בס"ד
לפני יותר משנתיים החלטתי שאני צריכה איזה לימוד יומי במשהו בסיסי ביהדות. הסתובבתי עם זה בראש ואחרי זמן חשבתי שזה ממש בושה שילדה בגילי עוד לא עברה על כל התנ"ך וצריך לעשות עם זה משהו.
ברוך אומר ועושה.
התחלתי מבראשית פרק א' פסוק א' ורק פרק כל יום, בהמשך התחלתי ללמוד 2 פרקים כל יום ולפעמים כשהתחשק לי קצת יותר.
זה לא היה קל,
כל פעם הסתכלתי על צד שמאל בייאוש.
איך גומרים את כל זה? כמה זמן זה יקח? יש סיכוי בכלל? על מי אני עובדת..? זה לא יחזיק מעמד..
ליצר הרע יש הרבה מה לומר.
היו פעמים שלא עמדתי בזה ואז היצר בא ואומר עזבי אל תלמדי כלום אין סיכוי להשלים את כל הימים שפספסת. והיצר הטוב אומר לא משנה כמה ימים לא למדת, מהיום לומדים!! וזה מה שעשיתי.
ככל שהזמן עבר צד שמאל הצטמק והצטמק ואני חייכתי לעצמי בשמחה.
אין סיפוק גדול מזה, עוד פרק ועוד פרק ועוד פרק ועוד פרק.
לפני כחודשיים שמתי לב שכבר עברו שנתיים (!!!) ורואים את הסוף!!
כמה ימים לקראת הסוף קצת התרגשתי, לא כל יום אני זוכה ב"ה לסיים את התנ"ך באופן מסודר..
במוצאי ט' באב סיימתי ממש ממש את כ-ל התנ"ך.
אם משהו היה אומר לי את זה לפני שנתיים אני לא בטוחה שהייתי מאמינה.
ליצר הרע יש הרבה מה לומר, הוא מטיל הרבה הרבה ספקות בדרך.
לא כולם מצליחים להתמיד וללמוד שעות רבות ולימוד יומי קצר נראה חסר משמעות ובלתי גמיר ובכל זאת לימוד יומי, אפילו קטן נותן המון. אחרי הרבה זמן מרגישים את ההבדל ואין משמח מזה!
יש ב"ה הרבה מה ללמוד. מה שעולה לי עכשיו בראש..
הלכה-יש הלכות שלא יודעים ואחרות ששוכחים וזה תחום כ"כ חשוב!! הלכה כל יום או 2 ולפעמים כשמתחשק אפילו קצת יותר.
תורה- ללמוד כל יום את פרשת השבוע הבאה לפי העולים לתורה. ביום ראשון את ה'ראשון' של הפרשה, ביום שני את ה'שני' וכו'. ככה מגיעים לשבת מוכנים וזה כיף לשמוע את הפרשה והמילים קצת יותר מוכרות..
מוסר- אורחות צדיקים, מסילת ישרים, חובת התלמידים.
ויש את החוברות של 'מרכז' ושל מכון המקדש.
קיצר, להגדיל ראש ולהתחיל אפילו ממש ממש בקטן קטן.
שנזכה להתחזק ולהתעלות מעלה מעלה בעזר ד'! ![]()
אנוכי הקטנה
---
ותודה לאחי שדחף אותי לכתוב.