ומה עושים אם המקום הנבחר מתגלה כבעל תכונות הפוכות לאלה שחיפשת?
שלום לחברי הפורום.
אני חדשה כאן, ואני אמא לשני נערים שעולים לז' ולח'.
אני פונה אליכם, כי אני מאמינה שיש לכם כיווני הסתכלות שונים שאולי יעזרו לי להחליט / להרגע...
הסיפור הוא, שהדבר שאני רואה כהכי חשוב בבחירת מקום לימודים הוא אווירה טובה, מפרגנת, אמון בתלמיד וברצון הטוב שלו, חיוך על הפנים של אנשי הצוות, ולפני כחודש וחצי חשבתי שמצאתי את המקום הזה.
בשבוע שעבר הלכנו לראיון עם המנהל (כן, אני יודעת, קצת באיחור, אבל זה מה יש...) והתרשמתי בהיפך הגמור! הייתה שם מזכירה אנטיפטית שחשדה בי שאני עוזרת לילדים שלי במבחן הקבלה, ובכלל הייתה לא נעימה, שאלתי אותה אם היא המזכירה הקבועה והיא אמרה בנשימת רווחה ש"לא!".... מזלינו....
אח"כ בשיחה אישית עם המנהל ראיתי איש עצוב, שלא מחייך, אפילו שאני כולי מחייכת ונחמדה! זה לא עורר בו שום תגובה טבעית של חיוך חזרה, הוא נשאר חמור סבר קצת מודאג, ורק הדגיש בפני את הכללים החמורים ששומרים עליהם בביה"ס! לא הרגשתי שהוא אומר לי את הדברים כדי להרגיע אותי שהילדים שלי יהיו בידיים טובות, אלא כדי להזהיר אותי שהילדים שלי לא יעלו בדעתם להתנהג שלא כמקובל ![]()
לא הייתה לו הרבה סבלנות, והוא נראה עייף ומותש... והשנה עוד לא התחילה!
אני מנסה ללמד עליו כף זכות, אולי הוא עדיין לא יצא לחופשה מאז שנת הלימודים הקודמת?
ועדיין, נראה לי שכשבאה אליך אמא לראיון היכרות,תן חיוך לפחות מצד הנימוס. לפחות תנסה להציג את המוסד שלך כמקום שמזמין את הילדים ולא מאיים עליהם!
אשמח לשמוע את דעתכם על המקרה. האם לייחס אליו חשיבות רבה, או לבטל ולהאמין שההתרשמות הקודמת והטובה היא הנכונה?
אשמח לדעת על מה חשוב לכם במקום בו אתם לומדים?
איך אתם מתמודדים עם צוות חינוכי ביקורתי/שיפוטי ולא מכיל?
האם כדאי לחפש מקום אחר? יש לכם המלצות?
יהיה לי מאד קשה לשלוח את בני למקום שאני לא מאמינה בו....
תודה
) ואני חושבת שזה חשוב.