בס"ד
אחינו ורעינו שלום וברכה!
המאחזים, מה זה המאחזים, המאחזים הם אור הם תקווה לכל אוהבי- ציון ובפרט לנוער ולדור הצעיר , שאפשר לחיות בכיף ובאהבה לארץ הזו, ובארץ הזו .
בעוד לצערנו רבים שאינם מסוגלים לסבול עוד את מרוץ החיים המטורף והלחוץ של הערים והפקקים, מוצאים לדאבוננו את דרכם אל האושר והשלווה בהודו ובמזרח.
( לעיתים גם לצערנו בתוספות של "חומרים" למיניהם).
דבר המבטא יאוש ,שצריך להדאיג את כולנו, מהיכולת לחיות חיים בריאים ושמחים , פה בארץ חמדת אבות , חיים שיש בהם משמעות וסיפוק נשמתי, חיים עם חיבור לאדמה ולטבע, חיים של יצירה בריאה בנייה ועמל כפים.
בעד כל גוש דן קורס בעומס אוכלוסין מטורף שכמעט לא מאפשר לזוג צעיר לחיות בכבוד , ובודאי שלא לחיות בצורה טבעית עם קרקע תחת רגליו, וגם אולי כמה אילנות בבוסתן , כמה תרנגולות או עיזים, אפילו לא בחלום.
בעוד כמעט ואין כבר אוויר נקי לנשום , מים נקיים לשתות ,ומזון לנשמה , שלא לדבר על מחירי הדירות . בעוד בעצם היכולת היחידה להתפתח זה בעיסקי אוויר שאין בהם סיפוק נשמתי. ואין בהם בריאות לבחורי עמנו הקמים לתחייה.
הנה דוקא נוער הגבעות , כן, החברה האלה מהמאחזים, הם ואורח החיים שלהם ( לו רק יתנו להם טיפה חיים בשלווה- ובלי גזירות ואיומי החרבה ) דוקא הם , בעיני , התקווה לחיים בריאים, לעתיד בארץ הזו. (ואני כותב זאת כאב למשפחה שלאחר חמש שנים ברחוב יונה הנביא בתל אביב, הרגישה שהיא לא יכולה עוד לסבול את חיי העיר הלחוצים ובחרה לעבור לחוות גלעד , מקום שבאמת כיף לחיות בו ולגדל בו ילדים. )
לראשונה אחרי אלפיים שנה , שילוב כל כך בריא ומתוק , של בחורי ישיבה , שנהנים מיגיע כפיהם , יודעים ללמוד תורה אך בשעות הפנאי גם לבנות את בתיהם בעשר אצבעות.
כלה מאזור המרכז שבאה לקראת חתונתה לבקר אותנו כדי שנערוך לה את החופה אמרה " זו פעם ראשונה שאני רואה בחור ישיבה עם פיאות – רוכב על סוס"- אנחנו כבר התרגלנו.
שילוב מדהים של חיי פשטות ואמת , חיבור לאדמה ולשמים , אמונה חזקה , התבודדות ותפילה כדוד המלך , אך לא פנים חיוורות וכחושות כתיאור ה"מתמיד של ביאליק" אלא גופים חטובים שיודעים לאחוז בפלך, במעדר , במברגה ובטוריה ,בגיטרה , ואם צריך, אז גם בקלע .
צומח דור תנכ"י שגואל את ארץ התנ"ך , ג'אנר מדהים של דוד המלך , "כפול" מלא חברה , וזה הסוד של היופי של החיים האלה עם חיבור אמיתי ומסירות לאדמה , עם שמחת חיים ואמונה עמוקה. מהם תצמח הגאולה, ובפרט שבראש התורן שלהם מתנוסס לו החזון ,"ה' הוא המלך".
.
נ.ב.
אני מקווה שלא הקינאה שלהם היא המניע להרוס את גן העדן הקטן הזה… אבא הצילנו.
ה' הוא המלך
שם הקובץ: 20110808034356.ppt