משהו קצת לא קשור אבל אני רוצה בכ"ז לכתוב.Slow motion

לפני כמה זמן, היה איזשהו דיון, ומישהו אמר שלדעתו צריך להתחיל שוב לחתן בגיל צעיר. אני לא זוכרת מי ואיפה זה היה, אבל יש לי תשובה לזה-

לא סתם כותבים 'בן 18 לחופה'. מה הטעם שיחתנו קודם? 18 זה גיל אידיאלי ומתרים, שבשלים רגשית לזה. 

יחסית לזוג נשואים בגיל 18, זוג נשואים בגיל 20 נראה כמו תינוקות. ממש.

ועכשיו, כשהשתנו הדורות, לא לכולם זה מתאים 18, אבל מנסים להישאר בטווח של 18-22, שזה הגילאים הכי טובים, לדעתי.

אז בקיצור- כתבו 'בן 18 לחופה', ולא סתם. ואין סיבה להתחתן מוקדם יותר.

צודקת.אבל אני לא רואה שום סיבה הגיונית לפתיחתתן חיוך....=)

נושא זה שוב כי אף אחד משני הצדדים לא מקבל את הדעה השניה (כרגע לפחות..)

שבוע טוב!

18 לחופה=הגדרה כללית אבל לכל אחד מתאים הזמן שלו...חגי לנדסברג
נכון.Slow motion

ובקש לזה שזה לא קשור- נכון, אבל רציתי לכתוב את זה כי אני לא זוכרת מי כתב שכדאי להתחתן בגיל 12, ואני מניחה שיש פה עוד כמה כאלו, וזה גם אולי קצת מכוון לבלחים ובלחיות...

וגם כי מצאתי סיבה שנראתה לי טובה.

אוף, בקיצור, כציתי לכתוב ואני לא מוצאת סיבה שאני אצליח ממש להסביר =]

את צודקת אבל...ענבל

בהמשך הגמרא של "18 לחופה" רשום:

אמר רב חסדא האי דעדיפנא מחבראי דנסיבנא בשיתסר ואי הוה נסיבנא בארביסר הוה אמינא לשטן גירא בעיניך.

תרגום-רב חסדא אמר: זה שאני עדיף מחברי-מכיוון שנשאתי ב-16, ואם הייתי נישא ב-14, הייתי יכול להתגרות בשטן.

18 לחופה זו לא הלכה אלא עצה.

ורק להבהרה כי ראיתי שהרבה לא הבינו אותנו.

אנחנו לא בעד לחתן את כולם בגיל 14 כמו יבניאל ודומיהם!!!!

אנחנו בעד שאם היום היו מחנכים כמו פעם אז אולי היה אפשר גם להתחתן מוקדם!.

אגב, היום לצערי גם אם לא מסכימים איתנו אבל יש כאלה שגם גיל 18 נראה להם ילד עדיין והם נגד זה ממש!!.

המשפחה שלי למשל ממש לא בעד להתחתן לפני גיל 20+ וזה גם תוצר של הדור שלנו.

בגלל זה אמרנו שאם היו מחנכים אחרת היה אפשר גם להתחתן מוקדם.

כל דור שונה, כל אדם שונה.Slow motion

ולדעתי, אפילו לרוב האנשים שאני מכירה, להתחתן בגיל 18 זה טיפ-טיפה מוקדם מדי, בכל זאת...

בטח שלא בגיל 12!

אף אחד לא היה בעד גיל 12ענבל

היינו בעד שאם היו מחנכים ככה אז אולי היה אפשר להמשיםך את המסורת של חתונה בגילאי יודעת מה? אפילו לא 13 אבל 14-17.

אני לא מתכוונת להתווכח על זה יותר מדי כי כל מה שהיה לנו לומר אמרנו כבר בשרשורים.

מה לעשות, הזמנים השתנו.Slow motion

והיום גיל 14 זה לא מספיק לנישואין. חבל? מזל? אי אפשר לדעת =]

מסכימה עם תן חיוך.שיראל.אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך