שלום לכולכן בניהרא בן 4 חודשים ואני רוצה לקבל מכןהריון ראשון

המלצות כיצד אפשר לפתח אותו מכל הבחינות, ועל מה הכי חשוב להתמקד בגיל הזה ,כי ב"ה אהבה ואוכל ושינה הוא מקבל בשפע אבל מה הלאה ,איזה צעצועים ומשחקים ופעילויות אני אמורה לעשות לו? והאם יש ספר שאתן ממליצות לי להיעזר בו?

משהו חכם ששמעתי פעם:יוקטנה
תמיד אומרים שהחוכמה לגדל ילד שני כמו ילד ראשון (מבחינת היכולת להקדיש תשומת לב וכן הלאה), אבל ההיפך הוא הנכון! החוכמה היא לגדל את הראשון כמו ילד שני!
מה זאת אומרת? שלדעתי לא צריך "לפתח"! זה לא בתחום האחריות שלך. התפקיד שלך כאמא הוא להעניק אהבה וביטחון, ואת ה"פיתוח" התינוק עושה בעצמו, לפי תכנית שקיימת בתוכו ונכתבה ע"י ההוא שבשמיים והמציא את כולנו בכזו חוכמה...
אני מרגישה שהתינוק לא מצפה שנתעסק איתו יותר מדי. אני מרגישה שהתינוק מרוצה פשוט להיות איתנו בכל מה שאנחנו עושים. קחי אותו איתך לקניות, לטיול (רצוי על הגוף במנשא - הכי כיף לו!), שימי אותו במנשא כשאת תולה כביסה, עושה כלים... שימי אותו עלייך ותקראי ספר, תראי טלוויזיה... ממליצה מאוד על מנשא לגב בשם "יאמו". מאוד נח לאמא וגם לתינוק (במיוחד בעבודות הבית)! אם מישהו חייב לכם מתנה ללידה - לכו על זה! אבל זה צריך להיות מישהו ממש קרוב, או כמה אנשים ביחד, כי זה עולה 440 ש"ח...
ספר מומלץ: "תינוקות באופן טבעי" בעריכת יונת שרון. הכי קל לקנות אותו באינטרנט.
שיהיה בשעה טובה, ובנ-ח-ת!!! לאט-לאט
מסכימה עם כל מילה...בילי
להריון ראשוןיהודית פוגל
אני חושבת שהדברים הידועים עדיין טובים מאוד: מובייל מנגן, ספר הרמוניקה מסביב לראשו, דיבור אליו כשאת מאמבטת, מאכילה ומחתלת, קראתי את מה שכתבה יוקטנה על המינשא, אני אישית לא כ"כ בעד, מספולעבור לצורת מגע של כמה פעמים ביממה וליק לסחוב אותו 9 חדשים, למה להוסיף? אם הוא היה צריך יותר ההריון היה נמשך כמה שנים לא? מה זה להעמיס עליך את התינוק עוד ועוד? מישהוא הוכיח שזה עוזר למשהוא? לפי דעתי זה מפתח תלות אינסופית במגע רצוף עם האם, והרי הרעיון בלידה היה שהוא יפרד כעת פיזית מאימו. והקשר יעבור לצורה אחרת לא אינטנסיבית כ"כ.
אבל בכל זאת תינוק צריך גירויים...אנונימי (פותח)
עם כל הכבוד לנוכחות של ההורים ומגע האינטנסיבי שהוא מאוד חשוב אך בגיל ארבעה חודשים הילד כבר זקוק לגירויים שמותאמים לגילו.. וזה חשוב!!
גירויים חשוביםיוקטנה
גם אני מאמינה שהלידה היא התחלת הפרידה של התינוק מאימו, אבל אני מרגישה שהתהליך הזה צריך להיות איטי בהרבה ממה שמקובל כיום. השאיפה של התינוק היא לקחת את המפתחות של האוטו ולצאת לקרוע את העיר עם חבריו -כדאי שנאמין בזה! ולכן כאשר הוא מראה צורך בקירבה, עזרה בהירדמות, עזרה בהתפנות, המסקנה שלי היא שמדובר בצורך אמיתי, ועל כן חשוב לי להענות לו.
ואם נחזור לנושא השרשור, אני חושבת שתינוק בן 4 חודשים מקבל מספיק גירויים מעצם היותו ער ומתבונן, ובתנועה. אני חושבת שבגילאים הצעירים האלה, גירוי של תנועה ומגע חשובים לאין ערוך להתפתחות המח של התינוק מאשר שכיבה דוממת בעגלה והתבוננות במובייל או ספרון. יש כיום גם מחקרים שמגבים השקפה זו. אני מרגישה שגירויים מסוג "תקשורת" (ואפילו מגע סתמי כתוצאה מנשיאה) הם החשובים ביותר והמותאמים ביותר להתפתחות המח בגילאים האלה. לאחר שגירויים אלה התבססו, סביב גיל 8-12 חודשים, התינוק יבקש בעצמו גירויים אחרים (וגם ימצא אם נניח לו לחפש), ע"י זחילה והתרוצצות. ושוב, לזמנים מוגבלים ובקירבה להורה. התינוק יודע מה הוא צריך, וכל מה שעלינו לעשות זה להקשיב לו.
ישנם מחקרים שהוכיחו שנשיאה של התינוק עלבילי
אופס.. המשך:בילי
נשיאה של התינוק על גוף המבוגר תורמת לו מבחינות רבות (בלי נדר אחפש
מחקרים ואביא כשיהיה קצת זמן). ובעיקר מפתחת את הביטחון העצמי שלו.
לדעתי עד גיל 6 חודשים לפחות רצוי לשאת את התינוק כמה שיותר (כמובן אם זה טוב לו, יש אחוז קטן של ילדים שמגע מפריע להם).
הבעיה שלנו היום שהתרחקנו שנות אור מהמקורות והיום מחנכים אותנו שזה יגרום לפינוק וכו'...
נכון שהוא יצא מהרחם וכבר לא מחובר אלינו, אבל הוא עדיין רך וחסר ישע וצריך להקל עליו את המעבר הזה, ולחבב עליו את עולמנו לאט לאט.
וכמובן בלי קשר שלשים לידו צעצועים מגרים לעודד זחילה (לא רחוק מידי), ואפשר מובייל וכו' אבל כל זה לזמנים קצרים ולא כדי להחליף את הנשיאה והמגע.
מנסיון אצלנו ככל שהילד היה יותר על הידיים כך הוא יותר רגוע ובטוח בעצמו.
בהצלחה!

ועוד אחד....בילי
אחד=אחתביליאחרונה
בקיצור, האינטרנט מלא כאלה. רק לחפש.
בכתבה האחרונה יש הפניה למחקרים בנושא...
אני מסכימה עם יוקטנה, ילדי הפכו לעצמאייםאנונימי (פותח)
כשהגיעו לשלב הזחילה, ולא פיתחו תלות. המגע של תינוק קטן עם הוריו (גם האבא יכול ורוצה לקחת אותו במנשא) מביא אושר וביטחון לתינוק וגם להורה. אפשר וצריך להשכיב את התינוק כמה פעמים ביום עם צעצועים שמונחים לידו או תלויים מעליו (כדאי לעשות סבב, כך שכל יומיים בערך מחליפים את הצעצועים), אך לא לצפות ליותר מ15 דקות של משחק רצוף לבד. ככה לפחות היו התינוקות שלי. אם לא מצפים, לא מתאכזבים, ופחות מתעצבנים...
בנוסף, אני ממליצה על עיסוי לתינוק, במיוחד לילד ראשון, כשיש זמן. יש ספרי הדרכה בנושא, זה די פשוט וגורם להנאה ולסיפוק.
לתינוק בן חצי שנה אפשר כבר לספר סיפור מספר תמונות. ולשיר שירים אפשר תמיד.
לדבר המון לידו לשיר ולשמוח.אנונימי (פותח)
מוסיקהאנונימי (פותח)
ממחקרים שנעשו על המח מסתבר שמוסיקה (קלאסית בעיקר) עוזרת לפתח את הצד המתמטי של המח.
אבל הכי חשוב שהכל יהיה בנחת, בשלווה, עם המון אהבה וסבלנות. ודיבורים -כי את היא המתהמתווכת לו את העולם.
המלצה לספראנונימי (פותח)
המלצה לספראנונימי (פותח)
ישנו ספר שעוסק בדיוק בדבר הזה. שמו: "מה צריך ללמד תינוקות" של ז'נבייב פיינטר. הספר מציג תוכניות מפורטות לפעילות יומיומית לפיתוח כושרו של התינוק מיום היוולדו עד גיל 3. לפי דעתי, כל אחת יכולה לקחת מהספר רעיונות, וגם אם היא לא מממשת את ההדרכות שלו בדיוק, אפשר ללמוד ממנו הרבה...

בהצלחה!
המלצה לספרלימורשרה
ישלי בלע"ר 5 ילדים, וכל פעם מחדש אני לא זוכרץ איזה משחקים מתאימים לאיזה גיל.
יש לי את הספר "המדריך השלם לגידול ילדים עד גיל 5"
והוא מתמצת נפלא ובנקודות את המלצתו לשגרת יום, אוכל, משחקים, גדילה רגשית, חיסונים, מחלות ילדות וכו'
כל כמה חדשים אני מציצה בספר כדי להיזכר
ורק הערה: זה לא "כזה ראה וקדש". יש מקום לורסטיליות.

בבהצלחה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך