פרויקט סיום הש"ס - בפורום תפילה וישועה!מחפש את האור..

פתחנו (טוב, פתחתי, אבל כולנו נעזור לזה להתגשם בעזרת ה', אז זה בלשון רבים...) במבצע מיוחד - פרויקט לסיום הש"ס, עד ר"ח אלול, ואם לא אז לפחות לגמור עד מתי שנצליח...

השירשור המלא עם הפרטים וההרשמה, בקישור הבא:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t375940#4540259

בבקשה, הקדישו כמה דקות לפתוח את השירשור, לקרוא את הודעת הפתיחה ואז אם אתם מסוגלים, אנא שבצו את עצמכם במקום המתאים לכם. זה ממש חשוב וממש דבר אדיר אם נצליח להרים אותו. אתם יודעים מה זאת הזכות של לסיים ש"ס משניות? גם אם עושים את זה כללי...

אז כל מי שייכנס, וגם יירשם - תבוא עליו הברכה, ואת הזכות שלו הוא בכל מקרה יקבל...חיוך

ערב טוב!

יישר-כחאיתיאל קריספין

כל הכבוד!

וואי, איזה שפיץ... שכוייחרבקה...
אגב - אשמח שתגיבו כאן אפילו רק נקודה... להקפיץ...מחפש את האור..

זה יעזור למטרה החשובה... אז אפילו אם אינך רוצה להשתתש, אשמח אם תגיב בשרשור כאן כדי שיותר אנשים יראו אותו...

תודה!

לוידת מה זה אבל, כל הכבוד ובהצלחה!הקפצונת..תן חיוך....=)
מקפיץ!אאלעד
אשריכם!!!!...מקפיצה..-pnina-
גם בנות יכולות לקחת?טובי =][=

ואם כן,באיזה דרך לילמוד?

סתם לקרוא?

תשובהאאלעד

עיינו כאן...               http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t375940#4540259

(הלימוד יעשה עם ברטנורא/קהתי (אני ממליץ על קהתי...) וצריך לכל הפחות הבנה בסיסית של הנלמד (לא "לגרוס" בבקשה, אלא ללמוד...))

לכאורה לפי זה אפשר...

חובה אם ברטנורא/קהתי?האדמו"ר מצנעא

כי אני לומד עם רש"י ותוס' (אני אלמד את זה מהגמ'...)...

נראה לי שקהתי ובטנורא זה המינימוםענבל

כל המוסיף הרי זה משובח

*וברטנוראענבל
נראה לי העיקר זה המשנה...אבגדה

המפרשים זה רק תוספת...כדי לוודא שהבנת כמו שצריך, ואני לא חושב שרש"י וגמ' זה פחות טוב מברטנורא וקהתי (ולרוב הברטנורא והקהתי מלאים בדברים מהגמ')

ברור שהעיקר זה המשנהענבל

אבל ביקשו גם מפרשים ולפי מה שהבנתי ביקשו מינימום קהתי וברטנורא (שזה פחות מסובך).

אם אתם רוצים מהגמרא תבוא עליכם הברכה!

ברטנורא זה שילוב של רש"י והמשנה.בעיקר.אבגדה

וקהתי-זה-או לאנשים שלא יודעים ללמוד משנה(בלי זלזול...פשוט מי שמתחיל בלימוד, ולא יודע הרבה, צריך הסבר מפורט יותר...), או לתוספת עיון.

וזה גם די ארוך.

אה.אבגדה

באמת כתוה שם שצריך ברטנורא/קהתי...

אני חושב שגם רש"י זה טוב...אבל אם הוחלט ככה, אז אני בוחר ברטנורא.

לאיודעת מה איתךענבל

אבל אני כשלמדתי לחידון מסכת אבות למדתי מקהתי כי זה מפרט וזה כיף ללמוד אותו.

אני ספציפית למדתי גם ברטנורא אבל אם לומדים קהתי זה בסדר גמור.

אה ואני לא אחת ש"לא יודעת" ללמודענבל

נראה לי

הסבר - מפרשים לרוב זה הכרחימחפש את האור..

כדי להבין דברים שסתם ככה לא הייתם מבינים...

מובן שאם אתם כבר בקיאים בעולמה של גמרא ומשנה, המון מושגים כבר יהיו נהירים לכם ולא תזדקקו כל כך למפרשים, אבל הרוב כ-ן נזקקים למפרשים כדי ללמוד, ולכן קהתי/ברטנורא (\כשאני ממליץ על קהתי בנימה אישית...), הם המובילים בתחום... קהתי פשוט מסכם את כל שאר המפרשים (כולל ברטנורא), לכן הוא נחשב בשבילי יותר טוב...

האדמו"ר- רש"י ותוספות לא מפרשים את המשנה-משה ר-

מילה במילה כמו קהתי..

בדיוק בגלל זה עדיף ברטנורא/רש"י...אבגדה

כי קהתי כמו שכבר אמרתי-זה למי שלא כ"כ יודע ללמוד..

זה כמו שוטנשטיין על המשנה.

וזה ארוך ומיותר...

אני לא חושב שיש להגיד שזה מיותר ,יש בזה גם תועלתשואף לאור

רבה זה מקיף.

זה מביא מקורות מהגמראלך דומיה תהילה

זה נותן מבט הרבה יותר רחב ומעשיר את הלימוד.

זה ממש לא "למי שלא יודע ללמוד". זה פירוש נהדר.

המשנה לא נועדה לפתח את החשיבה-משה ר-

בניגוד לגמרא שדורשת חשיבה מעמיקה ופה אני מסכים שלא ללמוד עם שוטנשטיין או שטיינזלץ...

אבל משנה זה יותר בקיאות ולכן אין בעייה ללמוד עם קהתי..

הבעיה זה לא בזהנ שהוא מסביר יותר מידי-אבגדה

אלא בזה שהוא ארוך ומיותר למי שיודע להסתדר בלעדיו...

זה ברור שמי שיודע ללמוד בלי יכול ועדיף שילמד-משה ר-

ללא עזרא.. אבל אני התכוונתי לזה שזה עדיף במקרה הזה על רש"י כי ראשי לא נותן סיקור על כל המשנה אלא על מילה או שניים ולמי שמתקשה עדיף קהתי ולא רש"י..

^^^שדרותי צודק בכל מילה!מחפש את האור..

מי שיכול בלי עזרה, בכיף, אבל מי שכן צריך עזרה - כבר עדיף לו קהתי על אחרים... 

זה אינו ארוך ומיותר חלילה ,זה גם מקיף ויש בזהשואף לאור

יתרון גדול.

צריך להזהר מלהגיד דברים שכאלו על מפעל עצום שכזה.

כשלומדים עם גמרא לא צריך את זה.אבגדה
אבל בנות לא לומדות גמראענבל

אז כן נראה לי שאני אלמד עם קהתי וזה לא כי אני לא יודעת ללמוד אלא כי אני רוצה ללמוד באופן שאני אצליח ללמוד משהו וקהתי מהבחינה הזאת הוא הכי טוב.

זה לא קשור ללא יודעת ללמוד זה קשור לעצם היותי בת ולא לומדת גמרא.

.מ.מ.אחרונה
בנות נראלי כן יכולות..צריך לשאול.^^-pnina-
בשרשור עצמו מישהו אמר שרק בנים אבל נברר ונביא תשובענבל
*תשובהענבל
לקחתי ליידיד
תקחו משניות שיותר מתאימות לכן.האדמו"ר מצנעא

למשל, לא סנהדרין אלא ברכות. או לא בבא בתרא, אבל תרומות.

מעולה!! בע"ה שנזכה!!עץ על מים
הבהרה - כמובן שגם בנות יכולות!!!מחפש את האור..

חס וחלילה שלא יובן מדברי שרק בנים יכולים להשתתף בפרויקט - גם בנות יכולות להשתתף. (אגב, בפוריקט אחר שאני כבר חולם לעשות כאן באתר, אבל הוא הרבה יותר מסובך - סיום ש"ס גמרא, עד כמה שזה הזוי - שם באמת אם נעשה את זה פעם, זה יהיה רק לבנים כי לבנות אין חובה ויש סוברים שאף אסור להם ללמוד גרא ובבקשה בנות לא לקפוץ עלי עם פמיניסטיות, אני רק מציין שיש דעות כאלו, ולכולי עלמא ברור שלהן אין חיוב בגמרא...)

שבוע טוב! (מצטער שלא הבהרתי את הדברים עוד קודם, פשוט לא הייתי יכול להתחבר לאינטרנט בימים האחרונים...)

אנא, צריכים עוד...מחפש את האור..

עזרו לנו לסיים את הש"ס...הצטרפו בהמונייכם! (אני נשמע עכשיו כמו אחד שקורא להפגנת המונים ברוטשילד? כי זה מה זה מביך...קורץ)

אנשים, לא נשאר עוד הרבה מסכתות... לכו על זה..מ.מ.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך