אני יודעת שעבר כבר ט' באב אבל היה לי היום משהו שהזכיר לי משהו שקשור יותר נכון חידש לי משהו שקשור.
הייתי בהופעה של יעקב שוואקי.
בתחילת ההופעה יעקב שוואקי התחיל לדבר ואמר ככה:
מסופר שבשנת 1967 כשנכנסו חיילי צה"ל לכותל הם עמדו שם ובכו, עמד איתם חייל אחד, לא דתי, לא גדל על יסודות היהדות ובקושי יודע מה זה. אותו חייל עמד והתבונן בחיילים הבוכים עד שפתאום נפל על הריצפה ופרץ בבכי.
כשנגמר כל העניין המרגש וסיימו החיילים לבכות שאלו את אותו חייל: "אנחנו שגדלנו בבית דתי, למדנו על ביהמ"ק, חונכנו שצריך לבכות על חוברנו אנחנו בכינו אבל אתה שלא יודע כלום על זה למה בכית??"
ענה להם אותו חייל: "בכיתי על שאיני יודע על מה עלי לבכות"
תמיד אנחנו אומרים שאנחנו לא מתחברים לאבל על ביהמ"ק באמת גם אני לא אבל הסיפור הזה מראה עוד נקודה.
אני לא אתאבל בתשעה באב על ביהמ"ק כי אין לי מושג מה זה אבל אני אתאבל ואבכה על זה שאיני יודעת למה עלי לבכות, שמרוב שעברנו כל כך הרבה שנים בלי זה כבר איננו יודעים מה זה ועל זה גם צריך לבכות אא"כ אתה באמת מבין מה זה ביהמ"ק ואז ברור שעדיף לבכות עליו אבל אם לא, אז גם לבכות על שאינך יודע למה עליך לבכות, זה טוב.
זה היה דבר אחד עכשיו לדבר השני.
היו פה המון שרשורים על איך שירים משפיעים על הנפש וכו' אז אני חייבת לספר קצת מהרגשותי בהופעה.
ראיתי את שוואקי זו לא הייתה הופעה ענקית ולא היו המוני אנשים אז יכולתי לראותו למרות שישבתי הכי מאחורה ואני חייבת לומר שראו פשוט ראו איך הוא מתכוון לכל מילה שיוצאת מפיו.
היו שירים שהרגשתי שהוא לא מתכוון והוא לא ממש מתחבר אליהם ואז גם אני לא ממש הקשבתי להם אבל היו לו שירים שפשוט ראו שהוא מכניס בהם את נשמתו! והם באמת השפיעו עלי.
כששומעים שירים צריכים לדעת שמשהו מרוחו של הזמר עוברת אלינו כי הזמרים מכניסים את כל נפשם בשיריהם וזה הטוב במוזיקה שהיא משפיעה אבל היא גם יכולה להיות הרסנית.
אני יכולה להעיד על עצמי שכשהייתי בהופעה ממש הרגשתי את החורבן, ריגוש של חתונה (תסלחו לי זה לא קשור לבלחיות הוא שר שירי חתונה אז.....), קירבה לה' וכו'.
בנסיעה חזור אחיי הפעילו רדיו ושמעו תוכנית ברשת גימל, תוכנית של אלבומי הזהב או משהו כזה השעה הראשונה הוקדשה לצביקה פיק.
שלא יובן לא נכון אין לי שום דבר רע נגד צביקה פיק אבל פשוט הרגשתי את ההבדל.
הגעתי מההופעה של שוואקי לאוטו, מכל ההרגשות שנחו עלי בהופעה נפלתי לשירי האהבה של צביקה פיק והרגשתי שאני מתחילה לאבד את מה שקיבלתי בהופעה.
לי אישית לא היה מה לעשות עם זה אבל אני פונה אליכם שימו לב לשירים שאתם שומעים!.
נכון אולי בהתחלה תאמרו לי: "אנחנו מקשיבים למוזיקה לא למילים" (למרות שאז אני לא מבינה מההעניין לשמוע זמרים מסוימים אבל שיהיה), אנחנו לא מושפעים" וכו' אתץם יכולים להגיד הכל אבל אני כמעט בטוחה שזה משפיע על רוב אנשי העולם בין אם במודע ובין אם לא במודע, זה משפיע!.
זהו להערב הייתה הופעה מקסימה ממש שמחתי שהלכתי וזהו 
לילה טוב לכולם!!!