למי ששאל איפה אסרו להתחתן עם חילוני...אבגדה

שכל כוונותיו יהיו לשם שמים

ובו סעיף אחד:

סעיף א

• אם אי אפשר לו ללמוד בלא שינת צהריים – יישן.
  • הגה: וכשניעור משנתו, אין צריך לברך "אלהי נשמה". ויש אומרים שיקרא קודם שיישן "ויהי נועם" (כל בו)).
ובלבד שלא יאריך בה, שאסור לישן ביום יותר משינת הסוס, שהוא שיתין נשמי. ואף בזה המעט – לא תהא כוונתו להנאת גופו, אלא להחזיק גופו לעבודת השם יתברך.
  • וכן בכל מה שיהנה בעולם הזה, לא יכוון להנאתו אלא לעבודת הבורא יתברך, כדכתיב: "בכל דרכיך דעהו" (משלי ג ו), ואמרו חכמים: כל מעשיך יהיו לשם שמיים, שאפילו דברים של רשות, כגון האכילה והשתיה וההליכה והישיבה והקימה והתשמיש והשיחה וכל צרכי גופך, יהיו כולם לעבודת בוראך, או לדבר הגורם עבודתו. שאפילו היה צמא ורעב, אם אכל ושתה להנאתו – אינו משובח, אלא יתכוין שיאכל וישתה כפי חיותו לעבוד את בוראו.
וכן אפילו לישב בסוד ישרים ולעמוד במקום צדיקים ולילך בעצת תמימים, אם עשה להנאת עצמו – להשלים חפצו ותאותו – אינו משובח, אלא אם כן עשה לשם שמיים.
וכן בשכיבה, אין צריך לומר שבזמן שיכול לעסוק בתורה ובמצוות לא יתגרה בשינה לענג עצמו, אלא אפילו בזמן שהוא יגע וצריך לישן כדי לנוח מיגיעתו – אם עשה להנאת גופו אינו משובח; אלא יתכוין לתת שינה לעיניו ולגופו מנוחה לצורך הבריאות, שלא תיטרף דעתו בתורה מחמת מניעת השינה.
וכן בתשמיש האמורה בתורה, אם עשה להשלים תאוותו או להנאת גופו – הרי זה מגונה. ואפילו אם נתכוין כדי שיהיו לו בנים שישמשו אותו וימלאו מקומו – אינו משובח, אלא יתכוין שיהיו לו בנים לעבודת בוראו, או שתהיה כוונתו לעבודת הבורא או לדבר המביא לעבודתו.
  • כללו של דבר: חייב אדם לשום עיניו וליבו על דרכיו ולשקול כל מעשיו במאזני שכלו, וכשרואה דבר שיביא לידי עבודת הבורא יתברך – יעשהו, ואם לאו – לא יעשהו. ומי שנוהג כן, עובד את בוראו תמיד.

חתונה עם חילוני-היא נגד ההלכה הזאת.

אני בטוח שמישהי שתתחתן עם חילוני-זה לא יהיה לשם שמים.

(סימן רל"א, שו"ע, או"ח)אבגדה
ZZZמתו"ש

בס"ד

בחיאת, איפשר סיכום במילים רגילות?מתו"ש
כל מה שאת עושה צריך להיות לשם שמיםהאלי גאלי

לאכול לישון לשתות וכו' . כדי שיהיה כח לעבודת ה' , או כדי לקדש שם שמים וכו' . וכנ''ל חתונה .. שתהיה לשם שמים , ולא רק בשבילך...

זה כבר פרוש שלך (אגב גם אני חושבת שלא מתחתנים ככה)ענבל

רשום במקור שהבאת שצריך לעשות הכל לשם שמיים אבל לא רשום שאסור להתחתן עם חילוני ובעניין הזה אני לא ממש מסכימה איתך.

יכולה להיות מישהי שרוצה להתחתן לשם שמיים כדי להקים בית וכדי להביא ילדים לעולם אבל היא מוצאת חילוני אז היא מתחתנת איתו אז נכון שמבחינת תורה ומצוות היא לא צודקת אבל יכול להיות שככה היא חושבת ושהיא כן מכוונת לשם שמיים.

חוץ מזה שהיוםפ מהמדרגה שלנו מאוד קשה לכוון רק לשם שמיים כאילו כשאני אוכלת קשה לי לחשוב שזה בשביל שאני אוכל לעבוד את הקב"ה או כל דבר אחר.

כשאני אוהבת מישהו קשה לילחשוב שזה לשם שמיים או כשאני יוצאת עם מישהו. כי בסופו של דבר זה גם צרכים שלי לאכול זה צורך, זה יצר. לאהוב- טוב נו אני לא צריכה ממש להסביר שזה יצר מאוד חזק וקל להגיע אליו.

קשה לחשוב על הכל לשם שמיים ואשריך שהצלחת!!

לא בטוח אבל שמה שאתה חושב שהוא לשם שמיים זה מה שהיא חושבת שהוא לשם שמיים ומה שההוא חושב שלשם שמיים.

בדברים הקטנים, וברגע המעשה-באמת קשה לחשוב רק לשםאבגדה

שמים.

אבל בדבר כ"כ גדול, כמו חתונה, שחושבים עליו לפני שעושים אותו, כל אחד יכול להחליט להתחתן לשם שמים...

ואפילו אם בזמן החתונה עצמה-קשה לחשוב על זה, אם חושבים על זה לפני-זה גם טוב.(לפחות במידה מסוימת)

וזה ממש לא נכון להגיד "יכולה להיות מישהי שרוצה להתחתן לשם שמיים כדי להקים בית וכדי להביא ילדים לעולם אבל היא מוצאת חילוני אז היא מתחתנת איתו", כי בשמים לא רוצים שיהיו בעולם כל מיני אנשים טיפשים שלא מבינים בשביל מה הם חיים, ואין עניין בבניית בתים כאלו.

|סחרחורת| יותר מידי לשם שמיים בשירשור אחד.מתו"ש

בס"ד

ואני רצינית. מה קשה לדבר נורמלי??

עוד פעם זה פרוש שלךענבל

אבל עם כל הכבוד (ויש הרבה ) אתה לא יודע מה רוצים בשמיים.

ורק לשם ההבהרה אני חושבת בדיוק כמוך אבל יש כאלה שלא

יש כאלה שחושבים שזה גם יכול להיות לשם שמיים ולא משנה מה תגיד הם יעמדו על זה.

אני באותה דעה שלך שאין עניין לבתים כאלו אבל אנחנו מוזרים בעניין הזה וכבר אמרו את זה עלינו כמה פעמים.

יש אנשים שהם מוזרים שחושבים כמונו הלואי והיינו הופכים את כולם לכאלה.

איך אני יודע מה רוצים בשמים?אבגדה

כתוב!!

"אם אי אפשר לו ללמוד בלא שינת צהריים – יישן."

בגדול-מה שצריך-זה ללמוד תורה, יותר בפרטים-יש גם מצוות, שעושים, גומרים, וחוזרים ללמוד תורה.

אני לא רואה איך אשה דתיה, לבעל חילוני, תורמת בלימוד התורה הכלל-עולמי, ובקיום התרבות המשעבדת את האדם לה'.

מה אותה אשה חושבת שרוצים בשמים?

ואם היא באמת לא יודעת-אז שתבדוק קצת, ותברר, ותלמד...

"יש כאלה שחושבים שזה גם יכול להיות לשם שמיים ולא משנה מה תגיד הם יעמדו על זה."

-פה בדיוק הבעיה, זה לא שהם שקלו בדעתם מה טוב לעשות לשם שמים, וזה מה שהם עושים, אלא הם שקלו בדעתם מה טוב להם, ועכשיו הם מחפשים תירוצים.

נכון זה תירוצים זה היה ברור מההתחלהענבל

אבל הם עדיין חושבים  ככה אז מה הטעם? לא תצליח לשכנע אותם למרות שאתה מצליח לשכנע אנשים.

בקשר לפסקה הראשונה- עכשיו ממש התבלבלתי מי אמור לפרנס? הגבר או האישה? עד כמה שזכור לי (ומעידים עלי שהזכרון שלי טוב אהמ אריאל) אמרת שהגבר צריך לפרנס והאישה צריכה להיות בבית אז איך זה מסתדר עם זה שגבר צריך ללמוד כל היום ולקיים מצוות?

פעם אמרתי לחברות שלי שאני רוצה בעל שילמד כל היום תורה (עיזבו הייתי ילדה מאז זה השתנה ) והן אמרו לי ומה עם עבודה? אז עניתי שאני מוכנה לפרנס עד שהבנתי שזה לא התפקידים וכמדומני שהבנתי את זה בגללך או שאני טועה וזה היה מישהו אחר שהסביר לי אז תקן אותי אם אני טועה.

אחרי שאדם חטא, נגזרה עליו גזרה קשה במיוחד,אבגדה

הוא לא יוכל למלא את תפקידו בצורה הנורמלית,

הוא יצטרך לעמול לפרנסתו-

"בזיעת אפך תאכל לחם".

לכן הגבר צריך לפרנס, אבל אין לו ייעוד כזה בעולם.

וכל זמן שאינו עוסק בפרנסתו, עליו ללמוד תורה.

הבנתי תודה הגענו להסכמה ולכן ביננו נגמר הדיון ענבלאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך