לאן אנחנו הולכים?ד"ר אריק

בס"ד

"הסלמה" "מתיחות בדרום" "שלום עם מצרים" "סיני" "עזה" "אילת" "פיגוע משולב" "רקטות" "קטיושות" "אופקים" "2 ילדים פצועים קל באופקים" "הסכם שלום עם מצרים"- או שמה..."הפסקת אש חד צדדית"?

ולי, הקטנה, הפצפונה, מהמרכז, יש שאלה אחת קטנה...

לאן כל זה הולך? לאן אנחנו הולכים?

זה התחיל ממצרים, עבר ללוב, לסודן, ולסוריה- נחמד להם? יופי, כי לנו לא.

60 שנה + המצב שלנו לא משתנה. לא, הוא לא משתנה. הערבים לא משתנים. יש להם את אותו השכל, ואת אותה השנאה, ואת אותו מבט של רצח בעיניים. "אינתיפדה ראשונה"...תזכירו לי מתי היא נגמרה שפתאום נהיית לנו אחת חדשה?!  תזכירו לי מתי השנייה התחילה כדי שתהיה שלישית פתאום?!

אני זוכרת איך אז, באמצע כיתה ו', באחד השיעורים הבודדים שברחתי עם כמה חברות, שערפאת גסס באיזה בית חולים בצרפת, ישבתי והתפללתי, התפללתי שהוא ימות.- משהו השתנה מאז? איזה קטיושה אחת פחות נפלה? פיגוע אחד חסר? ירי אחד פחות? משום מה אני לא חושבת...

הם הורגים אותנו, ורוצחים, וירוקים לנו ועל אמריקה בפרצוף, בתוספת דם, כמובן...אבל מה אנחנו עושים בתגובה?! אני אגיד לכם מה אנחנו עושים בתגובה... "הפסקת אש חד צדדית!!!!"

לפני 6 שנים, לקחנו את הרגליים שלנו וברחנו מגוש קטיף, היום? היום עוד שניה יש פצמר"ים בתל אביב...

מישהו פה מתעורר? אנחנו מדינה עיוורת שלא עושה כלום! מה שמעניין אותנו כמה עולה לנו הקוטג'! מה שמעניין אותנו זה איך ניראה שנצא מהבית, עם משקפיים לפי צו האופנה, או עם כיפה שלא מתאימה למכנסיים...

אנחנו כאלה דורשי כאפות! מה הפלא שלערבים כל כך קל וכיף להמשיך ולהרוג, להמשיך ולרצוח, להמשיך ולחטוף יהודיים וחיילים?

בת 16 אחת, ששואלת לאן אנחנו הולכים.

אאמממ..אני חושבת שצריך לקחת הכל בפרופורציות...תן חיוך....=)

ואני יסביר למה אני מתכוונת-

מכירה את כל הסטטוסים האלו של:"אנחנו בוכים על 5 ימים שיקצרו לנו מהחופש, כשהוא (גלעד) 5 שנים בכלא" או משו כזה...?

אני ממש לא מסכימה עם זה.

נכון, הוא בכלא וצריכים לעשות עם זה משו אבל לכל אחד יש את את מה שנראה בעיניו כצרה.

ועכשיו לענייננו-

נכון, המצב בכלל לא טוב!!! אבל עדיין לכל אחד יש את ה"צרות" שלו...כן, יש אחד שמפריע לו המחיר של הקוטג', ויש אחד שמפריע לו איך הוא יוצא מהבית ואנחנו לא נגיד לו שאלו לא צרות! כי בשבילו זה כן מה שמעניין אותו. מה שכן, אנחנו צריכים לשלב עוד דברים ולא להשאר ב"צרות" שלנו.

ולסיכום:

בואו ניקח הכל בפרופורציות...אפשר ל"התבכיין" על המחיר של הקוטג' וכו', אבל בואו נפעל גם לצרכים והבעיות השונות..

חוץ מזה, שאני באמת לא מבינה מה אני למשל יכולה לעשות בשביל ה-"שלום" או לוידת מה, חוץ מלהתפלל...

(ואני כותבת את זה^^^ זאמת מחוסר הבנה...אני ישמח אם תסבירו לי..)

בשורות טובות!!

*(זה באמת...)תן חיוך....=)
בעזרת ה' אפשר לראות את הכל צריך רקחגי לנדסברג

להסתכל על חצי הכוס המלאה!!!

את יכולה לראות בדברים הללו אי תקנה או כל דבר רע אחר ואת יכולה גם להסתכל עליהם בתור "חבלי משיח"!!!!

אין לי בעיה שאכפת לנו ממחיר הקוטג' שעולה...ד"ר אריק

בס"ד

וגם לי אכפת מאיך שאני יוצאת מהבית, ואני לא אצא ממנו כמו איזה ילדה מסכנה ומוזנחת, כי אני לא.

אבל העניין שלי הוא כזה. מפריע שזה רק מה שמעניין אותנו! מפריע לי עם זה שאנחנו לא עושים שום דבר עם זה!

כן, אנחנו חייבים להמשיך בחיים שלנו, ואנחנו צריכים לבכות על מחיר הקוטג', ועל מחיר הבית, ועל מחיר הדלק, ועל זה שהכל יקר במדינה הזאת! אבל אנחנו יותר מחייבים לעשות משהו עם המצב הנוראי הזה שאנחנו נמצאים בו כרגע!

יש לנו חייל שיושב 5 שנים בכלא! יש לנו "אסיר פולטי" שיושב 25 שנה בכלא, קרוב ל26 כבר, יש לנו פיגועים בלי סוף, יש לנו הרוגים בלי סוף, יש לנו קטיושות בלי סוף, ומרגמות, ומחבלים, ופצמרי"ם- בלי סוף! זה מדאיג אותנו? עם זה אנחנו עושים משהו? אנחנו קמיים בבוקר ונזכרים וזוכרים את כל הנהרגים של השנה האחרונה? לא!!! ולמה? לא בגלל שחס וחלילה הם לא חשובים לנו! הם חשובים לנו מאוד, אבל יש לנו כל כך הרבה הרוגים, שהשכל הישר והגיוני של בן אדם שפוי לא יכול להחיל! אנחנו לא מסוגלים לקום בבוקר ולזכור את כל ההורגים של החודש האחרון, אז שנזכור של השנה האחרונה?

כן, חשובים כל הדברים, חשוב שיהיה לנו איך אנחנו ניראים, ומה קרה לחברה שלי, ומה מחיר הדלק- אבל יש עוד דברים שצריכים להיות חשובים לנו, וזה ניראה שזה לא מזיז לנו!

חגי לנדסברג- יש לי בעיה אחת עם המשפט שלך, "חבלי משיח"- אומרים לי את זה מגיל 0, אמרו את זה לההורים שלי, אמרו את זה לסבתא וסבא שלי, אמרו את זה לסבא וסבתא רבה זצ"ל! ואמרו לנו את זה במשך אלפיים שנה! זאת הבעיה שלי! הבעיה שלי שאומרים לי את אחרי כל חורבן, אני אמורה להמשיך ולהאמין  לתירוץ של "חבלי משיח"...

וחס וחלילה שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא באה לתקוף פה אחד, ובטח לא אתכם, עמ"י הקדושים אני פשוט עצבנית על העוול הזה שנקרא ערבים ...וחגי, באמת שאני לא באה ואומרת שאתה מדבר שטויות, אני באמת באה ממקום של רוצה להבין, לא יותר מזה...

יש לי מה להגיב, אעשה זאת בהזדמנותדואגת!
פשוט רשמתי משבו ממש ממש ארוך והוא נמחק אז... אנסה מאוחר יותר
אוקיי..עכשיו הבנתי אותך יותר, אבל עדיין לא הבנתי-תן חיוך....=)

איך אני יכולה לקדם את העניין חוץ מתפילות? הרי אני לא ראש ממשלה א משו כזה...

נכון, את לא ראש הממשלה...ד"ר אריק

בס"ד

גם אני לא, איזה קטע

אני לא יודעת מה אפשר חוץ מתפילות וחוץ ממודעות, כן, שנדע! שיהיה אכפת לנו! שנחשוב על ההורגים בכל יום! שנחשוב על פולארד ושליט בכל יום!- שלא ישבור אותנו, אלא שיגרום לנו להמשיך הלאה, לשאוף גבוהה יותר, להיות טובים יותר!

אני שואלת אותנו, לאן אנחנו הולכים, מה אנחנו יכולים לעשות עם המצב הקיים, כי אני גם רוצה לעשות ולא יודעת מה צריך לעשות ואיך...

אוקיי...עכשיו יותר ברור ומובן...תן חיוך....=)

מסכימה איתך ממש!

תודה על ההערה..

וכל הכבוד..

שבוע מעולה!

הפלת פה חתיכת פצצה..דואגת!
אני ממש ממש לא מסכימה עם מה שאמרת,

דבר ראשון, אפילו אם מסתכלים על זה ככה , זה שיש לנו מדינה זו כבר התקדמות מטורפת, אנחנו מוחים על מה שעושים לנו אנחנו כואבים על כל דם יהודי שנשפך ואפילו מוחים על שפיכת דמם.
את מודעת לזה שלאחר הפיגוע לפני יומיים חיסלו מספר לא מבוטל של מחבלים שירי הרקטות זה שכגובה כנראה על שיגור פצצות לעברם, צהל משגר טילים לעברם והם מחזירים לנו בעזרת הרקטות.

את בכלל מודעת לזה שצה״ל עושים הכל כדי שאת תוכלי לישון בשקט? שלהערכתי כמעט כל שבוע לפחות יש תפיסת פעילי חמאס גיאהד וכו׳ בשעה שאת ישנה בשלווה במיטתך הם מסכנים את חייהם ומסקלים אלפי פיגועים, את לא יודעת ת זה בגלל שזב מופיע כשורה אחת בחדשות וזה נראה לך כברור מאליו, אני נותנת לך משימה, כל פעם שרשום סוק.ל ניסיון פיגוע/ דקירה ב... את מדמיינת את זה כמה שזה יכול היה להיות? ואלוי תתחילי להבין שכן עושים משו, תנסי להבין שכל פעם שרשום סוקל ניסיון דקירה בחברון ( ידיעה משבוע שעבר לדוגמא) הייתה יכולה במקומה לא עלינו לבופיע ידיעה על פיגוע דקירה בחברון, יש נפגעים.

בוודאי שיש ירדיה בכמות הפיגועים! בוודאי שעושים משהו! תמיד תמיד יש מקום לשיפור ושינוי אבל אל תתיחסי לזה כטימטום ופיגור של מי שעושה את ההחלטות, מנסים למצוא את הדרך להפחתת נפגעים, להבהרת ריבונותימו על ארצנו הקדושה. ב״ה זכינו לחיות במדינה יהודית בא״י תשאלי תא הסבא וסבתא שלך מה הם חושבים על מדינה ועל זה שמוחים על שפיכת דמם של יהודים, כן, זכינו...

כולנו יודעים להתלונן ולהתלונן כי בנינו, זה הכי כיף.. אבל, מה אנו יכולים לעשות, מה אנו נעשה כדי שלא ישפך דם יהודי, בנתיים רק תפילות תפילות ועוד תפילות.

מצטערת אם התקפתי ונפגעת זו לא הכוונה, אני גם כותבת במכשיר שאני לא יכולה לבדוק כ״כ את מה שרשמתי אז אנסה לתקן התלהמויות קשות מידי בהודעה הבאב
אני מסכימה איתך שלהתלונן זה הכי קל...ד"ר אריק

בס"ד

אבל מה שאני עושה זה לא להתלונן.

כן, אני יודעת על כל הפעילות של צה"ל, אני יודעת שהם עושים המון, ומצילים אותי דקה, דקה, ושאני ישנה במיטה שלי הם מחרפים נפשם. אני יודעת את זה. אני אתן לך דוגמא, ששנה שעברה, היה מסוק צבאי ברומניה שהתרסק, שלכם הודעו בחדשות שהם פצועים אנוש אני ידעתי רבע שעה לפני, שהם כבר לא בין החיים. אני יודעת הרבה דברים על הצבא ועל הפעילות שאתם בכלל לא יודעים. אז מה? אני לא אומרת שהצבא לא עושה מספיק, או שהממשלה. אני אומרת שאנחנו, העם הפשוט לא עושה מספיק! אנחנו מתלוננים על זה שחם, על זה שדלק יקר, אכפת לנו מהחיילים שלא חיים בשביל להציל אותנו? אני גרה במרכז, למה לעזאזל הדרום אמור לעניין אותי? זה לא קרוב אלי! אני לא שומעת "בום!בום" בלילה, אני לא צריכה לרוץ למקלט שיש אזעקה, אצלי הכי רעש שתשמעי זה הזיקוקים של החתונות של הערבים בחמישי ובשישי בלילה...זהו...למה זה צריך לעניין אותי הפיגוע באילת? לוקח לי 6 שעות נסיעה כדי להגיע לאילת, ובפעם אחרונה שהייתי שם זה היה...אממ...אני יודעת? הייתי בבטן של אמא שלי בחודש...4, אולי, אולי 5... מה שבסה"כ אני אומרת שאנחנו צריכים להיות מודעים! זה שאני גרה בצפון, במרכז, ובכלל לא קרובה לעזה, לשדרות, זה לא אומר שלא צריך להיות אכפת לי! להפך, צריך להיות הכי אכפת לי שבעולם! זה המדינה שלנו! זה האחים שלנו! ובת'כלס, בת'כלס...אני לא מנסה לחפש אשמים, או את מי להאשים... אני שואלת מה אנחנו צריכים לעשות עם המצב הקיים... לברוח לחו"ל? יש לי הרבה משפחה בחו"ל, לא יהיה לי חסר לאן לברוח...

לשבת בשקט ולא לעשות כלום? לשבת ולראות את האחים שלי סובלים? מה לעשות?

סיכמנו על תפילות...דואגת!
רק כאב לי ממש שקראת לנו, מדינת ישראל, ׳כאפות׳ זה שהלוחמים שלנו ענוים ולא מפרסמים כל חיסול בריש גלי, מה גם שזה יעורר תגובות מצד הערבים ימ״ש ( הם להבדיל מאיתנן מבינים מה זה אומר שהורגים להם בכיר בחמאס). את אומרת שאנו דורשים כאפות, את חושבת שעופרת יצוקה זה מעשה של כאפות?? תפקידנולהתפלל, ולחזק את רוח לוחמינו , רוח חיילי צבא - הגנה- לישראל- !! ועם כל הכבוד, כשקוראים למדינה שלנו אחרי כל מה שהם עושים- כאפות....

שנזכה לחיים- ארוכים- טובים- ומאושרים...
המון בריאות
שבוע טוב
צה"ל ועמ"י לא כאפות,אבל בכל זאת-->>>nbsa155

בס"ד 

אם המדינה הייתה רוצה,אז צה"ל היה משטח את עזה,וכן זה מה שצריך לעשות!!!אני יודע,יש תגובות מהעולם,אבל מדינת ישראל לא יכולה לשתוק על פגיעה באזרחיה!!!!למה,למה,למה העולם לא צועק עליהם??למה כשצה"ל פוגע בילדים כדי להרוג מחבלים,אז כולם צועקים ומתעצבנים,אבל כשהערבים הפלסטינים ימש שימותו יורים טילים כדי לפגוע באזרחים,בכוונה-על זה המדינה לא צריכה להתלבט,ולחשוב על ההסכם שלום עם מצרים,ועל היחסים עם טורקיה,ועוד כל מינ דברים שאמרו....איך??איך אפשר לחשוב על יחסם ברגע שבנאדם נרצח????

צה"ל עושה,והרבה,אבל לא מספיק!מצטער!למה הם מתלבטים??למה אני לא יכול לשמוע מסוקים מעלי ישר אחרי אזעקה??ככה אני רוצה!!הם יפציצו-הם יופצצו,הם מבינים רק בכוח,ולא במוח ולא בדיבורים..אז חלס,עדיף לחטוף עוד כמה ימים כדי שאחר כך זה ייפסק...

ריבונו של עולם,עד מתי?????תעיף אותם כבר מפה!!!!!עם ישראל סובל!!!

זה מה שקורה כשלא יודעים טוב ורע...אבגדה

נדון אותם לכף זכות-אולי הם רוצים לתקן את חטא אדם הראשון שאכל מעץ הדעת טוב ורע-אז הם איבדו את ידיעתם טוב ורע(הלצה בלבד, כן? אני מקווה שזה ברור)

אני יודעת שלא דיברת אלי אבל אני רוצה להגיב...תן חיוך....=)

ו...? אם צה"ל עושה מלא דברים חיוביים, זה אומר שאין מקום לשיפור???

תקראי את מה שכתבתי ותראי שכתבתידואגת!
שיש מקום לשיפור אבל לא צריך להגיד שאנו לא עושים כלום
ואיפה היא אמרה שהם לא עושים כלום?תן חיוך....=)
שאנו דורשים כאפות תקראי תא ההודעה הראשונהדואגת!
רוצה לתמצת לי? אין לי סבלנות לקרוא הכל...נדנדה כתומה.
דואגת יקרה! =]ד"ר אריק

בס"ד

אמרתי שאנחנו דורשים כאפות, כי באמת אנחנו דורשים כאפות!!!

הראי לי נא בבקשה מדינה אחרת שעם אחר רוצח, לא...זאת לא מספיק מילה חזקה כדי לתאר את הזוועה הזאת אבל אין לי מילה אחרת... , משפחה שלמה...- משפחת פוגל הי"ד, משפחת שבו הי"ד, משפחת חטואל הי"ד!!!! לא חסר שמות! תראי לי עוד מדינה אחת, לא שתיים, ביקשתי אחת שזה קורה אצלה!

תראי לי עוד מדינה שצריכה למגן את בתי החולים שלה שחס ושלום לא יראו על בתי החולים, ושלא יפגעו בהם!

תראי לי עוד מדינה ילדה שמפחדת לישון בבית שלה, במיטה שלה, כי אולי, רק אולי, היום זאת תהיה המשפחה שלה!

יש לנו מדינה! שזה מדהים!- אבל תראי לי את ההבדל העצום שאת מדברת עליו לפני קום המדינה? כן! חשוב לי המדינה! אני שמחה שסבא וסבתא שלי הקימו אותה! (וזה כולל כל מי שהקים אותה! כל אחד ואחת!) אבל בת'כלס...

תראי לי עוד מדינה שמפחדת כל כך ממה שאמריקה תעשה וממה שאמריקה תגיד! שעד לפני 60 שנה הם היו אחראים לרצחיות שלנו, הם בעצמם! בעצם, הם אחראים לזה גם עכשיו! -זה לא התנהגות של כאפות? אפשר לחשוב שאמריקה חתול ואנחנו עכבר!

זה מדהים אותי! תסתכלו כולכם על אסאד, ראש ממשלת סוריה- דיקטטור, רוצח בדם קר, שלא שם פס על אמריקה, שלא שם פס על מוסריות, שלא שם פס על אף אחד חוץ מעל הכיסא שלו בנשיאות! הוא לא שם פס על זה שכל העולם רואה איך הוא רוצח, אנשים, נשים, וילדים! הוא מודע לעניין מצויין שבסופו של דבר הוא יפול, ושברגע שיתפסו אותו, הוא מת!- אבל הוא שם פס גם על זה! ומה אמריקה עושה לו? אמממ...תני לי לחשוב על זה דקה... כלום, כלום, כלום, ושום כלום? ואולי, דבר וחצי דבר? ובתוספת של שום דבר!!!!

רק מדינת ישראל היקרה, משקשקת מלשמור על עצמה, רק שאמריקה הטובה והצדיקה לא תגיד עליה כלום! אנחנו נרצח- זה בסדר, אותנו יהרוג- זה גם בסדר, אנחנו לא יכולים לישון בשקט- זה לא בעיה שלנו, יורים עלינו- תחכו בסבלנות, אל תגיבו... -מה?! אנחנו נשב ונמשיך לשתוק?

אני לא מבינה, אנחנו מחפשים איך שתהיה לנו שואה מספר 2? לא מספיקה לנו האינתפדה? אנחנו מחפשים איך בכח לאבד לגמרי את עמ"י?

מצטערת על ההקפצה המטורפתדואגת!

אבל יש לי משהו ממש חשוב להוסיף..

זוכרים את ההתראה שהייתה על ירושלים? כן, כן, הזו שכמעט וביטלה את ההתנדבות..

אז, ההתראה ירדה, ולמה? 

כי אנשים ששומרים עלינו, מצאו מחבל עם תיק נפץ ליד התחנה המרכזית זה למה, המטען היה מוכן לפיצוץ ועצרו אותו!

זה נראה לך כאפות, זה נראה לך שנותנים שיפגעו בנו?!?!

זה לא...ד"ר אריקאחרונה

בס"ד

אבל אלפי מקרים אחרים כן!

אני אתן את הדוגמא של הרב מאיר חי הי"ד (סתם בדרך אגב, הוא היה רב שלי). הוא נסע בכביש בחזרה הביתה ונרצח ע"י רוצחים, שרק שלא יגידו חס וחלילה שאני גזענית אני אקרא להם גם "בני דודים". הקימו שם מצפה לזכרו. מה עשתה המדינה המקסימה שלנו? פינתה אותו! זה לא דורש כאפה?! לא? אז מה זה אם לא דורש כאפה?

בהלוויה של משפחת חטואל יירו על האנשים שבאו להפרד מהמשפחה הקדושה הזאת, זה לא דורש כאפות?! שאני הולכת לאולפנא שלי אני מחזיקה את הפלא' נורא קרוב, מוכנה ומזומנה להתקשר לאבא שלי או מישהו רק בגלל שבונים ליד האולפנא שלי ערבים... לא, לא ערבים שאתם חושבים...לא ערבים פלשתינים, ערבים ישראלים...- זה לא דורש כאפות?! "ערבים ישראלים"- על מי אנחנו עובדים?! על עצמנו, ועל עצמנו בלבד! 

אנשים- תפקחו את העיניים שלכם!!!! תפקחו אותן!ריבונו של עולם!!!!

רק בשרשור הזה נתתי 3 דוגמאות למה אנחנו עם שדורש כאפה, אין לי כח לספור כמה דוגמאות נתתי בכל השרשור הזה... את יודעת כמה מקרים כאלה יש? זה לא נגמר הדוגמאות האלה...

בכל מצב יש התרונות וחסרונות, אבל ברגע שהחסרונות עולות על ההתרונות מישהו פה צריך להתעורר...במקרה שלנו זה אנחנו...כי אם אנחנו לא נעיר את עצמנו לא יהיה מי שיעיר אותנו, יהיה מאוחר מדי.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך