אני מבולבל.הנביא היומי

אתמול הלכתי ברחוב ליד הבית שלי (זה לא ממש ליד, משהו כמו שני רחובות שמאלה, ממול החנות של משה, למי שמכיר...) וראיתי שני חבר'ה מעשנים ליד הבית של חבר שלי, דוד בוסקילה, זה הבן של משה ההוא, יש לו עוד כמה אחים וגם בן דוד די נחמד. בקיצור, שני האנשים דיברו בקולי קולות ועשו רעש איום, ואני יודע שאמא של חבר שלי זה עושה לה ג'ננה שמתנחלים לה ליד הבית. זה מקום דווקא נחמד לסטלה, אתם יודעים, צל והכל, וגם דשא די סמיך, למרות שהוא קצת מעקצץ כשנשכבים עליו בבת אחת. אז אמרתי למעשנים האלו לעוף משם, ומה נראה להם, ושגם ככה זה לא בריא לעשן ואני מכיר מחקר חדש לגבי עישון, דוד שלי הראה לי אותו, הוא נמצא בחברת עו"ד שמתמחים בתביעות רחבות-היקף של איגודי עובדים, והמחקר היה מאוד חד משמעי בעניין השפעת הסביבה האורבאנית הרועשת על איכות החיים. הם צחקו לי בפנים ואמרו לי לסתום את הפה, הם אמרו עוד כמה דברים אבל אני לא זוכר כי הייתי קצת מבוהל, כי פתאום קלטתי שהם ערבים ושהם די גדולים. אז הלכתי.

מאז אני לא מפסיק לתהות: יכול להיות שרק ערבים היו עושים את זה? כי קשה לי לדמיין יהודי עושה את זה. זה פשוט מנוגד כל כך לאופי העדין והאדיב שלנו.

(כיף לי לכתוב כאן. אתם שיא העוזרים ותומכים, פשוט אין דברים כאלה!!!!!!!1 אינעליכם )

עדין עדין..שמוליק פיין

בס"ד

הבעיה שאנשים לא יודעים להיות נקמנים ואלימים כשבאמת צריך ודי לחכימא ברמיזא..

לא רק ערבים...אנונימי (פותח)

אני לא יודע איפה אתה גר, אבל איפה שאני גר יש נוער חילוני ("ערסים") שיושב ומעשן סיגריות ונרגילה איפה שבא לו. (גם ליד תנועות נוער של ילדים קטנים.).

כשמישהו מעיר להם הם לא רק מסלקים אותו, אלא גם מכים אותו, ולפעמים מתעלקים על אנשים סתם בשביל הכיף.

אני לא שופט, אולי הם סתם קשוחים מבחוץ כדי לכסות על דברים אחרים, אבל יש גם יהודים כאלה...

ואיך אתה יכול לדעת שמי שראית היו ערבים?!

יש היום כ"כ הרבה נשים יהודיות שמתחתנות עם ערבים, שיכול להיות שגם הילדים שעומדים בצומת וזורקים אבנים על מכוניות, הם יהודים!

הם פשוט גדלו בסביבה ערבית, אבל הם באמת יהודים. לך תדע...

אם אתה יודע על מקרים ספציפיים..שמוליק פיין

בס"ד

אז תפנה ל - יד לאחים : 1800620640

לצערנו הרב...ד"ר אריק

בס"ד

גם יהודים עושים את זה.

ערבי, סיני, איטלקי, נוצרי ויהודי הלכו לדשאשמע קולי

פ-ת-א-ו-ם-! [מכירים את הבדיחות האלה?]

טוב, אז בראש ובראשונה תזכרו שכל מי שכתבתי למעלה - יהודי, נוצרי ומוסלמי.

כולם דבר ראשון - בני אדם!

וכל בן אדם נולד עם תכונות, רגשות, תעוות וכ'ו.

ולכן הגיוני שגם ערבי, וגם יהודי וגם נוצרי יעשו כזה דבר כי הם בני אדם!

וגם לכיוון החיובי - הגיוני שנוצרים ומוסלמים יעשו חסד למישהו כי הם בני אדם!

לגבי העניין שיש בעם שלנו אופי עדין ואדיב - ב"ה נבחרנו מכל העמים!

ויש בנו איזה משהו טבעי, אבל בנוסף, צריך לעבוד קשה בשביל שהלב לא יעשה את  דברי יצר הרע..

בסכ"ה יש איזשהי אחוות יהודים, רחמנות  שמתגלה בהרבה מקרים.

אבל צריך לזכור שגם אם עכשיו יש בן אדם שלא על דרך הישר והעדינות והטוב לא כ"כ מתבטאים אצלו יש לו נקודה טובה בלב!

לכל יהודי יש נקודה טובה! רק צריך לחפש

ובסוף בסוף - כולם חוזרים הביתה..בע"ה!

רק שמחה והצלחה בע"ה!

כאן בשביל כל דבר שצריך! בשמחה!

יום טוב!

ואגב, יישר כח שניסת להעיר להם. גם בשביל עצמם -שישמרו על עצמם מסכנות העישון, וגם בשביל הסביבה! צדיק!כל הכבוד!

מזה כולם בני אדם?!שמוליק פיין

בס"ד

אז כולם שווים..? לא יודע מה איתך אני ממש לא כמו איזה גוי.. וגם את לא כי את יהודיה..את מבינה?!יש הבדל..

שמוליק, למה אתה ישר קופץ ?!סתם אחת

אני באמת באמת מסכימה איתך, אבל היא לא רצתה להגיד שכולם שווים..

היא רצתה לומר שאצל כל עם דברים כאלה יכולים לקרות .. למה אתה ישר תוקף אותה ?!

!!^^**--**^^!!שמע קולי

אני לא משווה אותנו לנוצרים ולערבים, הרי ה' בחרנו מכל העמים ורומם אותנו מכל הלשונות! [אייי תענוג, הקול של אבא מתנגן לי באוזן כשאני כותבת את המילים האלו..]

התכוונתי שמה שמשותף לכולנו אם נרצה ואם לא - זה שאנחנו בני אדם.

ויש דברים שיש לכל בן אדם - תכונות, יצרים, נקודות חזקות וחלשות..

ולכן הגיוני שגם יהודי וגם נוצרי וגם מוסלמי יעשו כזה דבר.

אבל- באמת ב"ה יש לנו תורה והלכה שנותנות לנו כללים איך להיות בני אדם מוסריים וטובים יותר.

לחיות חיים טובים יותר.

וגם אם בן אדם עכשיו לא על דרך הישר, צריך לזכור, שלכל יהודי יש נקודה טובה!

ובסוף בע"ה - כולם יחזרו הביתה..

מצטערת אם הכעסתי. לא היתה כוונתי. ומקווה שהדברים הובנו יותר טוב.

יום טוב!

כולם בני אדם?!אני17

לא כולם.. (ערבים לדוג')

ועוד משו>אני17אחרונה

כתבת-"ערבי,סיני,איטלקי,נוצרי ויהודי הלכו לדשא" זה משפט קצת בעייתי, כי צריך להבדיל בין דת לבין מדינה.

ערבי זה לא מדינה מוגדרת-צריך להגיד "קוראני"/"מצרי"/"סודני" או כל מדינה אחרת אבל ערבי זה לא כ"כ מוגדר.

סיני זה מדינה-סין-פסדר

איטלקי כנ"ל

נוצרי-זה דת. אי אפשר להגיד "נוצרי ואיטלקי הלכו, יכול להיות נוצרי שהוא איטלקי, יכול להיות איטלקי שהוא לא נוצרי ויכול להיות נוצרי שהוא לא איטלקי זה כמו שתכתוב "יש לי שני רכבים-אחד אדום ואחד מהיר" -לא ממש קשור.

ביהודי דווקא אין בעיה- כי היהדות היא גם דת, גם מדינה, גם לאום וגם עם.

עכחהשכקתהרנאעהוזב"ו

או במילים אחרות. סוף חופר.

אם אתה מעיר למישהו בצורה עדינהaafdaa

הוא יענה לך בצורה עדינה.

ואם אתה מעיר לו בצורה יותר ישירה ופחות עדינה, הוא יענה לך באותה צורה וזה לא משנה אם הוא יהודי, טורקי, צרפתי או מקסיקני.

אבל יכול להיות שיהודי יענה בצורה יותר רגועה ממישהו גוי, כי יהודים הם ''בישנים רחמנים וגומלי חסדים''

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך