(עריכה: אנטר)
לפני כמה זמן היה לנו שיעור באולפנא עם מישו והוא שאל אותנו למה אנחנו אוהבות לחזור הביתה.. אז בנות אמרו שהבית זה כל הזכרונות שלך, זה העבר, בבית יקבלו אותך איך שאתה, בבית תמיד יאהבו אותך, הם תמיד יהיו שם כשאתה צריך אותם, תמיד הם יבינו אותך, בבית יש אוכל וכו'.. ואז אמרתי שדווקא לא היה לי כזה כיף לחזור הביתה.. בשבילי לחזור הביתה לחופש שלם זה פשוט ביאוס..
עכשיו בטח כולכם חושבים - יו ילדה מסכנה שמתבאסת לחזור הביתה.. בטח הם משפחת רווחה ואבא מכה וכו'.. אז תתפלאו לשמוע - שיא הלא!! אני חולה על המשפחה שלי אנחנו באמת אחלה משפחה וכל אחד במשפחה שלי הוא פשוט נשמה..
אבל תחשבו שניה ותהיו דוגרים... באמת בבית כולם מקשיבים לכם? כולם מקבלים אותכם? באמת הבית זה המקום הכי טוב? אני לא יודעת מה איתכם.. באולפנא אני יכולה לעשות בחופשיות כמעט כל דבר שבא לי ויש לידי חברות שזורמות איתי ותמיד איך שאני הם יקבלו אותי כי ככה אני.. באולפנא אני יכולה לדבר עם אנשים שמבינים אותי, שיקשיבו לי ויעזרו.. באולפנא אני יכולה להגשים דברים שחלמתי עליהם בלי שאף אחות גדולה תעקם את האף שלה.. באולפנא אני יכולה לטעות ואף חברה לא תגיד לי שאני פשוט דפוקה, אלא תעזור לי לתקן את הטעות...
לעומת זה בבית הרבה פחות מבינים אותי ואני הרבה פחות יכולה להסביר את עצמי, ואם אני ינסה לשנות בעצמי משו - לעשות משו חריג שבד"כ אני לא עושה אותו יהיה תמיד את האח הזה שיגיד מילה אחת הרסנית שפשוט תמוטט הכל... אני מדברת גם על דברים גדולים וגם על דברים קטנים..
אני סתם יתן דוגמא - כל החיים שלי חלמתי לנגן בגיטרה ואז באולפנא חברות שלי לימדו אותי.. כשהגעתי הביתה כולם היו בשוק - כאילו איך יכול להיות שאני ילמד גיטרה.. מה? אני בעיקרון לא אולפניסטית כ"כ אז איך יכול להיות?
ואז גם יורדים עלי שרק הלכתי לאולפנא נהייתי אולפניסטית.. אח"כ התרגלו לרעיון אבל אז כשחזרתי הביתה וניגנתי
אז היו צריכים להגיד לי שאני חופרת וזה לא נשמע בכלל טוב ואני מנגנת גרוע.. ולעומת זה באולפנא כל הזמן חברות שלי אמרו לי איך אני יכולה לשפר את איך שאני מנגנת ולימדו אותי דברים חדשים וגם החמיאו לי אם השתפרתי וכמה אני טובה.. אין פלא שבאולפנא בצורה מפתיעה אני מנגנת הרבה יותר טוב מאשר בבית.. במקום שמפרגנים לך ועוזרים לך אתה הרבה יותר חופשי!
אני רוצה לדעת אם אני המוזרה היחידה שיותר נהנית מחוץ לבית או שאני ממש מקרה חריג.. ולפני שאתם עונים תחשבו טוב, אם מה שאתם חושבים זה באמת זה או שאתם חושבים ככה רק בגלל שכל החיים אומרים שבית זה חשוב ואין כמו הבית..
אבל תמיד טוב לחזור לפינה ששלך ולמקום המוכר שגם אם לא מקבלים אותך- אתה יכול לעשות מה שבא לך... (לפחות אני)
) בבית תמיד יהיה אבאמא בסביבה שיעירו ויחפרו, ואחשלי שהתחביב הכי גדול שלו הוא להציק לי.. (קטן ממני בשנתיים..)