בס"ד
היה פיגוע, נהרגו שמונה מטובי בחורינו.
מייד עולות השאלות: למה זה מגיע לנו, למה דווקא תינוקות של בית רבן שלא חטאו, למה דווקא אנחנו הדתיים שהכי משתדלים לשמור מצוות, וכו' כו'.
ישבתי אתמול וחשבתי ועלו לי כל השאלות האלה וכל מיני שאלות בסגנון.
תאמת שאחרי שחשבתי ברצינות הכנתי כמה אנחנו באמת לא עושים את כל ההשתדלות שאנחנו יכולים, שכל אחד יישב עם עצמו דקה ויחשוב באמת האם הוא עושה את כל ההשתדלות שהוא יכול?! מה הוא עשה כדי להרבות אהבת חינם (לפחות במחנה הציבור הדתי), מתי פעם אחרונה התפללת שנזכה 'לאוקמי שכינתא מעפרא' (להקים את השכינה מהעפר), האם זה שאני מתפלל ומקיים מצוות/האם כשאני מתפלל זה באמת לשם שמים או שזה כדי להרגיע את המצפון שלי ש"עשיתי מה שהיה צריך", "אמרתי את הטקסט"...
או שאני באמת כל תפילה, בוכה לה' שיגאל את עם ישראל, מרבה מצוות/לומד תורה כמה שאני יכול, לא בשביל החיצוניות, שיגידו שאני צדיק, או שיהיה לי שידוך טוב, אלא באמת כי איכפץ לי ממה שקורה לעם ישראל. כואב לי שהשכינה נמצאת בגלות, שאני לא נותן לאבא שבשמיים להכנס לבית שלו, אני מפריע לו, בגללי הוא לא נכנס לבית!!!
כמה באמת איכפת לי שאיזה חילוני לא שומר שבת, כמה זמן אחרי שנהרג איזה חייל בעזה עדיין כואב לי.
כמה כואב לי החילול ה' הנורא הזה שיהודים נהרגים וכולם שותקים, שיהודים נהרגים וממשלת הערב-רב נותת תמיכה למשפחות המחבל!!! (בגלל שלא אושר החוק...!) במקום להוריד את כל המשפחה שלו נותנים להם כסף!
איזה חילול ה' נוראי זה שראש ממשלת ישראל מתחנף לרוצחים שפלים, זדים ארורים!
אז באמת מה אנחנו צריכים/יכולים לעשות?
התפקיד שלנו עכשיו הוא להמליך את הקדוש ברוך הוא, יהודי נרצח, לעשות חשבון נפש איפה אני לא בסדר, איך אני יכול לקדם את ביאת הגואל, איך אני ניהיה יותר טוב.
לא להשבר ולומר "אם ה' הורג בנו סימן שהוא לא אוהב אותנו", מי שחושב ככה הוא לא באמת חושב למה ה' לא אוהב אותנו הוא פשוט מחפש תירוץ למה לא לאהוב את ה'! מי שבאמת מחפש את האמת יילך ויעשה חשבון נפש, איך אני יכול לעשות שזה לא יקרה עוד פעם.
"השכינה לא בוכה?! השכינה לא מצטערת?!"
רבותי, השכינה בוכה איתנו, "בכל צרתם לו צר", הקדוש ברוך הוא בוכה איתנו, הוא מצטער אפי' יותר ממנו, לנו יש בית, לו אין!
נשמות אל תתיאשו, אנחנו נביא את הגאולה! זה יהיה קשה, זה יכאב אבל אנחנו יכולים! אם נצטרך נמסור את נפשנו!!!
ה' עמכם גיבורי החייל!!! (וגם אנחנו!!!)