מישי מקסימה מהאתר ביקשה ממני לכתוב:שיראל.

"הבן שלי השתחרר מהצבא ומתחיל לימודים. לפני כמה זמן גיליתי שהוא עשה פירסינג. ולא סתם: עגיל באוזן, אחד מתחת לעין, בלשון (במקרה גיליתי אותו) ולקינוח- היום גיליתי גם נזם באף. משך השנים נתתי ונתתי מעצמי ופתאום בעיטה גדולה (שלא לדבר על הכיפה הזעירה שמחכה בכיס רק לביקור בבית).

אני מעוניינת לדעת מה החברה חושבים על כך. מה הם היו מצפים או מציעים שאעשה (פרט לזה שבכל ביקור מצפות לו הפתעות- מאכל מיוחד או מצרכים מיוחדים שאני נותנת לו לדרך, שלא לדבר על דמי כיס) כדי לשמור על הקשר איתו (לצערי - השפעה כבר אין לי עליו)."

שפכו חברים

אינני יודע מה העצה הנכונה אולם אני יכול להציע אתשואף לאור

מה שהיה משפיע עלי.

אני מאמין שיש לו יסורי מצפון על כך ,והוא נמשך לכך בעקבות היכרות עם החברה החילונית שמשכה אותו משיכה יצרית. אולם הוא לאו דווקא נעשה "לא מאמין" או שלם עם החלטתו ולכן אני ממליץ לנסות אך שהוא למשוך אותו ללימוד התורה והעיסוק בה ,בין אם זה הצגת ספרי הלכה ותורה על השולחן ,בין אם זה להביא את האחים הצעירים שלו (אם יש) לבוא וללמוד תורה בשולחן האוכל (שליד דלת הכניסה)מתי שהוא מגיעה להזכיר לו דברים נעימים ונהדרים שהיצר רצה שישכח.

זאת דעתי אולם אינני מתיימר להגיד שזה פתרון הפלא ,זה מה שנראה לי שהיה משפיע עלי... ואולי צריך ללכת בדרך המחשבה הזאת עם כיוון ספציפי שהוא אהב במיוחד בתורה וביהדות.

בהצלחה רבה ! ,אני מקוה שיבין במהרה לאיזה ריקנות הוא נכנס. אני מקוה שהיכרותו את התורה מלכתחילה כאדם שבא מבית דתי תעזור לתהליך הזה.

עצות יפות אבללך דומיה תהילה
קפץלך דומיה תהילה

עצות יפות, אבל הוא יבין שיש מטרה נסתרת מאוחרי כל זה והוא יכול להרגיש עם זה עוד יותר לא נעים. למה היא צריכה ללכת מסביב ולא לדבר איתו נורמלי? כשמדברים איתי ברמזים זה יכול לשגע אותי.

ברור שצריך עדינות פה, אבל זו לא נראית לי דרך נכונה.

אני מציע שיחה. לשאול אותו למה הוא החליט על פירסינג?  איך אתה מסתדר בצבא? מכאן תפתחו שיחה, שימו הכל על השולחן. שלא תצטרכי לחכות להזדמנות לדבר איתו. 

לא ללחוץ עליו אם הוא לא רוצה, המטרה היא לקרב אותו - לא ליצור אנטי.

------

שולי רנד סיפר שהוא בא מבית דתי-לאומי וחזר בשאלה. אבא שלו הלך לרב לשאול מה לעשות עם הילד, הוא גם ישפיע על הבנים האחרים... הרב אמר: "את הילד הזה תאהב הכי הרבה".

טוב, כנראה שזה עובד. חיוך

מה רע להציע לו שילך ללמוד?אבגדה

זה לא רמז.

זה פשוט עצה טובה איך להחזיר את הבן-אדם לקו הנורמלי.

זה כמו שתגיד שאם פסיכולוג אומר למישהו לקחת תרופה מסוימת, אז הוא "הולך איתו ברמזים".

ברור!רק תורה מעניינת אותו עכשיו...תן חיוך....=)
גם אם זה לא מעניין אותו, אם הוא ילמד, הוא ישתנה.אבגדה

השאלה היא בעיקר איך אפשר לגרום לו ללמוד.

רעיון אחלהלך דומיה תהילה

הדרכים שהוצעו קצת פחות...

"להביא את האחים הצעירים שלו (אם יש) לבוא וללמוד תורה בשולחן האוכל (שליד דלת הכניסה)מתי שהוא מגיעה להזכיר לו דברים "

"הצגת ספרי הלכה ותורה על השולחן"

כאילו, נראה לי קצת לעשות לו הצגה... לא?

זה לאו דווקא צריך להראות כמו הצגהשואף לאור

הוא בא ב 16:00 שהילדים יתחילו ללמוד מ 15:30 ,הם בכלל לא צריכים להיות שותפים ל"חיזוק" ,אלא פשוט לבקש מהם לעשות כן . אני לא חושב שזה נראה הצגה ,זה כלכך הזוי שאחים שלו ילמדו על שולחן האוכל ? .. כמו כן מן היסוד זה לא הצגה,הם באמת יושבים ולומדים וזה מה שהוא צריך לראות ,הדבר היחידה שמתוכנן זה המיקום שלהם ,כך שזו לא באמת הצגה .

מכל מקום אני חושב שלי זה היה עוזר גם אם הייתי מבין שזה בכונה,יכול להיות שהיה מי שזה יעצבן אותו אולם מי אמר שזה שלילי ? אולי הוא כועס כי מזכירים לו דברים שהוא דווקא ממאן להתמודד איתם ? אינני יודע להכריע.

לא חושב שזה שלילילך דומיה תהילה

אבל אני גם לא חושב שזה מה שיעשה אצלו שינוי.

יכול להיות שאני חריג ובו זה כן ייגע, אבל אני מאמין ששיחה תשפיע עליו עמוק יותר.

זה רע מאד.אלחנן

זה מראה את גישת ההורים שהבעיה בבן ולא בהם

לטעמי, עיקר הבעיה זה עם ההורים שלא השכילו ליצור עם בנם מערכת

יחסים טובה ובריאה,אם הם יעמלו ויתקנו את עצמם זה לדעתי יועיל הרבה יותר

בחינת דרך ארוכה שהיא קצרה.

כך זה גם יועיל לשאר הילדים

לעניות דעתי האישיתנעמה ושירה

צריך לשבת איתו לשיחה ולהסביר לו שאתם אוהבים אותו בכל מצב ותשמחו שהוא יבוא וידבר איתכם על הכל ולהגיד לו שהוא יודע ואתם יודעים שאתם לא אוהבים את זה אבל אתם מכבדים אותו.

ועכשיו יותר מתמיד להשקיע בשיחות "סתמיות" איתו ולתת לו את המקום שלו.

אני יודעת להבדיל- שמה שהחזיר את אחי ממקום אפל פי כמה וכמה זה היה האהבה של אמא שלי והתהילים שהוא ראה שהיא קוראתצ עליו . והיא לא שיקרה לו הוא ראה את הצער אבל גם ראה כמה היא אוהבת ומקבלת אותו בכל מקום ומצב שבו הוא נמצא .

ברכה גדולה והצלחה מרובה

המון תפילה .

אל תאבדי ערוץ פתוח איתו דברי איתו מתוך כבוד לדעה שלך ולמקום שלו וה-מ-ו-ן אהבה

ותגידי לו "אני מאמינה בך שאתה עוד תחזור "...

קודם, הייתי ממליץ לשאול בעוד מקומות פרט לפה.<אריאל>

מה אני חושב?

לדעתי, הכי טוב זה לשבת ולדבר איתו- באיזה מסעדה או משהו, לפני שהוא יוצא אל העולם. - רק ההורים והוא. 

לדבר איתו על התהליך שהוא עובר, ומה הוא חושב ומחליט- עקרונית- הוא ילד גדול. 

אם זה משבר זמני, זה יפתח ותוכלו לדבר על זה, אם הוא סגור על החלטה כלשהיא, לפחות הוא לא יצטרך לחיות תוך כדי הצגה. 

מה אומר ומה אגיד...sasad52

מזעזע |מזועזע|

לדעתי. כל עוד גישת ההורים היא כזאת אין מה לדבראלחנן

מה זאת אומרת "מאכל מיוחד או מצרכים מיוחדים שאני נותנת לו לדרך, שלא לדבר על דמי כיס"

למה מה הילד שלה ? מכונה שדוחפים לה פינוקים ואז מצפים שיעשה מה שההורים רוצים?

עם כל הכבוד לאמא, בן שלה הוא ילד גדול,והוא לא חייב לה דין וחשבון על מה שהוא עושה.

הבעיה הגדולה פה זה ממש לא עובדת היותו חילוני אלא זה שהקשר עם הוריו כל כך דפוק שהאמא

צריכה"לגלות" ואין ביניהם דיבור פתוח.

חוץ מזה אני לא מבין מה הקשר בין ניתוק היחסים עם הקב"ה

לבין פחד האמא שהוא יעזוב גם אותה ,מה הקשר?

כלומר מה האמא רוצה עצות איך להשאיר אותו דתי

או איך לא לאבד את הקשר איתו

אני לא חושב שצריך לדבר כך ,בטח לא להסיק מסקנותשואף לאור

גדולות מפסקה קטנה בעלת כמה שורות.

לא יודעת, לא מבינה בזה אני עוד קטנה אבל..גולי =]

יש ספר שקוראים לו "נוער הכיפות הזרוקות" זה על דתלש"ים..ויש שם ראיונות איתם, ובסוף ניתוח של כל אחד מהם שמסביר המ גרם לו לחזור בשאלה.. .מזה אפשר בערך להבין מה כדאי לעשות...

אריאל אני מסכים איתך כל מילהshmuel42

ההורים צריכים לתת לבן שלהם חופש להחליט מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו

ולא להתרחק ממנו בגלל שהוא לא הולך בדרכם..

שני כיוונים שונים -תקוע בתקוע

א', אם המטרה היא להחזיר את הבחור בתשובה,

אני לא יודע. ולא על כך אני מדבר. אני מתייחס לניתוק מהמשפחה,

והחוסר תקשורת.

ממקור מוסמך אני יודע שהורים הכי משקיעים, הכי נותנים, 

הכי מנסים להיות נחמדים לילדים שלהם - יכולים לעשות את זה בצורה

גרועה.

ובעיקר, מהסיבה הפשוטה - הם לא מבינים את הבן שלהם. 

או, שלפחות כך הוא מרגיש.

בכל אופן - לתכל'ס,

לעניות דעתי אפשר 

א' לדבר איתו דוגרי. לומר לו, בן, אני אוהב אותך לא משנה מה תעשה,

גם עם זה יהיה עגיל בעכוז, וגם עם תוריד את הכיפה לגמריי ולא תשים אותה על הראש בשבילי,

אבל אני רוצה להיות איתך. 

איך אני יכולה להיות שם בשבילך, ובאמת לעזור לך בדברים שאתה צריך.

מה יהיה לך טוב.

ברגע שמישהו מקבל כזו תגובה - הוא שמח, או לפחות מוכן, לתת מענה חייובי ואמיתי.

מכאן, בהמשך, אחריי שהקשר עם ההורים מתחזק, איכפת להם ממנו, כפשוטו,

אז אפשר לשאול אותו על הפירסינג, על מה הוא חושב לעשות שנה הבאה,

ללכת לצבא\ישיבה\מכינה.

כל אחת מהאופציות האלה - מחזקת מאוד. בצבא אדם תופס את עצמו, באמת, בלי שטויות, במכינה יש מקום לבנייה עצמית, לחיזוק אמונה. ובישיבה - ב"ה לומדים תורה.

אבל לתת לו לחשוב מה הוא רוצה, להראות לו צדדים שונים. 

ובע"ה, יווצר קשר טוב של אכפתיות, והבן יהיה בעניין של ההורים שלו, וממילא בעיותנו ייפתרו - אמן!

ב' לא לדבר איתו בת'כלס בהתחלה, אבל להראות לו בכל מצב שאתם אוהבים אותו.

עם זה לעשות לו כביסות, ועם זה לסדר לו את החדר, או אפילו להכין ארוחת ערב ממש ספיישל כשהוא

חוזר מהישיבה. ל א לומר לו "תסתכל מה הכנתי במיוחד בשבילך" ו"ראית שסידרתי לך את החדר?" 

בגלל שבמשפטים כאלה - הרסתם כל מה שעשיתם. לעשות לו המון טוב, והוא ירגיש את זה. יהיה לו כיף 

וטוב לחזור הבייתה, מקום חם להיות בו. אמנם אמא ואבא יוצאים 'פראיירים' ו'כל חיינו גידלנו אותו, עכשיו נמאס! שיידאג לעצמו! לא רוצה להשקיע יותר במיוחד עם היחס הזה' אבל מה שעושים הוא הרגשה בלב של 

הבן - שבאמת איכפת להורים ממנו. כך, הוא ירגיש רע כשהוא לא מדבר איתם, לא מספר להם,

אולי גם ייפסק קצת אנטי (שנשמע שיש לו).

מקווה שעזרתי, והמון סיעתא דשמיאD:

אפעם לא הייתי אמא אבל אני מבינה אותו כילדה..מ.מ.

"בכל ביקור מצפות לו הפתעות- מאכל מיוחד או מצרכים מיוחדים שאני נותנת לו לדרך, שלא לדבר על דמי כיס"- אולי בדיוק זה הבעיה, זה כיף לקבל כסף ופינוקים וכשזה בא בקלות אתה תחזור לקבל אותו, אבל זה לא מחזיק קשר וככל שהילד מתבגר הוא יכול להרוויח יותר עם פחות מחוייבות.

מה שיחזיק ילד בבית זה מה שהוא לא יקבל בשוםם מקום אחר- אהבה אמיתית.. כמעט אי אפשר למצוא בשום מקום אהבה אמיתית בלי לצפות למשהו בתמורה..

אני לא אומרת שהאמא המקסימה (ואני בטוחה שהיא מקסימה..) לא אוהבת אותו אבל יכול להיות שהיא לא מביעה את זה מספיק, יכול להיות שהוא לא מרגיש את זה. שהיא כל כך משתדלת לפני שהוא מגיע הביתה כי היא כל כך אוהבת אותו ורוצה לשמח אותו וכשהו מגיע כואב לה לראות את הכיפה הקטנה והפירסינג והנה מתחילות הצעקות או לפחות הפנים החמוצות.

אין לי זכות דיבור כי אני לא אמא, אבל מה שלדעי הכי טוב לעשות זה לתת לילד תחושה נוחה לבוא הביתה שיעשה מה שהוא רוצה (לא, ולא לחלל שבת ודברים שפוגעים באווירה המשפחתית התכוונתי לדברים בהתנהגות שלו שנוגעים ומשפיעים רק אליו..) ולתת לו בעיקר תחושה של בית (וזה לא אומר שצריך להתחיל להימרח אליו, רק תחושה כללית שיש לו מקום..))

מקווה שעזרתי וסליחה על החפירונת

יפה שהיא שואלת פה ומתייעצת עם נוער..אחת מהשומרון

בס"ד

(נראלי בכלל כדאי להביא לפה הורים, במקום שיתלוננו על צער גידול בנים..)

לעצם השאלה-

הכי חשוב שהוא ידע שהוא יכול תמיד לבוא לבית. ושם אוהבים אותו לא משנה מה.

אבל צריך גם שיהיה לו כבוד. זה שהוא שם כיפה בבית זה ממש חשוב לענ"ד.

בכל זאת, הבחור לא בן 15 ואפילו לא בן 18. זכותו לעשות מה שהוא בוחר. ואם הוא בחר לעשות את זה אני מאמינה שהוא חשב הרבה מאוד לפני כן.

הדבר הכי נכון לדעתי זה לדבר. ופשוט לספר לו דוגרי מה הם מרגישים. לא לעשות מצפון אלא להבהיר את הרגשות והתחושות של שני הצדדים.

מצד ההורים שכל חייהם מאמינים בדרך מסויימת שברור להם שהיא הכי טובה. והם השתדלו שגם הוא יבין את זה, וקצת כואב להם עכשיו..

ומצד הבן- שהוא רוצה לעשות את מה שהוא חושב שמתאים לו, אבל ההורים שלו מאוד לא אוהבים את זה.

שיחה כנה ואמיתית בלי שום מטרות נסתרות/נלוות מלבד להקשיב ולשתף - תגרום בע"ה לכבוד מצד הבן.

כבוד להורים ייצור תחושת שייכות לבית ומתוך כך לדת.

ובהזדמנות אחרת ההורים יכולים להציע לו לדבר עם איזה רב או אדם שהוא מעריך.. אבל לתת לו הרגשה אמיתית שהם סומכים עליו ושהוא גדול.

לאו דווקא חשב הרבה לפני כן,ללכת בכיון ההפוך לא באשואף לאור

ממחשבה טהורה ונכונה ,או מבורות וכתוצאה מחשפיה לעולם מפתה ,או מפיתוי ,היצר ניצח.ולכן אין כאן סיבה להכנע.

כמו כן להורים עדיין ישנה מחוייבות רגשית לפחות לבנם והם רוצים בטובתו ובודאי שלא צריכים להתעלם ממצבו הדתי והרוחני....

סליחה ,אמורה להיות נקודה אחר המשפט :שואף לאור

"ממחשבה טהורה ונכונה . זה או מבורות וכתוצאה......."(המשך הדברים)

תגובתה:שיראל.

"לכל המגיבים תודה.

חיפשתי אתכם בני הנוער הקרובים אליו בגיל ובחשיבה בשביל לסייע לי להבין יותר טוב את הסיבות למעשה של "תסתכלו עלי" ולדעת מה עובר לכם בראש, אולי מה יכול לסייע לחזור לחיק המשפחה או ליהדות.

לאלחנן- כן יש קשר בין עזיבת הדת לבריחה מהמשפחה (לא לבייש אותנו ולא להכאיב כי הוא יודע שאני אוהבת אותו וגם לו איכפת ממני) וכן- אם הבן הזה עזב ובן מעליו לא ועם האחרים יש קשר טוב, אל תקפוץ למסקנה שהפסול רק בנו! הפסול בי אולי בגלל שהייתי גמישה מדי בחינוך שלו.

נתונים בסיסיים: הבן סיים צבא ואינו גר בבית ומגיע לביקורים (בעידודי) אבל בהחלט לא בשבתות ובחגים!!! כשהוא מגיע הוא נהנה משיחה עם אחיו הקטנים ומרגיש מאד רצוי (כמובן שהכיפה הזעירה על הראש רק בשבילי ובסביבה הקרובה).

יש לנו דירה קטנה ובכל זאת בזמן השירות הצטופפו שאר הילדים בחדר אחד כדי לפנות לו חדר כשהוא חוזר מהצבא לסופי שבוע ונאלצנו להתמודד עם "שותף לדירה" שאינו תורם לא בעזרה בקניות או בניקיון. הייתי מגלה שחב' ג. צהובה שאמורה להספיק לשבועיים (פעם בשבוע עושים טוסט) נגמרה ואיתה התוכנית לארוחת הערב . הוא בכלל לא דיבר איתי יותר ממשפטים קצרים והכרחיים. הילדים שמעו אותו מתחצף והיו המומים.

לאחר שסיים את השירות הצבאי נאלצנו להבהיר לו שהוא יכול להישאר בבית אבל יהיה לו שותף לחדר והוא יצטרך לתורם באיזו צורה לבית. לקראת תחילת הלימודים הוא אינו גר בבית.

הוא מבקר מידי פעם בימות החול בלבד, ובכל ביקור מקבל עידוד לביקורים נוספים (האחים הקטנים מתלהבים מהביקור ואני דואגת לצ'פר אותו במשהו מיוחד שקניתי עבורו- ספר, מאכל ועוד). הוא מדבר איתו יותר בנימוס ויותר בכלל מאשר היה קודם, מה שאומר שאכן הכיוון הכללי נכון."

עוד רעיון שעלה במוחישואף לאור

אם היה לו רב בישיבה שהוא אהב במיוחד או העריך ,אני חושב שאולי כדאי לבקש מהרב לפנות אליו ולנסות לסייע לו.

ראשית, יש לו אחים קטנים והם בסדר?האדמו"ר מצנעא

תדאגו שלא יקלקל אותם. 

שנית, גילוי מוקדם מציל מהאסון; תחנכו את האחים הקטנים כמו שצריך, שימו לב לכל ניצן של תופעה כמו של הבן הגדול. לשוחח איתם על הדברים המפריעים להם ובפרט החוויה הלא-פשוטה שלהם עוברים עקב הרחקות אחיהם הגדול. וכמובן, לבסס את האישיות היהודית-תורנית שלהם ע"י לימוד אמונה מקטנות.

אל תוותרו עליו. קרבו אותו לתורה ולמצוות וממילא אם הוא יתקרב ההתנהגות הנוכחית שלו תחלוף. 

שוחחו איתו מלב אל לב.

פיייי האדמו"ר מותק, לא קצת נסחפת??מתו"ש

בס"ד

"שלא יקלקל אותם" "מציל אסון".. תרגע!! גם האימרה הזאת "תחנכו את האחים הקטנים כמו שצריך" פשוט פעורה!! אתה רומז שאותו הם חינכו לא כמו שצריך וזאת פשוט חוצפה.

אין לך מושג מה הסיבות שהוא התרחק, לדעתי גם הסיבה לא קשורה לבית (כי אין רמז לכעס עליהם, להפך, הוא מכבד אותם).

אתה פשוט קיצוני וזה דוחה אותי. (ועכשיו גם אני קיצונית.. יופי.) אולי "שלא יושפעו מימנו" וכו, מילא, אבל איך שאתה התנסחת....... אפשר לחשוב גם מה קרה. כאילו לא בכל משפחה דתית שנייה יש איזה ילד שמתרחק לתקופה (או יותר..) מהתורה.

אפשר פשוט לעזוב אותוטוביה2

או לבקש ממנו שיחזור בתשובה

ממש ריאלי, טוביה ..סתם אחת
.טובי =][=

לא קראתי את התגובות הקודמות,אז מחילה אם אני חוזרת על דברי מישהו.

אני חושבת שבמצב הזה לא יעזור לבקשר מימנו לחזור בתשובה/להחזיר את הכיפה.

כי יכול להיות שאחת הסיבות שבעקבותה עזב היא לחץ מהבית,והישיבה כלפי העינין הדתי.

ואם יגידו לו לחזור,הוא סתם יתרחק כי טבע האדם הוא למרוד לעשות דווקא.

אני חושבת שכדי לדבר עם מישהו שהוא מרגיש קרוב אליו,שהוא מעריך.  

אבל לא מכפייה,אלה מרצון של הילד. לא מהלחץ שלכם!

כי אם הוא יעשה לכם טובה שהוא ילך,הוא לא באמת ירצה להקשיב. 

בעז"ה המצב הזה עוד יעבור..

הקב"ה נתן לכם ניסיון,ויש לכם את הכוחות לעמוד בנסיון.

אני מציעה לך לפתוח משתמש חדש,ולנסות לדבר עם בני נוער שהגיבו כאן. א

אולי כך נוכל יותר לעזור

ב"הצלחה!

ודאי, אני בעד הרעיון של טוביה!האדמו"ר מצנעא

<צ>

ממ לא קראתי את התגובות רק את מה שהאמא כתבה.מתו"ש

בס"ד

ויש פה בעיה מאד בסיסית לדעתי.

נראה שהאמא תופסת את הקשר בעזרת גורמים חיצוניים, כל הפירוש שלה למצב שלו, האהבה שהיא נותנת לו, איך שהיא מפרשת אותו וכו- הכל זה בעזרת ההתנהגויות, אוכל, גישה, חפצים.. ואין בכלל דיבורים!!!

כן, אולי חברה צעירים יותר שקרובים למקום שלו יכולים להבין אותו יותר, אבל למה את מנחשת?? לכי תדברי איתו!! בלי להאשים, בלי לכעוס, שיחה נטו. לשאול מה שלומו, לוודא שהכל בסדר, (בכלל, את יודעת מה הסיבה בגללה הוא התרחק מהתורה?), להראות את נקודת המבט שלך, לשאול לשלו וכו... זה הדבר הבסיסי ביותר בקשר. לתקשר בדיבור.

יישר כוח על האכפתיות והסבלנות! באמת ראוי להערצה. בהצלחה

שמעי נא,הנביא היומי

קשה לנסות לייעץ ללא היכרות אמיתית של הבחור. אבל לדעתי, מעבר להצגת גבולות ברורים של התנהגות, מדובר בבחור בוגר ששיחות כנות בנושא יעשו לו רק טוב.

(אני מוכרח לומר שאין צורך להתרגש מפירסינג. אז נכון: זה חריג, זה לא אסטתי במיוחד, אבל לא מעבר לזה. כיפה זה כבר משהו אחר.)

אני הייתי מצפה מההורים שלי שימשיכו לאהוב ולתמוך ביכפרעלייך!!=)

גם אם הם לא מסכימים איתי...

בשביל זה זה הגוף שלי ולא שלהם.

ובקשר לדמי כיס- למען האמת מיותר לדעתי... קשר בין בנ"א אינו נמדד לדעתי במתנות וכו'... אלא בדאגה ואהבה אחד כלפי השני, וכן זה נחמד המאכלים המיוחדים...

בכל אופן- כדאי להעריך שהוא מכבד את ההורים ושם כיפה בבית...

צר לי שאני אומרת את זה, אבל המצב הזה ממש אידיוטי.מתו"ש

בס"ד

האמא פנתה דווקא לכאן כי היא (חשבה ש) יש פה חברה בערך בגיל של הבן שלה, שיכולים להבין יותר מה עובר עליו ולהסביר לה, כי הם נמצאים יותר קרוב למקום שלו.

רוב החברה כאן ממש לא נמצאים אפילו באיזור, ונותנים תגובות לפי "מה שנראה להם" בלי שום הבנה בסיסית כלשהי. אם היא היתה רוצה המלצות מחכימות היא לא היתה פונה לנוער!!!

תסלחו לי, אבל יש כאן תגובות פשוט מטומטמות. לפעמים עדיף לשתוק.

אני לא מסכים.הנביא היומי

היא לא מצפה ממנו "לייצג" את המצב של הבן שלה ולהבהיר לה אותו. היא מצפה ממנו להעלות אפשרויות לתהליך הדדי של הבנה שמתיישבות על דעת הנער הממוצע. לצורך העניין, החבר'ה פה הם מדגם מייצג של נוער דת"ל בשלב כזה או אחר.

(ואכן, לפעמים באמת עדיף לשתוק.)

(השורה האחרונה שלך חכמה.)מתו"ש
אני מבינה את האמא ממש...ד"ר אריק

בס"ד

אבל זה שהיא לוקחת את זה בתור "בעיטה"...עם זה אני לא מסכימה איתה.

הוא חושב שהדרך שלהם לא נכונה, ולא טובה...לפי דעתו, הוא לא עושה את זה כדי "להעניש את אבא ואמא"...

תחשבו על זה שהוא בא עם כיפה שהוא בא לביקור אצל ההורים, אז מה שהיא קטנה, זה שהוא מביא אותה ושם אותה, רק מראה כמה הוא מעריך ומכבד את ההורים שלו.

אני לא חושב שאמא צריכה לקנות את הבן שלה בדמי כיס, מתנות, קינוחים וכיד הדימיון הטובה. 

עצוב וקשה לקבל את זה שהבן לא הולך בדרך שחינכנו אותו, אבל כדי "להחזיר אותו לדרך הישר" את צריכה לקנות אותו?! בכסף?בממתקים?- אבל לפי דעתו, זאת לא הדרך. הוא לא מאמין אותה. אם הוא היה רוצה "להעניש" את ההורים הוא היה מוצא דרכים אחרות. עגיל זה לא דרך "ההענשה".

יש לי עוד כמה כאלו במלאי.הנביא היומי

לקבל אותו איך שהוא, בלי לנסות לשנות אותו.מוריה
זה אולי קצת יעזור לשמור עליו "קרוב", ושלא ימשיך להידרדר..

אולי יש דמות רבנית שתוכל להשפיע עליו?
שבת - השפעהלטובה

לשיר שירי שבת מקווה שזה יעורר משהו...

לבקש ממנו לזמן במשפחה לפעמים-סבב (אם אפשר) אבל בלי לחץ בנועם.

שאב המשפחה יגיד דבר תורה,  אולי תעשו סבב כזה שכל פעם מישהו אחר אומר מרצונו בסעודה.

ילמד את השאר ואולי גם הוא יצטרף. אולי תעשו דיון על נושא מהפרשה.

(מעניין שהצבא משפיע אחרת על אנשים.)

ב"הצלחה! 

בדיוק קראתי על כך כתבה..michmich
וואי מצטער לבאס אבל יש כאןאנונימי (פותח)

תגובות כאלה פוציות!! כאילו לא קשור בכלל כי גם ככה כמעט בכל בית יש לפחות מישו אחד כזה בשלבים שונים...

וזה כ"כ נפוץ אז ביחס של להרחיק אותו הוא כזה חרדי ודבילי!! אמא שעושה את זה היא מניאקית!!!

פשוט צריך לאהוב ולהיות אמא ולא רבנית.. ואפשר לבקש שילך עם כיפה בבית...או משו בסגנון.. והגישה של אני יקרב אותו הוא טועה אני יראה לו מה נכון כ"כ לא נכונה!!!!!!!!!!!!!! כי זה הדרך שלו והוא קובע מה נכון לו לעכשיו וכו... אין לי כח לפרט.. והמשוואה של השקעה של אמא= דת  ,כ"כ לא נכונה...!!! בהצלחה  להם(:

זה לא נכון שיש בכל ביתענבל

אצלינו למשל אין.

כל האחים שלי שומרי תורה ומצוות ואני מכירה עוד כאלה.

אגב תשתדל לדבר יפה אם אפשר פורום דתי בכל זאת

אבל אחד הדברים שהורהaafdaa

צריך לעשות זה לחנך את הילדים שלו!

אם הוא לא יעשה את זה, אף אחד לא יעשה את זה.

ובגלל שחינוך כולל גם להיות דתי אז אני חושב שההשוואה בין אמא לדת היא נכונה ביותר.

נ.ב. נראה לי שהתגובה שלך נכתבה קצת בחוצפה. 

הכי טוב זה לאהוב אותו...<יוני>

למרות הכל!

לדעתי הכל מתחיל מההורים....אלחנן

אני חושב שקודם כל,מאד חשוב לדבר איתו דוגרי,לא מתוך כוונה להטיף או לחנך,

אלא נטו מתוך אמירה של "אני אמא שלך ובאמת איכפת לי ממה שקורה איתך

ואני דואגת ממצב הקשר שלנו" .לדעתי, לפני שתדאגי ליחסים שלו עם אחרים (כולל הקב"ה)

תדאגי לקשר שלכם,

אני רואה את ענין החינוך והדת כמשהו שמסור להורים -בצורה כמעט מוחלטת עד גיל 13

ואז מתחיל לתת ביטוי בצורה יותר חזקה אופי הנער והיחס שלו  לדת ובכללי לדברים

ואז ההורים קצת צריכים לשחרר לחץ.אבל בגיל 18 ומעלה,זה כבר לא נתון בידיכם,

זה אולי קצת מבאס אבל זהו הוא ברשות עצמו.היה לכם 18 שנה לחנך אותו בדרך ישירה.

עכשיו אולי אתם יכולים לתת לו דוגמא אישית,של התנהגות ראויה וטובה ושל אורח חיים טוב

ובריא.אולי תוכלו לעזור לו אם הוא מתלבט בדברים ולפתוח לו אופציות,שיעזרו לו,גם להתקרב לדת.

והמישוואה -השקעה של אמא= דת היא אכן סופר לא נכונה.

מצטער אם קודם פגעתי או דיברתי בבוטות.

(ולאד"מור, מה דעתך על מצלמות אבטחה בבית?)

רק ברסלבטוביה2

אני בטוח שאם הוא ילמד ליקוטי עצות או תניא זה יחזק אותו

זה עצוב נורא אבל השגחה פרטית!!!בת מלך!

ב"ה יחי המלך!

אני מכירה סיפור כזה מקרוב ממממשששש לצערי..אבל ככה ה' חושב שהכי טוב כרגע שיהיה ככה..אי אפשר לדעת מה ה' רוצה...אבל זה לא אומר שצריך לקבל את ההתנהגות הזאת..(את הילד כמובן שכן ולאהוב אותו כמו שצריך אפילו עוד יותר! =שיטת הבעל שם טוב) אני שומעת הורים שאומרים שזה מה שהילד רוצה וזהו לא עושים כלום בנידון! וזה מממשש לא נכון לעשות!! אני הייתי מציעה לנסות בדרכי נועם ובדרך אגב כזה לשכנע אותו שילך לשיעורי חסידות של הבית חב"ד הקרוב שביותר אליכם,לדבר הרבה חסידות בבית להרבות בשמחה בעבודת ה' בבית.. כל הזמן שהבית יהיה מלא חסידות!!  זה נותן לילד יותר אהבה לתורה ומצוות הוא רואה שזו היא הדרך האמיתית ביותר... לפי דעתי רק חב"ד יכול לעשות את העבודה הטובה ביותר! אני לא אומרת סתם בגלל שאני חבדניקית או משהו..דווקא בזכות זה אני רואה את החוזרות בתשובה שהולכות איתי לשיעורים וזה מדהים לראות!! הם פשוט הבינו שזוהי הדרך הכי יפה ונכונה ושאני אוהבת את ה' ובגלל שאני אוהבת אותו אני עושה את רצונו..והרבנים החבדניקים!! וואו זה בכלל מדהים!! צריך לחוות ולראות כדי להבין! ...אולי אני עוד לא נושואה או אמא אבל אני יודעת על מה אני מדברת...וכמובן הממממוווןןןןן תפילות!!! לא להתייאש מזה!

ולחיות גאולה!!! לראות את הטוב שבכול דבר!! ככה תביאי גם את הגאולה הפרטית שלך וגם את הגאולה הכללית בע"ה בקרוב ממש! הכל תלוי באיך שאת רואה את המצב הזה..או המצב הכי טוב שיכול לקראות או המצב הכי גרוע שיכול לקראות שזה לא יביא שום תועלת!!

ולבסוף האחרון חביב :] לכתוב לרבי מה"מ באגרות קודש!!!! אפילו אם אתם עוד לא מאמינים בזה ,הברכה מהרבי והייעוץ שהוא נותן יעזור הכיייי הרבה!!

שה' יעזור לנו! יחי המלך!!

רק צאנז ! !אלחנן

אני בטוח שאם הוא יקרא כמה עמודים בספר הנפלא "שפע חיים" של רבינו הקדוש

הרב  יקותיאל יהודה הלברשטאם ז"צל מצאנז-קלויזנבורג הידוע יותר בתור "האד"מור מצאנז"

תוך שבועיים הוא לובש קפוטה!!!  ושטריימל!!

והכי חשוב- אפשר גם לכתוב לו!!!! גם אם אתה לא מאמין בזה, אתה מוזמן לכתוב

לו מכתב, והוא זמין גם בכתובת-kloyzenboorg@walla.com

הכל בדוק ומנוסה !! "ורבים השיב מעוון"

<צ>

אח שלי חזר בשאלה.אנונימי (פותח)

אבל הוא נורא מכבד בזכות אהבה והכנות שיש לו אם אבא שלי (אני חושבת שיש איזה שהוא מחסום אם אמא שלי).

הוא מתקשר ומדבר וליפעמים אבא שלי והוא יכולים שעות לשבת בחדר ולדבר.

לדעתי הכי חשוב אהבה וההבנה למרות הכאב, אבל הוא הילד הכי מפונק בבית ובפורים כשאבא שלי שתה יין ואח שלי יצא מהבית באמצע הסעודה כדיי ללכת לצבא אבא שלי רץ איתו נתן לו נשיקה ואמר לו שהוא אוהב אותו (אני חושבת שבגלל שזה בא מתוך הישתקרות של בן אדם שלא משקר זה ממש חזק).

אח שלי ממש מכבד, שבת אחת הוא בא והיתייעץ איתנו בלילה הוא אמר שחברים שלו מהצבא הולכים למסיבה מטורפת והם אמרו שיבואו לאסוף אותו מהשער של הישוב והוא אמר שהוא לא יודע אם ללכת כי זה יסב צער ממש גדול להורים שלי... (בסוף הוא לא הלך).

בקיצור לדעתי הכי חשוב אהבה...

ודאי, שתכתוב לרבי מה"מ, ככה היא תקבל עצות טובות...האדמו"ר מצנעא

<צ>

אז זהו, כקוקניק מוצהר ומסנגד גאה אינני יכול שלא למחות על הנוסחה המחפירה: "בית מלא חסידות = בית מלא אהבה לתורה ולמצוות."

אולי חסידות מעוררת לדבקות בד' וכו', אך אינני סבור שכך יש לקרב רחוקים. מקרבים רחוקים בעזרת לימודי אמונה מוגברים, שראשית יקבל על עצמו עול מלכות שמיים, ואז יקבל על עצמו עול מצוות, בבחינת "ואהבת" שקודמת ל"והיה אם שמוע".

שילמד אמונה - הכי חשוב.

תניא זה חשוב, אבל כוזרי ושמונה פרקים יותר חשובים.

ברוך אתה ה'..שמוליק פיין

בס"ד

"שבראנו לכבודו והבדילנו מן הליטועים ונתן לנו תורת אמת.." =]

משעשע לכו"ע...האדמו"ר מצנעא

ליטווק שכמוני...

ואבטא את רגשותיי כאשר קראתי את תגובתך הקוסמת באות אחת ארוכה שמצויה אצל יושבי הקרנות שלהם ולתורה אין דבר וחצי דבר במשותף: "חחח"

צוחק

לפי התוכנית שאושרה ע"י רבנו הרב צב יהודה זצ"ל...האדמו"ר מצנעא

לומדים כוזרי בכיתה י"א...

לאדמו"רבת מלך!אחרונה

ב"ה יחי המלך!

לפי הניסיון שלי..שאני אישית עברתי...ועדיין עוברת עם אחי (לצערי) רק חסידות עוזרת IF YOU LIKE IT OR NOT.

נכון שאתה מתנגד "גאה" (אני לא מבינה למה אתה כ"כ גאה...) אבל כן. חסידות משפיעה ברמה הכי חזקה ועוצמתית לבן אדם. היום זה מה שמקרב חילונים לדת..לא המסנגדים אלא דווקא החסידות ,קבלה וכ"ו..נכון שקודם צריך כלים כדי באמת להבין על מה מדברים אבל לפחות זה מה שמדליק להם את הניציץ היהודי כי זה מה שהם מחפשים משהו עמוק ואמיתי.שיסדר להם ת'חיים. אני מדברת עם נסיון אני מזכירה לך. אגב חסידות כוללת איתה גם אמונה וגם תורה ומצוות אבל לא בצורה הכפייתית אלא הכיפית מאהבה.

ובנוסף בן אדם שנופל ברוחניות זה יהיה קשה ללמוד איתו ספרים באמונה ותורה שהוא כבר למד ומכיר כי הוא ירד מזה ולא רוצה לשמוע כלום..אלא את הדברים ה"חדשים" ונסתרים יותר כי את זה הוא לא מכיר. זה חדש ומרענן.

דרך התניא אני התקרבתי ב"ה . והתניא שינתה לי את החיים ואת העבודת ה' שלי.את ההשתוקקות למצוות.נכון שכוזרי ושמונה פרקים זה מדהים אבל זה לא מה שיקרב..שאתה כבר דתי ואתה רוצה להתחזק לומדים את זה אבל לא כחילוני זה לפי דעתי עוד קצת כבד מידי.

ולבסוף.....כן לכתוב לרבי יעזור פי אלף!!! הרבי מה"מ הזה שינה לי את החיים!!!!  והרבי לא רוצה שרק אנ"ש יכתבו אלא כל עמ"י מהיהודי הכי "כופר" להכי מאה שערים! הוא נשיא הדור אבא של כל יהודי ויהודי! הוא דואג לכל אחד בעולם. אני בטוחה שגם תזלזל בזה אבל קודם תלמד קצת על הרבי וחסידות חב"ד ואז תגיד מה שאתה רוצה על הרבי וחב"ד!!

יחי המלך המשיח!!

גיל ההתבגרות וכו'..א.גולד

בגיל הזה רק ת--פ-י-ל-ו-ת עוזרות!!

אין שום דבר אחר..!!

תפילות של אמא במיוחד...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך