כולם כיום טועים ומברכים אחד את השני צום קל.
זהו שהענין הוא שהצום יהיה קשה כמה שיותר כדי שנצטער על החורבן!!
חז"ל תקנו את הצומות כדי שנזכור את בית המקדש ולא כדי שנזכור כמה כואב לכרס שלנו...
שנזכה לבניין בית המקדש עוד היום!! =)
כולם כיום טועים ומברכים אחד את השני צום קל.
זהו שהענין הוא שהצום יהיה קשה כמה שיותר כדי שנצטער על החורבן!!
חז"ל תקנו את הצומות כדי שנזכור את בית המקדש ולא כדי שנזכור כמה כואב לכרס שלנו...
שנזכה לבניין בית המקדש עוד היום!! =)
ונחגוג היום את בניין בית הבחירה בירושלים, אמן!
ותזכרו,אסור לומר שלום.
ולאכול יותר מתבשיל בסעודה מפסקת.
עם כל הכבוד שחז"ל תיקנו צומות
כדי להקשות אני הייתי רוצה צום קל
מילה בסלע 
אז נכון, הצום לא צריך להיות קליל ושלא נרגיש אותו..
אבל אם הצום קשה מידי, אנשים לא מצליחים ליחשוב על החורבן וכל זה.. ורק חושבים על כמה שקשה לי וכמה שחם וכמה שאני רעבה וצמאה וכו'.. ופשוט חושבים על עצמך כל הצום..
ולכן, אני בעד לאחל פשוט- צום מועיל.. וכל אחד והיעילות שלו.. אני למשל, אם יהיה לי רק קצת קשה יהיה לי יותר קל לחשוב על החורבן וכל זה.. ואם יהיה לי קשה אז יהיה לי קשה.. ואנלא יצליח לחשוב על המהות של הצום וכל זה..
(מה שאין הרבה סיכוי, כי אני מתייבשת מהר מידי בזמן האחרון.. אז 25 שעות לא לשתות? אפילו שזה רק במזגן וזה.. אני ממש מקווה שאני יצליח לעמוד בזה..)
אז מה!? בגלל זה צריך לאחל צום לא קל לכולם!! בכל זאת היום בדור שלנו אילו חיים גשמיים ואין מה לעשות אז חייב לברך שיהיה צום קל כי בכל זאת צריך שהוא יהיה קל.. אחרת אם יהיה צום קשה ויכאב הראש והבטן אז נשכח שאנחנו צריכים להצטער על חורבן המקדש ונחשוב תמיד על האוכל!! נקודה למחשבה..
אז צומועיל וקל לכולנו!!
lea..ובעזרת ה' לראות בבנינו עוד השנה!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים