לפני כמה זמן היה פה איזה ויכוח ואני אמרתי שאנחנו, יהודים, יותר טובים מערבים כי אנחנו הבנים של המלך והם הבנים של השפחה ... מיד כמה אנשים פה קפצו עלי ואמרו שזה גאווה להגיד את זה ושזה שטויות,
אז דבר ראשון, זה באמת לא בא מגאווה !
דבר שני, השבת קראתי את "אביהם של ישראל", על הרב אליהו שליט"א.
ובאחד הסיפורים מסופר על שייח שהתעצבן על חיילים שבאים עייפים ומסריחים למערת המכפלה וישנים של על הרצפה בחוץ או מש'ו כזה, אז הנה מה שהרב אליהו אמר לו :
"תקשיב יא שייח! אתה יודע שאם יבוא משארת לפני המלך עם בגדית מלוכלכים ויגיש לו אוכל עם מגש מלוכלך לפני כל השרים ועבדי המלך, אחת דתו להמית. אבל אם הבן של המלך, שלא היה בבית אבא ואמא הרבה שנים, ואבא שלו דאג לו ואמא שלו בכתה עליו בלילות- אם הבן הזה יבוא אחרי עשרים שנה של נדודים בלי להזמין תור, ויבוא עם בגדים קרועים ומאובקים וייכנס לאמצע ישיבת השרים ויאמר: אבא חזרתי!, יבוא לאמא שלו ויאמר לה: הנה אני, אמא, חזרתי הביתה- אבא ואמא שלו יחבקו אותו בכל לב, עם הבגדים הקרועים והמאובקים, זה הבן שלהם!!
תקשיב יא שייח!! אברהם זה אבא שלנו, שרה זאת אמא שלנו, אנחנו מתנהגים פה כמו בבית, אתם בני אל פטמה, בני השפחה, בני הגר, אתם מתנהגים כמו שראוי למשרת להתנהג, ואנחנו מתנהגים כמו שראוי לבנים להתנהג."
אז זה הוכחה מהרב אליהו זצ"ל שמה שאמרתי לא היה שטויות,
אני אשמח אם מי שיצא עלי שמה, יענה לי , אפילו באישי , תודה !
וסליחה על החפירות ![]()