רק קודם הקדמה קצרה לספר:
הספר הזה הוא בעצם תיעוד התכתבות בין בחור ישיבת הסדר לבת קיבוץ.
דב אינדיג הי"ד הוא בחור הישיבה שלמד באותו זמן בישיבת כרם ביבנה, למד בצעירותו בנתיב מאיר בירושלים.
טליה הבת איתה הוא מתכתב היא בכיתות י"א- י"ב בזמן ההתכתבות גרה עד היום בקיבות בצפון בסביבות חיפה.
הם התכתבו כשנתיים וחצי עד נפילתו של דב ביומה השני של מלחמת יום כיפור בצומת ווסט בגולן ה' יקום דמו.
אם קשה לכם לקרוא הרבה אז תקראו את מה שהעתקתי למטה כי הוא יותר קשור לשרשור.
גם הלמעלה קשור אבל בצורה יותר עקיפה.
ככה כותבת טליה לדב באחד ממכתביה:
"אינני מבינה מה רע באהבה בין גבר נשוי לאישה נשואה... אני מאמינה, שהאהבה היא הדבר הכי גדול והכי חשוב בחיים. האם, לדעתך, יש דבר גדול ממנה? אדם צריך ללכת אחרי אהבתו גם אם זה כרוך בהתרחקות מדברים חשובים אחרים.
אני מניחה שאתה יודע, שבשנים האחרונות מאז מלחמת ששת הימים הגיעו לקיבות שלנו המון מתנדבים ומתנדבות מכל רחבי העולם כדי לבטא את תמיכתם במדינת ישראל. היו כמה בני משק, שהתאהבו והתחתנו עם מתנדבות, עזבו את הארץ ועברו לחיות עם אהבתם בחו"ל. היו בקיבוץ הרבה ויכוחים מסביב לזוגות האלה שכזבו את הארץ ואת הקיבוץ... אני דווקא תמכתי בהם, כי בעיניי אין דבר נכון יותר מאשר ללכת אחרי האהבה."
זאת הייתה תשובתו של דב:
"התקלת אותי עם נושא האהבה, ואני לא מתכונן להתחמק ממנו. אני כיהודי מאמין ושומר מצוות לא אתחתן, חלילה, עם אישה לא יהודייה גם אם אתאהב בה, אני כיהודי מאמין לא אנהל, חלילה, רומן עם אישה נשואה גם אם היא תהיה אישה מקסימה. בשבילי הנאמנות לאלוקים שאני מאמין בו ובתורה שנתן לנו גוברת על הנאמנות לרגשות האהבה הכי חזקים (כאשר יש, כמובן, סתירה בין שתי הנאמנויות האלה)."
זה בקשר לאהבה שאת חושבת שהיא יותר חזקה מהדת וכו' אם ככה אז למה באמת לא להתחתן עם גוי\ה או למה לא להיות עם איש\ה נשוי\נשואה הרי את אוהבת אותו? נקודה למחשבה.
עכשיו אני יודעת שזה ארוך אבל תנסו.
זה בקשר לחתונה עם חילוני\ה:
אני אעתיק את דבריו של דב ואתן רקע למה הם נכתבו.
טליה מבקשת מדב להיפגש איתו באופן אישי ולא כקבוצה דב כמובן מסרב וטליה שואלת אותו למה. והוא עונה לה שהוא התיעץ עם ראש הישיבה ובגלל שהוא כבר גדול ומחפש כבר אישה לחיים הוא לא פנוי ליצירת קשרים שהם לא למטרה זו וקשר עם טליה הוא לא למטרה זו בגלל שהיא חילוניה וככה הוא מתרץ את העובדה שהוא לא מוכן לקשר עם חילוניה.
"את בטח שואלת את עצמך עכשיו: אז למה דב לא מסכים להיפגש איתי ולשוחח איתי פנים אל פנים? כי אני לא מסכים איתך. אני לא חושב שזה דבר רצוי שאדם דתי יתחתן עם אדם חילוני. אני יודע, שזה נשמע לך קשה, כי הרי כולנו יהודים. זה נכון, אבל אנחנו גם יודעים כמה שונים העולם הרוחני וגם אורח החיים היומיומי של יהודי דתי ויהודי חילוני. חיי הנישואין ממילא כרוכים בהרבה קשיים ומשברים. בין איש ואישה, גם כשעולמם הרוחני והתרבותי קרוב, ישנם הרבה הבדלים מולדים, שצריך הרבה כוחות נפש כדי לחבר אותם ולשלב אותם. למה להוסיף לזה את ההבדלים הגדולים, שיש בין אדם דתי לאדם חילוני?...
תחשבי גם על חיי המשפחה של זוג כזה- אם בן זוג אחד רוצה לשמור על טהרת המשפחה, ואילו בן הזוג השני רואה בזה סתם מנהג מיושן ופרימיטיבי. תחשבי כמה מתח יכול להיווצר על רקע כזה, הרי לא מדובר בדבר קטן אלא במאמץ עילאי של התאפקות ושל ריסון עצמי, שיש לו סיכוי רק כאשר אתה מאמין ומזדהה עם האמונה ועם השקפת העולם שעומדות מאחורי אורח החיים הדתי....
טליה, אני מדמיין לפעמים כמה קשה לשמור על טהרת המשפחה. הרי מדובר בבני זוג נשואים, שישנים באותו החדר (אומנם במיטות נפרדות) ואוהבים אחד את השני, והרי לא מדובר במשהו חד פעמי אלא בשבועיים של התנזרות בכל חודש. אני מתאר לעצמי שישנם הרבה רגעים של מאבקים קשים, של כאב גדול, של נשיכת שפתיים. אני רוצה, שבאותם רגעים קשים האישה שתהיה לצידי תחזק ותעודד אותי ותלחש לי לא רק מילים של אהבה אלא בעיקר מילים של אמונה בה', של התחזקות בקבלת עול שמיים. אחרת מי יודע אם לא אמעד או אכשל, חלילה."
אני יכולה לצטט המון דברים מהספר הזה כי הוא מכיל התוכו כל כך הרבה תשובות לכל כך הרבה שאלות שאת, קרבית, ועוד הרבה שואלים. אני לא רוצה להאריך בתגובה כי היא ארוכה מספיק רק אומר לך שיש בספר עוד קטע שאני מאוד רוצה להראות לך שקשור לנידה אבל אותו אם את רוצה זה רק באישי גם כי כבר רשמתי יותר מדי וגם כי לא נראה לי שזה מתאים לעיני כולם.
אז מוזמנת בשמחה לאישי או לקרוא את הספר או שניהם 
ספר ממש ממש מדהים ומומלץ בחום!
דב לא זכה לחוות את כל הדברים הללו אבל אני בטוחה שאלה שנשואים יעידו שהוא צודק בכל מילה.
אני באמת ממליצה לקרוא את הספר הזה יש בו תשובות לשאלות שאני בטוחה שרובנו נתקלנו בהן במהלך חיינו.
טוב חפרתי 
אם הגעתם עד פה אתם ענקיים!!!
כל הכבוד, מצדיעה לכם