בס"ד
מישהו יכול לסהביר לי מה הקטע של יום האהבה בזמננו? לפי היהדות? יש בכלל קטע?
זה אמור להיות יום שמח או משהו אבל מה שזה נהיה בימנו זה די מגעיל..
בס"ד
מישהו יכול לסהביר לי מה הקטע של יום האהבה בזמננו? לפי היהדות? יש בכלל קטע?
זה אמור להיות יום שמח או משהו אבל מה שזה נהיה בימנו זה די מגעיל..
להפוך אותו ליום אהבה אמיתי!!
לא יודע איך..
צריך להיות כל השנה חג האהבה-כל השנה צריך לאהוב ולא רק בט"ו באב, האלו שעדיין לא שומרי תורה ומצוות שינו את המשמעות של היום השמח הזה.
אהבה,זה רגש נכון ולגיטימי בכל תקופה.
אם לא היה אותו,לא היו נוצרים קשרים בין אנשים. (ולא רק אהבה בין איש לאישה)
אני לא חושבת שצריך להרתע מעצם המילה אהבה. כי אהבה זה כלי מדהים,אך גם הרסני אם הוא מובל למקומות הלא נכונים.
ולשאלתך - את יודעת מה המקור ביכלל של טו' באב?
טו' באב נחגג במקורו כיום פיוס בין ישראל,לשבט בינימין המנודה.
חג של אהבת ישראל,שאין בו הבדלי מעמדות בין עשירים לענים.
אָמַר רַבָּן שִׁמְעוֹן בֶּן גַּמְלִיאֵל, לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים, שֶׁבָּהֶן בְּנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת בִּכְלֵי לָבָן שְׁאוּלִין, שֶׁלֹּא לְבַיֵּשׁ אֶת מִי שֶׁאֵין לוֹ. כָּל הַכֵּלִים טְעוּנִין טְבִילָה. וּבְנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת וְחוֹלוֹת (רוקדות) בַּכְּרָמִים...
אכן,היום בתרבות החילונית הפכו את החג לחג של מתירנות,וזולות.
אבל אנחנו יכולים לתקן!
להרבות אהבה אמיתית,אהבת ישראל.
מעפר אני באהזה יום שבו שבט מישראל ניצל מהכחדה, וולכן אני שמחים בו עד עכשיו.
אני עד לפני שבוע ממש נרתעתי מהמילה אהבה לאהוב אוהבת וכדומה כי זה באמת עשה לי קונוטציה שלילית של אהבה מהסרטים.
אבל איך מישהו אמר לי "אני לא מפחד מהמילה אהבה אולי דווקא אם נשתמש בה ונבהיר למה אנחנו מתכוונים אז אנשים יתחילו להבין את המשמעות האמיתית של אהבה" הוא ממש צודק!.
אהבה זה אחד הרגשות הנשגבים שקימים לצערינו כיום המשמעות של אהבה היא זולה ולא שווה כל כך אבל אהבה במשמעותה האמיתית זה אחד הדברים הנפלאים שקימים!.
לגבי החג- לא נראה לי שט"ו באב זה חג האהבה שיש כיום כיום חג האהבה זה חג שבו מביאים מתנה לחבר ועוד כל מיני שטויות כאלה.
אני לא יודעת אם בכלל קיים חג האהבה ביהדות כי כמו שדוסית אמרה זה חג על שניצל שבט מישראל (בנימין לא? מדובר על פילגש בגבעה נכון?).
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים