אני מפחדת.. מה עושים???ישה"ז=]

הגעתי למצב שאני מפחדת ללכת ברחוב...(!!!)
כל הזמן אנשים מסתכלים עליי....

וזה לא שאני מתלבשת לא צנוע  או משו כזה.. אני ממש מקפידה על צניעות ועל הכל!!!..

לדוגמה- נסעתי פעם אחת באוטובוס פתאום אני קולטת איזה אחד מסתכל עלי -בוהה בי..., מסובב את הראש, אומר משהו לחבר שלו ובמשך כל הנסיעה בערך הם פשוט לא הפסיקו להסתכל עלי..

וקראו לי עוד מלא מקרים..כאלו ואחרים.. אני פשוט מפחדת!!!... מה לעשות????????.

את יכולהאנונימי (פותח)
בס"ד

את יכולה לקנות גז מדמיע/תרסיס פלפל, זה אחד הדברים הפחות נעימים, קיבלתי כזה לפנים מיסמניק וכמה זמן פשוט א"א לראות, תבקשי מאבא שלך שיקנה לך או משו, חשוב שיהיה לך אמצעי הגנה מפני דברים כאלו ואחרים.
זה ממש נכון דורש משיח!!!! כדאי לך-אחת שנמאס לה
אני לכל מקום מסתובבת עם גז וזה ממש נותן ביטחון!!!!
ייתרון נוסף של הגזמשה
שאין איתו בעיות חוקיות/משפטיות כמו עם נשק חם.
כבר היו מקרים שיהודים הגנו על עצמם ונשלחו לכלא.
בעקרון...אנונימי (פותח)
בס"ד

יש איתו קצת בעיות משפטיות, אם את מתחת לגיל 16 אבל לא עושים עלזה בלאגן. הם יודעים מה המצב, ולא יעשו לך כלום אם זה רק הגנה עצמית.
לדורש משיח! אהבתי את החתימה שלך..\לק''י\
עברתם נושא!!!....נצח לנצח!!!
ישה"ז... אם מסתכלים עליך זה לא סתם---- תחפשי מה יש בך שמושך אנשים!!! שיהיה לך ב"הצלחה..
זה קצת בעייתי..אנונימי (פותח)
אם היא הולכת צנוע ומסתכלים עליה בכל זאת זה הבעיה של מי שמסתכל עליה!!!
חוץ מזה לא צריך להיבהל בגלל שאנשים מסתכלים... המרחק הוא גדול בין להסתכל למשהו יותר חמור. אבל פשוט להשתדל לא ללכת לבד בטח שלא ללכת לבד בלילה, ולקחת איתך תרסיס פלפל זה שימושי ביותר.
נצח לנצח...אנונימי (פותח)
בס"ד

לצערנו הרב, היום זה שאנשים מסתכלים על בנות זה ממש לא בגלל שהם לא הולכות צנוע או איזושהי בעיה אחרת בבת עצמה, אלא מצבו הירוד של הדור...

כל הישועות.
דבר ראשון,לא להילחץאחד מאלף
בס"ד

אני לא בא להצדיק את זה,אבל על כולן אנשים מסתכלים ,כנראה שהגעת לגיל שבו מסתכלים עליך,אין טעם להילחץ...

חוצמזה "השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך" כל עוד את עושה מה שצריך ולא מתנהגת בחוסר אחריות תשאירי את שאר העבודה לה' ולתפילות שלך לשמירה( וגם התפילות -בלי לחץ מיותר)
בשורות טובות .

נ.ב. לא נראלי שמה שחסר היום זה עוד כמה שיקטרגו על הדור (אני מניח שעשית זאת ממחשבות טובות ובכל זאת...) אנחנו צריכים יותר ויותר ללמד זכות
ואכמ"ל וד"ל...
תודה על ההצעות...ו...ישה"ז=]
-מישו פה אמר שאני צריכה לחפש מה מושך אנשים-אני מנסה!!אני לא מוצאתת!!!
-אמרו פה שלא להבהל מזה שמסתכלים...-קרה לי מקרה..(-שבאמת בהתחלה אותו בנאדם רק הסתכל...)בגלל זה אני לחוצה...
-ויש גם הרבה מצבים שקורים לי שזה גם עובר את ה"רק" הסתכלות...

--לכן אני בלחץ, ונבהלת, וכו'....

-אבל את הרעיון של הגז מדמיע / תרסיס פלפל נראה לי אני יאמץ... -איפה אפשר להשיג???...

***תודה על הכל!!!***
בחנות טבע.אחת שנמאס לה
אני ממש מצטערתאנונימי (פותח)
אבל אני יודעת על עצמי שאני לא כזאת מכוערת ובכל זאת אפחד לא מסתכל עלי ברחוב... אולי הצניעות שאנחנו צריכות זה לא רק בבגדים ובאורך השרוולים אלא גם הצבע, בצורה, בגיזרה, ברוחב (או עד כמה זה צמוד...) ובמה הבגדים מבליטים ומה הם משדרים.... יש בגדים שהם לפי כל הגדרים ובכ"ז לא צנועים ,וימשכו את הבנים לההסתכל עליך, בשביל זה ה' נתן לנו הלכות וגם.... שכל בראש...
אנ'לא יודעת מה את אולי את כן שומרת על העניינים שהזכרתי אבל אם לא כדאי לנסות....
ב"הצלחה..
תאמיני לי-אני מקפידה על הכל!!!ישה"ז=]
אני ממש מקפידה על הכל!!!-
אורך,צבע,צורה,גזרה,לא צמוד, והכל הכל!!!!
אני באמת מקפידה המון ועל הכל ולמרות זאת המצב ******* ...
אשרייךאנונימי (פותח)
אכן יכול להיות מצב כזהמ.מ.י.ר
באחת התשובות של הגר"ש משאש זצ"ל בתבואות שמ"ש חאה"ע הרב מביא אפשרות כזאת.

אשרייך שאת מקפידה על הכל!!!
ואם מסתכלים עלייך - כמו שמביא שם הרב משאש, הרי זאת לא אשמתך ואינני זוכר את מילותיו המדויקות אבל הרי לא נאסור עלייך לצאת החוצה! (הוא מביא שם את זה בתור תמיהה לאחת הקושיות שהקשו עליו).

לכן כמו שכבר כתבו תקחי איתך איזה תרסיס שעוזר וגם אל תלכי לבד, וגם משהו חשוב - לא לשכוח לבטוח בקב"ה וב"ה יהיה טוב. אל תדאגי!
תודה רבה על הכל!!-בתקווה לגאולה בקרוב..ישה"ז=]
אני בטוחה שמסתכלים עליו כי את מושכת,גייטל רייזל
אין סיבה שלא.

באמת,
תסתכלי בכנות הכי במראה..

תורידי איפור [אם את מתאפרת..]
פחות צמוד, הליכה גם מושכת..

אני בת..

אני לא צריכה להגיד לך מה עוד להוציא ולהחסיר כדי להפחית את המבטים..

נ"ב-
כנראה את באמת יפה..
בשיא הכנות!!!-ישה"ז=]
אני לא יפה!!!-ואני לא סתם מנסה לעשות פה פוזות... אני אומרת לך באמת ובכנות שלמה!!...
אנלא מתאפרת/צמוד/הליכה מושכת....
אני באמת עושה השתדלות ענקית שלא ישימו לב אלי ולא כלום!!! ואני לא מפסיקה להשתדל!!!! אבל הדור של היום...
תראי יכול להיותמיטל
שזאת סתם גוזמה.. יעני.. כן מסתכלים עלייך.. אבל מסתכלים על כל הבנות.. זה פשוט משנה לפי הנקודת מבט של הבת.. אם א תחיה בידיעה שמסתכלים עלייך- ברור שזה יפריע... אבל אם תחשבי לעצמך- הם לא מסתכלים עליי אלא על חברות שלי או שהם לא מסתכלים בכלל עלינו אלא עם הנקודה מאחורינו.. זה ממש יעזור לך ותראי שהם לא מסתכלים כל כך הרבה..

זה כמו שלומדים מושג חדש, או מילה חדשה.. פתאום שומעים את זה/ על זה הרבה יותר ממה ששמעת.. אבל זה לא בגלל שפתאום העולם החליט להשתמש במילה הזאת זה פשוט שעכשיו את יותר מודעת.. לכן אם את מודעת לזה שמסתכלים עלייך את תשימי לב לזה יותר.. לכן מה שאת תעשי זה פשוט תוציאי את זה מהמודעות שלך...

אה ועל כל בת מסתכלים :
יפה- כי היא יפה
מכוערת- כי היא מכוערת..
חח..וואלה..גייטל רייזל
"אה ועל כל בת מסתכלים :
יפה- כי היא יפה
מכוערת- כי היא מכוערת.."-

מלחיץ!!!

אבל זה נכון!!מיטל
מה לעשות? ככה זה טבעם של אנשים... (מודגש הלשון זכר שבאנשים..)
הבנות לא צדיקות יותרמשה
אולי אתן בסדר, אבל כבר נתקלתי גם בבנות שהתנהגו בצורה דומה. והאמת - שלא מעט כאלה.

אני זוכר נסיעה אחת בקו 921 בה נעזרתי באוזניות כדי לחסוך מעצמי את השיחה הקולנית והדוחה של זוג בנות שישבו במושב לפניי.
מה הקשר למס' הקו???אנונימי (פותח)
התכוונתי במבטים..מיטל
נראה לי שכדאי לך לעשות משהו שיעזור לך ממשחילא דמשכנא
(אני מקווה שתעשי את זה אני לא בדיוק מכירה אותך אז אני מדברת איתך בסגנון שלי...) כדאי לך פשוט לשמור עינים (זה לא דבר רק של בנים!) זה שומר מזה שבנים יסתכלו לך בעינים (דבר שיוצר משיכה...) וגם ככה לא תטמאי את עיניך שהן כלי דקדושה שה' נתן לך וכדאי לשמור עליהן נקויות וחוצמזה כשלא רואים דבר אז יש הרבה פחות משיכה אליו ולהפך לו יש פחות משיכה אליך.! חיימשובחים ורק שמחה שושן פורים שמח!!!!!!!!!! שנזכה למחות את העמלק שבתוכנו ושבחוץ!!!!!!!!
ת'אמת..אנונימי (פותח)
למה ש"חסידת ה'" אמרה.. תעשי ההפך. כן תסתכלי עליהם בחזרה, ואז הם יפסיקו. תלכי ברחוב עם ראש גבוה, וכן-זה מעלה ת'אגו, אבל מה לעשות? עדיף לפחד וללכת כפופה ולהתחבא מכולם? לא. זה קורא לי כל הזמן. אנשים בוהים. לא יודעת-יפה, מכוערת, לא משנה-שיבהו, לבריאות. זה מחמיא.
זה נחמד להגיד "תסתכלי עליהם בחזרה.."ישה"ז=]
חלק מהפעמים אני באמת נותנת איזה מבט רצחני שהאנשים האלו מנסים לקבור את עצמם בערך.. אבל חלק מהפעמים.. -רוב הפעמים.. זה מפחידדדד!!!!!!
(בד"כ זה הסתכלויות-בהיות אבל זה מגיע גם למצבים שאנשים פתאום באמצע שומקום מתנפלים עלי...-זה מאוד לא נחמד...!!!)

ו.. זה ממש ממש ממש ממש לא מחמיא!!!!זה מבייש!!!

-בעז"ה בקרוב יגיע אלי גז מדמיע...ואולי אולי בעז"ה אני ילך לחוג הגנה עצמית....

בעז"ה יהיה פסדר...-אני מקווה..
אין לי מושג איפה כל הצדקניות פה חיות אבלתותים
גם אני ממש משתדלת ללכת בצניעותואני לא סופרת את הפעמים שבהם נתקלתי באנשים מפחידים/מחרידים/מזעזעים וטמבלים... כשהיתי בכיתה ט' היה אחד שהסתובב בקרבת האולפנה שלנו ברחוב ומי שעברה לידו הוא פשוט נצמד אליה ולחש לה משו דוחה באוזן גם אני וגם עוד חברות שלי (באמת צדיקות!! והרחוב שם בסביבה חזקה לא חוף הים!!) נפגשנו איתו וסיפרנו על זה למחנכת שלנו והיא אמרה לנו שאין היום כמעט בנות שלא עברו דברים כאלה "פני הדור כפני הכלב" כן! יש אנשים מגעילים ברחובות והם נטפלים בעיקר לבנות שמחצינות את עצמן אבל לא רק!! לפעמים דווקא בת שמכוסה היטב (סליחה על הביטוי) מהווה בשבילם אתגר...
מה שלדעתי אפשר לעשות זה מה שכבר כתבו לפני-להתחזק עוד יותר בצניעות כדי לזכור שלמרות שזו בחירה שלהם ד' שולח אותם ואנחנו משתדלים, להמנע מללכת במקומות מפחידים לבד ולדעת לא לפחד לענות אם צריך ולברוח כשצריך (זה לא בושה!! זו צניעות!)

שנזכה להגביר צניעות בכל עם ישראל!!!
באמת צאו מזה!!!אנונימי (פותח)
נכון שבכל מקום יש אנשים רעים וגם כמה אנשים חולים ואולי באמת הדור שלנו עוד יותר צריך להתחזק בענין. אבל-
א.כמו שכבר אמרו פה: תבררו את המילים שלכן וננננה
ב. זה שעושים מזה "אישו" זה מה שמעצבן. ובבעיות כאלה לא מטפלים בפורום כזה (תרתי משמע... ) כמו שבמחלות לא מטפלים במכולת...
ג. אני לא צדקנית ואני חיה בדיוק איפה שאתם ואני לא פוגשת בכל התיאורים שלכן..
כדאי שתתחילו להגביל התבטאויות...אנונימי (פותח)
בס"ד

זה לא פורום לנשים בלבד ,לכן נראלי לי שכדאי שתבררו את המילים שלכם קצת יותר .

ואולי זה יגרום לכם לפחות בעיות (?) (!) ...
דווקא פעם אמרו לי שיש בנים שמסתכלים על בנות צנועותאנונימי (פותח)
כי זה מאתגר אותם לחשוב מה יש מתחת, מאשר בנות חשופות שרואים להם הכל. אז לכי תדעי?!
..וסליחה אם זה היה קצת לא במקום =O
זה באמת לא היה במקום.תפוזה 1
בס"ד

בלי קשר לזה שזה לא נכון בכלל.
הדור של היום..ישה"ז=]
סתם... באמת יש משו בדור הזה...(ומשו לא טוב..!)

אני יודעת ש98.9% מהבנות בארץ עברו דברים..זה לא אומר שזה קל ושאפשר להבליג על זה!!!

אחרי אחד מהמקרים שקראו לי אחת הפסיכולוגיות שהייתי אצלן אמרה לי "זה קורה להרבה בנות, לי אישית זה גם קרה כמה פעמים, זה לא נורא, צריך לא להתייחס לזה.." -זה לא מרגיע!!! זה רק יותר מפחידדד!!!
אני יודעת שזה קרה, קורה, ולא עלינו אבל 99.9% שזה גם יקרה...

לפי מה שאני הבנתי עד עכשיו, אין דבר שבאמת יכול לעזור...
הדבר היחיד שאפשר לעשות זה שיהיו דברים להגנה עצמית...

שמרו על עצמכם...-תשתדלו...(סליחה על החפירה...)

***חיימאושרים!!!!***
יש גם הרבה דברים טובים בדור הזה..מ.מ.י.ר
ואני חושב שזה לא רק הדור הזה.. הראיה שחז"ל מצאו לנכון להזהיר את עם ישראל שאם מתכוון להנות אסור להסתכל גם על אצבע קטנה של אישה. משמע שזה מצוי. וכן "אסור להסתכל בבגדי צבעונין של אשה שהוא מכיר אותה". אז כנראה שהיצר הרע לא נברא רק בדור שלנו.

שכחת עוד משהו שיכול לעזור!! הבטחון בה'.. לא לשכוח שה' הוא המסובב הכל וכמו שאנחנו בוטחים בו שהוא עושה לנו רק טוב בכל דבר, ככה גם פה.

אבל להיזהר, צריך, והגנה עצמית זה פתרון מצוין כמו שכתבו בתחילת השרשור.
איי....שה' יעזור לנו!!!!ישה"ז=]
ווווווווווואווו נכון ולא נכון..רוני!!
למה יש פה אנשים שמתעלמים מהמציאות...
אז יכולה להיות הכי צנועה בעולם...
צבע,צורה,הליכה ה-כ-ל..
ועדיין זה קורה וזה מפחיד...
ואנלא חושבת שהפיתרון זה לא ללכת במקום הזה..
כי לפעמיים אני חייבת וזה לא שאלהה..
ואני אישית בחיים שלי לא יוציא גז מדמיע על בנאדם..
כי אני באותו רגע מספיק מפחדת... ואני הייתי בהגנה עצמית..
וממה שלמדנו אני יכולה לומר מה שאני חושבת ושמעתי גם עוד בנות אומרות את זה שאני מממממש לא הולכת לבעוט בבנאדם לא בגלל שאני מכבדת אותו על מה שהוא עושה..מממש לא.. אלא כי אני מתה מפחד..
ונראלי שאנשים צריכים לעבור את זה ולא סתם לרשום..
אף אחד לא התווכח על זהמ.מ.י.ר
זה מבהיל, מפחיד, מרושע ופוגע.
אבל זה קורה, ולכן אין ברירה אלא לאזור אומץ ולרסס על אותו מנובל, ולברוח משם. וגם להרבות בעצמנו אורה, להרבות צניעות, ומתוך זה, גם אם בתהליך ארוך, עוד נגיע למצב שלא יהיו אנשים שיעשו דברים כל כך מרושעים.

תישאלי עים אפשר תמונההמלך!!!!
מה הקשר לתמונה?? ושל מי?..ישה"ז=]
כאילו מצלמים אותההמלך!!!!
מצטערת שאני לא מבינה אבל את מי מצלמים?ישה"ז=]אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך