יום שישי אני מסדר לי את החדר ואז אני שומע מוזיקה מכיוון המטבח ..שבעס קויידש יהודים מיתכוננים לשבעס קויידש,פיתאום אני מרגיש תחושה כ''כ נעימה אני הולך להתקלח ורץ לבית כנסת ליפני מינחה יושב ואומר לי שיר השירים''וכל מילה נכנסת ישר ללב אני מרגיש כמה שה' אוהב אותנו שלא עוזב אותנו ''כל דודי משגיח מין החרכים'' כי עזה כמוות אהבה '' כמה אהבה כמה שמירה תודה אבאאלה תודה .על המתנה שקוראים לה שבת!!!קבלת שבת אני מקבל צמרמורת ''והוא יחמול עלייך חמלה'' ליבשי ביגדי תיפארתך עמי''אחחח...ערבית של שבת..אחח.. אני חושב לי הלוואי שזה לא יגמר...אחרי התפילה אני פוגש את יונתן הבייני''ש הממושקף עם הגרביים והסנדלים כולו מחייך לוחץ לי את היד שבת שלום!!!ואני חושב איזה סיבה יש לו לא לישמוח ? היום שבת!!הולך לבית ארוחת שבת אני שר עם אבא את כל הזמירון ועוד כמה שירי ארץ ישראל עם אמא האחים הקטנים רצים בבית וזה הכל ביחד הופך להורמוניה נהדרת משו שיש רק בשבת...אני הולך לישון שמנגינת ''ולוו עליי בניי ''מהדהדת לי בראש ......
בוקר טוב אמא מעירה אותי אתה מאחר לתפילה..אומרת לי בנחת... אני קם מיסתכל השעה 9:30 אוי וי...אני הולך לי בזיגז לכיוון הבית כנסת....מגיעה לחמש דקות האחרונות שניראות לי כמו נצח !!!וחושב לעצמי נו מה עכשיו שלומי עם המגינות האלו למה מעלים אתו חזן ביכלל...שישיר בבית אנשים רעבים!!! התפילה ניגמרת אני ממהר לבית לא ליפני יונתן הבייניש הממוקף עם הגרביים תופס אותי בכף ואומר לאן אתה בורח בא תן חיבוק ,ואני עם עצמי מה יש לו מה הוא מבסוט ,מגיע הביתה האחים הקטנים גרגיל צועקים בבית אבא רוצה שאני ישיר איתו למי יש כוח עכשיו לשיר על הבוקר?הארוחה ניגמרת ....אני עף לי לסניף פוגש את יוסי ואת איציק אה כן ובדרך גם את שירה מה לא נגיד שלום?? יושבים קצת מדברים אני מבקש מאיציק שיזרוק איזה בדיחה טובה כמו שהוא יודע אוליי זה יחזיר לי קצת תמצב רוח איציק מספר ,אבל בתוך הלב אני מחכה שמשו יקרה משו שיזכיר לי את אתמול משו מתוק כזה....
כל אחד מוזמן להגיד את דעתו מה נישתנה בין שתי הסיפורים ועם הוא גם מרגיש ככה ליפעמים וליכתוב עצות ואז אני יכתוב את ההמשך ואולי עצה מהצד שלי.....אשרייכם