אז ככה,סתם אחת

לפני כמה זמן היה פה איזה ויכוח ואני אמרתי שאנחנו, יהודים, יותר טובים מערבים כי אנחנו הבנים של המלך והם הבנים של השפחה ... מיד כמה אנשים פה קפצו עלי ואמרו שזה גאווה להגיד את זה ושזה שטויות,

אז דבר ראשון, זה באמת לא בא מגאווה !

דבר שני, השבת קראתי את "אביהם של ישראל", על הרב אליהו שליט"א.

ובאחד הסיפורים מסופר על שייח שהתעצבן על חיילים שבאים עייפים ומסריחים למערת המכפלה וישנים של על הרצפה בחוץ או מש'ו כזה, אז הנה מה שהרב אליהו אמר לו :

"תקשיב יא שייח! אתה יודע שאם יבוא משארת לפני המלך עם בגדית מלוכלכים ויגיש לו אוכל עם מגש מלוכלך לפני כל השרים ועבדי המלך, אחת דתו להמית. אבל אם הבן של המלך, שלא היה בבית אבא ואמא הרבה שנים, ואבא שלו דאג לו ואמא שלו בכתה עליו בלילות- אם הבן הזה יבוא אחרי עשרים שנה של נדודים בלי להזמין תור, ויבוא עם בגדים קרועים ומאובקים וייכנס לאמצע ישיבת השרים ויאמר: אבא חזרתי!, יבוא לאמא שלו ויאמר לה: הנה אני, אמא, חזרתי הביתה- אבא ואמא שלו יחבקו אותו בכל לב, עם הבגדים הקרועים והמאובקים, זה הבן שלהם!!

תקשיב יא שייח!! אברהם זה אבא שלנו, שרה זאת אמא שלנו, אנחנו מתנהגים פה כמו בבית, אתם בני אל פטמה, בני השפחה, בני הגר, אתם מתנהגים כמו שראוי למשרת להתנהג, ואנחנו מתנהגים כמו שראוי לבנים להתנהג."

אז זה הוכחה מהרב אליהו זצ"ל שמה שאמרתי לא היה שטויות,

אני אשמח אם מי שיצא עלי שמה, יענה לי , אפילו באישי , תודה !

וסליחה על החפירות חופר

צודקת!!!דוסית גאה!

שתבינו, בני עשיטו נקראים בני דודים שלנו, כי הם בני יצחר,

אבל ישעמאל לא נקראים בני דודים שלנו!!

כי כאשר יוצא ילד משפחה הילד מתייחס לאמא ולא לאבא!!!

כך שאין לנו שום קשר לערבים!!

שימותו!!!

*עשיו, יצחקדוסית גאה!
נכון!!!אנחנו העם הנבחר!!nbsa155
ברור!!!! אנחנו העם הנבחר..No fear!
לא צריך לקרוא סיפורים על הרב אליהו בשביל להבין את-פשיטא-

זה -  זה מוזכר בתורה הרבה פעמים - "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש"  זה המקור היחיד שעולה לי עכשיו בראש, אבל יש עוד מלא.

בדורות האחרונים עסקו בעניין הזה שלושה תלמידי חכמים - הרב צדוק מלובלין, האדמו"ר מגור בעל השפת אמת וכמובן - מורנו ורבינו הרב קוק. 

לי זה ברור,סתם אחת

אמרתי את זה בשביל אלו שישר קפצו שאני גאוותנית וגזענית...

אבל איזה חמודים אתם ! חושף שיניים

מקפיצה,סתם אחת

אני ממש רוצה שאלה שקפצו עליי יענו לי ! לפחות בשיחה אישית !תודה .

ברור!!אבגדה

אבל צריך לומר את זה מתוך אמונה.

אבל זה נכון.

(ואני מאמין שרוב מי שאמר את זה פה אמר את זה מתוך אמונה...)

היה מישהו שאמר שאנחנו לא יותר טובים מערבים?!ענבל

ברור שאנחנו יותר טובים! וידוע שהיהדות גזענית אבל היהדות גזענית בדרכים נורמליות.

ראיתי תגובה של מישהי שאמרה משהו על זה שככה התחילה גם השואה עם תיאורית גזע הארי וכו'.

אז אולי היא צודקת אבל היהדות עם כל הגזענות שלה לא מעודדת מלחמה ולא אומרת שהיא צריכה להיות היחידה.
עובדה גם שלא מגיירים כל אחד אלא צריך לעבור המון המון דברים קשים כדי להתגייר.

ככה שאולי התיאוריה דומה (שאנחנו יותר טובים) אבל מה שנגרם מהתיאוריה הוא שונה אנחנו לא נלך להשמיד עמים כי הם לא יהודים חוץ מזה שאנחנו לא מעודדים בכלל גיור אנחנו מעודדים לקיים את התפקיד שלך אם אתה גוי אז 7 מצוות בני נח ואם אתה יהודי אז תרי"ג מצוות.

אמרו,סתם אחת

לא יודעת אם אמרו בפירוש שהם טובים כמונו, זה לא מה שאני אמרתי ,

אני אמרתי שקפצו עלי בטענה שזה גאווה ושאני מדברת שטויות...

"והייתם לי גוי קדוש" לרדת לעומק הענייןnadav530

נראה שסתם לבוא ולומר שאנחנו העם הנבחר ואנחנו מעל כולם באמת יש בזה קצת גזענות וגאווה שאינה טהורה. לפי דעתי מה שכתוב בתורה "והייתם לי גוי קדוש" זה לא אומר שדווקא כל יהודי באשר הוא יהודי יש לו איזו דרגה רוחנית בפועל גבוהה יותר משאר אומות העולם, כי אם נראה אפשר למצוא הרבה גויים שמבחינה מוסרית ערכית הרבה יותר גבוהים מהרבה יהודים.
לענ"ד מה שהתורה אומרת לנו שאנחנו העם הנבחר זה ויש לנו את ההבטחה "והייתם לי גוי קדוש" זה אומר שיש לנו ליהודים דרגה רוחנית בפוטנציאל  הרבה יותר גבוהה מהגויים ואנחנו יכולים להיות הרבה יותר גדולים מכל הבחינות מהגויים. כי בסופו של דבר המקסימום שגוי יכול להגיע אליו זה להיות אדם ערכי מוסרי(שמקיים שבע מצוות בני נח), לעומת זאת היהודי יכול להתעלות עליו בהרבה יותר כי יש לו את התורה(והוא יודע איך "להשתמש" בתורה,וזה דווקא מה שמיוחד ביהודי) והוא יכול להגיע למדרגות של קדושה הרבה יותר גבוהות מהגוי(זה לא אומר שאני זורק כל יהודי שלא מגיע לרמות האלה מהעם היהודי הנבחר, וגם אם כל חייו הוא חי בחטא עדיין כל עוד הייתה לו איזושהי זיקה ליהדות יש לו מין "תעודת ביטוח" שהוא יהודי). 
אני חושב שגם אפשר לראות את זה בביטוי"זרע הקודש" ששהוא מסמל שני דברים- דבר ראשון- שכן, בכל יהודי יש איזה משהו מיוחד שבכל מצב הוא יהיה שונה מהגוי(אך לאו דווקא עולה על הגוי) וזרע הקודש זה ההמשכיות של אותו משהו מיוחד. דבר שני- בכל יהודי יש את הזרע זיכול להתממש ולצמוח ולהגיע לאידיאל של "גוי קדוש" שלם. 

"והייתם לי גוי קדוש" לעומד הדבריםnadav530

לפי דעתי מה שכתוב בתורה "והייתם לי גוי קדוש" זה לא אומר שדווקא כל יהודי באשר הוא יהודי יש לו איזו דרגה רוחנית בפועל גבוהה יותר משאר אומות העולם, כי אם נראה אפשר למצוא הרבה גויים שמבחינה מוסרית ערכית הרבה יותר גבוהים מהרבה יהודים.
לענ"ד מה שהתורה אומרת לנו שאנחנו העם הנבחר זה ויש לנו את ההבטחה "והייתם לי גוי קדוש" זה אומר שיש לנו ליהודים דרגה רוחנית בפוטנציאל  הרבה יותר גבוהה מהגויים ואנחנו יכולים להיות הרבה יותר גדולים מכל הבחינות מהגויים. כי בסופו של דבר המקסימום שגוי יכול להגיע אליו זה להיות אדם ערכי מוסרי(שמקיים שבע מצוות בני נח), לעומת זאת היהודי יכול להתעלות עליו בהרבה יותר כי יש לו את התורה(והוא יודע איך "להשתמש" בתורה,וזה דווקא מה שמיוחד ביהודי) והוא יכול להגיע למדרגות של קדושה הרבה יותר גבוהות מהגוי(זה לא אומר שאני זורק כל יהודי שלא מגיע לרמות האלה מהעם היהודי הנבחר, וגם אם כל חייו הוא חי בחטא עדיין כל עוד הייתה לו איזושהי זיקה ליהדות יש לו מין "תעודת ביטוח" שהוא יהודי). 
אני חושב שגם אפשר לראות את זה בביטוי"זרע הקודש" ששהוא מסמל שני דברים- דבר ראשון- שכן, בכל יהודי יש איזה משהו מיוחד שבכל מצב הוא יהיה שונה מהגוי(אך לאו דווקא עולה על הגוי) וזרע הקודש זה ההמשכיות של אותו משהו מיוחד. דבר שני- בכל יהודי יש את הזרע זיכול להתממש ולצמוח ולהגיע לאידיאל של "גוי קדוש" שלם. 

לכן בסופו של דבר אני חושב שלבוא ולומר שאנחנו מעל כולם יש בזה קצת משהו לא טהור. נכון בתור עמים אפשר לומר שאנחנו בסוג של דרגה מעל הערבים(וגם את זה צריך להסביר בדיוק מה זה אומר) אך במציאות היומיומית שלנו אנו צריכים לבחון כל אדם/מקרה לגופו, ותאמינו לי יש ערבים נשמות שאני חושב שהם עולים בהרבה דברים על הרבה יהודים.

*לעומקnadav530
יהההההההההה איזה יופי!!!!!בס"דאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך