טוב, החלטתי לא לנצל"ש למישי, אז פתחתי שירשור חדש..בת-ישראל-וציון

תגידו, נכון אתם עושים בחודש אב פעולה על גוש קטיף וזוכרים אותו שנה אחרי שנה? ומה קרה לחבל ימית, גם שם השקיעו ובאו והרסו להם, גם זה היה חלק מארץ ישראל (בניגוד לדעות שרווחו בעבר), שממה, ויהודים באו והתנחלו שם ובנו שם דברים מדהימים, למה אף אחד אינו זוכר את חבל ימית? למה לא מעבירים פעולות על זה שבטי נבטיםנצינים-מעלות ואולי אפילו מעפילים אפילו יודעים שאי פעם היה בסיני ישוב יהוי שגם שם הממשלה בגדה בהם והרסה להם את הבית??

לידיעתכם- מבירורים נראה שהמקום היחיד שבו ישנם פעילויות לזיכרון חבל ימית הוא בחבל לכיש.

לידיעתכם- יום פינוי ימת הוא ב' אייר התשמ"ב (1982).

אולי הגיע הזמן להתחיל לזכור? להביע הערכה? לקוות לחזור?

-אבקש ואשמח לתגובות-

"עוד אבנך ונבנית"!

צודקת... יישר כוח על זה!!!אלחי
צודקת לגמרי, אצלנו אישית בבית ימית זה כן מדובר...עץ על מים

אבא שלי היה בפינוי ימית מהמתבצרים נראלי... אז ...

אני מהגושאני ואנוכי

ובאמת אני כל שנה לא מבינה למה הופכים את אנשי הגוש למסכנים!! כאילו, כשמאבלים על הגוש לא אמורים להתאבל על חורבן אישי של הבתים של אנשי גוש קטיף האבל אמור להיות בכללי על ארץ ישראל..

באמת שאני לא יודעת למה עושים ככה.. צודקת לגמרי

באמת.. אני בקושי יודעת על זה משו...תהילול

ומה קשור חבל לכיש לימית???

איזה ישובים שם עושים משו לזיכרו??

תהילולאתר זכרון ימית

בחבל אשכול גרים מגורשי ימית ויישוביה.

חלק מהיישובים הם מושבים שהיו בפיתחת רפיח (חבל ימית) והם נעקרו לפתחת שלום כמו פריאל פריגן סופה חולית ועוד.

אני שאלתי לא מזמן את המורה שלי,תן חיוך....=)

והיא אמרה לי ככה:

"נכון שימית נכבשה או משו כזה, אבל היא בכלל לא היתה בשטחים של א"י..."

ואני שעות ניסיתי להתווכח איתה על זה אבל...

צודקתאתר זכרון ימית

את צודקת מאה אחוז ולכן הקימו קבוצה של ימית בפייסבוק והם בעזרת ה' מתכננים מפגש של כל מגורשי חבל ימית שנה הבאה לציון 30 שנה לפינוי ימית.

כולם מוזמנים להצטרף לקבוצה ולהיכנס לאתר הזכרון לימית בכתובת : www.yamit.lanegev.co.il

כמו כן יש מוזיאון הגדת חבל ימית במושב דקל במועצה אזורית אשכול.

ממש חשוב לבוא לשם ולפרסם את המוזיאון 

פרטים על המוזיאון: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/211502

"הגדת חבל ימית" – מרכז מבקרים

פה תפגשו אנשים, נופים ומעשים שהפכו למיתוסים בהוויה הישראלית. כאן תשמעו את סיפורו של חבל ימית, שהקמתו החלה בשנת 1971 ובשנת 1982 
הוא נעקר בעקבות חתימת הסכמי קמפ דיוויד.
כאן תתרגשו מהסיפור המלא בקסם העשייה, הערכים והתקווה.
"הגדת חבל ימית" במושב דקל אשר בחבל שלום, במועצה אזורית אשכול.
בתיאום מראש: תמי שיבת – 052-3965589 / זהבה שקד – 054-6668856

מי שרוצה עוד פרטים ותמונות  מוזמן לשלוח מייל ל : sinay.yamit@gmail.com

עד כמה שאני יודע יום פינוי ימית זה בכ"ח בניסן.-פשיטא-

באמת אף אחד לא זוכר את זה אבל אבא שלי כל שנה מדבר על זה עם הכיתה שלו בבית ספר, ובטוח יש עוד אנשים שעושים את זה.

פשיטא זה מכ"ח ניסן עד ב' באייראתר זכרון ימית
בעז"האחת העם...

עוד בימים הקרובים נזכה לגאולה שלמה ולהחזרת גם הגוש גם ימית וכל חלקי ארץ ישראל!!

נ.ב

יענו הקפצה...

תודה לכל המגיבים,בת-ישראל-וציון

חשבתי על זה- אולי אפשר לעזור להעריך את ימית, לגרום לעם לקוות לחזור אליו כמו שמקווים לחזור אל גוש קטיף (ואח"כ נעבוד על עבר הירדן המזרחי חושף שיניים), לפי דעתי ולפי מה שהבנתי, "הבעיה" בחבל ימית היתה שלא הגדירו אותה כחלק מארץ ישראל, (חשיבה הגיונית, האדם שהורה על הפינוי היה מנחם בגין, איש ימיני, מפקד האצ"ל ופעיל בבית"ר, הוא לא היה מסכיפם לוותר על חלק של ארץ ישראל..אם היתה מודעות שזה חלק מארץ ישראל). הרעיון הוא פשוט לגרום למודעות- עכשיו יש שתי שאלות- אחת, איך עושים את זה, וזאת לא בעיה, יוזמה, פרסום, הקמת אירועים, העלאת המודעות וכו'. השאלה השניה, מה הלאה? זיכרון צריך לתרום למשהו, ברור שצעד של זיכרון חבל ימית הוא צעד מבורך, אבל מה אחרי זה? מה הלקח שלנו מיזה? לאח שלי יש ביטוי כזה "כשנגיע לגשר נשרוף אותו", אז כשנגיע למצב בו אנו יכולים לשחרר את גוש קטיף וחבל ימית ושאר חלקי הארץ, במהרה בימינו, נעשה זאת. אבל מה יהיה הלקח שלנו כציבור מהזיכרון הזה. ברמת העיקרון אני שואלת: נכון, "נזכור ונחזור", אבל חוץ מלזיכור כדי לשוב, בשביל מה אנחנו זוכרים לבינתיים? אני עדיין מנסה לחפש תשובה, כי אני בטוחה שהצעד שאני רוצה לעשות יש בו מעשה נכון, אבל אולי בשל השעה המאוחרת, אני לא מגיעה לתשובה לשאלה, אשמח אם תעזרו לי לענות עליה.

(גם אנשים שעדיין לא הגיבו הייתי שמחה אם יחשבו על זה... הרעיון הוא לעלות את המודעות הציבורית לא??חושף שיניים)

לילה טוב ובוקר טוב!

תשובהאתר זכרון ימית

אבי פרחן (ממגורי ימית המפורסמים) דיבר בדיוק על הנקודה הזאת והוא אמר שכבר מעכשיו (זה היה ישר אחרי הגירוש מסיני) צריך ללמוד על סיני כדי שכשנכובוש את סיני מחדש היא לא תהיה בענינו כזרה וחדשה אלא מוכרת ושנרגיש שחזרנו הבייתה.

ובקשר למודעות חשוב לשלוח מיילים לאתרים ועיתונים שיפרסמו כתבות על ימית .

אני שלחתי לקראת יום השנה והיו כמה אתרים שעשו כתבה על ימית ועיתון ש"ס עשה אפילו כתבה ענקית

תשעה באב מאחד לדעתי את כל האסונות האלההאדמו"ר מצנעא

אך ניתן ויש לציין את זכר אותם ימי פורענות קשים!

בציפייה לישועה שלמה...

מקפיץליאור 1
סרט אבי פרחןאתר זכרון ימיתאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך