בס"ד
"הסלמה" "מתיחות בדרום" "שלום עם מצרים" "סיני" "עזה" "אילת" "פיגוע משולב" "רקטות" "קטיושות" "אופקים" "2 ילדים פצועים קל באופקים" "הסכם שלום עם מצרים"- או שמה..."הפסקת אש חד צדדית"?
ולי, הקטנה, הפצפונה, מהמרכז, יש שאלה אחת קטנה...
לאן כל זה הולך? לאן אנחנו הולכים?
זה התחיל ממצרים, עבר ללוב, לסודן, ולסוריה- נחמד להם? יופי, כי לנו לא.
60 שנה + המצב שלנו לא משתנה. לא, הוא לא משתנה. הערבים לא משתנים. יש להם את אותו השכל, ואת אותה השנאה, ואת אותו מבט של רצח בעיניים. "אינתיפדה ראשונה"...תזכירו לי מתי היא נגמרה שפתאום נהיית לנו אחת חדשה?! תזכירו לי מתי השנייה התחילה כדי שתהיה שלישית פתאום?!
אני זוכרת איך אז, באמצע כיתה ו', באחד השיעורים הבודדים שברחתי עם כמה חברות, שערפאת גסס באיזה בית חולים בצרפת, ישבתי והתפללתי, התפללתי שהוא ימות.- משהו השתנה מאז? איזה קטיושה אחת פחות נפלה? פיגוע אחד חסר? ירי אחד פחות? משום מה אני לא חושבת...
הם הורגים אותנו, ורוצחים, וירוקים לנו ועל אמריקה בפרצוף, בתוספת דם, כמובן...אבל מה אנחנו עושים בתגובה?! אני אגיד לכם מה אנחנו עושים בתגובה... "הפסקת אש חד צדדית!!!!"
לפני 6 שנים, לקחנו את הרגליים שלנו וברחנו מגוש קטיף, היום? היום עוד שניה יש פצמר"ים בתל אביב...
מישהו פה מתעורר? אנחנו מדינה עיוורת שלא עושה כלום! מה שמעניין אותנו כמה עולה לנו הקוטג'! מה שמעניין אותנו זה איך ניראה שנצא מהבית, עם משקפיים לפי צו האופנה, או עם כיפה שלא מתאימה למכנסיים...
אנחנו כאלה דורשי כאפות! מה הפלא שלערבים כל כך קל וכיף להמשיך ולהרוג, להמשיך ולרצוח, להמשיך ולחטוף יהודיים וחיילים?
בת 16 אחת, ששואלת לאן אנחנו הולכים.
)