כיפות רבותי, כיפות. (דיון פילוסופי.)אנונימי (פותח)

(אני כותבת מניק חדש בגלל שאני יודעת שיש כאלה שלא יכבדו את השרשור אם הוא יפתח מהשם משתמש הרגיל שלי בגלל דעותי המיוחדות. כמובן שכל אלה כרגע יחשדו בשם משתמש הרגיל שלי אבל אולי מחמת הספק יגיבו, אולי לא, לא נורא)

אוקי. כיפה.

סיבה מוכרת לחבישת הכיפה היא העניין של זכירה שיש מישהו מעלנו. 

הסיבה שקל לקשר לחבישת כיפה רק אצל גברים היא ככל הנראה כי נשים יותר קרובות לה'. (אני מביאה את הסיבה המוכרת, לא אמרתי שאני דוגלת בסיבה הזאת)

נהדר.

יש לי שאלה שהיא לא העניין העקרוני בדברי אלא רק דוגמא:

1. למה נשים המרגישות צורך בדבר שיזכיר להם המצאות אלוקית מעליהם לא יכולות לחבוש כיפה?

2. למה אישה שמניחה תפילין גם שזה מותר הלכתית תוחשב ישירות כרפורמית?

עכשיו. אלו היו שאלות שאני לא מחפשת אליהן תשובות הלכתיות, הרצון שלי הוא לפתח דיון פילוסופי בנקודות אלה:

* מה העניין של הפרדה ניצחת בהלכה בין גברים לנשים כשהסיבה כלכך עקלקלה: אישה קרובה יותר רוחנית. הרי, זה לא תמיד ככה, זהו לא חוק בל יעבור שיהיה עקבי בכל אוכלוסית הנשים. אז למה לדעתכם יש צורך והאם אתם חושבים בכללי שיש צורך להפרדה כזאת.

* האם יש צורך נפשי [שלנו כבני אדם] בהפרדה הלכתית בענייני הנפש בין גברים לנשים?

* האם גדרים חברתיים כמו- התייחסות ישירה אל אישה המניחה תפילין לרפורמית (אפילו שזה מותר הלכתית) הכרחיים? בשביל הקיום שלנו כחברה? או שהנסיון לא להחשיב כל אישה כזאת לרפורמית ירגום לבילבול בעם- לכך שלא תהיה לנו אפשרות להכליל דבר?

אני אחזור- אני רוצה דיון פילוסופי ולא הלכתי. מי שזה נורא מציק לו הלכתית שיפתח שרשור חדש. 

טוב, אני מקווה שנתעלה כאן על עצמנו ונחכים 

לילה טוב!

איזה נושא, איזה נושא...אוסנת

אני לא אספיק לכתוב את מחשבותי לגבי מה שכתבת (זה בהחלט מעורר מחשבה),

אלא לשאלתך הראשונה...

אני לא חושבת שהכיפה תגרום לך באורח ניסי ומיסטי לחוש את מציאות ה' בעולם.

כמו כל מצווה שגרתית, את תצטרכי לעבוד קשה כדי להתחבר אליה.

הייתי רוצה לומר לך, שבאמת אצל בנים יש צורך רב יותר באמצעים ויזואליים כדי לעבוד את ה' (וכמובן שיש יוצאות דופן, ומי שהיא באמת יוצאת דופן שתפנה לרב שידריך אותה).

אני לא אגיד את זה, כי פתאום עולה בי שאלה -

מה זה בכלל עבודת ה'?

(אני חושבת שאני יודעת את התשובה, אבל לאור שאלתך אני כבר לא בטוחה. אולי עבודת ה' של בנים ושל בנות היא שונה? רגע, זה נשמע די הגיוני...

אבל בכל זאת יש קווים מנחים שנכונים לכולם...

אולי זה בדיוק ההבדל בין הטבעיות ל--- כבישה? שכלתנות?) 

בכל מקרה, אני חושבת שאי אפשר לתת לגיטימציה לשוליים.

א. כי הרבה אנשים נהנים להיות "חריגים", ואם זה יהיה פשוט כל כך, הם לא יעברו בירור מספיק עמוק עם עצמם להגדרת השוני. כלומר - הם יהיו "מיוחדים" כי זה כיף, לא כי באמת.

ב. ברגע שיש לך מערכת חוקים שמגבילה אותך, אתה חייב לברר, ובסוף אתה מתחבר ורוצה בה. אם תוכל לגלוש למקומות אחרים - אין שום סיבה שתשקיע מאמץ בחיבור הזה, ואז חיבור לכל דבר אחר יהיה פחות אמיתי (כי לא התאמצת), וגם תפספס דרך שבסופו של דבר תתברר כמתאימה לך מאוד.

ב. חוק מהותו שיכיל את כולם. אם כל אחד יחפף פה ויחפף שם (מהסיבות הכי מוצדקות שיש), כבר אין משמעות לחוק.

ג. אחרי כל ה"לא", יש שוליים, ויש חריגים. אבל מי שמגדיר את עצמו ככזה:

1. שידע שזה דורש.

2. אתה סתם עובד על עצמך אם אין לך הנחיה צמודה של תלמיד חכם.

אני יותר מאשמח להמשיך איתך את ההתפלספות הזו...

(וסתם הערה - איך אפשר לקיים דיון פילוסופי על הלכה, בלי לעסוק בהלכה?

על פי הדיון המחשבתי המנותק מההלכה נחליט החלטות הלכתיות?

נראה לי שהתכוונת שפשוט לא יסתמו לך את הפה ב"בשולחן ערוך כתוב שאסור, אז אסור", אלא לנסות להבין את ההלכה)

אאל"ט זה שאסור לנשים לעשות כל מיני דבריםאבגדה

שבעיקרון שייכים רק לגברים, זה משום יהירות.

(ויש גם הגבלות רבות על גברים מהטעם הזה)

2. מי אמר לך שמותר לאשה להניח תפילין?

וגם-אשה שמניחה תפילין, מן הסתם תעשה את זה מאותם טעמים שרפורמית תעשה את זה.

*הסיבה להפרדה ההלכתית היא בכלל כי נשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן...

אולי גם זה יעזור לך...>>>>

אמממ.. הבנות של רש"י הניחו תפילין..talr123
אני חושבת שרוב הבנים שחובשיםנשמה שלי!!=]

כיפה זה כי ההורים שלהם מכריחים אותם\מכבדים ת'הורים שלהם או חושבים שזה יפה..אני לא חושבת שיש באמת מישו ששם כיפה כדי להיות קרוב ל-ה'!!חח=]

נשמה שלי, אני חולקת עלייך.שואפת למעלה..!

את רוצה לומר שכל הבנים לא באמת עושים מצוות כי הם רוצים, אלא רק כי הסביבה מכריחה אותם, או כי זה נוח להם?

צדיקה, אני ממש חולקת עלייך!

לא יודעת אם ספציפית לגבי הכיפה רוב הבנים שחובשים אותה עושים את זה כדי להתקרב לרבונו של עולם, אבל בהרבה מצוות אחרות זה נכון.

כן. יש כאלו שעובדים את ד' כי הם רוצים! וברוך ד' שיש כאלו!

בשורות טובות!

אולי...נשמה שלי!!=]

וגם לא אמרתי כל הבנים..אמרתי רוב הבנים..לפחות אלה שאני מכירה ואמרתי בקטע של הכיפה לא בקטע של המצוות....בקטע של המצוות אני מסכימה איתך אבל בקטע של הכיפה אני חושבת שזה אשכרה ככה!!

חולקאאלעד

הולכים עם כיפה בשביל לקבל יראת שמיים ולא בגלל ההורים!!!

(לפחות כך אני)

ממש לא מסכיםלך דומיה תהילה

הרבה יותר קשה לחטוא עם כיפה על הראש.

מספר פעמים שמעת את הנזיפה: "תוריד ת'כיפה כשאתה מדבר ככה!" או "איך אתה מתנהג, בחור עם כיפה!"

(לא נאמר עליי, ב''ה חיוך)

יש דברים שגם אם הייתי רוצה לעשות או לומר, הכיפה או הציצית היו מזכירות לי שזה לא מתאים ולא שווה את זה. אני מאמין שאני לא היחיד.

וגם מיכל המלכהלך דומיה תהילה

אני שמעתי מאחד הר''מים אצלנו שנשים לא מניחות תפילין בגלל עניינים של טומאה וטהרה...

נשים לא מניחות תפילין כי זו מצוות עשה שהזמן גרמא.האדמו"ר מצנעא

מכירים את הנשים שמנענעות לולב? עד כמה שאני יודע זה בסדר גמור, אולם אעפ"כ הן לא חייבות בכך.

מאידך, בעניין תפילין, עיינו בשו"ע, סימן ל"ח סע' ד':

"נשים ועבדים פטורים מתפילין מפני שהוא מצוות עשה שהזמן גרמא."

משנ"ב שם, ס"ק י"א, "שהזמן גרמא":

"דהא שבת ויו"ט לאו זמן תפילין."

רמ"א שם:

"ואם הנשים רוצין להחמיר על עצמן - מוחים בידן (כל בו)."

משנ"ב שם, ס"ק י"ג, "מוחים בידן":

"מפני שצריכין גוף נקי, ונשים אין זריזות להזהר."

בגדול - נשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמא, וממילא תפילין שהיא מצעש"ג נשים פטורות ממנה. עם כל זאת, אשה יכולה לקיים גם מצוות שהיא פטורה מהן, כמו שכתבתי לעיל שישנן שנוטלות לולב; מאידך כמו שכתב הרמ"א (שם, בשם הכל בו), שמוחים ביד מי שרוצה להניח תפילין. והמשנ"ב (שם) כותב שזה כיוון שהן צריכות גוף נקי, ואין הן זריזות בכך. כלומר, מצוות תפילין הספציפית לא נהגו נשים לקיים, והמקיימת יש למחות בידה. 

לך דומיה תהילה - המקור האחרון שהבאתי מתייחס אל מה שהר"מ שלך אמר.

ועכשיו, עניינית לפילוסופיה:

1) נשים לא חייבות בכיסוי ראש, לאפוקי גברים. כיפה היא לא להזכיר, ציצית היא כדי להזכיר. כיפה היא כיסוי ראש וכמו המשפט המוכר - מספיק שתשים סיר על הראש וזה ייחשב לך כיסוי ראש. מאידך, נשים לא חייבות בכיסוי ראש, וממילא אין להן מדוע לחבוש כיפה. ואין בזה גם מצווה וגם לא מעלה בשביל הנשים, וממילא היחידה שתשים כיפה היא רפורמית.

2) המקורות שהבאתי לעיל אומרים אחרת... אישה לא מניחה תפילין, ואם עושה כן מוחים בידה.

תודה על המקור!לך דומיה תהילה
אוסנת, תודה לך על היחס הרציני, אענה ביתר רצינותאנונימי (פותח)

מאוחר יותר.

אבדה- ביקשתי ליצור דיון פיולסופי, לא ביקשתי "להבין" או דעת רבנים, לכל הרוחות, דיון פילוסופי.

זה כן מותר הלכתית לא רק לפי רפרמיות.

כיפה זה לא מצוות עשה שהזמן גרמן..

כיפה זה בכלל לא מצווה...-משה ר-
תשובותי.אנונימי (פותח)

אוסנת:

לא באורך מיסטי והמטרה היא גם לא לחוש פתאום מציאות אלוקית, המטרה היא לזכור, כפי שנאמר, יותר קשה לעשות עבירות עם כיפה, רק אני לקחתי את זה לכיוון שונה במקצת.

שמחתי לשמוע את דעתך לגבי חריגים! בקשר לשאר הנקודות שהעלתי, אשמח לשמוע את תשובתך העמוקה.

(ולעניין הסוגריים- אני בהחלט לא רוצה שידחפו לי לפה קיצור שולחן ערוך- זה ענק! סתם. אמ. א' נכון, אני לא רוצה שיגידו לי הרב אמר אז אמר, ב' לא ממקום של לנסות להבין את ההלכה כי כשבאים ממקום של להבין את ההלכה אתה תמצא כל דרך אפשרית לעוות את המחשבות שלך כדי להבין את ההלכה. אני באה ממקום של לבנות שאלות פילוסופיות על ההלכות, ההלכה כרגע לא מעניינת אותי. אולי בסופו של דבר נגיע למסקנה שההלכה לא נכונה, זאת אפשרות. 

המשפט האחרון שלי נוראי, נכון? ההתיימרות המחוצפת. אז בסדר, כל השלות שלי בגבול התאוריה ממש, כי הרבה לא ניתן לשינוי. וההלכה גם היא דבר שמשתנה. חכמים תימנים בגלל שלא הבינו נכון את פעולת הנורה התירו להדליק אור בשבת אך לא לכבות אותה. אצליהם זאת הייתה טעות מדעית, אולי כאן טעות פסיכולוגית, מי יודע. 

בכל אופן, אני לא באה לפסוק הלכה, זה לא מה שמעניין אותי, מה שמעניין אותי כרגע היא נפש האדם, העניין של הכיפה היא רק כדי לבנות את הנקודות ממקום שאפשר לבדוק את הנכונות השערותינו על עניינים פחות תאורתיים, יותר מוצקים.)

לך דומיה תהילה:

לגבי הפסקה הראשונה, טוב, אתה צודק.

בעניין הנקודה הראשונה: אוקי. אז למה יש עניין שבנים יחבשו כיפה ובנות לא? אם אתה רוצה לבנות את הדיון על הנחה אחרת אז אשמח לראות את ההנחה, אולי הנקודות ישתנו

בעניין הנקודה השניה: אחדד את דברי, ענייני הנפש כוונתי בכך שנפש האישה ונפש הגבר שונים ולכן גם ההלכות שונות. אפילו בנוגע לכך שאישה צריכה לטפל בילדים בגלל סיבה מסויימת בנפש האישה ולכן היא לא מצווה על מצוות שהזמן גרמן. השאלה שלי היא האם אנחנו, כבני אדם, נזקקים נפשית שיהיה גדר שוני נפשי בין שני המינים. 

אתה שואל באיזה רובד- בהכל. זאת שאלה מאוד פתוחה, אני יודעת שקצת קשה לענות עליה מבלי לתת דוגמאות נקודתיות, אבל אשמח שתתאמצו.

ובקשר לנקודה השלישית: מה שאמרת הוא על המציאות העכשווית, אבל אני דיברתי יותר תאורתית, מבלי להסתכל על החברה שלנו כיום. האם בכללי, כחברה אנושית, יש צורך בלהפריד את השונה, צורך להסתכל עליו עקומות, האם זה הכרחי, או יותר נכון, האם הכללות חברתיות הכרחיות. 

תודה לכם על ההענות הרצינית! אני ציפיתי למטר אבנים,

פילוסופיה.

פילוסוף=אבגדה

אוהב חכמה.

ההלכה מבוססת על רעיונות חכמים מאוד.

לכן כשרוצים למצוא את החכמה שמאחורי ההלכה-צריך להבין את ההלכה...

וכמו שלא שייך לבחון משפט בגיאומטריה, "באורח פילוסופי", בלי לבחון את ההוכחה שלו, כי היא היא מהותו-כך גם טעמה של ההלכה=מהות ההלכה!!

אף פעם לא מעוותים את המחשבות כדי להבין את ההלכה...תאמיני לי, שמי שכתב את ההלכה, היה מספיק חכם, כדי שתהיה דרך לא מעוותת להבין אותו.

(מי שכתב את ההלכה-תלוי איזה מהדורה...

מהדורה ראשונה-הקב"ה, אח"כ משה רבינו, אח"כ יהושוע, אח"כ הזקנים, אח"כ הנביאים, אח"כ אנשי כנסת הגדולה, אח"כ התנאים, אח"כ רבי, אח"כ התלמידים שלו, אח"כ האמוראים, אח"כ רב אשי, אח"כ הסבוראים, הגאונים, אח"כ-הרמב"ם , הרי"ף, הרא"ש, ועוד ראשונים, אח"כ הטור, אח"כ האחרונים והב"י(שו"ע) והרמ"א ושות', ואח"כ החפץ חיים החזו"א ועוד אחרונים, ואח"כ חכמי דורנו.)

מאחר וההלכה מבוססת על התיאוריה, לא ניתן להפריד בינהם-ומה שנכון הלכתית-יש לו בסיס רציני בתיאוריה (אא"כ את חושדת שאחד מכל הרבנים שהזכרתי לעיל לא היה מספיק חכם, וקבע הלכה טפשית ולא מבוססת..)

וודאי שיש צורך להרחיק את השונה ולהסתכל עליו עקומות, הרי הוא ממש מוזר, לא ככה?

אדם שלא עובד את ה'-"פפפפפפפפפ...איזה מוזר הוא!! יש לו ג'וק בראש!!"

טוב, ^^זאת ההסתכלות שאמורה להיות ליהודי שמקיים את מה שכתוב ברמב"ם, פרק שישי הלכה א', זוהי הסתכלות שאמורה להיות טבעית בשבילנו, לא מתוך זלזול בשונה, אלא מתוך חוסר הבנה תמימה, מה הוא רוצה בכלל?

אגב, גם ספר קוהלת מלא בזה-"הכל הבל"-במילים אחרות-הכל שטויות, חוץ מלימוד תורה...

אני לא מרחיק את השונה ומסתכל עליו עקומות מתוך אידאל, אלא פשוט אני מבין שהוא ממש מוזר...

זה כמו שתראי אדם בן 30, שבוכה שלקחו לו את הסוכריה, לא תסתכלי עליו עקומות?

ככה צריך להיות גם אדם בן 30 שמתבכיין שלקחו לו כל דבר אחר שהוא לא התורה...(כמובן, שמאוד קשה להגיע לרמה כזאת, אבל ביקשת דיון ברמת התאוריה, לא ככה? אז אני עונה מה צריך להיות ברמת התאוריה..)

אני פשוט מבין, שכל מי שלא מבין שהכל הבל-הוא...מוזר...לא חושב מספיק על מה שהוא עושה...(אא"כ הוא ממש רשע-שהוא בעצם רוצה להצדיק איזה משהו רע שהוא עשה-ואז הוא מעוות הכל במודע, כדי להצדיק את עצמו ואז הוא נכנס להגדרה של מומר וכופר שצריך לשנוא...)

כשיש שאלה, כשיש קושיה על התורה...האדמו"ר מצנעא

לא באים כמו שאת באה; את באה באופן מחפיר להלכה ולתורה, אופן שמשדר בעצם: "האמון שלי בהלכה הוא בינתיים רק בגדר חזקה, אם אראה שהיא לא בשבילי, אם אראה שהרבנים רוצים לרעתי - לא יהיה לי אמון בהלכה."

אני מציע לך: א. לשאול ת"ח. ב. להקשיב לשיעור הנ"ל: http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/?id=13129

קצת צניעות, גברתי, קצת צניעות.

>>>>>>>אנונימי (פותח)

האדמור- לא באתי בקושיה על התורה, אני רואה שיש קושי איום בהבנת הנקרא כאן, אני פתחתי דיון פילוסופי. לאיית?

וגם אם הייתי באה בקושיה על התורה אני אבא באיזו צורה שבא לי. אין בי רצון להיות צנועה, אוקי?

קופי- בקשר לתפילין, אני שמעתי אחרת. 

בקשר לאותם הורמונים שדיברת עליהם, אל תדאג, אני הייתי מודעת לעניין גם לפני שפתחתי את השרשור אבל זה על אותו עיקרון, גם בזה יש יוצאי דופן, גם כשזה הבדלים פיזיים יש את האי יראת שמיים וכו'.

דניאלה היקרה: לא פחדתי מתגובות על דעותי, אני גאה בדעות שלי ולא פעם נסקלתי פה עליהםן, זה לא אומר שזה מונע ממני להציג אותם. פתחתי את זה מניק חדש בגלל שלא רציתי שאנשים יפסלו את השרשור ישירות או יזלזלו בו בגלל הדעות האחרות שלי. 

אבל אני מסכימה איתך, התרבות הדיון כאן בהחלט לא מפותחת יותר מידי.

אוי!! זה ממש לא נכון!!אבגדה

יש לי ניחוש מי את(מי את כבר יכולה להיות?), ולמרות זאת הגבתי כמו שהיית מגיב לכל אחד אחר.(כמו סלשי, רק שהתגובות שלי יותר מגוונות, ביותר נושאים, עם יותר ידע, ואני גם לא צריך שיקראו לי)

(אני משער שתגובתו של האדמו"ר הסתירה לך את תגובתי, ועל כן העלמת ממנה, אז כדאי שתקראי אותה)

אבל זה לא האופן שבו יש לשאול שאלות...האדמו"ר מצנעא

כך לימדונו חכמינו... מעט כבוד לחכמים מאיתנו, לא לחשוב שאנחנו יודעים הכל, כי אנחנו ממש לא... "שאל אביך ויגדך; זקניך ויאמרו לך"... יש עניין לשאול את תה"ח היותר גדולים, ושהכל יהיה מתוך תורה, לא דיון פילוסופי...

הגאון הרב אליעזר מנחם מן שך זצ"ל מספר שהיתה לו פעם מחלוקת עם החזו"א זצ"ל... יום אחד הוא מצא איזה תוס' שלכאורה לשיטתו. הוא נפגש עם החזו"א, ואמר לו (זה קרה באמצע חתונה, לא היו לרב שך זצ"ל ספרים) שבתוס' במסכת פלוני, בדף ועמ' אלמוניים, ישנו תוס' שכביכול תומך בדעתו של הרב שך. החזו"א הניף את ידו הק', ואמר בזה"ל: "אין תוס' כזה." הרב שך הבין שלא צריך לשאול שאלות, וויתר על התוס' הנ"ל. כששאלוהו תלמידיו האם באמת קיים תוס' כזה, ואולי הרב במרוצת השנים הבין אחרת את התוס', כדעת החזו"א זצ"ל. ענה להם הרב שך: "לא, אני עדיין חושב שהתוס' מצדד בשיטתי, אך עדיין אם החזו"א אומר שלא קיים תוס' כזה - הוא לא קיים."

אנחנו רואים מהסיפור שאפילו שהרב שך עד מועד הסיפור האמין שהתוס' לשיטתו - עדיין הוא סמך על החזו"א (שהיה מבוגר ממנו ב-20 שנה), שאין תוס' כזה. כלומר, לעתים ישנו ענין להתבטל לפני גדולים, וכך אנו עושים מקדמת דנא, כמו שהרב שך זצ"ל התבטל לחזו"א, ומרן רבנו הרב צבי יהודה זצ"ל התבטל לפני מרן אביו זצ"ל וכו'; כי גם אם לומדים המון תורה, אם אין שימוש ת"ח - יש לנו דין עם הארץ; "קרא ושנה ולא שימש ת"ח - הרי הוא עם הארץ"... ולדאבוננו אנו רואים עין בעין שרעבעלכים מסויימים חושבים שהם ראויים להורות בכל התרוה כולה, וחולקים על גדולי הדור... מהסיפור אנו רואים הפוך. אז מעט כבוד לחכמים שנובע מכבוד תורה...

זאת הדרך שלי לשאול שאלות.אנונימי (פותח)
אז הדרך שלך לא נכונה.אבגדה

אם הדרך שלי להבהיר לאנשים את רצונותי, היא לתת להם אגרופים, וסטירות, אגרוף במקום קו, סטירה במקום נקודה-והם צריכים לפענח את המורס?

אגב, יכול להיות שכדאי שתבדקי למה זאת הדרך שלך...אבגדה

תנתחי את הדרך הזאת, את ההבדל ביננו לבינך, ואז תבדקי, מי צודק (הגישה של מי מונעת ממניעים צודקים יותר), מה דעתך?

טוב. א. לא ממש הבנתי על מה הדיוןענבל

הרי בסוף כולם אמרו לך את ההלכה וטעמיה טעמי ההלכה הם גם הלכה גם אם תקראי לזה מהות גם מהות היא טעם לאותו דבר ולכן עם כל הבקשות שלך אין אפשרות לא לערב הלכה כי הבקשה שלך היא ההלכה (וכן אני יודעת שעכשיו התפלספתי ברמות ).

דיון פילוסופי? עד כמה שידוע לי פילוסופיה בדרך כלל זו חוכמה וההלכה היא גם פילוסופיה. רצית פילוסופיה על מצוות? זה רק ההלכה וטעמיה יכולים לספק ולכן זה לא ממש דיון פילוסופי אלא יותר דיון הלכתי האם ההלכה נכונה?.

אמרת "אולי בסופו של דבר נגיע למסקנה שההלכה לא נכונה, זאת אפשרות. " ואם תגיעי למסקנה כזאת מה זה ייתן לך?

אני לא באה לתקוף חס וחלילה אלא באמת להבין כי ממש לא הבנתי מה הולך פה.

את ההלכה לא תוכלי לשנות ומה שאמרת שההלכה משתנית אז אני רוצה לחדד לפי מה שאני מבינה.

ההלכה לא משתנית אלא סעיפיה משתנים בגלל הדורות.

זה מה שנראה לי ואם תשימי לב אין רב שאומר לעבור על משהו שכתוב בשולחן ערוך אא"כ הוא מוצא מקרה יוצא דופן וגם אז הוא מחפש המון כדי למצוא היתר לאותו דבר לא משנה מה הוא.

את השולחן ערוך לא משנים! דעת השולחן ערוך היא דעת ההלכה נכון שכיום מקלים וכו' אבל אני בטוחה שיש לזה סיבות וחוץ מזה שעם כל ההקלות אנחנו לא עוברים על דברי השולחן ערוך (לא אמורים לעבור ברור שנופלים אבל ברמת העיקרון).

ב. רציתי להגיד משהו על אחת מהנקודות שאמרת ללך דומיה תהילה.

למה נפש האישה והגבר שונים?

כי הם משלימים.

האישה צריכה להיות שונה מהגבר כדי שהיא תוכל לבצע את תפקידיה אם הם היו אותו הדבר מה היה הטעם להימצאות שניהם בעולם?

וגם מישהו אמר לי שמכיוון שתפקיד הגבר הוא ללמוד תורה אז הוא צריך (כל הפמיניסטיות למינהן תסלחו לי זו דעתי) מישהי ש"תגדל לו מלפפונים" או במילים יותר יפות תדאג לו כי בלאו הכי היא לא צריכה ללמוד תורה וזה תפקידה או אם את רוצה דוגמה אחרת אז: תחשבי שהגבר הוא הראש והאישה היא הידיים, גוף,רגליים וכו' שניהם נצרכים אבל הגוף בדרך כלל משרת את הראש ואני יודעת שעכשיו יקפצו עלי אבל זה לא אומר שהגבר צריך להיות כמו מלך והאישה צריכה לשרתו אלא שהגבר הוא בראש והאישה נוצרה כדי לדאוג לו (בבקשה רק אל תנצלשו אם יש משהו להגיב לגבי ה"שוביניסטיות" שלי תפתחו שרשור חדש).

ההבדלים בנפש הם הכרחיים.

אם הגבתי משהו לא לעניין או שגרמתי לעצמי להיראות מאוד לא קשורה אז תגידו לי

הרהור עמוק יקירתי,אוסנת

אם מטרתה של הכיפה זה לעזור לא לעבור עבירות (אנחנו לא מתבלבלים עם ציצית?), אז אפשר להשתמש בחצאית לאותה מטרה בדיוק...

"רפורמה" זו תנועה מאוד מוגדרת, ואם שמת תפילין זה לא אומר שאת משתייכת אליה.

אם אנשים גדולים יגדירו אישה שמתנהגת כך ככזאת, זה מפני שהיא מזכירה להם את אותו תהליך של "בחינה מחדש" של ההלכה, וויתור על מה ש"לא נראה לי..." (ואז איזה משמעות יש להלכה?).

רוב האנשים שיכנו אותה כך, הם סתם דמגוגים שכנראה לא מצליחים להתמודד עם הטענות.

חשבת שאני אזדעזע מהאמירות הכופרות שלך?

מהרצון לבדוק את ההגיון של ההלכה, כי אולי היא בכלל לא נכונה?

מתוקה, קיבלת שכל - תשתמשי בו!

אני לא מאמינה שהדבר שהכי מטריד אותך ביהדות זה כיפה...

איפה השאלות הגדולות באמת?

בקשר לפסקה האחרונה שלך,הרהור

את זה משהו אחד, אבל רוב הנוער שמסתובב כאן הזדעזע קשות כפי שאת רואה.

בקשר לחצאית-לחצאית יש מטרות אחרות. שמעתי פעם רב שאמר שהמטרה של הכיפה היא לדעת שיש למעלה ממך, כי היא גבוהה מהראש שלך. אז מה העניין שאצל בנים כן ואצל בנות לא. זאת לא השאלה, השאלה היא מה שיוצא מזה- כל נקודת שהבאתי.

אז רוב העם דמגוגים לפי דברייך, כי רוב האנשים שיראו אישה מניחה תפילין יניחו מידית שהיא רפורמית.

ואני אכן משתמשת בשכל שלי 

מה שהעלתי לא דבר קטן כלכך, העניין הגדול באמת היו שלוש הנקודות שרציתי לדון עליהם, מה שלא קרה לרוע המזל.

בכל אופן, שאר התהיות שלי בהחלט לא מתאימים לפורום הזה. נסקלתי למוות פעם אחת, אין טעם לפתוח את זה שוב. כאן זה לא המקום שיתיחסו אל דברי ברצינות (כפי שאת יכולה לראות בהמשך השרשור) זה יהיה מיותר.

אני מוצאת את הציבור הכופר יותר, שם אנחנו מצליחים לדון על ענינים מטאפיזים ופילוסופים על מי מנוחות.

התגובה שלך בהחלט משמחת! מאוד מאוד.. 

סליחה על הפזיזות בתשובה. אני מאוד ממהרת.

חבר'ה- היא בקשה דיון של מהות.הסנה-בוער

היא לא בקשה לשמוע מה ההלכה.

חלק מהשאלות לא ברורות לילך דומיה תהילה

אז אם אני טועה בהבנה שלי, תקני אותי.

תשובה אחת לשתי השאלות הראשונות:

כדי לא להשתייך לסקטור מסויים, ו מה שמאפיין את הרפורמיות הוא המנהג שלהן להניח תפילין, כיפה וטלית. מי יודע, אולי אילו היינו חיים בעולם בלי רפורמים, גם נשים אורתודוקסיות היו הולכות עם כיפה וזה היה נראה נורמלי. בכל אופן, זה לא ככה ואישה חובשת כיפה מעוררת מיד קונוטציה של רפורמה (אני מאמין שאין צורך לפרט מה היחס שלנו לרפורמה).

בעניין נקודה אחת:

ההנחה שלך מוטעית, זו לא הסיבה. אנחנו לא פוסקים הלכות מרעיונות רוחניים. אם היינו פוסקים הלכה לפי דרגה רוחנית, לכל אחד הייתה תורה משלו. זה שאישה רשאית להתפלל פעם ביום וגבר חייב שלוש זה בגלל דין של "מצוות עשה שהזמן גרמא". יש מקומות שההלכה מפרידה בגלל מצבים נפשיים, אבל לא זכורה לי הלכה שנפסקה כך או אחרת כי "נשים יותר קרובות ל-ה'". חרף בקשתך, קשה לא לערב פה הלכה בדיון.

בעניין הנקודה השנייה:

תלוי בהגדרה שלך ל"ענייני הנפש". אם את מתכוונת לתקשורת בין-אישית, אז כן צריך גבולות מסויימים שעליהם לא ידברו בחברה מעורבת (ואפילו אצל זוג נשוי). אם את מתכוונת שגבר ואישה צריכים לקבל תורה מתוך שתי גישות שונות, אני אגיד "כן" אך בהסתייגות מסויימת. אשמח אם תחדדי את שאלתך כדי שאוכל לענות כהלכה.

בעניין הנקודה השלישית:

אני מאמין שיש מקום להוקיע הנהגות מסויימות שאינן עולות הקנה אחד עם החברה. נשנה כבר בהלכה שאדם צריך שדעתו תהא מעורבת עם הבריות ושלא יתנהג בצורה חריגה ממנהג המקום. במילים אחרות, אל תגנוב פוקוס אם זה לא הכרחי. אם את כאישה יודעת שתפילין עליך יתסיסו את כל בית הכנסת, אל תניחי כי גם ככה את לא חייבת. יש גם מקום לא לקבל הנהגות שמביעות הזדהות לתנועה שלילית. אני צופה שאם יפרצו הגבולות בנוגע למה שמקובל כאסור, עלולים להפרץ הגבולות גם במה שבאמת אסור.

הסברתי את עצמי? חיוך

כיפה- ניק למאמרגושני"ק

http://www.etzion.org.il/dk/5771/1249maamar5.html

זה הלכתי ופילוסופי יחדיו...

בנוגע לנשיםגושני"ק

נשפך המון דיו על הנושא- ספרו של הרב חיים נבון 'גשר בנות יעקב' ועוד אז חבל על הזמן...

כן? רצית לומר משהו על מישהו?הסנה-בוער
דרך החשיבה שלך לא רעהcopy

הבעיה היא שנקודות ההנחה שמהן יצאת שגויות.

[אני מקווה שאני לא חוזר על דברי אחרים]

הסיבה לחבישת כיפה היא יראת שמיים. ["ילד, איפה היראת שמיים?"]

אפשר להתבלבל בקלות בין זה למה שכתבת.

בקשר לתפילין - לנשים אסור להניח תפילין, בגמ' כתוב שזה בגלל שהגוף שלהן לא נקי

מה הכוונה בזה? אני שלא לקטשופ שנשאר מהצהריים על השפה, אלא שהגמרא דיברה בלשון נקייה והתכוונה למשהו אחר.. תחשבי לבד..

לגבי ההבדל הנפשי בין גברים ונשים, התפישה המוטעית שלך נבעה מזה שרק רבנים אומרים שנשים שונות מגברים בנפש ונשמה וכל מיני דברים לא מובנים כל כך.

האמת היא שמגיל ההתבגרות המוח של בנים ובנות מתפתח בצורה שונה. אצל נשים חלקי המוח האחראים על רגש הרבה יותר מפותחים [לא רוצה להלאות בפירוט, אבל גם העיניין של המולטי טאסקינג - ביצוע כמה משימות בבת אחת - יותר מפותח אצל גברים].

המוח הנשי בנוי בראש ובראשונה לאמפתיה – להתחברות טבעית וספונטנית אל מחשבותיו ורגשותיו של אדם אחר. ואילו המוח הגברי בנוי בראש ובראשונה להבנת מערכות ולבנייתן – הבנה אינטואיטיבית של כללי היסוד השולטים בהתנהגותה של מערכת, כדי לחזות את פעולתה או כדי להמציא מערכת חדשה.

[מצוטט מאיזה ספר לא כל כך אמין בנושא..]

ההורמון הגברי - הטסטוסטורון, הוא אחראי לתקיפות פיזית וויכוחי טריטוריה, דבר הנפוץ יותר אצל גברים.

לא מאמינה? תשאלי כל רופא. חילוני, אתאיסט...

תפתחי אנציקלפדיה אולי, לא יודע...

תחפשי "ההבדלים המנטליים בין נשים לגברים" או משהו כזה..

אופסcopy

*מניח שלא

לגבי המולטי טאסקינג - יותר מפותח אצל נשים

חבל שבשביל לפתוח דיון צריך להתחבא מאחורי ניק אחרדניאלה .ד.

אנ'לא מאשימה אותך או באה אליך בטענות.. פשוט חבל שהמצב כזה..

שאי אפשר להתבטא בלי לפחד איך יגיבו בגלל הדעות השונות שלי.

לתשומת הלב חבר'ה.. לכולנו

אני לא חושבת שזה נכוןענבל

אני חושבת שזה פחד לא מאוד מוצדק.

אני חושבת שכל אחד פה משתדל לענות בכל הרצינות לא משנה עד כמה הוא מסכים עם דעת האחר.

אולי יש לך פחד בגלל שקרה משהו או כי לא התיחסו אלייך ברצינות אבל אני באמת חושבת שזה לא נכון.

אם זה נכון אז אולי יש לנו במה להשתפר יותר נכון בטוח שיש לנו במה להשתפר.

דווקא מהבחינה הזאת נראה לי שהפורום הוא מקום מעולה אבל אולי אני לא מסתכלת בו מספיק.

עוד מתגובותי.אנונימי (פותח)

אבגדה:

אל תדאג, קראתי את תגובתך עוד קודם.

בקשר להסתכלות עקומות, הדוגמאות שהבאת מראות דבר שהוא כבר לא רק בגדר מוזרות אלא יש מעבר. אני דיברתי רק על מוזרות, לא על עיניינים של בעיות נפש.

(ואני בטוחה שלא קשה לנחש מי אני. )

ענבל- אני ממש לא יודעת כמה פעמים אני צתרך להגיד את זה, באמת שלא. אבל שוב, הענין של הכיפה והכל לא באמת מעניין אותי כרגע, הוא הובא רק כדי שיהיה יותר נוח לבנות את נקודות שהבאתי לאחר מכן. בלי קשר להלכה, אוקי. אין הלכה, תשכחי את ההקדמה שלי, השאלות שלי הן כאלה:

* מה העניין של הפרדה ניצחת  בין גברים לנשים שהרי ההבדלים ביניהם הם מאוד לא עקביים. יש המון המונים של יוצאי דופן.  אז למה לדעתכם יש צורך והאם אתם חושבים בכללי שיש צורך להפרדה כזאת.

* האם יש צורך נפשי [שלנו כבני אדם] בהפרדה בענייני הנפש בין גברים לנשים?

* האם גדרים חברתיים בהסתכלות על מוזרויות הכרחיים? בשביל הקיום שלנו כחברה? או שהנסיון לא להחשיב כל אישה כזאת לרפורמית ירגום לבילבול בעם- לכך שלא תהיה לנו אפשרות להכליל דבר?

בסדר, חשבתי שיהי לכם יותר קל להסתכל על זה ממקום של הלכה, זה באמת רק סיבך את העניין.

הדיון הוא על שלושת הנקודות האלה.

ואת ההלכה אולי אוכל לשנות. זאת אפשרות. והשולחן ערוך יכול להשתנות.

בקשר לב'. הרשי לי להאנח.

ובכלל, את הבאת את הדעה שלך כרגע, אז זה בהחלט לא ניצלו"ש לצלוב אותך על השובניסטיות הארורה הזאת.

והדיון הוא לא על עד כמה הבדלי הנפש כרחיים אלא בדיוק על הנקודות שכתבתי קודם. השאלה היא למה יש צורך בהפרדה, לא למה יש צורך בהבדלים המובילים להפרדה.

אני לא מבין למה את שואלת אותנו...האדמו"ר מצנעא
קפץ...האדמו"ר מצנעא

תשאלי רב באיזה אתר או משהו... 

מה את בוכה? יש לך כיסוי ראש..אלירז

או שלפי הדעות הפלורליסטיות שלך

אני יכולה להבין שהכיסוי ראש שלך לא ממש יכסה משהו..

## ואו מזל שאפשר לדון בפורום בכיף =) ##הסנה-בוער

את האמת? אם הייתי רוצה לפתוח שרשור כזה, גם אני הייתי נאלצת להשתמש באנונימי. 

אבל עוד את האמת? לא חושבת שהייתי פותחת שרשור כזה. כי מה הטעם? לא הייתי מקבלת אפילו שתי תגובות לעניין. רק הייתי זוכה לראות צרות מוח של אנשים.

איזו אוירה מדהימה חבר'ה .

מזל שיש את הפורום כדי שנוכל לגבש עמדות, לדון בדברים, לברר את הדרך שלנו... איזה כיף.

<צ>

אלירז- סליחה שאני קשה-

אבל בגלל אמירות כאלו אנשים עוזבים את הדת.

בגלל גישה כזו אנשים שונאים את ה'דת' (או מה שאנשים עושים ממנה).

אם ילדה שבאה ורוצה להתעמק במחשבת (או שגם מחשבת אסור לה?) ומוציאים ממנה אחת שבטח לא תלך עם כיסוי ראש, איזה מסר היא מקבלת?

שאין מקום לברור פנימי? שיש הלכה יבשה וזהו, השכל והחשיבה ניתנו לאדם ע"י אלוקים בלי כוונה, בטעות?

שאם את מעיזה לשאול משהו אז עדיף שכבר תזרקי הכל וזהו?

אם תגדירו כל בחורה שמנסה להבין משהו "פמיניסטית", אז כן, היא תהיה פמיניסטית מהאלו המפחידות האלו כ"כ. ואם תגידו כל מישהי שמעיזה לחשוב קצת "פלורליסטית" אז היא תלך על זה עד הסוף. ואם מישהי שחושבת קצת שונה על משהו אחד ישר מתוייגת בראש כמינימום "חילוניה"- אז היא כבר מתוייגת ככה, למה לה לטרוח ולשמור תו"מ?

אתם מבינים עד כמה הרסניות המילים שלכם? עד כמה הראיה שלכם פוגעת?

אכן, זה לא היה במקום...האדמו"ר מצנעא

אבל אעפ"כ, יש בהתבטאויות של גב' פילוסופיה דברים נוראיים... 

אבל גם אם מישהו נשמע, לכאורה,לך דומיה תהילה

כופר, אפיקורס או לא-חכם שווה להסביר לו בנועם.

לא ילך - לא ילך.

עם כל הכוונות הטובות, לא את כולם נצליח לשנות את כולם וצריך להפנים את זה. עושה רושם שהיא בחורה עם שכל ואם היא תחליט להקשיב או לא הקשיב זה כבר עסק שלה.

כמו שאתם יודעים, זה אינטרנט ואנשים לא תמיד נזהרים בניסוחים ולא מדייקים וקשה לרדת לסוף דעתם. גם אם לשיטתך היא כותבת "דברים נוראיים" או שהיחס שלה להלכה ולתורה "מחפיר", זו לא סיבה מספקת לזלזל בערכה.

לא כולנו גדלנו ולמדנו באותו מקום ודברים שבעינינו מובנים מאליהם, תמוהים בעיני אחרים.

בדיון הספציפי הזה, לא ראיתי שהיא כתבה משהו נורא.לך דומיה תהילה
אני מדבר על צורת ההבעה...האדמו"ר מצנעא

צורת ההבעה שלה מזכירה את אותה תרבות מערב ארורה, שמקדשת את האני והאנוכי, שהרי כיוון שאני יודע הכל, ממילא אין הבדל ביני לבין חכמים ממני! אין הבדל ביני לבין מבוגרים ממני!

וזו התפיסה הכי מעוותת שיש בעולם, שעל אף שכולנו נבאנו בצלם א-לקים, וממילא כבוד מגיע לכל אדם באשר הוא אדם, ברם יש כבוד מיוחד לת"ח, וכן יש כבוד מיוחד להורים, וכן יש כבוד מיוחד למלכים. וע"ז מרן הרב כותב ב'מגד ירחים' (סליחה באמת שאני לא זוכר מקור!) שכבוד הורים הוא יסוד הכרת הטובה, כבוד מלכים הוא יסוד השלטון בממלכה, וכבוד החכמים הוא כבוד התורה שהיא יסוד העולם, וממילא המערער את כבוד תה"ח, שהוא כבוד התורה, מערער את כל יציבות העולם!

אזי ניתן להוריד קצת את הראש ולקלוט שיש אנשים יותר גדולים איתנו שיודעים יותר מאיתנו ומגיע להם יותר כבוד מאיתנו. וזה העיקר - להפסיק לחשוב שאנו יודעים הכל.

בזה אני מסכיםלך דומיה תהילה

שצריך שאדם מן המניין לא יחשיב את עצמו כיותר גדול מהחכמים ולפעמים להבין שאין תשובה (או לפחות כזו שאפשר להבין בדרגתינו). אני מסכים עם כל מה שכתבת. פה אנחנו מסכימים.

אבל בואו לא ניקח רק את הצד הזה שבה ונבנה ממנו אישיות שלמה.

את כל מה שהסברת כאן אפשר גם לנסח ביותר נעימות, שיהיה כיף יותר לשמוע.

תנסו לפתוח תשובה ב"אני מבין מה את אומרת, אבל...", "אני יודע שזה נשמע לך משונה, אך..." או "את צודקת, אך לא מדייקת בפרטים" וכיוצא באלו.

לפעמים סימני קריאה משדרים תקיפות ויוצרים רושם כאילו באים "להטיף" ומעוררים אנטי בצד השני.

האמת חשובה, אבל חשוב לדעת איך להגיש אותה.

(אני לא מתכוון דווקא אליך, זו הודעה שכדאי שגם אחרים יקראו)

הסברתי את עצמי? חיוך

אממ...ענבל

היא לא רשמה דברים נוראים אבל להגיד שאולי נגיע למסקנה שההלכה טועה זה קצת נשמע גאותני כמובן שאינני יודעת למה היא באמת התכונה אבל איך שאני רואה את זה ממקומי הקטן פה מעבר למסך.

צריך לבטל עצמך בפני גדולים ממך זה דבר מאוד חשוב.

הסנה בוער יקירתי.. כשפוגעים למישהו במשהו יקר לואלירז

הוא כועס וצועק!

מבחינתי יש פה פגיעה בקדושה - בתורה ובהלכה

וברצון ה'!

צעקתי!

כן! זה כואב לי..

אז אולי הנפגע הראשון פה הוא לא גברת "פילוסופיה"

מהתורה לא עושים עבודת מחקר!!

קודם כל לומדים אותה כתורה!..

ותודה לאדמו"ר מצנעא שחסך לי את ההסברים הארוכים..

גם לי כואב נוראהסנה-בוער

שהופכים את התורה לספר צר ועלוב

שלא מתעמקים בה ובדרך שהיא מתווה

שמסתכלים עליה כמו מקסימום ספר מתמטיקה... 

מז"א "לומדים אותה כתורה"? איך אפשר ללמוד אותה כתורה אם לא דנים במסרים שלה מכל הכיוונים? אם לא חוקרים אותם לעומק? אם לא מנסים להבין אותה ע"י כל תחומי החיים (כן כן גם פסיכולוגיה ופילוסופיה הם כלים נהדרים בשביל להבין אותה)? 

פגיעה בהלכה? מבחינתי זו פגיעה בהלכה שעושים ממנה דבר כל כך יבש וכמו חוקי אלגברה פשוט, ולא משהו אדיר ועצום יותר... 

ובכל זאת, כואב לי זה לא תירוץ. כואב לך על התורה? אז תעצימי אותה. אל תצמצמי אותה. אל תרחיקי אותה. 

מרן הרב כותב בערפילי טוהר...האדמו"ר מצנעא

"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק וכו'"

כלומר, איך הצדיקים הטהורים מתקנים משהו? הם מוסיפים את הדבר ההפוך שלו. מאידך בענין אחד אנו רואים שגם לשיטת מרן הרב לא עושים כן. והוא ביזוי ת"ח בפרט, וביזוי התורה בכלל. וראינו את הסיפור המוכר של אותו רשע שביזה את המהרי"ל דיסקין זצ"ל ומרן הרב סטר לו, ואמר לו: "בפניי אין מבזים ת"ח!" מכאן נלמד שאף לשיטת הרב, בעניין ביזוי ת"ח יש למחות ולא להוסיף הפוך.

היא לא ביזתה תלמידי חכמים לפי מה שראיתיענבל

ואם היא כן אז ניתן לפנות אלינו המנהלים ונערוך אבל אני לא חושבת שזה נכון לכעוס עליה ככה.

אני מסכימה עם הסנה פילוסופיה מחפשת תשובות להגיד לה דברים כאלה לא ייתן לה תשובות.

אני חושב שלפני שהיא תקבל תשובות,אבגדה

היא צריכה לשנות את גישתה...

אבל הדרך לשנות למישהו את הגישה, היא לא בדיוק בדרך של האדמו"ר ושות'.

לפילוסופיה-למה את באה בכזאת גישה? (שאלות בשבילך, לעיונך, לבירור עצמי)

מן הסתם, כי את לא מוצאת סיבה לחשוב שהרבנים תמיד צודקים, נכון?

אז צריך לבדוק, האם יש שורש לזה שהרבנים תמיד צודקים, לגבי זה שהתורה אמת-היה פה אשכול עמוס ענבים טובות ומשובחות, שמדבר על העניין הזה...עכשיו לגבי הרבנים-

"כל הדינים הנזכרים במשנה נחלקים על אלו החמשה חלקים.
ומהם פירושים מקובלים מפי משה, ויש להם רמז בכתוב, או אפשר להיות סוברים עליהם סברה.
ומהם הלכה למשה מסיני.
ומהם מה שהוציאו בדרך הקש וסברה ובו נפלה המחלוקת.
ומהם גזרות.
ומהם תקנות. "(הקדמת המשניות לרמב"ם)

השניים הראשונים-לא יכולים להשתנות בכלל...הם עוברים במסורת, וא"א לשנות בהם כלום...

השלישי-תלוי בסברא, אבל אסור לחלוק על מי שקדם לך (בדורות, לא במספר שנים בודדות.), אא"כ יש מישהו שסבר כמוך בתקופתו של החולק.

הרביעי -גזירות-בלתי ניתנות לביטול ג"כ, אא"כ בטל טעמם, ולכן, אם לא בודקים לעומק את טעמם, ורואים שהוא בטל-א"א לשנות את ההלכה.

חמישי-צריך בשביל זה סנהדרין, ובי"ד שגדול בחכמה ובמנין ממי שתיקן, ומוחזק בידינו, שדורותינו חלשים בסברא מהדורות שעברו.

אם יש נושא חדש, כמו חשמל, שמעולם לא הועלה-אפשר לקבוע בו הלכה-אבל אין פה שינוי הלכה...

כנ"ל אם המקרה, דומה ברוב הפרטים, אבל בפרטים שבהם טמון הטעם להלכה-הוא שונה, אז זה לא שמשנים את ההלכה-אלא שמדובר במקרה אחר.

לכן אם חכמים בדורות הקודמים אמרו משהו-אין מה לחלוק עליהם...צריך לברר למה מה שהם אמרו הוא נכון, זה דבר חשוב, אבל להבין גם, שיש בסיס לדבריהם, שהתורה עברה למשה מסיני, וכו'-עד ימינו, והאמת-היא אותה האמת. אמת היא דבר אבסולוטי, ולא משתנה.

אין בעיה שתנסה לשנות את גישתהענבל

אבל לא על ידי הרחקתה.

נכון אני מסכימה שהגישה שלה לא ממש נשמעת נכונה אבל לבוא ולהגיד לה דברים ציניים ולפגוע זו ממש לא הדרך.

אני מבקשת להפסיק את הניתוק של האופי הקלוקל שלי.אנונימי (פותח)

אני באתי בגישה, אאני לא מעוניינת לשנות אותה, אז אני מבקשת שתפסיקו לנסות, רוצים לדון באופי שלי תדונו בו בשיחה אישית. ענבל, מנהלים לא צריכים לעודד ניצלוש"יםקורץ

אני מיציתי את השרשור הזה, כמובן שלא את הדיון אבל הבנתי על בשרי שכאן זה לא ילך. 

אבל מה שהיה כאן במקום דיון היה נורא. חבר'ה, מה קורה כאן? איפה היכולת הפשוטה לכבד דעות, אפילו גישות של אחרים. הבנתי שאדם אחד לא מרוצה, אני לא צריכה את כל ההפורום עולה עלי בפוגרום. 

אני בהחלט לא מתכוונת לחזור לכאן עם הגישה הזאת, או עם דעות משונות מידי שלי. בהחלט לא. הבהרתם לי איך הולכים תנאי הקבלה כאן. רק מה שרציתי לומר, שהיה כאן חילול ה' ענק.

היו לי חברים שהיו אומרים לי שהם רואים את הציבור שלנו כלכך צר אופקים וכלכך פרימיטיבי ותמיד סתרתי אותם, הייתי גאה בציבור שחשבתי שאני חלק ממנו. ועכשיו אין לי מה לעשות חוץ מלהסכים איתם. חשבתי שאנחנו ציבור פתוח, ציבור משכיל, חשבתי שיש לנו מקום לדעות שונות. הייתי חושבת עד כמה מקסים הציבור שלנו שהוא לא  סגור כמו אצל חרדים, שיש כאן אנשים פתוחי מחשבה. הייתי גאה בכם, באמת! ועכשיו הוכחתם לי שטעיתי. הציבור שלנו מת, ירד מהעולם. 

השרשור הזה הוכיח לי שאני כבר לא יכולה לסתור את החברים שלי. יש לי רק להאנח איתם, כל אחד וסיבתו שלו.

ככה, לאט לאט מפלגים את העם. כן, מפלגים אותו! אדם שטיפה לא מתאים לתנאי הקבלה החונקים שיצרתם לכם לא יוצא כי הוא מרגיש לא בנוח, אלא אתם בועטים אותו. אז נוצר עוד מגזר, עוד פלג. ואז נורא נוח להתייחס בצורה איומה לשונה, כי כל מי שקרוב אלי כלכך דומה לי..... אין כבר כבוד לשונה, במקום אחר, יכבדו אותו.

ככה אתם רוצים את "עם" ישראל שלכם? |כואב|

אני אמרתי את דברי, השרשור הזה מיצה את עצמו. המסרים שניסיתם להעביר אלי הועברו, ונידחו כמובן. אבל אני לא תינוקת שבאי םממקום לחנך אותה, אני בן אדם. לא הצלחתם, חלאס. אני בן אדם חופשי (פחות או יותר) הבנתי מה ניסיתם להגיד, וזהו. אין טעם לרדוף אחרי כאילו אני ילדה קטנה.

היו שלום יקירי. שנה הבאה כבר לא אהיה כאן יותר מידי. שזה עוד...... 6 ימים. אז, להית'

פילוסופיה- את יודעת מה הבעיה פה?דניאלה .ד.

"אני באתי בגישה שאני לא מעוניינת לשנות אותה"

זו הבעיה^ את לא רוצה לשמוע דעות.. את לא מעוניינת להפתח לדעות של אחרים, למחשבות..

חבל.

זה מה שסותם ת'אפשרות לקבל... להגיע לנק' מוצא מסוימת

אגב- אנימכבדת את דעותייך למרות שאני לא מסכימה לרובן

מעריכה- אחותך

בכ"מ ב"הצלחה בהכל!

אני בהחלט רוצה לשמוע דעות. דעות בנקודות שהבאתי.אנונימי (פותח)

לא פתחתי לדיון את האופי שלי או את כמה אני גאה או חוצפנית. כן, לא מעניין אותי עד כמה הם חושבים שאני חוצפנית או גאה. הם בהחלט לא דיברו בצורה שגרמה לי לרצות לשמוע את הדעות שלהם בקשר לגישה שלי. אני באתי עם השלוש נקודות מעוניינת בהחלט לשמוע את דעת הקהל. מאוד לא מעניינות אותי הנבואות על גודל כיסוי הראש שלי. אני בהחלט באתי לשמוע דעות של אחרים בנוגע לנקודות שהעלתי ובהחלט לא זכיתי בהם.

מה שנכון שהוא שאני כן צריכה לעבוד על הסבלנותאנונימי (פותח)

שלי לשמוע את הדעות האלה שוב ושוב ולא להיות כלכך קצרת רוח. אלה לא דעות חדשות שאני צריכה להפתח אליהן, אני מכירה אותן ושקלתי אותן בדעתי מספיק פעמים אני מאמינה. אבל הקוצר רוח יכול לעוור אותי, אני משתדלת.

כל עוד לא תשני את הגישה שלך,אבגדה

לא נוכל לענות לך על ה-3 נקודות.

הא בהא תליא. התשובות שלנו לשלוש הנקודות (וכמעט לכל שאלה שתהיה), מבוססת בין השאר על הגישה שלנו...

אני רוצה לעשות תיקון קטן בקשר למושג "חילול ה'", ותיקון קטן לגבי הציבור שלנו באותו עניין, אני מקווה שתביני את כוונתי.

האם מה שהופך אותנו למקדשי ה', זה שאנחנו כאנשים -אנחנו אנשים טובים?

מה שהופך אותנו למקדשי ה', זה שאנחנו כעבדיו-עבדים טובים (שימי לב שהמושג קידוש ה', מופיע יותר בעניין של מסירות נפש על עבודת ה' וכדו').

וכמובן, שבתור עבדיו של מלך טוב כזה-אנחנו גם אנשים ישרים...-אבל זה הצד הפחות משמעותי, העיקר זה לא שנהיה ציבור טוב, אלא שנהיה ציבור שמוכן לעשות הכל בשביל ה'...(ממילא גם נהיה אנשים ישרים..)

הדבר השני, הוא לגבי הציבור שלנו, את טוענת, שמה שהופך את הציבור שלנו/כל ציבור אחר לציבור טוב-זה העובדה שאנחנו פתוחים, משכילים, ומקבלים דעות של אחרים.

אביא לפה גמ', שבד"כ אנשים מהגישה שלך משתמשים בה,

"בעלי אסופות אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין שמא יאמר אדם היאך אני למד תורה מעתה תלמוד לומר כולם נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ברוך הוא דכתיב  "וידבר אלהים את כל הדברים האלה" אף אתה עשה אזניך כאפרכסת וקנה לך לב מבין לשמוע את דברי מטמאים ואת דברי מטהרים את דברי אוסרין ואת דברי מתירין את דברי פוסלין ואת דברי מכשירין"

אבל שימי לב-למה אנחנו מקבלים את כל הדיעות?

כולם נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ברוך הוא!!

ברגע שמגיע מישהו, שמביא דעה, שהיא מבחוץ, לא מאותו רועה-אין לו מקום, אותו אנחנו לא מוכנים לשמוע, אנחנו מקבלים דעות-אך ורק בתנאי שהם מפי אדון כל המעשים!!

כל מי, שלא מוצא (או אפילו לא מחפש...) קשר בין הדברים שהוא אומר, לבין דבריו של אדון כל המעשים-אין לו מקום.

אמנם צריך להסביר לו יפה את הטעות שלו, אבל ראשית דבר-ברור שהוא טועה.

וברור גם שאנחנו לא אמורים לקבל את דבריו, אפילו אין טעם לסנן אותם באפרכסת...סתם חבל על המאמץ...

אבגדה היקר- כל מילה בסלעדניאלה .ד.

אכן. הבנתי שאין לי מקום כאן, אתה לא צריך לשכנעהרהור

אותי

בכל אופן, תודה על ההשקעה בתגובה.

(כן כן. זאת אני פותחת השרשור. אתם לא צריכיםהרהור

לעשות פרצופים מופתעים) בכל אופן. גם הבנתי שבכל אופן גם אם אתאים עצמי לסגנון זה לא דיון שמתאים לכאן. בסדר. בכל אופן, אני משתדלת להיות פחות "כופרת" כאן.

אני לא רואה את דברי כמרועה אחר. דרך קצת שונה, אבל שנינו דתיים לאומיים (אני מקווה) ובסופו של דבר אחרי חילוקי דעות מטורפים אנחנו באותו מגזר. (סליחה, היינו. כי כרגע זרקתם אותי מהמגזר. שיהיה) כך שגם הצד שלכם יכול להתגמש, לא צריך להרוג את האחר על דעותיו. נכון, דעות שונות, אבל עדיין אותו בסיס. 

(ואני רואה את העניין כחילול ה'. עדיין)

הרהור עמוקענבל

אנחנו לא רוצים להתגמש כי אנחנו חושבים שדרכנו היא הדרך הנכונה דרך התורה.

נכון שמה שהתקיפו אותך ממש לא היה במקום אבל אני ראיתי פה המון תגובות שהיו מאוד לעניין והשתדלו להגיב לך בצורה מכובדת.

אני גם ממש מסכימה עם דניאלה.

אם את לא רוצה לראות דעות אחרות אז למה להביא את דעותייך ולפתוח את הדיון הזה?

אני כבר מההתחלה אמרתי שיגיבו לך בהלכה ובטעמי ההלכה נכון שלא רק אבל זה היה הרוב פה כי אין מה לעשות אנחנו הולכים על פי ההלכה וחושבים שהיא הצודקת.

אין לנו עניין לשנות אותה.

פחות כופרת? מישהו פה אמר שאת כופרת?

את זה את אמרת ואני לא אגיד מה דעתי על זה.

אני בטוחה שכל מה שאת עושה זה גם מרצון של לעבוד את ה' אבל אנחנו לא חושבים שזו הדרך לעבוד את ה' ולכן גם אנחנו לא עונים על ציפיותייך אבל אני לא מסכימה איתך ועם חברייך שהמגזר הדתי לאומי הוא צר אופקים יש ביננו הרבה שיקשיבו ויהיו פתוחים לדעתך.

אני מודה גם אני הרבה פעמים לא הייתי סבלנית כלפייך ואני מבקשת סליחה אבל יש אנשים יותר מאופקים ממני.

אני כשמדברים איתי על דבר שאני חושבת שהוא ממש (תסלחי לי) שטויות אני יכולה ממש להתווכח ולריב אבל יש אנשים שיקשיבו לך וידברו איתך וינסו להסביר.

אבל אין לי ולאף אחד אחר ]פה עניין להסביר משהו למישהי שלא רוצה לשמוע.

אגב גם אני כל מה שאי פעם אמרתי לך היה בניסיון להסביר לך ולהקשיב לך ואני באמת קראתי את כל תגובותייך ולקחתי אותן ברצינות אבל אצלי כנראה זה לא מתבטא.

לרגע סתרתי את דרך התורה? לא. יופי.הרהור

התגמשות ז"א לדעת שבדרך התורה יש דעות חוץ מהדעה שלכם.

המון? ה-מ-ו-ן?! 

עוד משהו, רציתי לשמוע דעות של אחרים בנוגע לנקודות שהבאתי. לא באתי כדי שאתם תנתחו את האופי שלי. 

בקשר לצרות אופקים. רוב הנוער כאן בשרשור לא היה פתוח. תעשי לי טובה.

מה שטויות, לכל הרוחות, זאת פילוסופיה. באמת. כתבתי את זה אין סוף פעמים. ד-י-ו-ן פ-י-ל-ו-ס-ו-פ-י. 

שוב ושוב אני אגיד ואתם תנעלו על ההלכה. לא באתי כאן בשביל ההלכה, באתי עם כמה נקודות תאורתיות וסה"כ רציתי דעות שלכם. 

את לא ענית לגבי הכוכביות ככה שלא הסברת בכל אופן משהוא שרציתי לשמוע. זה לא אומר שלא קראתי והקשבתי למה שאמרת.

בכל אופן, הדיון מבחינתי נסגר מזמן.  

מה שאני רוצה לשמוע זה אנשים שיענו ברצינות על הנקודות שהבאתי, אין בי רצון כרגע לשנות את הגישה שלי לדת. 

בכל אופן, השרשור הזה הכה בפני ואולי גרם לי לשכוח את כל השקרים שפעם האמנתי בהם בקשר לציבור שלי. אני אוכזבתי קשות מכך שכמעט כל האנשים הפתוחים כבר נודו מהחברה הדתית לאומית. מכך שהציבור הפך למסננת אנושית. מכך שאנחנו מתחרדים בצרות מחשבה שלנו. אני דיי מאוכזבת. הייתי גאה בציבור שלי, אבל גיליתי שנודיתי ממנו. 

שיהיה.

שוב, אין בי שמץ של רצון להמשיך את הדיון הזה כאן.

את אפילו יכולה לנעול אם את רוצה.

אני חושבת שאני גם מתכוונת להפסיק לענות לאנשים שלא מגיבים בקשר לנקודות כי זה סתם עושה לי רע על הלב. 

היו שלום. דיוני אופי באישי

פתוח זה לא תמיד טובענבלאחרונה

ולפעמים נוגד דברים שאני מאמינה בהם.

לבקשתך זה ננעל.

לא תשובה שלי, אבל תשובה..באג2000

אחי הגדול קרא חלק מהדיון וחש צורך להגיב.. אז הנה תגובתו

קודם כל, לכל יושבי הפורום הנכבדים- לא צריך להתקיף בנאדם על זה שהוא שואל שאלות.. בטח לא התקפה כזאת חריפה.
אמנם התקפה כזאת אולי אולי עלולה לשכנע מישהו חיצוני להתלהב פחות מהגישה המותקפת, אבל זה ודאי לא ישכנע את מי ששאל את השאלה המקורית..

ולשאלה-

*לגבי ההפרדה הניצחת בהלכה, בתורה לא כתובה הסיבה שנשים קרובות יותר רוחנית,כלומר, לא כתובה סיבה שהיא הסיבה המוגדרת והידועה להפרדה,  אבל יש בהלכה דברים שאנחנו לא יכולים לשנות [כמו שלמשל, שנשים לא חייבות במצוות עשה שהזמן גרמן]. מצד אחד, ברור שנשים וגברים שונים אחד מהשני,ומן הסתם זה בין הדברים שגרמו שהמצוות שלהם יהיו שונות,  אבל מצד שני, יכול להיות שההבדלים היום שונים מההבדלים שהיו לפני אלפיים או שלושת אלפים שנה.
זה רעיון מעניין לומר שחלק מהשינויים התרבותיים בין גברים לנשים אמורים להשפיע על החיוב שלהם במצוות, אבל זה דורש שינוי ביסודות ההלכה, מה שרק סנהדרין יכולה לעשות, ולכן בע"ה שכתבנה הסנהדרין במהרה בימינו אפשר לקוות שהם ידונו בזה ויחליטו מה ואיך לשנות.  

היום אפשר בעיקר לבכות על זה שאין לנו סנהדרין ולהתפלל לה' שזה יקרה מהר.. דוס

*לגבי השאלה על הצורך הנפשי בשוני, בהנחה שהשאלה היתה: "האם לאנשים יש צורך בחלוקה מגדרית ולכן יש שוני בהלכה"- אני לא כ"כ יודע איך השאלה הזאת קשורה להלכה, אבל ייתכן שבאמת יש צורך כזה, וייתכן גם שההלכה היתה מושפעת ממנו, בין אם זה צורך אמיתי ובין אם הוא נבע מסיבות תרבותיות.

*לענ"ד, זה באמת מצב מאוד מבולבל ובעייתי, שנוצר בגלל שאלו הכוחות הפעילים כרגע. כיום- רוב הבנות שהולכות עם כיפה או רוצות להניח תפילין, הדבר לא נובע אצלם מתוך רצון טהור (ונקי משטויות) להתקרב לה'.
באופן תיאורטי- נראה לי שזה באמת לא נורא שאישה בדורנו תניח תפילין, [לא מכיר איסור כזה], אבל יש להודות שזה מוזר, כמו ילדה שרוצה להתחתן בגיל 12.. דבר שאולי לא פסול מצד עצמו, אך ללא ספק מוזר (וגם קצת לא מתאים לתרבות שאותה ילדה חיה בה)

אח של באג2000.הרהור

(סמיילי מחייך כי התגובה של הנקודה הראשונה גרמה לי לחייך) אה-הא! או-יהה! ידעתי שמישהו יסכים איתי, ידעתי ידעתי ידעתי. יש! זה בקשר לנקודה הראשונה.

השניה- זה לא חייב להתאים להלכה, זה סתם התאים לי לקשר את ההלכה לנקודות, זה הכל.. אז. אשמח אם תחשוב על זה יותר ותפרט למה יש צורך נפשי/ תרבותי

שלישית- אבל האם יש באמת צורך חברתי בזה? האם מחיקת הקווים החברתיים שהוגדרו לפי יוצאי דופן היא לא טובה לעם? האם יש צורך בהכללות?

תודה, שימח מאוד. (- זה חיוך קטן מידי..)

|מחוייך| 

הרהור עמוק.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך