חברים יקרים!
אני כותב את הדברים האלו בתגובה לשרשור שראיתי פה, ובעוד כמה מקומות, לגבי היחס למדינה למדינה.
המצב היום הוא שהרבה אנשים משום מה אומרים ש"המדינה היא כבר לא ראשית צמיחת גאולתנו" "להתנתק מהמדינה" "מדינת יהודה" ועוד.
לדעתי, כל העניין הזה שמאשימים את המדינה, יוצא מזה שאנשים פשוט מערבבים ומוחקים את ההבדל בין שני מושגים , "מדינה" ו"ממשלה". (הרחבה קצרה של מה ש"בית שמשית גאה" כתבה).
ההבדל הוא, שמדינה זה לא "גוף" ממשי. מדינה זה משהו יותר ערטילאי(סורי על המילה...), לא איש מסויים, לא קבוצה מסויימת, אלא ה"מדינה" זה מבטא את ההתארגנות שלנו, את הנוכחות שלנו, כאן בארץ ישראל.
ממשלה, לעומת זאת, זה כן גוף. הממשלה זה בסך-הכל אוסף של נבחרי(???) ציבור, שמחליטים איך להנהיג את קבוצת האנשים שהתאגדו בתור "מדינה".
לכן, אין שום בעיה להגיד משפטים כגון: "הממשלה הדפוקה הזאת" או "הממשלה מאכזבת/מעצבנת/מחרפנת אותי".
אבל להגיד דברים כאלו על המדינה??? לבוא ולומר שבגלל שאוסף של אנשים, הממשלה לצורך העניין, עושה כל מיני דברים מוטעים, גרועים וכו' וכו', המדינה שלנו, הדבר הכל-כך טהור והדבר שקיבלנו אותו בחסדי ה', שהמדינה הזאת היא לא ראשית צמיחת גאולתנו?!? הישמע כדבר הזה??! המדינה היא ועוד איך ראשית צמיחת גאולתנו, פי כמה וכמה, כל הבעיות (הציבוריות) שלנו מתמקדות אך ורק ב"ממשלה" ולא ב"מדינה".
לדעתי זה דבר ממש חשוב, נקודה חשובה, שמשום מה הרבה אנשים מפספסים ע"י כך שהם מאשימים את ה"מדינה" בכל הדברים שקורים, בעוד שזה לא נכון ואפילו מגוחך, שהרי ה"ממשלה" היא זו שקובעת ומבצעת את הדברים האלו, ולא המדינה.
אז זהו, סורי על הפלסוף, אבל זה דבר שנראה לי שכדאי להשקיע בו מעט מחשבה.
לילה טוב!!!