אני חייבת לשאול שאלה....עץ על מים

בשביל שלא יהיו ספקות לגבי הכותבת אם זה אני ולא אני אההממממ אז אני אפילו כותבת מהניק הזה! תעריכו חח סתםם

טוב אז,

מכירים תסיסמאות של: "הלב הוא לא מחסן" "לא טוב לשמור בלב" וכו' וכו' כיד הדמיון הטובה על האומר אמרות אלו...

אז בתכל'ס, למה כל היום חופרים על זה שזה לא טוב?

כאילו באמת!

בשיא הרצינות, אני שואלת, פעם הייתי סגורה לגמרי, אפחד לא ידע מי אני ומה אני, אז נכון של אתמיד זה היה קל לשמור הכל בלב ולחרוק שיניים בשתיקה, אבל היה חלק עבר חלק נשאר וסבבה.

וכאילו מאז שקצת נפתחתי כמו שאומרים, אני רק מסתבכת עם זה, כאילו יאללה למה זה טוב?

למה אני צכה לשגע אנשים עם המצבי רוח שלי? למה לא יכולתי להשאר כמו קודם ודיי????

אז למה באמת כ"כ כל היום חופרים על זה שלא טוב לשמור דברים בלב וכל הדברים האלה?????

אשמח לתשובה ולא בגלל מחקרים מדעיים, או זה נותן תחושה של פורקן וכל זה כי עובדה שזה לא!

יומטוב לכם!!

נ.ב.

תדעו שלא הייתי פה משישי בבוקר עד לפני שעה וקצת, [חוץ מכמה גיחות עד שאההמ דאגו לחטוף לי ת'מחשב וזה קרה מהר מאד בדר"כ,] וממש ממש התגעגעתי לאנשים פה! חבר'ה פשוט אינעליכם!!!!

נכוןאבגדה
קפץ.אבגדה

מזדהה עם כל מילה!!!

היה לי על זה ויכוח עם חבר.

ואני עדין סגור ושומר בלב, ולא מוצא שום צורך לספר לאי-מי מה עובר עלי.

(לא שיש לי צרות גדולות, אבל סתם, אין לי צורך לשתף אנשים בחוויותי ותחושותי הרעות.)

אני לא בטוח, אבל אני חושב שיש אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם הצרות שלהם, ולכן אם הם לא יספרו אותם לאחרים-זה יכביד עליהם.

זוהי באמת בעיה חמורה. אני בעד ללמד אנשים להסתדר עם הצרות שלהם, במקום ללמד אותם לפרוק את הצרות שלהם לאחרים.

פריקה היא לא פריקה לאחריםהאדמו"ר מצנעא

פריקה היא פריקה, נקודה. כלומר, היא פריקה לשם פריקה, פשוט פורקים את הצרות.

אני לא מסכים איתך. אני חושב ששיתוף אנשים אחרים הוא חלק מהתמודדות עם הצרה, כיוון שאדם שמסוגל להתמודד לבד לא קיים.

האדמור תתפלא קייםענבל

יש אנשים שמסוגלים להתמודד בעצמם זה קשה אבל אפשרי.

ועוד משהו הבש"א את מוזמנת תמיד אלי אם את מרגישה צורך יכול להיות שאני לא טבוה בלעזור אבל אני תמיד שמחה להקשיב .

ואבגדה יש לי דברים להגיד לך אבל לא בפורום זה ואני כנראה איאלץ לחכות איתם.

אני לא מאמין שהם מתמודדים באופן יותר שלם ורצויהאדמו"ר מצנעא
אוי אבגדה אני ממש לא מסכימהענבל

אני ממש שמחה שיש לי אנשים לפרוק אצליהם כי זה מקל.

גם אני הייתי פעם סגורה מאוד מאוד סגורה אם האנשים מפה היו מכירים אותי בכיתה ז' והיום הם היו בהלם נפתחתי מאוד.

אני יודעת שלשמור בלב עשה לי כל כך הרבה רע כי זה המון המון להעמיס על הלב אגב זה גם יכול לגרום לבעיות בריאותיות וזה קרה לי.

אבגדה- אני יודעת להסתדר עם הצרות שלי אבל יש לי צורך לפרוק יש לי צורך למישהו\י שיקשיב\תקשיב לי אפילו אם לא יעזור העיקר שיקשיב.

בסופו של דבר הפתרון תלוי בי.

פריקה כשמה כן היא פשוט לפרוק את הכובד הזה שיש, לפרוק את הכאב נכון שלא כל דבר צריך לפרוק אבל אני יכולה להגיד על עצמי שאם אני שומרת משהו המון זמן בלב משהו כואב, משהו חזק זה עלול להתפרץ ברגע שמישהו יגיד משהו לא נכון וזה לא טוב.

חוץ מזה מה תעשו עם בני הזוג שלכם? לא תדברו? חלק מהעניין של בעל ואישה זה לספר אחד לשני  להיות פתוחים.

נכון שיש אנשים שעושים דברים רעים עם הדברים שמספרים להם אבל אפשר למצוא את האחת\ האחד שידע לשמור סוד, שידע לעודד, להגיד מה שנכון בזמן הנכון,  שפשוט יקשיב לי כשאני עצובה, ושאני אוכל לפרוק עליו את כל אשר בליבי כי זה קשה זה כל כך קשה לשמור הכל בלב!.

אגב אבגדה תגובה ראשונה שאני לא מסכימה! ענבל
עניין של אופי...הסנה-בוער
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^אנונימי (פותח)
אין בעיה להשאיר דברים בלב, יש בעיה לשמור.מתו"ש

בס"ד

לשמור=לחנוק להדחיק להסתיר להסוות וכו.. יעני שזה מפוצץ אותך מבפנים ואת לא נותנת לזה לצאת בכוח עד שנגמר הכוח וזה מתפוצץ. לא טוב לשמור בלב כדי למנוע התפוצצות או אפילו את התחושת חנק הקטנה ביותר. לא מפריע לך שזה בפנים? תשאירי את זה שם. לא הכל צריך לספר.. (ויש דברים גם שעדיף שלא. וגם צריך לדעת למי לספר...)

^^^אבגדה

זה גם תשובה לכל מי שהגיב לי.

בכנות,עץ על מים

אני לא מרגישה הבדל לפני/אחרי שאני מספרת, 

כאילו באותו רגע זה סבבה זה כן מקל, אבל חצי שעה אח"כ זה נהיה בדיוק כמו לפני ולפעמים יודעים מה גם יותר גרוע, ודברים ששנים היו חנוקים לי בלב, עד שדברתי עליהם אח"כ המשכתי להרגיש רע,

כאילו לדעתי זה לא באמת נכון, 

ורחלי, גם דברים שחנקתי חנקתי חנקתי זה הכל חרבושיה אחת גדולה, שום עוזר ושום כלום.

זה כמו עוד הרבה דברים שאנשים אומרים זה עוזר עוזר עוזר והכל שטויות, כאילו יאללה מה זה יתן לי לחפור למישו על החיים שלי? סתם לשגע אנשים? חבל...

והיו פעמים [מעטות משו כמו פעם פעמיים גג שלוש אולי...] שזה כן עזר גם לטווח היותר ארוך קצת, אבל, זה לא באמת  עוזר, כאילו זה מזה שטויות אני חושבת....

אוף עם זה אני גם מסכימה ענבל

ברור שהתכונתי לדברים שחונקים אותך ולא לסתם דברים.
אין לי עניין לחפור לאנשים סתם.

הבש"א זה לא שטויות אולי לך זה לא עוזר אין לי מושג למה אבל יש כאלה שזה ממש עוזר להם לי למשל.

חוץ מזה שגם אם זה עוזר לטווח הקרוב זה טוב.

ענבלי..עץ על מים

חצי שעה בקושי מזה עוזר? ושאח"כ כל החיים אני מרגישה שסתם שגעתי אנשים, מיותר!

זה שאת מרגישה ששיגעת זה כבר בעיהענבל

אנחנו שמחים לשמוע אותך!!!! מבטיחה לך שאת לא משגעת אותי לפחות ואני בטוחה גם שאת כל האחרות!!!

שורש הבעיה טמון פה!.

דואגת!
אחד הנושאים...

אני אתחיל ממשהו שלי, עברתי די הרבה בחיים שלי, ושמרתי את זה בבטן(כמובן שטופלתי, אך חברותיי לא ידעו מזה..) לפני שנתיים, הכרחתי את עצמי לספר, ונעשיתי אדם הרבה הרבה יותר שמח, יותר פתוח ויותר פטפטן (לטוב ולרע...(לטענת חברותיי)) הפתיחה של זה עשתה לי ממש ממש טוב!! אין הרבה קשר בין האדם שהייתי לאדם שאני עכשיו, אני בעד הלספר באופן כללי וזה מדהים ההשפעה של זה.

כשאתה לא שומר דברים בבטן, אתה רגוע יותר, ויש לך למי לפרוק כדי לשתף במה שעובר עליך, אם משהו קורה או משתבש יש מישהו שיודע מה קרה, ויודע לתמוך בך בכל מצב.

לדעתי, אם קשה לך, לא חייבים לספר כל צעד ופסיעונת קטנטונת שעשית, אלא את הדברים החשובים והמשמעותיים שקורים לך.

שיהיה ערב מעולה!!!  
זה לא קשור דבר קטן/גדול, בתכל'ס זה שטויותעץ על מים

וזה לא עוזר בכלום

לספר לאנשים זה אחד הדברים...talr123

נראלי שזה תלוי בבנאדם. לי זה מאוד עוזר (לצערם של הסובבים אותי.. ) אבל בטוח שיש גם אנשים שיכולים לפתור את הבעיות שלהם עם עצמם....

מאוד אינדבדואלי...תילה

אני למשל מרגישה שזה ממש לא עושה לי טוב לספר לכולם מה קורה איתי,מה עושה לי טוב ומה לא.

זה ממש לא כיף לי שכל אחד יודע מה כיף לי ומה לא,

אני לא אוהבת שכל אחד יודע מה אני יותר אוהבת  ומה פחות,

ואני ממש לא מהאלה שמרגישה צורך לפרוק וזה עושה לה טוב!

-פריקה-

מוציא לשון  ועכשיו רציני...

טוב..זה באמת אינדבדואלי, אין כ"כ מה להתווכח בנושא.

כי לאחת עושה טוב לשתף כל בן אדם ברחוב מה עובר עליה ומה קרה לה הבוקר,

ולשניה הכי טוב לשמור אצלה ת'חוויות, היא לא חושבת שכולם צריכים לדעת ה-כ-ל... (אני למשל כזאת..)

אז אם ככה טוב לך אל תשתפי בכח אנשים במה שקורה לך. אם זה לא עושה לך טוב ומקל עלייך, כנראה את מהסוג השני... אז תרגישי סבבה עם זה!

אני חושבת שטוב לדעת לשמור דברים (חוויות, מחשבות וכו'..) אצלך, לעבד אותם לבד בלי שכל העולם שותף.

זו דעתי.

*אינדיווידואלי (:מתו"ש
מדבריכם הסקתי...עץ על מים

שזה תלוי במי מדובר.

אבל עובדה שחופרים לכוווווווווולם את אותו הדבר, למה עושים את זה? מנסגר עם אנשים בעולם? החליטו בגלל מחקרים [ומחקרים זה שטויוות!!!!!! בחיים שלכם אל תאמינו למחקרים!!!! אל תעשו ת'טעות הזאת!!!] שזה מה שטוב, אז בגלל זה אומרים את זה לכולם, מי שזה טוב לו שיהנה, למרות שלדעתי זה גרוע מאד הקטע הזה, ומי שלא שיעזבו אותו בשקט.

אבל כל היום אומרים זה לא טוב זה לא טוב זה לא טוב, למה אנשים לא מבינים שיש כאלה שלהם גם לפתוח זה לא טוב?????

לדעתי זה לא תלוי במי מדובר אלא במה מדוברaafdaa

לא צריך לספר כל דבר שקורה לך, אבל אם יש משהו שממש קשה לך איתו ואת/ה כל הזמן חושב/ת עליו אז זה טוב לפרוק את זה רק למישהו אחד,מישהו שאת/ה ממש חבר שלו, שהוא ישתתף איתך במה שעובר עליך וירגיע אותך, יתן לך עצות וכו' ואז זה יהיה יותר קל

הבת של אבא- מזדהה, מזדהה, מזדהה, מ-ז-ד-ה-ה-!-!-!רוש לילה.

ואת אפילו לא מבינה כמה! 

אני עולה לכיתה ח'. אני חושבת שאת האופי הסגור שתיארת התחלתי ב.. אני אפילו לא זוכרת מתי. יש לי זיכרון ילדות.. כיתה ד' בערך. היועצת קוראת לי לשיחה. היא שואלת אותי שאלות. והמבט שלה מזמין, והעיניים שלה חמות, הויא כולה במגמה של להקשיב למה שאני יגיד. אז סיפרתי לה. אבל כל פעם כשפתחתי את הפה, הרגשתי שמשהו כאילו מונע ממני לדבר. מן תחושה פנימית כזאת שצועקת- 'לא! אל תספרי! אל תדברי! ש-ק-ט!!' 

אני חושבת שהתחלתי את הסגר על עצמי בכיתה ד'. או ה'. לא זוכרת.

אני מסכימה עם קודמיי: זה פשוט עניין של אופי.

ות'אמת- גמני לא מרגישה שום הקלה כשאני מספרת סוד ששמרתי הרבה זמן. לא לחצי שעה ולא לדקה. מרגישה רגיל לגמרי.

יש לי מדריכה בבנ"ע. אחת החמודות. קיצור, דיברתי איתה כמה פעמים.. היא סיפרה לי שגם היא הייתה פעם סגורה כזאת והיא ממש מבינה אותי וכו' וכו'. היא אמרה שהחברות הנשמות שלה שינו אותה. עכשיו, נראלי, היא יותר פתוחה. בקיצור.. מה שיש לי להגיד לך.. לכי לפי מה שאת מרגישה ולא לפי מה שאומרים לך. כי רק הלב שלך יודע מה את צריכה.

תמיד כאן

זה לא באמת כמו בסיפורים,כנרית על הגג=)

שאם את לא מוציאה את זה מהלב זה מתנפח ומתנפח ובסוף בום זה מתפוצץ!

זה מתפוצץ לאט לאט, לא מרגישים...

זה יכול להעיק לך כל החיים בלי שתדעי, בסוף זה יכול לבלבל אותך ודברים חשובים שצריך להגיד לא תגידי ומה שלא צריך דווקא תגידי... זה מערער את כל הרגשות!!!

אין חובה כל דבר שקורה פשוט לבוא ולספר לכל העולם, אבל אאם יש משהו שמציק לך, שמזעזע אותך, תחפשי מישהו נכון, ברגע הנכון, ותשפכי את הלב כמה שבאלך, אני עשיתי את זה עם מישהי לא צפוייה פעם, אבל זה עזר, זה היה בדיוק האדם, הזמן והמקום הנכונים, תחפשי את זה!!!

ולשפוך את הלב מול מסך מחשב, גם אם את יודעת מי עומד בצד השני, זה פחות נחמד, חפשי מישהו אמיתי!

נ.ב. כשאני אומרת "מישהו" אני מתכוונת במקרה שלך לבת....

זה לא משנה לי עם זה משו חונק או לאעץ על מים

ואני לא מדברת ספציפית על עצמי, אלא על הרעיון בכללי, גם שזה דבר שכן מפריע ואפ' בכל פעולה, זה לא עוזר!!

אז נכון שזה מפריע בדברים וכו', בצורה קיצונית לפעמים אפ', אבל לפרוק זה לא עוזר בכלל!!!

זה כ"כ שטויות...

בפעמים שכן אמרתי כי כמעט השתגעתי, אז אח"כ ךלא הבנתי למה אמרתי ראת זה, זה לא עזר בכלום, ורק להפך, ואני לא מדברת על סתם דברים....גם על דברים קשים, זה פשוט לא עוזר!

וכל פעם חופרים על זה שזה חשוב! וזה כ"כ לא נכון, כי זה פשוט שטויות!!!! 

ותמר, תודה על ההקדשה של "לא מול מסך המחשב" הבנתי מדוע אמרת זאת, אבל אענה לך על כך באישי, 

וחוץ מזה שלא דברתי ספציפית על עצמי כבר אמרתי את זה! אני מדברת בכללי על זה שקודחים על ה שזה לא טוב ולא זה ולא זה וזה פשוט שטויות.

זה מציק לי שאת אומרת שזה שטויות,דואגת!

זה כ"כ לא שטויות,  

אם ממש מטריד אותך הנושא- מוזמנת באישי, לא פה.

הבת של אבא-talr123

אם לך זה לא עוזר, זה ממש לא אומר שזה שטיות.

וחוצמיזה ששלמה המלך אמר את זה, (דאגה בלב איש ישיחנה... מכירה?) ככה שאין לך זכות לפתוח ככה ת'פה שלך.

לך זה לא עוזר? אז אל תספרי ואל תשתפי. וזהו.

טל, לא באתי בכעסעץ על מים

באתי לומר, שכאילו מי שזה עוזר לו שיהנה, לדעתי זה לא באמת עוזר, כי אנחנו חיים בעולם כזה... שונה מפעם.

אבל השאלה שלי למה אנשים חופרים לפעמים שלכולם זה צריך לספר, שדברים שקשה תמיד צריך לספר כי זה לא בריא וכו'...

כאילו מי שזה עושה לו טוב שיהנה, למרות שלדעתי לאפאחד זה לא באמת עושה טוב, ומי שלא אז לא, אבל למה לשגע אנשים שזה לא טוב, אז פסדר היום קשה לי אולי אפ' הרבה, אבל למה להגיד ספרי, תוציאי וכו', למה לשגע ת'מוח עם זה?????

גם כל הפסיכולוגים וכל אלה, זה גם אותו דבר.... למרות שזה לא רק, אבל גם... וכאילו למה???????

^^^ זה לא מיועד רק לטל אלא לכולם.עץ על מים
זה ארוך קצת...כדאי לקרוא לפחות את הסוף...אבגדה

אני ממש אוהב לבדוק תמיד את כל מה שאומרים לי...יש לי מן תחביב כזה, שכשאומרים לי משהו עם מקור, אני מייד רץ לראות מה בדיוק כתוב..(אפילו אם אני מאמין, ואפילו לפעמים כשזה כתוב בספר רציני, אם זה נושא שמעניין אותי-אני הולך לבדוק במקור.)

אז הנה:

רש"י על משלי יב כה-"דאגה בלב איש ישחנה, ודבר טוב ישמחנה"

"דאגה בלב איש ישיחנה" - ישיחנה מדעתו

"ודבר טוב ישמחנה" - יעסוק בתורה והיא תשמח את הדאגה שבלבו ותצילנו ממנה ולדברי האומר ישיחנה לאחרים כך סופו של מקרא ודבר טוב שינחמנו חבירו ישמח את הדאגה

מלבי"ם:

דאגה בלב איש ישחנה", כל המדות הם צפונים בנפש האדם עד שהרוח מעלה איזה ציור על הלב, ויש בכח האדם להעלות את הציור למעלה וכן להשפילו למטה, למשל יכול לעורר ציור טוב או רע מן המדות ואז יבא בו הרוח ויגלהו ויעלהו אל הלב להמשיל בו הציור הלז, כמו ציור הגאוה או הענוה הקנאה והתאוה וכדומה, ובין כחות הנפש נמצא ג"כ הדאגה, שהוא מה שאדם דואג על העתיד, והציור הזה כשימשול בלב מנפש ועד בשר יכלה, שגם העשיר והשליו כשתמשול הדאגה בלבו ידאג על העתיד פן יחרב ביתו פן יכלה עשרו פן ימותו בניו פן ימשלו אויביו עליו וכדומה, והוא ביגון תמידי, ועת יעלה ציור הדאגה בלב נתן החכם ב' עצות לזה,

• א) להשפיל הציור הלז ולהורידו אל עומק הנפש ושם בחשך שמו יכוסה ע"י שיסיח דעתו מרעיונות כאלה ולא ידאג,
  • ב) שיעלה על לבו ציורים טובים מתנגדים לציורי הדאגה, למשל יצייר שאחריתו טוב שביתו יעמוד נכון שהוא מלא ברכת ה', ושיש תקוה לאחריתו. וז"ש "דאגה בלב איש" כשעלה ציור הדאגה וימשול בלב, העצה, או "שישחנה" ויורידנה למטה, או "שישמחנה בדבר טוב", וע"י ציור טוב לעומת ציור הרע והמעציב ישמח אותה, וכן אמרו חז"ל חד אמר יסיחנה מדעתו וחד אמר יסיחנה לאחרים, ושניהם אמת ומיוסדים בשני חלקי הכתוב, במ"ש ישחנה הוא שיסיחנה מדעתו, ובמ"ש דבר טוב ישמחנה הוא שיסיח אותה לאחרים ר"ל לרעיונות אחרות טובות משמחות:

מצודת דוד

"דאגה" - כשבא דאגה בלב איש ימעט וישפיל אותה מכמות שהיא ודבר טוב הוא אם יוכל לעצור כח לשמוח עוד את הדאגה ולחשוב כי לטובה בא מה שבא

מצודת ציון

"ישחנה" - מלשון שחיה והשפלה כמו שחו רעים (לקמן יד)

חז"ל פירשו ישׂחנה בסי"ן : " "רב אמי ורב אסי: חד אמר יסיחנה מדעתו, וחד אמר ישיחנה לאחרים" " (תלמוד בבלי, סנהדרין ק . האדם יכול להתמודד עם הדאגה בעצמו או בעזרתם של אנשים אחרים.

ויש מי שאומר-שבמצב רגיל-משתמשים בעצה של יסיחנה מדעתו, ואם אין ברירה, והאדם לא מסוגל להתמודדד עם זה, אז ישיחנה לאחרים.

קראתי את הענין והתגובות ו.............תודה לאבגדהחנן.לב

אז ככה,

מובן לכאורה שתלוי במי מדובר, ותלוי מתי,

יש אנשים שבטבעם הם יותר רגשניים מאחרים ויש שיותר אדישים, כולם יש להם רגשות בתוכם, רק יש שמכסים את עצמם בעור של פיל ויש שלאקורץ

אנשים יותר רגשניים שחלק גדול מאוד מתוך הציבור מתוכה נוטים הוא יותר להביע רגשותיהם.

אך, וזו הצעה צדדית, הייתי רוצה ואני מתפלל לה' שיהיה כך,

שיהיה איזשהו אופציה להעביר תחושות ציבוריות יהודיות לרבים, כמו בנושאי בן אדם לחבירו בעיקר

אבל לא פחות בעוד הרבה נושאים יהודיים שהיו משנים ודאי את פני הציבור כולו לטובה כמו שבת, תפילה.

לא רק את הנושא היבש, אני מתמקד בהרגשה שלו.

הייתי עוד רוצה להתייעץ עם רבנים על הנושא הזה, אז לכן שיחשב הדבר לבנתיים כאילו רק העליתי הצעה.

אור האמת ואבגדה....עץ על מים

אור האמת>>>אני בנ"א שכולי רגש בערך, כל דבר אני עושה עם רגש, הכל הכל הכל!!!

ומה לעשות לדבר עם אחרים - לא!

דווקא בגלל הרגש בדר"א...

אבגדה>>> קודם כל תודה על ההשקעה דבר שני, בתכל'ס נכון שאומרים שיש אנשים שככה ויש שככה, אבל עובדה שמציאות, כל הזמן חופרים [אני לפחות סבלתי מחפירות על העניין לא מעט] שזה לא טוב לשמור בלב, שדאגה בלב אישש ישיחנה כמו שאמרו פה וכו'...

אני לא שואלת מה טוב, אני שואלת למה אנשים חופרים על זה? למה אנשים לא מבינים שלי ולעוד כמוני זה לא עוזר???

שכמה שלא בריא לשמור בלב דברים, אז לדבר עליהם עם חברה טובה ככל שתיהיה, מבינה ככל שתייה ועם כל בנ"א אחר בעולם - זה לא פתרון!!! זה סתם קשקוש בשבילי לפחות....

חופרים על זה כי היוםענבל

אנשים סגורים זה דבר שנתפס כמפחיד באמת!!.

זה גם משהו שנראה כאילו אין חברים וכו' נגיד אצלי כשהייתי סגורה זה כי באמת לא היה לי עם מי לדבר אבל עכשיו אני ממש פתוחה בעיקר בגלל הפורום.

זה באמת תלוי באופי אבל סתם מעניין אותי כשתתחתנו גם את בני זוגכם לא תשתפו? אם שניכם עונים כן אני בעד שתתחתנו אני חושבת שחלק מזוגיות זה לשתף אבל אם שניכם חושבים אחרת אולי אתם מתאימים

מאיפה אנשים אמורים לדעתaafdaa

שזה לא טוב לך?

אם בשבילם זה טוב הם חושבים שזה טוב גם לאחרים אבל אם תגידי להם שניסית כבר וזה לא עזר אז אולי יבינו אותך

הם לא אמורים לדעת, אבל אתם רואים פעם פעמיים שלושעץ על מים

כמה צריך להסביר בשביל שיקלטו??

ורתם השאלה ששאלת כ"כ נכונה!!

כאילו למה אני צריכה לגרום לחברות שלי לבזבז זמן על הצרות שלי כאילו??? ישלהם ת'חיים שלהם למה להתקע?

ואווו.. איך שאני מזדהה!!!נדנדה כתומה.

ואיי.. גמאני בדיוק ככה..

ומלא פעמים חשבתי>> מה זו אשמתן של חברות שלי שיש לי בעיות??

>>דואגת!

אם חברות שלך שומעות ומקשיבות לך... אז כנראה שזה לא 'אשמתן' אלא שהן מקשיבות מרצונן... אני בתור חברה לא הייתי רוצה שחברות שלי יחליטו מה טוב לי ומה לא (להקשיב לבעיות שלהן-ויש בעיות..) אם אני מרגישה שקשה עלי ההקשבה, אני מבקשת הפסקה קלה.. 

אני לא יכולה להיות מאלה שפורקים הכול ..נערות הקוביות!

אני שונאת גם לבכות למשל..גם אם אני לבד..זה גורם לי להרגיש חלשה..( תמיד שכואב לי אני חושבת על כל הסבל בעולם, משפחה שכולה, ילדים באפריקה שגוועים ברעב  , שואה! זה לרוב עוזר לי לקחת הכול לפרופורציות אחרות לגמרי..)  אני בכלל חושבת שמתי שאומרים לפרוק מהלב מדברים על דברים גדולים באמת שצריכים לקבל בהם עזרה מבחוץ , דברים שאי אפשר להתמודד איתם לבד..לא מדובר על לפרוק מהלב את זה שרבתי עם החברה הכי טובה שלי או היה לי ויכוח רציני עם ההורים ועכשיו אני בטוחה שהם שונאים אותי.. זה דברים שאני חושבת רצוי להתמודד איתם לבד , למצוא העצמך כוחות להתגבר ולהתבגר..

בשביל זה יש חברה..נ.מ.ל
אני חושבתבעזרת ה'!!

שפריקה ממש עוזרת.לפחות לי .בקטע ההרגשתי.

שאת יודעת שעוד משהוא יודע על זה ונותן את דעתו ושאת נורמלית.

ועוד משו-הרבה פעמים זה שפרקת לפניו מרגיע אותך ואולי מציע פתרון טוב וזה ממש עוזר....

קיצר אני ממש בעד פריקה...

חבר'ה, לא באתי לפתוח דיוןעץ על מים

לא למי טוב לפרוק ומי לא, ולא על כל דבר אחר.

באתי לשאול למה חופרים על זה? כאילו מה הקטע בזה? בתכל'ס זה לא ותן כלום (לי לפחות) מעול לאהרגשתי שזה נתן לי משו חוץ מתסכול והרגשה לא נעימה שאני סתם חופרת לאנשים וכו'...

אז למה משגעים בזה? מה כ"כ חשוב בזה? אנשים כאילו סתם נלחצים, אני זוכרת שה שעברה סתם באיזה פעילות משעממת של הכתה בקיץ, אז כל בת הייתה צכה לקחת חפץ ולתת אותו למישי בכת עם סיבה, אז מישהי נתנה לי מין קלמר כזה קטן ואמרה שזה בגלל שאני סגורה ומופנמת ושומרת הכל בפנים....

דיי למה כ"F מייחסים לזה חשיבות? למה אנשים לא מבינים שהסיסמאות האלה לא תמיד נכונות?

בת של אבא- יש לי תשובה בשבילך..רוש לילה.אחרונה

יש לי מדריכה בבנ"ע, כבר הזכרתי אותה השורשור. קיצור, היא אמרה לי ש"כל אחד מדבר מהמקום שלו." וכפי שמתברר כאן, יש יותר פתוחים ופחות סגורים. וכידוע, תמיד מסתכלים אחרת על בן אדם שונה. ומנקודות במט מסויימות את נחשבת שונה.. הבן אדם שאומר לך שאת חייבת לפרוק וכו' וכו'- מדבר מהמקום שלו!! הוא אומר לך את זה כי ככה הוא חושב, מנקודת המבט שלו זה הדבר הנכון לעשות.. הבנת?

ולמי שהזכירה על נישואים ושיתוף מן הבעל.. כשהיום יגיע ותתחתני תדברי על זה, סבבה? אני שונאת שבכל דבר מערבים אהבה ונישואים. אולי די?

ודר"א- יש גם נשים סגורות בפני הבעלים שלהן. לכל אחד יש קושי מסויים, וביחד עם השני הן בעז"ה יפתרו את זה..

בקיצור, אני חושבת שכל אחד יעשה 'כטוב בעיניו'. לא יעזור לך אם תלכי על פי עצות של אחרים, ובמיוחד אם את חושבת שזה לא נכון ומתאים לך!

הלב שלך הוא זה שמכיר אותך יותר מכולם.

אני רוצה לתת לכם דוגמה לסיכום.

בפורום 'בת מלך פנימה' מישהי התלוננה שכל הזמן שואלים דברים אישיים וזה.. ומה הטיעון שלה- 'בשביל זה יש אמא.'

אורייט, את פתוחה עם אמא שלך וזורמת איתה. בעצם, את פתוחה עם כולם ונוח לך לדבר על כל דבר עם כל אחד.

יש כאלה שהן לא כמותך!

לא רוצה לעצבן\להעליב או משו, אבל גם אם את מסתדרת טיפ טופ עם אמא שלך, זה לא אומר שכולן כמוך! אוקיי? פעם הבאה, קצת יותר רגישות.

יש פעמים שבלי לשים לב אפשר להכאיב עם נגיעה קטנה בפצע פתוח.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך