מכתב מהלב לבני הנוער,(ממולץ לבנים)
אח שלי גיבור! רציתי לשתף אותך בניסיוני.
אני זוכר שכנער היו לי המון ניסיונות בעניין שמירת הברית, גם בנושא של להתגבר ולא לראות סרטים אסורים, וגם להינצל מהרהורים, וגם חלילה מלפגום בברית, ואם הייתי נופל הייתי מרגיש עצבות גדולה מאוד וכמעט ייאוש. ולא היה מי שידריך אותי – אז אני זוכר שהבטחתי לעצמי שאם אמצא פתרונות, אז אשתדל להדריך את הנוער שיבוא אחרי- שלא יעברו את הסיוטים שהיו לי.
ברוך ה' דווקא הירידה והרגשת העצבות הקיומית עד שכמעט היה בא לי למות מרוב כאב ועצבות –הם שנתנו לי את הכוח להשתחרר , כי סוף סוף הבנתי שיש לי נשמה קדושה,
ויש לה חוקיות אלוקית, והיא שמחה כשהיא טהורה, ואם אני רואה דברים אסורים וכדו' אז היא ממש סובלת ומתעצבת, ודווקא הירידה והזעקה של הנשמה, וההרגשה שאם אני יורד עוד קצת אני נהיה בהמה- נתנה לי כח בבת אחת להשתחרר ולצאת ממצרים ממ"ט שערי טומאה בחיפזון למ"ט שערי קדושה , כי התעוררה בקרבי היחידה שבנפש- שקלטתי שאני ממש לא נהנה מהיצר אלא רק סובל ממנו- והוא לא מביא לי שום שמחה , אלא רק עצבות עצבות ויאויש, ומכבה לי את הנשמה, ובמקום להרוות את צמאוני במים אני שותה חומץ או מי ים ורק נהיה יותר עצוב ומבואס.
עד שקיבלתי כח להשתחרר ולהתנתק ולא להסתכל יותר טלויזיה בכלל (כמעט) ובחוויה פנימית הבנתי שאני רק סובל מזה, ואם אני מתחיל להסתכל אז אח"כ קשה לי להפסיק,
אז פשוט היה בא לי לפוצץ את הטלוויזיה. יום אחד קבלתי אומץ וחתכתי את החוט חשמל שלה ובשבילי זה היה נקמה פנימית והשתחררות מהמשעבד הזה- המרד הגדול בטלוויזיה החל!!!
( היום אולי האינטרנט הוא האויב אז כדאי להשתחרר , או לפחות לשים רשת מוגבלת לקדושה- ואם כבר אתה משתמש אז לפחות תראה דברים בקדושה {-המלצה: אם אתה בין כך משתמש באינטרנט אז צפה בשעורים המדהימים . באתר::שורשים תל אביב (בארכיון)] ד"א שמעתי על רב גדול שזרק את המחשב שלו מקומה שנייה –נקמה באינטרנט)
ברוך ה'' מצאתי גם גם כמה עצות שממש עזרו לי לחזור לעצמי ולשמחה . ליפול פחות ולקום מהר והייתי רוצה לשתף אתכם בהם:
- מקווה ותיקון הכללי: רבינו נחמן זיע"א תיקן לומר העשרה מזמורי תהילים אלו
טז לב מא מב נט עז צ קה קלז קנ לפגם הברית ומי שזוכה לאומרם באותו היום אין צריך לפחוד כי בודאי ניתקן על ידי זה ואמר רבינו ז"ל דאס אשטע איז מקוה- הדבר הראשון הוא טבילת מקוה, אך אפילו אם הוא אנוס שאי אפשר לטבול במקוה אף על פי כן יאמרם כי הם תיקון גדול ונורא מאוד
העצה הזאת הצילה לי את החיים , כי כל הזמן היתי סוחב את העצבות עקב הנפילות והמח שלי נאטם לא היה לי חשק ללמוד ולא להניח תפילין כי הייתי נגעל מעצמי, והייתי מרגיש שהלב שלי מסובב בקליפה כזאת שחונקת אותו מבפנים.
וברוך ה' בזכות העצה הזאת של רבי נחמן למדתי שאם נופלים במקום להתייאש ישר לרוץ למקווה לטבול להיטהר – להתחדש להתרענן, לשחרר את עצמי מהג'יפה שיושבת על הנשמה, להרגיש כמו תינוק שנולד מחדש( מתחת למי המקווה אפשר להרגיש כמו תינוק ברחם אמו , כשנר דולק על ראשו וצופה מסוף העולם ועד סופו ומלמדים אותו את כל התורה כולה ...ולהיזכר ולהתחבר לתפקיד האלוקי לשמו הוצנחה נשמתי לעולם...)
וכיוצאים מהמקווה זו הרגשה כל כך טובה הלב נקי שמח ומשוחרר בקיצור חבל"ז מומלץ לכולם. ואח"כ אומרים את התיקון הכללי שוברים את הקליפות שנוצר עקב הנפילה ומחזירים את הניצוצות של הקדושה שהתפזרו חזרה לנשמתנו, ואפשר לסמוך על ההבטחה של רבי נחמן שזה מועיל מאוד ושוב לא צריך לדאוג כלל- מומלץ לכולם ללכת על זה.
- לדבר עם ה' תמיד בכל מצב (בפרט כשאדם נכנס לניסיון יצעק לה', וכן בשעה שאדם מרגיש שהיצר תוקף אותו לזעוק אל ה' מן המיצר ובזה מעלה את הניצוצות שנפלו, ועושה נחת גדול למעלה, וגם אם חלילה אדם נפל לא יתנתק מה' אלא יספר לו הכל ויגיד אבא אני אוהב אותך תראה איך היצר הפיל אותי תרחם עלי שלא אתייאש שאמצא בעצמי נקודות טובות אתעודד ואתגבר לקום מהר להזדרז לטבול ולומר את התיקון הכללי וכדו' , העיקר לא להתייאש ולא לתת ליצר לנתק אותך מה' אלא אדרבה להפוך את הנפילה לתפילה...
- לצייר בדמיון אותיות שם ש-ד-י על כל עין כדי לטהר את הדמיון.(עצה נפלאה זו מובאת בתולדות יעקב יוסף שבכל פעם שאדם רואה דבר לא צנוע או עולה בדמיונו מחשבה לא טהורה ישר מסיט את מחשבתו לדמיון קדוש למשל לצייר בכח בדמיון את אותיות שם ש-ד-י על כל עין וכך לשים מזוזה בפתחי העינים של יכנסו מזיקים פנימה- שם ש-ד-י שומר דלתות ישראל הוא שם קדוש של שמירה ,ועוזר מאוד להכניע את היצר ולבטל הרהורים, וכן כדאי לצייר אותיות שם י-ה-ו-ה בדמיון כנגד המצח לקיים שיויתי ה' לנגדי תמיד.)
- למצוא בעצמי נקודות טובות להחיות את עצמי ולבוא לידי שמחה(עין ליק"מ רפב)
- ללמוד תורה בשמחה במה שליבו חפץ ובעיקר עידודים וחיזוקים כמו משיבת נפש...
- למצוא ולהגשים את התפקיד המיוחד לי לפי נשמתי בגאולה.
- לעסוק בחסד , הפצה, זיכוי הרבים , קרוב רחוקים , וגאולת ארץ ישראל.
- דבקות בצדיקי אמת, לימוד תורתם . והזכרת שמות הצדיקים.שמעורר את זכותם לסיענו בשמירת הברית, להתפלל בזכות יוסף הצדיק, ולשיר נ נח נחמ נחמן מאומן.
- תחבולות לבטל הרהורים , לקרוא שמע ישראל , להדליק אור , ללכת ארבע אמות, לשים מוזיקה קדושה, לדבר עם חבר , לעסוק בתורה, לצאת מהבית, להיות בשמחה.
- לטבול כל יום במקוה –מטהר את הנשמה –מביא שמחה-איזה אורות!!!
כמו שהבטיח רבי נתן שמי שיטבול כל יום יעבור את העולם הזה בשלום...
" טבילת מקוה מושיע מכל הצרות ומטהרת מכל הטומאות ומכל החטאים , כי מקוה ממשכת דעת וחסד עליון מאוד וזוכה לפרנסה בנקל ולרפואה ולחיים ואריכות ימים ולעורר בני אדם לה' יתברך, ונתבטל המחלוקת וכעס וזוכה לשלום ולרחמים ולדעת גדול"
ויהי רצון שבזכות שמירת הברית נזכה לירושת ארץ ישראל "שעיקר קיומה על ידי שמירת הברית כמו שכתוב "ועמך כולם צדיקים לעולם ירשו ארץ" וצדיק הוא מאן דנטיר ( שומר) ברית והם דיקא יורשים ארץ ישראל הקדושה" (רבי נתן בליקוטי הלכות)
אשמח להיות לעזר וכן לסמינריונים בנושא 0506733859 ה' הוא המלך!
הסטיקר החדש שלי:אין יאוש יש תקווה , יש מקווה ותיקון הכללי!