שירים של חליליות שמשולב בהם הקלטות מהגוש-
שואלים איך הבנות הן הרגישו שקרעו להם את הדפים
מתארים את גוש קטיף- המקום, מה הוא היה וכו' ואז מספרים על הגירוש.
מקריאים את הקטע של הרב חנן פורת "איפה ישנם עוד אנשים כמו האנשים ההם" [בתחילת הספר "שחר כתום".
אפשר לפתוח דיונים, לספר חוויות ועוד.
---------------------------
זה טוב.. אפשר עוד רעיונות שמתאימים יותר לסניף?איזה 80 ילדות ביחד...
ועוד משו~
אפשר גם לדבר על איך מתוך המשבר שזה גרם את הכוחות שהיו ויש אותם עדיין... (אבל זה מתאים יותר לגדולים)
ןאפשר גם לדבר עם השבטים הצעירים שהיו וקטנים אז על הניסים שהיו (יש ספר על זה)
ושכל הסניף ביחד יצא להתרמות למען ועד מתישבי גוש קטיף שיעזור לבנות יישובי קבע
אני וחברה שלי עשינו תערוכה עם שלט ענק (בערך 5 מטר..) עם תמונות וסיפורי ניסים קצרים כאלה, וכתבנו למעלה: "כי לא יטוש ד' עמו ונחלתו לא יעזוב" ותלינו בסניף.. ועל שולחן אחר ספרים על הגוש ועיתונים על הגירוש וכדו'. היה ממש יפה!
את יכולה להראות להם את הסרט 'המרגלים', יש את זה ביוטיוב. זה על אנשים שתולים של המדינה שהתחפשו לאנשי הגוש ועשו כאילו הם איתנו.. וגם רואים שם תגירוש ואיך שהוציאו אנשים בכח וזה.
נ.ב.
בהצלחה!!
אולי אפשר לעשות את זה גם על הגוש.
שעוותת בנינו אוהל. השקענו בו ת'חיים. [זה היה כשהייתי בזרעים...]
עבדנו עליו שעעווותת. הוא יצא מושקע, יפה, איכותי.
פתאום בא אח של אחת המדריכות, ופשוט קרע לנו ת'חבלים. כל האוהל נפל...
>>
זה כדי להמחיש מה ההרגשה כשהבית הקטן שהשקעת בו זמן נהרס. אז ק"ו ישובים שלמים שבנית, שנהרסים בשניות קטנות..
זה מה שישלי..
אמרו לו כשהוא היה בזרעים נבטים משו כזה.. שיש תחרות בינהם לבין גב"ש הם צכים לבנות דגם של המגדל מים שלהם ובית אל של הפינת חי. והם שנים עבדו על זה בדקו מטרים וחישבו ובנו והכל.. ואז המדריכים באו ושרפו את זה.. רעיםםםםם
זה-
הפצמ"ר האחרון.
בהצלחה!
סרט יותר מזעזע. למרות שיש ילדים קטנים.. ובדיוק בגלל זה... הם לא יודעות בכלל מה היה שם. בקושי נולדו....
באיזה כיוון???
יעני משו כמו הסרט על עמונה?
[יש שם קטע כזה שרואים יס"מניק מסריח דופק נגחה לאיזה בחורצ'יק מסכן. אבא שלי עמד שם בצד (רואים אותו).. קיצר, הבחור תבע ת'יס"מניק, הזמינו את אבא שלי להעיד וחארטות כאלה, ובסוף היס"מניק היה חייב לו מלאא כסף... לא זוכרת בדיוק כמה... איזה מיליון+...]
אפשר להביא משהו מהגוש להעביר שיחה קצרה..
הסרט חלום קטיף מתאים לדעתי לכל הגילאים..
ויש סרט "יהודי לא מגרש יהודי" על משפחת נמיר שהוא סרט ממש טוב אבל הוא קצת קשה לילדים קטנים..
ממש כיף ומחזק לראות שאנשים עושים ערב גוש קטיף, כי הגירוש קצת יצא מהמודעות של האנשים והרבה אנשים לא יודעים מזה גוש קטיף(בעיקר הילדים הקטנים)..
שיהיה מלאמלא בהצלחה![]()
![]()
![]()
ההתמודדות לפני הגירוש, המתח, מה עשו וכו'
ופחות על הגירוש עצמו בפועל
חזק מאד
א) אנחנו אמרנו להם לבוא לסניף ב7 וחצי כדי שיהיה חושך בחוץ, ונתנו להם מלא חומרים (קרטונים ודברים כאלה)
חילקנו אותם ל2 קבוצות ואמרנו לכל קבוצה לבנות את הבניין הכי יפה שהם יכולים. אז כל קבוצה עבדה שעה והקיעה את הנשמה שלה בבניים שלהם, בסוף לקחנו אותם ואת הבניינים החוצה ושרפנו להם את הבניינים מול העניים.
הם לא התלוננו ששרפנו להם את הבניין או משהו, הם דוקא רצו לראות אותו נשרף.... אבל המסר עבר ממש חזק.. קשה לאבד משהו שאתה כל כך השקעת בו.
ב) משחק ביתי - סרט יפה
או תפילת הנערות אבל את זה הם בטח ראו כבר
מקווה שעזרתי!
אז אפשרא לעשות אותה על מגרון תובב"א שה' ישמור עליה אמן
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים