נופל וקם! אין יאוש יש תקוה , יש מקווה ותיקון כללי!אריה ליפו

מכתב מהלב לבני הנוער,(ממולץ לבנים)

אח שלי  גיבור! רציתי לשתף אותך בניסיוני.

אני זוכר שכנער היו לי המון ניסיונות בעניין שמירת הברית, גם בנושא של להתגבר ולא לראות סרטים אסורים, וגם להינצל מהרהורים, וגם חלילה מלפגום בברית, ואם הייתי נופל הייתי מרגיש עצבות גדולה  מאוד וכמעט ייאוש. ולא היה מי שידריך אותי – אז אני זוכר שהבטחתי  לעצמי שאם אמצא פתרונות, אז אשתדל להדריך את הנוער שיבוא אחרי- שלא יעברו את הסיוטים שהיו לי.

ברוך ה' דווקא הירידה והרגשת העצבות  הקיומית עד שכמעט היה בא לי למות מרוב כאב ועצבות –הם שנתנו לי  את הכוח להשתחרר , כי סוף סוף הבנתי שיש לי נשמה קדושה,

ויש לה חוקיות אלוקית, והיא שמחה כשהיא טהורה, ואם אני רואה דברים אסורים וכדו' אז היא ממש סובלת ומתעצבת, ודווקא הירידה  והזעקה של הנשמה, וההרגשה שאם אני יורד עוד קצת  אני נהיה בהמה- נתנה לי כח בבת אחת להשתחרר ולצאת ממצרים ממ"ט שערי טומאה בחיפזון  למ"ט שערי קדושה , כי התעוררה בקרבי היחידה שבנפש- שקלטתי שאני ממש לא נהנה  מהיצר אלא רק סובל ממנו- והוא לא מביא לי שום שמחה , אלא רק עצבות עצבות ויאויש, ומכבה לי את הנשמה, ובמקום להרוות את צמאוני במים אני שותה חומץ או מי ים ורק נהיה יותר עצוב ומבואס.

עד שקיבלתי כח להשתחרר ולהתנתק ולא להסתכל יותר טלויזיה בכלל (כמעט) ובחוויה פנימית  הבנתי שאני רק סובל מזה, ואם אני מתחיל להסתכל  אז אח"כ קשה לי להפסיק,

אז פשוט  היה בא לי לפוצץ את הטלוויזיה. יום אחד קבלתי אומץ וחתכתי את  החוט חשמל שלה  ובשבילי זה היה נקמה  פנימית  והשתחררות מהמשעבד הזה- המרד הגדול בטלוויזיה החל!!!

( היום אולי האינטרנט הוא האויב  אז כדאי להשתחרר , או לפחות לשים רשת מוגבלת לקדושה- ואם כבר אתה משתמש אז לפחות תראה דברים בקדושה {-המלצה: אם  אתה בין כך משתמש באינטרנט אז צפה בשעורים המדהימים . באתר::שורשים תל אביב (בארכיון)] ד"א שמעתי על רב גדול שזרק את המחשב שלו  מקומה שנייה –נקמה באינטרנט)

ברוך ה'' מצאתי גם גם כמה עצות  שממש עזרו לי לחזור לעצמי ולשמחה . ליפול פחות ולקום מהר והייתי רוצה לשתף אתכם בהם:

1. מקווה ותיקון הכללי: רבינו נחמן זיע"א תיקן לומר העשרה מזמורי תהילים אלו

טז לב מא מב נט עז צ קה קלז קנ לפגם הברית  ומי שזוכה לאומרם באותו היום אין צריך לפחוד כי בודאי ניתקן על ידי זה ואמר רבינו ז"ל דאס אשטע  איז מקוה- הדבר הראשון הוא טבילת מקוה, אך אפילו אם הוא אנוס שאי אפשר לטבול במקוה אף על  פי כן יאמרם כי הם תיקון גדול ונורא מאוד

העצה הזאת הצילה לי את החיים , כי כל הזמן היתי סוחב את העצבות עקב הנפילות והמח שלי נאטם לא היה לי חשק ללמוד ולא להניח תפילין כי הייתי נגעל מעצמי, והייתי מרגיש שהלב שלי  מסובב בקליפה כזאת שחונקת אותו מבפנים.

וברוך ה' בזכות העצה הזאת  של רבי נחמן למדתי שאם נופלים במקום להתייאש ישר לרוץ למקווה לטבול להיטהר – להתחדש להתרענן, לשחרר את עצמי מהג'יפה שיושבת על הנשמה, להרגיש כמו תינוק שנולד מחדש( מתחת למי המקווה אפשר להרגיש כמו תינוק ברחם אמו , כשנר דולק על ראשו וצופה מסוף העולם ועד סופו ומלמדים אותו את כל התורה כולה ...ולהיזכר ולהתחבר לתפקיד האלוקי לשמו הוצנחה נשמתי לעולם...)

וכיוצאים  מהמקווה זו הרגשה כל כך טובה הלב נקי שמח ומשוחרר בקיצור חבל"ז מומלץ לכולם. ואח"כ  אומרים את התיקון הכללי שוברים את הקליפות שנוצר עקב הנפילה ומחזירים את הניצוצות של הקדושה שהתפזרו חזרה לנשמתנו, ואפשר לסמוך על ההבטחה של רבי נחמן שזה מועיל מאוד ושוב לא צריך לדאוג כלל- מומלץ לכולם ללכת על זה. 

1. לדבר עם ה' תמיד בכל מצב (בפרט כשאדם נכנס לניסיון יצעק לה', וכן בשעה שאדם מרגיש שהיצר תוקף אותו לזעוק אל ה' מן המיצר ובזה מעלה את הניצוצות שנפלו, ועושה נחת גדול למעלה, וגם אם חלילה אדם נפל לא יתנתק מה' אלא יספר לו הכל ויגיד אבא אני אוהב אותך תראה איך היצר הפיל אותי  תרחם עלי שלא אתייאש  שאמצא בעצמי נקודות טובות אתעודד ואתגבר לקום מהר להזדרז לטבול ולומר את התיקון הכללי וכדו' , העיקר לא להתייאש ולא לתת ליצר לנתק אותך מה' אלא אדרבה להפוך את הנפילה לתפילה...
  2. לצייר בדמיון אותיות שם ש-ד-י על כל עין כדי לטהר את הדמיון.(עצה נפלאה זו מובאת בתולדות יעקב יוסף שבכל פעם שאדם רואה דבר לא צנוע  או עולה בדמיונו מחשבה לא טהורה ישר מסיט את מחשבתו  לדמיון קדוש למשל לצייר בכח בדמיון את אותיות שם ש-ד-י על כל עין וכך לשים מזוזה בפתחי העינים של יכנסו מזיקים פנימה- שם ש-ד-י שומר דלתות ישראל הוא שם קדוש של שמירה ,ועוזר מאוד להכניע את היצר ולבטל הרהורים, וכן כדאי לצייר אותיות שם י-ה-ו-ה בדמיון כנגד המצח לקיים שיויתי ה' לנגדי תמיד.) 

1. למצוא בעצמי נקודות טובות  להחיות את עצמי ולבוא לידי שמחה(עין ליק"מ רפב)
  2. ללמוד תורה בשמחה במה שליבו חפץ ובעיקר עידודים וחיזוקים כמו משיבת נפש...
  3. למצוא ולהגשים את התפקיד המיוחד לי לפי נשמתי בגאולה.
  4. לעסוק בחסד , הפצה, זיכוי הרבים , קרוב רחוקים , וגאולת ארץ ישראל.
  5. דבקות בצדיקי אמת, לימוד תורתם . והזכרת שמות הצדיקים.שמעורר את זכותם לסיענו בשמירת הברית, להתפלל בזכות יוסף הצדיק, ולשיר נ נח נחמ נחמן מאומן.
  6. תחבולות לבטל הרהורים , לקרוא שמע ישראל , להדליק אור , ללכת ארבע אמות,  לשים מוזיקה קדושה, לדבר עם חבר , לעסוק בתורה, לצאת מהבית, להיות בשמחה.
  7. לטבול כל יום במקוה –מטהר את הנשמה –מביא שמחה-איזה אורות!!!   

כמו שהבטיח רבי נתן שמי שיטבול כל יום יעבור את העולם הזה בשלום...

" טבילת מקוה מושיע מכל הצרות ומטהרת מכל הטומאות  ומכל החטאים , כי מקוה  ממשכת דעת וחסד עליון מאוד וזוכה לפרנסה בנקל ולרפואה ולחיים ואריכות ימים ולעורר בני אדם לה' יתברך, ונתבטל המחלוקת וכעס וזוכה לשלום ולרחמים ולדעת גדול"

ויהי רצון שבזכות שמירת הברית נזכה לירושת ארץ ישראל "שעיקר קיומה  על ידי שמירת הברית כמו שכתוב  "ועמך כולם צדיקים  לעולם ירשו ארץ"  וצדיק הוא מאן דנטיר ( שומר) ברית והם דיקא יורשים ארץ ישראל הקדושה" (רבי נתן בליקוטי הלכות)

אשמח להיות  לעזר וכן לסמינריונים בנושא 0506733859  ה' הוא המלך!

הסטיקר החדש שלי:אין יאוש יש תקווה , יש מקווה ותיקון הכללי!

וואי.. את הכינויי הזה לא ראיתי שנים!!!מישי' מאפושו'

יש לך גם את המכתב ההוא לבנות? הזה על הצלת השכינה בא"י או משו' כזה..

יפה..<יוני>
תפילה לבת ישראל על ארץ ישראלאריה ליפו
תפילה לבנות להצלת ארץ ישראלאריה ליפו

20110808042102.doc

בס"ד          תפילה מתוקה  מהלב -  לבת ישראל          בהתקשרות לרבנו

להצלת השכינה -בארץ ישראל            נ נח נחמ נחמן מאומן

א-ד-נ-י שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך                 

אבי מלכי ואלוקי , אבל'ה  טוב ואהוב !

אני בתך באה אליך, לפרש שחתי לפניך אבי, כבת לפני אבא טוב.

אני מאמינה בך בלב שלם בתמימות ופשיטות שאתה מקשיב לתפילתי

ולשיחתי לפניך, ואתה עונה לי בתוך ליבי ,ומשגיח על כל תנועותי ואתה רוצה את טובתי.

אבל'ה אני עדינה וקטנה  ואתה אין סופי ולא מושג, אף על פי כן אתה מצמצם את עצמך מאין  סוף עד אין תכלית ופונה אלי ושומע  תפילתי  ,כי במקום גדולתך שם ענוותנותך.

אבל'ה אני אוהבת אותך! תן לי לדבר אתך את כל ליבי בכל יום, בשיחה אישית לספר לך הכל ולבקש ממך עצה על הכל-להאמין בך ולשמח אותך בחיי.

אבלה אני יודעת כמה אני חשובה לך וכמה אתה רוצה את טובתי, וכל התורה והמצוות שציוות אותנו הוא להיטיב לנו- כדי שתוכל לשכון בתוכנו ואורך יאיר בתוך ליבנו.

גילית לנו ה' יתברך שאתה אוהב קדושה טהרה וצניעות- כמו שכתבת " כי ה' אלוקיך מתהלך בקרב מחניך לתת אויבך בידך, והיה מחנך קדוש , ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך " -חלילה.

אני אוהבת אותך אבא ורוצה לעשות רצונך- למרות שקצת חם ולא תמיד הכי נעים,תן לי רצון וכח לשמח אותך , ולעשות אפילו קורבן קטן של הנוחות שלי  לכבודך, כי מה זה קורבן קטן שלי לעומת הקורבנות הגדולים של  דמי ישראל שנשפכים כמים בגלל עוון הפריצות וחוסר הצניעות,המסלק שכינה מישראל.

אבל'ה אני מקבלת על עצמי להיות בשמחה תמיד ולשמח אותך , ולכבודך אבא אהוב אני אשתדל בשמחה להשתדל בלי נדר לשמור על צניעותי, שלא יתנו בי עיניהם כל מיני זרים, אלא אהיה שמורה לבעלי, וחן השכינה יאיר על פני, ואני מבקשת ממך אבא טוב  בזכות מצווה זו של צניעות  שאני שומרת על עצמי ומלבישה עצמי בלבוש מלכות, שלא יתאחזו בי הקליפות, כן מידה כנגד מידה  תעורר שמירה על ארץ ישראל שכינת  קודשך! –שמור עליה שתהיה צנועה ומוסתרת  ולא יתאחזו בה הקליפות , וכן תשמור על כל בנות ישראל  שתהיינה צנועות שמחות וטהורות , ולא יכשלו בהן הבריות, ותחזיר את כל בנך ובנותיך בתשובה שלמה  מאהבה ובשמחה , אנא אבלה טוב , תן לכל עמך רצון לעשות רצונך ולהמליך אותך לבדך באהבה .

אבל'ה לכבודך אני עושה  כשם שאני מעוררת מלמטה ושומרת על  חלק השכינה שבי שלא יתנו בי זרים עיניהם- כן תשמור מלמעלה על אמאל'ה  היא השכינה בארץ ישראל  שלא יגעו בה זרים ,ותלביש אותה פורפיריא עילאה קדישה שהוא בגד רוחני  שלא יוכלו הערבים והגויים לתת עיניהם הטמאות  בגוף השכינה בארץ ישראל

אבל'ה  תשמור על ארץ ישראל  הקדושה והאהובה , ותלביש אותה לבוש חשמל

שלא יגעו בה זרים, ותציל  ותשמור את ארצנו הקדושה , מכל הציפורנים  של הזרים הישמעלים הזדים שרוצחים את בנינו ורוצים לתת את הטרפיים הטמאות שלהם בגופה של השכינה בארץ ישראל, אבל'ה תציל את ארץ ישראל ותציל את עם ישראל , ותגרש את השיפחה בישה המזוהמת ,  והמנובלת ,  ממיטת כלולותך ,  בחדר אהבתך בקודש  הקודשים ,  מקום אשר עליו נאמר והזר הקרב יומת , ועכשיו שועלים הלכו בו ,  אבא כל אשר תאמר לך שרה שמע בקולה כי ביצחק יקרא לך זרע "גרש את האמה הזאת ואת בנה כי לא ירש בן האמה הזה עם בני עם יצחק"

טובה הארץ מאד מאד!  אנא ה' השב את שכינתך, רעיתך  המשוכה אחריך,כנסת ישראל כלה   קרואה בנעימה ,

אל בית  כלולותך ,   מושכני אחריך נרוצה, הביאני המלך חדריו  נגילה  ונשמחה בך!  אל תראוני שאני שחרחורת ששזפתני השמש , אבל'ה אתה ידעת אחת היא  יונתי תמתי אחת היא לאמה ,

אתה אמרת: כולך יפה רעייתי ומום אין בך.

אנא ה'  תשיב את רעייתך הביתה, לבית המקדש, תבנה לה  בית  נאה,וקבץ כל בניה לתוכה,

אנא ה' אני כל כך אוהבת אותך , תשיב את אמא הביתה,אל בית הבחירה,

תכונן מלכות דוד, תשיב מלכות שמיים על פי צדק ומשפט התורה ותמלוך במהרה אתה ה' לבדך בארץ ישראל!

אני אוהבת אותך אבא!

נא לשכפל ולהפיץ- ולהשתדל לומר בכל יום –וכמובן להמשיך  לדבר עם ה' על כל דבר  בכל יום מכל הלב, כבת לפני אבא אוהב...                                                                                       לעילוי נשמת הנרצחים על קידוש ה'                                                              נא לשמור על קדושת הגליון                                                

שאלה דחופה!..אנונימי (פותח)
אם אני יודעת שגרמתי למישהו ליפול בענין הזה, מה התיקון שלי בתור בת?..
התיקון: להכשלת הרבים! זיכוי הרבים.אריה ליפו

20110808040815.doc  תפילה לבת ישראל על ארץ ישראל

א. ה' יברך אותך שכואב לך. זה סימן שאת צדיקה.

ב. אני לא הקב"ה , לדעת בדיוק מה התיקון, אבל אוכל לומר מה נראה לי:

1. אפשר בהחלט לומר גם את התיקון הכללי, זה טוב גם לבנות. ולכוון על זה.

2. בדרך כלל כל פגם ועבירה, מעבירה ניצוצות קדושה וחיים, לס"א.  ולכן צריך לנסות לפדות את הניצוצות שנפלו, והעיקר על ידי קיבוץ נדחים וקירוב רחוקים/ או קרובים, ז"א לעזור לנשות שנפלו, לצאת מהבוץ.  לכן טוב לזכות את הרבים. או בצורה סמויה על ידי שמתפללים עליהם, (גם בסתר) וע"י שמתבוננים בנקודה הטובה שלהם, ודנים אותם לכף זכות.

או ע"י הפצה, ובמקרה הזה, הפצת צניעות, הפצת תיקון הכללי, הפצת המכתב לעוד חברים.התפילה לבנות ישראל וכדו'

להפוך את כאב בנפילה למנוף ללהרתם לעורר רחמים על כל הנוער  והדור ולעזור לו.

בהצלחה

המלצה: להכנס לפורום השאלות (וגם לשערים)באתר אומץ של הרב בזאנסון, יש שמה תשובות מרגשות שלו בנושאים אלו ואחרים 

תודה רבה!..אנונימי (פותח)
שכוייח.האדמו"ר מצנעא

אבל אני חושב שהעצה הכי טובה היא פשוט לשים רימון, לא?... 

לא קראתי כי זה ארוך ואין לי כוח אבל שכויחידיד
אריה ייש כח11223344
הרב אריה........מאיר770אחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך