"כי השתות יהרסון"האריאלניקהנאמן

הנה יומיים לאחר רצח הצדיקים במרכז הרב, כבר יש הקלות לערבים, ו"מגעים" להפסקת אש. כבר פותחים להם את המעברים, וכבר הממשלה מתחילה בסנקציות נגד המתיישבים.

אם חשבנו שהישועה תבוא מהמדינה, "ראשית צמיחת גאולתינו", אנו רואים כעת, שאין לנו על מי להשען, לא על הצבא לא על הממשלה ולא על המדינה, רק ואך ורק על אבינו שבשמים.

באמץ חשבת שיעשו להם משו?!פעימה
לה"ו!
כי אם כן.. צר לי לאכזב אותך שמבחינתי זה הי'ה דיי' צפוי.

נ.ב. - אני רואה רק חחצי מסך אז אם יש תקלה בהקלדה- עמכם הסליחה.
הגיע הזמן שנוציא מהראש שמדינת ישראל היאהאריאלניקהנאמן
יסוד כסא ה', כי היא לא, שלטון שעוזר ביד רמה לרוצחי יהודים אין בו ולו מעט לא מיסוד לא מכסא ובוודאי לא מה', ה' אינו שורה במדינת ישראל.
אתה חולק על מרן הראשל"צ שליט"אאנונימי (פותח)
שכותב בפירוש שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה בשו"ת יביע אומר ח"ו סי' מ"א
ואני חושבאנונימי (פותח)
שהרב צבי יהודה חגג ביום העצמאות.. וגם הרב שפירא זצ"ל. וגם שיבדלו ליים טובים וארוכים הרב אליהו שליט"א והרב טאו שליט"א והרב דב ליאור שליט"א ואני ראיתי בעצמי שהרב זלמן מלמד שליט"א כתב בפירוש ב"קוממיות" של אחד השבועות האחרונים על העניין הזה וזו גם דעתו.
תדייק בדבריי לא אמרתי שהמדינההאריאלניקהנאמן
היא לא חלק באתחלתא דגאולה ,ח"ו מלומר זאת, אמרתי שהיא לא יסוד כסא ה', אמרתי שהיא לא ראשית צמיחת הגאולה, למרות שנראה שאין הבדל אב בין השניים, לאחר עיון ההבדל הוא גדול.
אבל לדעתי מדינת ישראל היא עדיי'ן ראשית צמיחתיעל =)
אבל לדעתי מדינת ישראל היא עדיי'ן ראשית צמיחת גאולתנו משום שזהו שלטון י'הודי...
תחשבו מה הי'ה קורה אילו חס וחלילה הי'ה זה שלטון של גויי'ם...?

ברור שצריך לשנות את השילטון לשלטון ששומר תורה ומצוות, אבל עד שזה יקרה צריך להודות לקב"ה על כך שיש לנו בכלל מדינה - שלטון י'הודי לאחר כ"כ הרבה זמן בגלות, גם אם אנחנו לא מסכימים לכל דעות השלטון, עדיי'ן לפחות יש לנו זכויות בא"י...
גמני הייתי ככה עד לא מזמן..טימון!
הגיע הזמן שנתעורר!!
במקום רק להודות ולהודות על שלטון כזה מעצבן ומעפן אנו צריכים לעשות מעשים- להחליף את השלטון בשלטון יהודי אמיתי!! שהולך עפ"י דרכי ה'!!
אנשים! תתעוררו, תגידו לעצמכם למה זה קרה לנו?אילת חן
כל מה שהולך פה, פיגוע, תאונות, תמיד אחרי הרע בה משהו טוב, זה "ירידה לשם עלייה", אבא שבשמיים אומר לנו במילים אחרות "תתעוררו"- אנחנו עכשיו בתקופת דעקבתא דמשיחא, אז אנשים- תתחילו להתעורר.
כל מה שקורה בארץ, ובעולם זה התוצאות של המעשים שלנו.
לכל דבר יש סיבה, אנחנו לא רואים את זה באופן ישיר, אבל זה מלווה אותנו לכל אורך הדרך, הגאולה מתקרבת, לא רק שרבנים אומרים את זה, יכולים גם להרגיש את זה.
הנערים הצדיקים האלו נרצחו כאשר הם למדו תורה, הם נרצחו על קידוש שמי שמיים, צריך להתפלל, ולהתחזק ולהתעורר!

שבוע טוב צדיקים
רק שמחה
צודקת!!יעל =)
השביעיסטית - צודקת, נכון שצריך להחליף את השלטון לשלטון שומר תורה ומצוות והולך לפי דרך התורה, אבל לדעתי לא צריך לא ללכת לפי השלטון הנוכחי, אלא לנסות להשפיע עליו לשנות את דרכו ולא ללכת כל הזמן ראש בראש עם השלטון משום שזה יביא רק לנתק בעם....
מרת שביעיסטית,חמסית
הגיע הזמן שנתעורר, אה? שנפסיק להודות על שלטו כזה מעצבן ומעאפן ולעשות מעשים, כמו לדוגמה להחליף את השלטון בשלטון יהודי אמיתי, לא?
יודעת מה? שכנעת אותי. כן, גם לי מאוד בא על שלטון כזה, ממשלה שהייתה חוסכת לנו קונפליקטים בלי סוף; ממשלה שנמצאת בקו התפר בין קידוש לחילול השם; ממשלה ששמהווה עוד סמכות עליונה מלבד התורה. כן, אני מסיכמה איתך לגמרי, הלוואי והייתה לנו ממשלה כזאת במדינה במורכבת הזאת. אבל המציאות מספרת אחרת: היא מדווחת שמנהיגים אותנו מנהיגים שדרך התורה היא לא נר לרגלם; היא מראה על הנהגה שמתרפסת למול גויים, במקום להוות בעצמה אור לגויים; היא מורה על הנהגה שמוותרת לאלה ששופכים דם יהודי קדוש, הנהגה שלעיתים מקדשת חיים של גויים יותר משל יהודים- המציאות דורשת שנפסיק לדבר באוויר, ונוריד כמה מהתאוריות הנעלות לרמת המעשה.
האמת? כמה דקות ושעות אחרי הפיגוע, הייתי מלאה בשנאה לאויבנו, מלאה כעס כלפי מי שלא פעל למנוע מצב כזה, ובעיקר הייתי מלאה בנקמה. עכשיו כמה ימים אח"כ, אחרי שנרגעתי ואחרי שהייתה לי שבת לחשוב בשקט, הבנתי שהנקמה שלנו היא בבניה. רק בבניה ננוחם. בבניה של עוד מקום בארץ ישראל נלחם על הדם של אנשים שגרו בארץ ישראל למרות כל הסיכונים; בלמידת עוד תורה נילחם את המלחמה שמי שמת מול הגמרא שלו, של מי שדמו נשפך על אמונתו, כמו מליוני קדושים אחרים במהלך ההיסטוריה שלנו; בקבלת על עצמינו החמרה על כל מיני מצוות שקצת זלזלנו קודם, נאבק למען הדרך בה חיו הנרצחים; בלקרב עוד יהודים לדרך התורה, נגדיל את מספר אוהבי השם, שאולי יצליחו במשהו למלאות את האוהבים שנרצחו באהבתם; ובהישאר בארץ הזאת, בביטחון ובאהבה, בהאחזות שלנו בה, ננקום את נקמתם של הנירצחים, ונדאג שהטרור לא ישיג את מטרתו.
אלה המעשים שעליו לעשות, אלה הנקמות האמיתיות.

(לא שאין מקום לנקמה ממשית יותר, אבל לא המקום לפרט.)
איך????נצח לנצח!!!
אין לנו מה לשנות את השילטון!!!!!! יש רק לשנות משהו בעצמינו רק כך נוכל להביא את המשיח!!!- שהוא שלטון יהודי אמיתי!!!!
גם לפי דעתי היא כן ראשית צמיחת גאולתינו כי-שבונץ'
תחשוב,אם זה המצב כשיש לנו מדינה (ופה אני מדגישה את ההבדל בין ממשלה למדינה!!ממשלה באה,ממשלה הולכת והמדינה לעולם עומדת!)אז תחשבו מה יקרה אילו לא תהיה לנו מדינה,השלטון יהיה ערבי!!!!!!!זה מה שאתם רוצים?????תהיו רציניים!!
אבל ברור ברור!!!שיש מלא מה לשפר!!!שבונץ'
אין מה לדבר,הממשלה שלנו רקובה מהשורש וצריך לטפל ולהשתפר,אבל אין כל ספק שהמצב פה יותר טוב,מאשר כשהבריטים/הטורקים/הערבים שלטו בארץ!
חבל רק שרבך שותף למדינה הזו בכל מעשיה...נעם הנשמות
עלינו להפריד בין המדינה לשלטון-ציר 60
המדינה היא אכן ראשית צמיחת גאולתנו,
הקמתה הייתה קידוש ה' עצום.
כפי שכתב הרב כהנא הי"ד שמי שאינו מאמין שהקמת המדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו הוא כופר באותות שניתנו לנו משמים. וטוב סופו מלידתו. (אור הרעיון אאל"ט פרק כ"ז, עיין שם)

אך השלטון השולט בה הוא שלטון רשע הנלחם בה' ובתורתו.
הוא, השלטון, במדיניותו הנפשעת האחראי העיקרי לטבח ב"מרכז"
על פצועיו והרוגיו (וביניהם בן דודי- יוחאי ליפשיץ הי"ד)
וכן ידיו רוויות בדמם של כל הנרצחים על קידוש ה' בשנים האחרונות.
המחבל עצמו (אף שפשעו אינו קטן כלל וכלל) הוא רק בורג קטן במערכת הפועלת להשמדה רוחנית (לא סתם בחר ב"מרכז") וגשמית של עם ישראל.
בשלטון הרשע עלינו להאבק ללא פשרות עד לתקומת מנהיגות יהודית אמיתית מבית דוד.

אך אסור לנו לטעות, המדינה היא מדינתו- ראשית צמיחת גאולתנו.
השלטון - איננו שלטוננו.

נקמתנו האמיתית היא הגברת אור התורה-
לימוד התורה.
הגברת האחיזה בא"י ללא פשרות.
התחברות לעמ"י.
הקאת הרע מקרבנו.
הליכה עם אמת ברורה ללא שום כיסויים.

"והשב לשכנינו שבעתיים אל חיקם חרפתך אשר חרפוך ה'".

מה שרשמת - זו דרך חיינו, אך מה עם נקמה? רק הי"ד?!אנונימי (פותח)
"שתולים בבית ה'..."ציר 60
גם אם למישהו יש כוונה למחות את חילול ה' בדרך אחרת ממה שציינתי למעלה, קשה לי להאמין שהוא יהיה מספיק טיפש כדי לפרסם זאת בראש חוצות בפורום.
אמר מי שתומך בש"ס שיושבת בממשלת הדמים?logen
אין גבול לצביעות. מצד אחד סוחטים כספי דמים ותומכים במדינה ובממשלה ומצד שני אומרים שאי אפשר להשען על הממשלה. ש"ס = חמאס.
אני שמעתי דבר חכם על המדינה...חילא דמשכנא
שמעתי שכתוב שהמדינה היא בחינת "קליפה קדמה לפרי" ז"א שקודם שהפרי בשל הוא צריך קליפה שתגן עליו מנזקי החוץ אבל כשהוא כבר בשל הוא מתנתק מהקליפה לגמרי (ראו לדוגמא אגוז...) וגם מה שכתבו שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו ואתחלתא דגאולה זה נכון אבל אנחנו כבר בעיקבתא דמשיחא זה אומר שכבר עברנו את השלב שמדיענת ישראל היא צמיחת גאולתנו (היא היתה צמיחת גאולתנו בראשית ואנחנו כבר באחרית הימים)
נקודה חשובה למחשבה!אנונימי (פותח)
חברים יקרים!

אני כותב את הדברים האלו בתגובה לשרשור שראיתי פה, ובעוד כמה מקומות, לגבי היחס למדינה למדינה.

המצב היום הוא שהרבה אנשים משום מה אומרים ש"המדינה היא כבר לא ראשית צמיחת גאולתנו" "להתנתק מהמדינה" "מדינת יהודה" ועוד.

לדעתי, כל העניין הזה שמאשימים את המדינה, יוצא מזה שאנשים פשוט מערבבים ומוחקים את ההבדל בין שני מושגים , "מדינה" ו"ממשלה". (הרחבה קצרה של מה ש"בית שמשית גאה" כתבה).

ההבדל הוא, שמדינה זה לא "גוף" ממשי. מדינה זה משהו יותר ערטילאי(סורי על המילה...), לא איש מסויים, לא קבוצה מסויימת, אלא ה"מדינה" זה מבטא את ההתארגנות שלנו, את הנוכחות שלנו, כאן בארץ ישראל.

ממשלה, לעומת זאת, זה כן גוף. הממשלה זה בסך-הכל אוסף של נבחרי(???) ציבור, שמחליטים איך להנהיג את קבוצת האנשים שהתאגדו בתור "מדינה".

לכן, אין שום בעיה להגיד משפטים כגון: "הממשלה הדפוקה הזאת" או "הממשלה מאכזבת/מעצבנת/מחרפנת אותי".
אבל להגיד דברים כאלו על המדינה??? לבוא ולומר שבגלל שאוסף של אנשים, הממשלה לצורך העניין, עושה כל מיני דברים מוטעים, גרועים וכו' וכו', המדינה שלנו, הדבר הכל-כך טהור והדבר שקיבלנו אותו בחסדי ה', שהמדינה הזאת היא לא ראשית צמיחת גאולתנו?!? הישמע כדבר הזה??! המדינה היא ועוד איך ראשית צמיחת גאולתנו, פי כמה וכמה, כל הבעיות (הציבוריות) שלנו מתמקדות אך ורק ב"ממשלה" ולא ב"מדינה".

לדעתי זה דבר ממש חשוב, נקודה חשובה, שמשום מה הרבה אנשים מפספסים ע"י כך שהם מאשימים את ה"מדינה" בכל הדברים שקורים, בעוד שזה לא נכון ואפילו מגוחך, שהרי ה"ממשלה" היא זו שקובעת ומבצעת את הדברים האלו, ולא המדינה.

אז זהו, סורי על הפלסוף, אבל זה דבר שנראה לי שכדאי להשקיע בו מעט מחשבה.

לילה טוב!!!
לדניאל ולכולם*מוריה 2*
קל מאד לומר שהכל דפוק, והממשלה על הפנים ,שחיתיות וכד'.
שורה תחתונה זה תלוי בנו. הקב"ה מנסה לרמוז לנו בהתחלה בעדינות "תתעוררו!!!" אז זה התחיל באבנים ואח"כ עבר לבקבוקי תבערה, פיגועי ירי, פיגועים גדולים, מרגמות, קסאמים, מלחמה, קטיושות,טילי גראד על אשקלון וכו' . אנחנו לא מבינים רמזים. פעם שמעתי פרוש ממש יפה לשם
ישמעאל -" ישמע האל צעקתנו" אנחנו נמצאים במציאות קשה, קל מאד ליפול , להכנס לדכאון ולהאשים את כל העולם.
אני חושבת שכדאי שדווקא בתקופה הכ"כ קשה הזו ,שחושך ואור מתערבבים אחד בשני, הצער והשמחה... כדאי לדעתי שכל אחד יקבל על עצמו משהו ,להתחזק...
אין לי שום יכולת להלחם עכשיו ושום יכולת לזרוק פגזים על עזה. אבל אני יודעת ש... התפילות שלי, והמצוות שאני אשתדל לקיים עד כמה שאפשר בכוונה, הן יהיו הפגזים ומרגמות על הערבים והן אלו שיקרבו את הגאולה.
בשורות טובות לכולם. שנזכה לראות באורו של משיח.
ידידי, אכן זה עניין של מחשבהואלאד
אם אתה לא יודע להגדיר מהי מדינה ואומר שמדובר בדבר "ערטילאי", אבל מייחס לדבר הערטילאי וחסר הצורה הזה קדושה - איך תוכל אי פעם לברר את האמת? אסור לנו להיות חסרי הגדרות ולהשען על האקסיומות שהכניסו לנו לראש ללא בירור וניתוח.

האמת הפשוטה היא שדווקא לפי שיטת התומכים בהגדרת ראשית צניחת גאולתינו ויסוד כסא וגו' בעולם המדינה היא שיטת משטר ומוסדות השלטון, שאם לא כן, מה נשתנה בדיוק בהכרזת המדינה בה באייר? אם תאמרו "עצמאות", אשאל – מהי עצמאות אם לא שלטון? ומהו שלטון אם לא משטר? ומהו משטר ללא מוסדותיו?

צר לי לומר לך, מי שייחס קדושה למדינה בראשונה, ייחס קדושה גם, ובעיקר, למוסדותיה ולשלוחיה. לפיכך אי אפשר להוציא את הכלל מתוך הפרט, ומי שלא חושב שחברי הכנסת הם קדושים ושצה"ל הוא קדוש – לא יכול להפריד בין הדבקים ולייחס קדושה למדינה. לכן, גם אם אתה מדמה לעצמך שאתה מתנגד למי שמצהיר על התנתקות מהמדינה – בתכלס אתה מסכים איתם על כל פרט ופרט. ההבדל היחיד הוא שאתה עדיין משלה את עצמך עם הגדרות ערטילאיות.
...תמי!
אני פעם שמעתי לגבי אחת הפרשות פירוש שצריך לחשוב איך האדם עצמו "אחראי" למצב כי אז הוא באמת יוכל לחשוב איך לתקן ת'מצב ולא ישליך על אחרים או סתם יהיה בדיכאון ולא יעשה כלום.... ניראה לי אחלה שיטה!
"ראשית צמיחת גאולתנו" -קומי אורי
היא בזה שניתנה לנו הזכות לשבת בארץ שלנו ע"י אומות העולם, ולא במוסדות עצמם ובשלטון.

אגב, בכוונה כתבת "ראשית צניחת גאולתנו"?..
אפשר לומר את זה על הרבה דבריםואלאד
על יישוב הארץ, על קיבוץ גלויות, על הפרחת השממה (כמו שאמרו ז"ל: אמר רבי אבא אין לך קץ מגולה מזה שנאמר ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל). הבעיה מתחילה כשמייחסים את זה ל"מדינה" - שהיא המשטר והשלטון, ומכאן והדרך לתופעות הזויות כמו ייחוס קדושה למוסדות המדינה וכמו התנגדות לסרוב פקודה כי "הצבא הוא קדוש" היא קצרה. לדאבונינו אין לנו עדיין שלטון יהודי.

(וכן, זה היה מכוון)
זה תלוי בגישה..קומי אורי
מן הסתם קראת את המאמר של "יגל יעקב" בפורום רבבה, ככה אני חושבת.

אבל בקשר להלל ביום העצמאות, אני עדיין לא יודעת..
מה?קומי אורי
תחשבי ותכתבי מחדש, עיקבתא דמשיחא התחיל לפני הקמת המדינה.
אין על המדינה הזאת!!!די להיתלונןאנונימי (פותח)
את צודקת בחצי השני של המשפט, תפסיקי כבר להתלונן.צביקוש
מי מתלונן??אנונימי (פותח)
צביקוש אין שום בעיה בהלעמיד עובדות על דיוקן.*מוריה 2*
זה בסדר גמור לומר שהמדינה לא מושלמת והי רחוקה מלהיות המדינה האידאלית. לא הייתי קוראת לזה תלונה.
ולכל אלו שמטילים ספק בזה שהמדינה היא "אתחלתא דגאולא" ןראשית צמיחת גאולתנו יש חוברת שהוציא הנין של הרב חרל"פ ,ברח לי השם מהראש קיצור אני אפרסם אותו מחר, כשזה יהיה לידי.
לילה טוב לכולם
השם של החוברת:*מוריה 2*
המדינה היהודית
כותרת משנה: האםם מדינת ישראל של היום, יכולה להיות תחילת הגאולה?
כתב הרב יעקב משה ברגמן הנין של הגרי"מ החרל"פ זצ"ל..
או שאת עיוורת חסרת תקנה או שאת ממלכתיתהאריאלניקהנאמן
שזה בעצם אותו דבר
חסידת ה', אפשר תשובה..?קומי אורי
סליחה על ההקפצה, מעניין אותי..
שוב.. חסידת ה',קומי אוריאחרונה
אפשר תשובה..?
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך