חובה בעונג?! איך מגיעים לזה?אינסוף
- אז מה אתה אומר אחי? מה עושים היום?

- מה ז'תומרת? מתענגים על ה'! לא?

- אתה מתכוון למסילת ישרים?
"יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו
ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו.
והנה מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא, שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו
שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא" (רמח"ל)
אלו מילים בהחלט חבל'ז. אתה יודע כמה פעמים כבר למדתי אותו?..

- ו...?

- ו... מה?

- ו..עלית כבר על המסילה?

- אההממ..

- השאלה אם המסילה היא בספר, בלימוד, או יותר נכון - בראש, בזכרון, בדעת, או שהיא באמת בחיים?!
"מודעות מפותחת באמצעות חשיבה. מרבית האנשים לא חושבים, אלא מתרגלים את היכולת המנטאלית שנקראת זכרון" (בוב פרוקטור)
ו.. אתה יודע, הציטוט שהבאת ממסלי'ש הוא המשפט הראשון ממש.. אולי סיימנו את הספר, אבל האם בכלל התחלנו אותו?!

- אחי, כמה שזה נכון. כולנו חושבים, אבל השאלה אם אנחנו חושבים על מה ואיך אנחנו חושבים..
ואם כבר הבאת דברי חכם מדורנו, תראה את זה; "המהפכה הגדולה של הדור שלנו היא הגילוי שבני אדם ע"י שינוי המחשבות שלהם יכולים לשנות את מציאות החיים שלהם" (ויליאם ג'יימס).
ז'תומרת, התובנה נמצאת אצלנו, בדעת, אבל השאלה אם אנחנו נמצאים בתובנה, אם אנחנו חיים אותה.

- בינגו. רובנו ככולנו נמצאים ב"עץ הדעת" אבל האמונה והתורה הם "עץ החיים" - האם אנחנו שם? או במילים אחרות - הנשמה משגשגת במוחנו, אבל האם אנחנו ממש מחוברים אליה מכל הלב?!

- בדיוק את זה אנחנו מזכירים כמה פעמים כל יום בסוף התפילה מהכתוב בתורה: "וידעת היום והשבות אל לבבך..." - לא מספיק "לדעת", השלב הבא הוא להשיב אל הלב.
כל עוד זה לא קורה, התובנה נשארת "בשמים ממעל", בעוד שהיעוד הוא "ועל הארץ מתחת אין עוד"

- נהדר. זהו בדיוק עניין התפילה - "עבודה שבלב", וגם אותה לרוב אנחנו מקיימים כמצוות אנשים מלומדה מן השפה ולחוץ, לצאת ידי חובה, או פשוט לא בהלך רוח מכוון ורק משליכים החוצה, אבל הלב.. הלב... הוא רוצה להתענג! זו חובתו.

אינסוף
;)

פשש..אשריך!! תודה רבה =]בל"חית
לא יודעת איך פספסתי שרשור שכזהדניאלה .ד.

כי הוא כל כך מדהים!

אשריך! תודה

ממש אהבתי אבל....אדוני המשורר

הבעיה שממש קל לקרוא את זה ולהתלהב

אבל אח"כ במעשים ובדברים אתה משכיח את הכול.

שנזכה לעבוד את ה' באמת!

אדוני, זה בדיוק מה שהיא אומרת...לבן כהה

לא רק לדבר על זה, אלא גם לשים לב שבאמת עושים, מתקדמים...

הרב קוק-לבן כהה

מוסר אביך

יש שני חלקים בלמודי העבודה השלמה, הכוללת תיקון כל המעשים והמדות כולם עם הסדר הנאות להנהגה שלמה ונהדרת הרצויה מאת הבורא ברוך הוא:

אהחלק האחד תלוי רק בשכל לבדו כמעט, דהיינו השגת החכמה וידיעת המדות, עניניהן ותכונותיהן וגבוליהן וכל התפשטות כוחותיהן, ואיך להשתמש בכל כח ובכל מדה.
באבל מלבד הידיעה הוא חלק העבודה שאחרי הידיעה. שאע"פ שמשיג בשכלו בהשקפה ראשונה דרכי ההנהגה הטובה, מכל מקום, הוא רחוק ממנה עדיין מפני שלא הרגיל היטיב את רצונו והכחות הממוסכים בגופו, שיסכימו כולם בלב שלם אל הטוב ההוא. על כן צריך לישב דעתו הרבה ולהשקיט את מדותיו, ולהשתדל להרחיק עצמו מכל מה שמבלבל את מדותיו ופורץ אותן ומכל מה שמגביר שורש ההתפעלות יותר מדאי, שמקעקע את יסוד בנין הנפש כולו.

בהקדמה לספר מסלת-ישרים כתב החסיד ז"ל, שהענינים הנדונים בספרו אמיתתם גלויה לכל, אלא שנשכחים בטבע ההרגל של פרסומם ופשיטותם.

הנה, באמת ענין העבודה בכלל והיראה והאהבה והדבקות ידועים לכל, אבל הידיעה היא רק ידיעת השם לבדו ולא הכונה שהשם נושא בקרבו. כי לפי קדושת עמקי חכמת היראה, שכל החכמות הן הצעות והכנות להם, לא יודעו לאדם מצד הדיבור החיצוני, אלא בהגיון הלב בדיבור הפנימי.

וזהו בעצמו סיבת ההעלם שלהם: מצד שהמון האנשים, אפילו החכמים, מורגלים בחכמות, שבהן ענינן שווה בדיבור הפנימי כמו בדיבור החיצוני. ורוב החכמות, כשידובר בהן, יוכר מצד הדבור ערך העומק שבהן וההכרח לעיין בהן עד שידען, ואי-אפשר לשום בעל-שכל שהוא יצייר לו שהוא יודע אותן אם לא ידען; משא"כ כל עניני חובות הלב, שהמאמרים בעצמם אינם בחיצוניותם לפי עומק החכמה שבהם, כי לא נוסד בלשון כלל לדבר בכל פרטי ההבנה כפי הדרוש להם. ומי שאינו מתבונן לאשורם של דברים, יחשוב שיודע הוא הדברים, בידיעות השמות.

על כן, החובה היא לעיין, שיהיה מכיר הדברים כהכרה פנימית, וממילא יתרחבו אצלו הדברים שמביאים לאותה ההכרה, עד שיעלה בידו להעניק מטוב ידיעתו גם לזולתו.

(עשיתי על זה יותר מפעולה אחת, וביותר ממקום אחד, כך שיש לי את המקורות זמינים...

ויש עוד מקורות, אגב...)

חח..איזו שיחה אינטליגנטית XDשיראל.

יפה ממש!!

עוד פסוק שמוסיף - "ושמתם את דברי אלה על לבבכם" - שימו את כל הידע,המעשים,המחשבות על הלב,ובסוף כשהוא ייפתח - הכל יזרום פנימה וימלא אותו חיים.

מאוד יפהידיד
סורי,מה החידוש?יפתח_

בס"ד

אם הבנתי נכון,לא מספיק "לדעת"שיש אלוקים ואנחנו עושים את רצונו יתברך אלא צריך ממש להרגיש אתזה,

על זה כבר כתוב בתורה "תחת אשר לא עבדת את ד' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב"

זתאמרת,כל העונשים בתורה על מה באים?הרי אנחנו (אמורים) לומדים תורה,מקיים מצוות, וכו'

אלא שלא עושים אתזה עם כל הרגש,והמשמעות.

אם אנשים לא עושים את זה.אבגדה

אז כנראה שזה חידוש...

שיטת המוסר היא שיטה מצוינת להגיע לזה.אבגדה

שיטת המוסר, ספרי מוסר...ואם לומדים מהם מספיק-זה נכנס.

איזה שרשור ביינישי....יפתח_

צוחקצוחקצוחק

לא הבנתי כלום!!!!הסבר??מישו??כישוף כושל
לא מספיק לדעת את הדברים.אבגדה

צריך גם להבין אותם.

בגדול, זה מה שדובר פה בשרשור...

צריך לחיות את עבודת ה', שלא תהיה כמו ידע חיצוני, אלא כמו משהו שירדת לעומקו...

קרה לך פעם, שהיתה לך איזושהי הברקה גאונית?

לא על משהו חדש, אלא משהו שכבר קיים, והבנת אותו פתאום לעומק, או שהבנת את הקשר בין שני דברים.

אני משער שקרה-זוהי הבנה אמיתית, ברגע שזה קורה-אותו מידע שהיה לך בראש-הופך לחלק ממך.

מחזק ויפהאלחנן
הקפצה!! =]בל"חית
אהבתי אשריך!אנונימי (פותח)
לא הבנתי כלום |מבואס|...951753

אבל יישר כח!

מקפיצה..MOTEK
|בועט למעלה|zehavawizeאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך