בית מקדש יפול משמיים או שאנחנו נבנה אותו?
שאלה- מה אתם חושבים..מ.מ.
לדעתי ניבנה אותו אבל זה שאלה מענינתידיד
^^^^^^^^^^^.אחד
הרמב"ם אומר שבית המקדש השלישי ייבנה בידי אדם ולא בדרך נס, וזה גם נשמע יותר הגיוני.. למרות שזה יהיה ממש מגניב אם הוא ירד מהשמיים...![]()
מה שאני הבנתי זה שאנחנו בונים אותו-ע"י מעשים טוביםתן חיוך....=)
ואז הוא ירד אלינו כשהוא יהיה שלם..
לוידעת, העיקר שיבנה כבר.דוסית גאה!
חח.. את זה מלמדים בגן..שבלולון
כל מצוה מוסיפה אבן לבית המקדש..
שטויות של גננותצחקן
השאלה היא לא מה אנחנו חושביםאבגדה
אלא מה הדבר הנכון, ע"פ המידע שצברנו מיום לידתנו, ועד היום הזה.
אני חושבת שזה משולב....talr123
כאילו, לא מתי שנרצה נוכל לבנות אותו, אלא הקב"ה יביא התעוררות לאומית גדולה ואת האפשרות הטכנית, ואנחנו נבנה אותו ממש...
בלי מקורות וכאלה... רק דעתי...hodayahi
לדעתי אנחנו לא נבנה אותו פיזית, אלא ע"י מעשינו (כמו שכבר אמרו כאן).
זה נראה לי הכי הגיוני כי העניין החשוב בלבנות בית מקדש זה לא לשים אבנים אחת על השניה בצורה יפה (שהרי בית המקדש הוא הבית הכי יפה בעולם -"מי שלא ראה בית המקדש בבניינו לא ראה בניין מפואר מעולם") אלא העניין הוא שנתקן את עצמנו ונהיה אנשים טובים יותר ובכך נגרום לבניינו של בית המקדש.
ובאמת, שנזכה כבר!
וזה באמת מגניב אם ירד משמים...
מקור?צחקן
לכו"ע אנחנו נבנה אותו.האדמו"ר מצנעא
אבל יהיה שילוב מסויים ביננו לבין השמיים. באופן השילוב ישנה מחלוקת בין רש"י לרמב"ם.
נבנה!=)בע"ה...הסנה-בוער
ועם מקורות...hodayahi
אם אתם רוצים הם מסבירים שם את כל הדעות ומביאים מקורות-
נשמע מוזר שאומרים שהוא ירד מהשמים-טומי-
הרבה יותר הגיוני שנבנה אותו
וואי, קישור מעולה...שכוייח!<אריאל>
שמעתילך דומיה תהילה
שזה דומה לפירוש של "בעתה אחישנה".
אם נזכה - אנחנו נבנה אותו.
אם לא נזכה - ה' יבנה אותו בשבילנו.
אבל אין לי מקור...
>>מרב.
ריבונו של עולם, אני יודע שבית המקדש השלישי אינו בנוי מאבנים. הוא בנוי מדמעות, ואם כל מה שאתה צריך- רק עוד דמעה אחת-- בקשה קח את שלי.
^מדרש כלשהו^
מה זה אומר?
שאנחנו עושים את כל ההשתדלות- בעיקר הרוחנית (למרות שאני מאמינה שחייבים גם השתדלות פיזית)- וה' מביא לנו מקדש.
אני אישית מאוד מאוד מאוד אשמח לבנות, להרגיש חלק ממשי בעשייה [גם אם אני לא אבנה. שבעלי יבנה..], אבל אם ה' פתאום יפיל אותו משום מקום (ז"א, מהשמים...) על כל הערבים ויפצפץ להם ת'מוח-- אני אשמח גם.
מחלוקת ידועה בפוסקים. הרוב סוברים שנבנה בעצמינו.שיראל.
וואי בדיוק דברנו עלזה בסניףף בשבתתבאהבה ובאמונה..
זה התחלק לשתיים..
קבוצה אחת אמרה שכן, כאילו לא סתם אומרים לנו כשאנחנו קטנים שכל מצווה בונה לבנה בבית המקדש למעלה..
וקבוצה שניה אמרה שאנחנו נבנה אותו כי העניין הוא שאם כל עמ"י יתאחד ויבנה מבנה מסויים בזכות האחדות הקב"ה ישרה שם את השכינה...
לא הגענו להכרעה..=))
אני חושבת שנבנה אותו בעצמנו ואם הבניה נבנה אתבת-ישראל-וציון
הבנין הרוחני שלנו. (לפעמים אנימוצאת דעות שלי שאף לא הכרתי כשמישהו מעלה שאלה, מגניב לא?) (ולא, אין לי מושג מאיפה שלפתי לעצמי את התשובה הזאת, לא הסתמכתי על אף פרשן, אבל בכללי, בדעות לגבי אופן הגאולה אני תומכת יותר ברמב"ם [אולי זה קשור שאני הולכת לפי מנהגי תימן? =])
כמו שנכתב פה בעקרון מחלוקת אבל..שלומי20104
ולכן אני מתלבט,
בעקרון לפי הרמב"ם בעקרון רק אנחנו(מונה בתור מצווה עלינו) ולפי רש"י ע"י הקב"ה(תירוץ של רש"י לקושיה שאיך יבנה המקדש בלילה הרי אסור לבנות ע"פ ההלכה בלילה ןמתרץ שירד מהשמים)
כמובן שכל הפוסקים בהמשך(מבחינת התקופה רש"י והרמב"ם הם ממש מראשוני הראשונים כמובן שרש"י לפניו אבל ממש קצת כך שכימעט כולם(!) נחלקים בדבריהם.
כלומר אני לפחות הבנתי את המחלוקת כפשוטה ממש חותכת הבעיה שיש כלל באמונה שאין מחלוקות באמונה ולומדים את העקרון שיוצא מכל אחד ומחברים כך שכנראה זה באמת יותר דומה למה שאמר האדמור מצנעא.
פעם ממש ביררתי(אם תחפשו טוב היה שירשור דומה לזה ממש בערב תשעה באב לפני שנתיים ואז ביררתי) תכלס נישארתי בצ"ע. כך שאני נוטה מאוד לדעת האדמור אבל לא בטוח לגמרי.
יפול מהשמיים - אבל עוד לא הבנו מהם "שמיים"!!! >סוג'וק
אז כפי שכבר דובר,
המקדש הוא פרי מציאות יותר מתוקנת
"שמיים" הם הרבדים היותר רוחניים במציאות (כח המדמה וכח המחשבה וכו', הכלליים והפרטיים)
ז"א שקודם נבנה המקדש ה"שמיימי" וממילא יבנה גם המקדש ה"גשמי"
זאת הכוונה שירד משמיים
כעת אנו מבינים שאין בכלל סתירה בין הדעות כי הוא באמת ירד מה"שמיים" והוא באמת יבנה ע"י בני אדם
כמובן שיש עוגנים במקורות (הם לא לידי)
לא ייפול אלא יירד!!יפתח_
יש סרטון של הרב אליהו זצ"לאאלעד
והוא אומר שם שביהמ"ק ירד "משוכלל מן השמים" כלומר עם כל השכלולים שיש היום...
גם אחד הר''מים אצלנו אמר כךלך דומיה תהילה
שהרצפה תהיה מחוממת ולכהנים לא יהיה קר ללכת יחפים. ![]()
נבנה אותו, וד' יכניס את השכינהשואפת למעלה..!
שלו ככה שזה יחשב כאילו הוא בנה אותו (כמובן אם נעשה את זה מתוך ענווה, ואחרי כל השלבים שקודמים לכך...)
זה מה שהרב איתיאל גלעדי אמר, בשם הרב גינצזורג..
שבת שלום בשורות טובות!
מ.מ, חושבת שזה יעזור:אוסקר
בס"ד
מי שאין לו כוח לקרוא הכל, רשמתי בקיצור למטה, אבל כדי להבין עד הסוף עדיף לקרוא הכל.
העתקתי כאן מאמר תורני שהתפרסם על ידי רבני "מכון המקדש" בעיר העתיקה.
תתייחסו גן לסוף מה שאמרתי, דעתו של הרמב"ם...
האם בית המקדש השלישי ייבנה בידי אדם, או ירד משמיים? הסוגיה עוסקת באפשרות לבניין המקדש ביום ששה עשר בניסן, יום הנפת העומר, וההשלכות מכך על היתר התבואה החדשה.
מן הגמרא משתמע, שבניין בית המקדש השלישי יהיה פתאומי ומפתיע, באופן שבית הדין עלול שלא להספיק להקריב את העומר בזמנו. יתירה מזו: הגמרא מעלה אפשרות להקמת הבית ביום טוב, או בלילה, בניגוד להלכה (שבועות טו,ב), לפיה אין בונים את המקדש ביום טוב או בלילה. לפיכך כותב רש"י: "הני מילי בניין הבנוי בידי אדם, אבל מקדש העתיד שאנו מצפין - בנוי ומשוכלל הוא יגלה ויבוא משמים, שנאמר: מקדש ה' כוננו ידיך". כדברים אלו כותבים גם התוספות והריטב"א כאן.
כדעה זו נאמר, לכאורה, במדרש תנחומא (פרשת כי תשא): "אמר הקב"ה: בעולם הזה עשיתם משכן ומקדש שהיו בחומה, ולעתיד אני אבנה את בית המקדש, ותהיה מוקפת בחומת אש, שנאמר (זכריה ב,ט) ואני אהיה לה נאם ה' חומת אש".
רעיון זה, לפיו בית המקדש השלישי לא ייבנה בידי אדם, מעורר קשיים מרובים:
א. הקמת בית המקדש הינה מצוות עשה, הנמנית בין תרי"ג המצוות, וככל המצוות, הרי זו מצווה לדורות (כדברי הרמב"ם בהקדמתו לספר המצוות). אם כן, היתכן שאנו פטורים ממצווה זו, ואין לנו אלא לצפות למקדש היורד משמיים?
ב. הפסוק בשירת הים: "תביאמו ותיטעמו בהר נחלתך... מקדש ה' כוננו ידיך", שממנו לומד רש"י על כך שהמקדש ירד משמים, נאמר, בפשטות, על הקמת הבית הראשון, שנעשה בידי אדם! אכן, הגמרא בכתובות (ה,א) לומדת מפסוק זה, שהמקדש הוא "מעשה ידי צדיקים", כלשון רש"י עצמו שם, כלומר, שעשייתו בידי אדם, וזו כוונת המילים "כוננו ידיך"!
ג. בכמה מצוות שבהן נאמרה לשון עשיה, כגון במצוות סוכה וציצית, אומרים חז"ל "תעשה - ולא מן העשוי" (ראה סוכה יא,ב). מסתבר, אף כי הדבר לא נאמר במפורש בדברי חז"ל, שאף באשר לבית המקדש חובה לעשותו בידינו ואסור להשתמש בדבר הנעשה מאליו, שהרי גם בו נאמר "ועשו לי מקדש", ולשון 'עשייה' חוזרת בפרשיות המשכן פעמים רבות מאד.
ד. מכמה פסוקים בתנ"ך עולה, שעם ישראל עצמו יבנה את המקדש השלישי, כגון הנאמר ביחזקאל (מג,י-יא): "הגד את בית ישראל את הבית...צורת הבית ותכונתו ומוצאיו ומובאיו... וישמרו את כל צורתו ואת כל חוקותיו ועשו אותם", ופירש רש"י: "ילמדו ענייני המידות מפיך, שידעו לעשותם לעת קץ". כך גם כותב רש"י בהמשך מסכת סוכה (נב,ב ד"ה חרשים), בביאור הפסוק (זכריה ב,ג) "ויראני ה' ארבעה חָרָשִׁים": "משיחים שניהם חָרָשִׁים לבניין בית המקדש", כלומר, שמשיח בן דוד ומשיח בן יוסף ישתתפו בהקמת בית המקדש.
ה. בתוספתא (פסחים ח,ב) מדובר על אפשרות שבית המקדש השלישי ייבנה בין פסח ראשון לפסח שני, וזו לשון התוספתא: "ניתן להם לישראל לבנות את בית הבחירה - אין הציבור עושה פסח שני". מכאן, שבית המקדש השלישי ייבנה על ידי ישראל, ולא בידי שמיים! כמו כן מסופר במדרש (בראשית רבה סד,י), שכאשר בתקופה מסוימת לאחר חורבן בית שני הרשו הרומאים להקים את בית המקדש, החל עם ישראל, ובראשו חכמי ישראל, לאסוף כסף וחומרי בניין להקמת המקדש, ולא המתינו לירידתו משמיים!
נראה, שאין כוונת רש"י כאן לומר באופן מוחלט שמצווה זו בטלה, והמקדש לא ייבנה בידי אדם אלא בידי שמיים. כוונת רש"י לומר, שתיתכן גם אפשרות כזו, ויש בדברי חז"ל אפשרויות שונות כיצד הדבר יתרחש. ביסודו של דבר, מוטלת עלינו המצווה לבנות את המקדש בעצמנו, ולא להמתין לירידתו משמיים, אלא שהגמרא כאן, הדנה באפשרות של בניין באופן פתאומי ביום טוב ובלילה - מתכוונת לאפשרות זו של ירידתו משמיים. כך עולה מדברי רש"י עצמו בפתיחת הסוגיה, הכותב: "דאיבני אימת - ...אימת תגמור המלאכה". לשון זו ברורה, שמשמעה מלאכה הנעשית בידי אדם, ויש לה התחלה וסיום. אם כן, הסברה שהמקדש ירד משמיים נאמרת רק לצורך הסברת שלב אחד במהלך הסוגיה. ממילא, לדעת רב נחמן בר יצחק בסוף הסוגיה, המבאר את תקנת רבן יוחנן בן זכאי בדרך שונה לחלוטין, אין צורך באמירה זו, שרבן יוחנן בן זכאי ציפה לאפשרות של בניין פתאומי של המקדש. ככלל, דרכו של רש"י לפרש כל סוגיה כעניינה, על פי המשתמע ממנה בלבד, ואין זו אמירה המסכמת את כלל דברי חז"ל בנושא זה. יתכן, שלדעתו שאלה זו תלויה במחלוקת הידועה בדברי חז"ל, האם הגאולה השלישית תבוא בדרך הטבע או בדרך ניסית (עיין שבת סג,א).
שיטת הרמב"ם, לעומת זאת, שהמקדש ייבנה על ידי עם ישראל. הרמב"ם כותב, בהקדמתו למשנה, שמסכת מידות, המתארת את בית המקדש השני, נכתבה למטרה זו, ללמדנו כיצד לבנות את הבית השלישי (ראה גם דבריו בהל' מלכים יב,א).
כמה מן הפרשנים מסבירים גם את הסוגיה כאן בהתאם לשיטה זו: המאירי כאן כותב, שהאפשרות המוצעת בגמ' כאן, שהמקדש ייבנה ביום טוב או בלילה, אין כוונתה למקדש בידי שמים, אלא "חשש לבית דין טועים [שיבנו את המקדש ביום טוב], שתהא חיבת הקודש [ההשתוקקות לבניין המקדש במהרה] מביאתן לכך". בערוך לנר מסביר אחרת, שההצעה לבנות ביום טוב נאמרה לפי דעה מסוימת, המתירה לבנות ביום טוב לצורך אוכל נפש או לצורך מצוות היום. כמו כן, ההצעה לבנות בלילה נאמרת רק באשר למזבח, שהוא הנחוץ לצורך הקרבת העומר, ואילו הדין שאין לבנות את המקדש בלילה נאמר רק באשר להיכל.
גם המדרש תנחומא הנ"ל, האומר: "לעתיד אני אבנה את בית המקדש", אינו הוכחה מוחלטת לקיומה של דעה כזו בדברי חז"ל. ניתן לפרש, שהמדרש, נוקט כאן סגנון של משל, כמקובל באגדות חז"ל, וכוונתו לומר, שבניין הבית השלישי יהיה בהשגחה מיוחדת מאת ה', והוא יישמר על ידו לבל ייחרב, וזוהי "חומת האש" המוזכרת בזכריה. כיוצא בזה נאמר בהגדה של פסח, שיציאת מצרים היתה "ויוציאנו ה' ממצרים - לא על ידי מלאך ולא על ידי שרף ולא על ידי שליח, אלא על ידי הקב"ה בכבודו ובעצמו", כביטוי למעורבות ישירה והשגחה מיוחדת של הקב"ה בתהליך זה, אף שברור שמשה רבנו שימש כשליחו של הקב"ה ביציאת מצרים. כמו כן אנו אומרים בתפילת 'נחם': "כי אתה ה' באש היצתה, ובאש אתה עתיד לבנותה". כשם שהחצי הראשון פירושו, שהבבלים והרומאים שרפו את המקדש בשליחות ה', כך גם החצי השני, פירושו שה' יסייע בידינו לבנות מקדש.
תמצית הדברים: הדעה הפשוטה, הנראית מכמה וכמה פסוקים ומאמרי חז"ל, היא שבית המקדש השלישי ייבנה בידי אדם. ישנם מקורות אגדיים שניתן להבין מהם אחרת, וכך מסביר רש"י את אחד השלבים בסוגיה כאן. גם לפי שיטתו, אין הכוונה לפטור את עם ישראל ממצווה זו, אלא שעל פי הסוגיה כאן אפשר שהדבר יקרה בטרם נספיק לבנותו. לשיטת הרמב"ם, ההלכה המחייבת היא המצווה לדורות על עם ישראל לבנות את בית המקדש.
הרמח"ל ב'משכני עליון' אומר שבית המקדש הרוחני ירד משמים, ומסביבו ייבנה בית מקדש חומרי ע"י האדם.
עד כאן לשון המאמר.
ומדברי הרמבם בהלכות מלכים פרק יא נראה שהמלך המשיח יבנה את בית המקדש, שכתב שם וזה לשונו: המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות דוד ליושנה לממשלה הראשונה, ובונה המקדש ומקבץ נדחי ישראל, וחוזרין כל המשפטים בימיו כשהיו מקודם, מקריבין קרבנות, ועושין שמטין ויובלות ככל מצותה האמורה בתורה, עכ"ל.
מזה נראה שכל עוד שלא בא המשיח אין לנו להתעסק בבנין בית המקדש.
את יכולה למצוא עוד חומר בנושא גם בקישור הזה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3194
כל מי שנותן דרך שמלו חייב לקרוא!!שלומי20104
אבל גם האדמור הזכיר אותם וגם היה פה עוד מישהו נראה לי וגם אני,
אני מחפש אם יש למישהו תירוץ יפה ומבואר שמחבר בין השניים כמו הכלל שכל מי שהתחיל ללמוד אמונה בצורה מסודרת ויודע שאין מחלוקות באמונה.(להזכירכם לדברי רש"י יש נ"מ הלכתית זה לא רק דברי אגדה ולכן אי אפשר לדחותם בקלות, זה חלק ממהלך הגמרא בדיון הלכתי!)
*הסבר משל עצמו(תיקון לכותרת)שלומי20104
מהשמים יורד כמו טיפות המים...=)ירינוש
יש דעות שאומרות כך ויש כך,עץ על מים
אין אנו יכולים לשלול דעה אחת ולאשר אחרת, כי אין אנו יודעים בודאות, זה נשגב מבינתנו.
תיק"ו [למתקשים - תשבי יתרץ קושיות ואבעיות]
אוסקר הביאה מאמר שמגשר בין השיטות...האדמו"ר מצנעא
עיי"ש.
תודה.שלומי20104
והמון תודה לאוסקר.
חיפשתי הרבה זמן ישוב לזה שרש"י נשמע מאוד קשה ולכן ממש תודה רבה.
רמח"ל (כמו הרב קוק אח"כ) עושה שילובים ואיחודים..סוג'וק
לא יודע מה הפוסקים אומרים..שמוליק פיין
בס"ד
אבל אני מת לבנות אותו בידיים..
ע"פ ההלכה-אנחנו חייבים לדאוג שהוא יהיה בנוי...אבגדה
ואם כך-אז מותר ומצווה לבנות אותו...
אלא אם עד אז (או כשנתחיל לבנות), הוא ירד מהשמיים...
יש מחלוקת בנושא (איך לא?)אלעד
שמתחילה משתי גרסאות סותרות לכאורה של רש"י
משם והלאה התפתחו שתי הגישות הללו.
מה שבטוח, לא הייתי רוצה לעמוד שם כשהוא יפול מלמעלה..
אני הייתי רוצה להיות שם כשהוא נופל...!!רק ברסלב
....העיקר שיפול...
ד"א המחלוקת זה בין רש"י לרמב"ם שרש"י במסכת סוכה אם אני לא טועה דף מא כותב שביהמ"ק ירד מוכן מהשמיים והרמב"ם סובר שאנחנו נצטרך לבנות את ביהמ"ק...קיצר מה זה משנה העיקר שיגיע כבר!!!!
ח"ו!בת מלך!
בית המקדש לא יפול מהשמיים אל ירד מן השמיים! והרבי מה"מ יבנה את שעריו..
ירד מהשמיים...מיריצ'י =)
אנחנו נבנה אותו ברוחניות...
נבנה אותו במלט ולבנים.פעמיים חי
הרב אריאל אומר-תהילה לאה770
שמי שחושב שבית המקדש ירד בנוי מהשמים הוא אפיקורס..
תשובה:tomerittal
ב"ה
דבר ראשון יש שיעור ממש יפה של הרב ערן תמיר על "מי יבנה את בית המקדש", אבל הוא מתייחס גם לזה. ממש מומלץ! --> http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=10700&cat_id=4097
ולתשובה:
רש"י במס' ר"ה: בית המקדש הראשון והשני- בידי אדם, השלישי- בידי שמיים.
תוס' מס' סוכה: מקבל את דעת רש"י, שבית המקדש יבוא מהשמיים.
רמב"ם הל' בית הבחירה: מצווה לבנות את המקדש, משמע בידיים- אנחנו נבנה.
יישוב מהחלוקת:
תפארת ישראל, הקדמה למסכת מידות: (יש ראייה לרמב"ם, שצריך לבנות את המקדש בעצמנו, מפס' בירמיה). וכן רש"י על ירמיה אומר, שראוי שנשמור את המידות, שלעתיד לבוא נדע איך לבנות את המקדש.
וזה שאמרו שלעתיד לבוא ירד המקדש מהשמיים, אלו רק דברי אגדה. ועוד, שאין מחלוקת בין רש"י ותוס' לדברי הרמב"ם, התפארת ישראל מבאר שמה שהם אמרו התכוונו- שיהיה גלוי בדרך נס שה' עוזר לנו לבנות את המקדש מהשמיים.
מלבי"ם, יחזקאל: מצד הפעולה- אנחנו עושים, ומצד ההשגחה והעזרה- יהיה ניכר שזה משמיים.
מזתאומרת- מזה משנה רק שיבוא קצת..מ.מ.
אם אנחנו צריכים לבנות.. אז אנחנו צריכים לבנות!!
יש בזה מחוייבות, לכן העניין כל כך קריטי, לא סתם שאלתי..
אם צריך בסופו של דבר שאנחנו נבנה אז אני בוגדת ב-200 מצוות מתוך תרי"ג כשאני לא עושה מה שאני מצווה..
הרב ישראל אריאלאנונימי (פותח)
אני לא יודע אם כתבו את זה כבר (אין לי כח לקרוא הכל...)
אבל הרב ישראל אריאל ממכון המקדש אומר שנצטרך לבנות אותו. כתוב במפורש "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם"
מה ההבדל בין זה לבין "ועשו להם ציצית"? אם יורד ציצית מהשמיים הרי אסור להשתמש בה! צריך לעשות את הציצית! אז מה ההבדל בין זה לבין זה??
מצטער שאני לא מובן 
אתה מובן, יפה..במבלולו
מישהו יודע בכלל מה המקור לכך שהוא ייפול מהשמיים?מחפש את האור..
אז ככה - המקור בו מופיע הטענה שבית המקדש השלישי יפול מהשמיים, הוא בהסבר של רש"י של הווא אמינא בגמרא בסוגיה כלשהי בנושא (שכבר הזכירו אותה בהודעות קודמות, אתם מוזמנים לחפש...), שלמעשה נדחתה כבר בגמרא, ולא התקבלה שם - כך שלמען האמת אין יסוד הגיוני ומוצק לכך שבית המקדש השלישי יפול מהשמיים - כל הטענה הזאת נבנתה על סמך תירוץ של רש"י של הווא אמינא שנדחתה כליל, ובעצם דחייתה הרי נדחתה הטענה, מבינים?
מה גם שכמו שאמרו קודמי, רמב"ם וכו'...
הפסוק ש''טעטע'' הביא מדבר על המשכןaafdaa
אולי ביהמ''ק זה שונה?
אנחנו נבנה!!!!!ויטמין Pאחרונה
תפילין שירדו משמים א"א לקיים בהם את המצווה...
צריך סופר סת"ם....
כך גם בית המקדש!!!!!
שנזכה!!!!!!!!!!
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים