אנחנו צריכים קצת יותר ביטחון בקב"ה. ביטחון זה יותר מאמונה. אמונה זה לדעת שיש ד', להאמין שהוא קיים. ביטחון זה לבטוח בו, לדעת שהוא מנהל את העולם, והוא מסדר את הכל הכי מדוייק והכי מתאים לכל אחת מהבריות שלו.
תלמיד חכם אחד (זצ"ל) מירושלים, שאני לא זוכרת את השם שלו, אמר פעם, שמה שיהיה בעתיד הבנאדם בוחר, ומה שהיה בעבר, ד' כיוון שיהיה ככה. זה נשמע קצת סתירה, אבל זה מדהים לחיות ככה.
אם אנחנו רוצים שד' יכניס את הטוב שלו, ואת הברכה שלו בחיים שלנו, אנחנו צריכים גם קצת להשאיר לו מקום. אם נמלא את הכוס עד למעלה במים, איפה בדיוק הקב"ה יכניס את השפע שלו. אנחנו יותר מדי מחזיקים ממה שאנחנו עושים, כאילו כל העולם מוטל על הכתפיים שלנו. הלו? קצת ענווה! אני עושה את ההשתדלות שלי, באמת מנסה לעשות מה שהכי ישמח את רבונו של עולם, מתפללת, ואת השאר הוא יעשה (הוא מעולה בזה!!).
ואם הולכים לכיוון הדוגמא שלך, אז נכון, צריך לעשות השתדלות, אבל גם צריך להשאיר מקום לקב"ה שיסדר את הענייניןם, ולהתפלל אליו! הכי חשוב! אין לי תשובה חד משמעית- כן. או לא. זה ממש כל מקרה לגופו, אני אישית ממליצה להתייעץ עם רב שמכיר אותך, אבל מה שאתה לא עושה, תשאירי מקום לקב"ה שיכניס את השפע שלו.
ובעזרת ד', שנזכה לחיות ואמונה וביטחון בקב"ה ושד' ימלא אותו בכל הטוב והשפע שלו "והריקותי לכם ברכה עד בלי די, עד שייבלו שפתותיכם מלומר די" (שבת, לב')
ואם בא לך, מותק, את מוזמנת בשמחה לאישי! ממש! בכל נושא.
בהצלחה נשמה! רק טוב! ובעזרת ד' בשורות טובות!