לי?..
אם זה הצעה מסודרת, והכל על פי הספר- זה פשוט לא קורה..אחרי דייט אחד - אומרים שלום.
אם אני פוגשת אותו באקראי או בכל דרך יצירתית אחרת - תמיד היה יותר סיכוי..
ותאמינו לי- היו יותר מדי פעמים בשביל לבחון את התאוריה הזו..
לי?..
אם זה הצעה מסודרת, והכל על פי הספר- זה פשוט לא קורה..אחרי דייט אחד - אומרים שלום.
אם אני פוגשת אותו באקראי או בכל דרך יצירתית אחרת - תמיד היה יותר סיכוי..
ותאמינו לי- היו יותר מדי פעמים בשביל לבחון את התאוריה הזו..
באקראי היה לזה סיכוי, ורק כי מישהו דאג להפגיש בינכם בצורה מסודרת אין לזה סיכוי?
ואין לי דייטים רשמיים בכלל..
אבל עצם הכניסה למוסכמה של פגישות ומספרים.. בעע.. מנטרל את הלב.
תפרסמי אצל כל חברותייך ושדכניותייך
שבמקום למסור טלפונים ידאגו לייצר את המפגש האקראי באווירה המתאימה
אבל באמת צריך שיסתדר רק עם אחד שיתגלה במהרה בימינו אמן
לכי על הדרך הספונטאנית והמתאימה לך. חבל על הכוחות שמושקעים בכיוון לאו דווקא נכון.
המלצה חמה חמה - תעיפי את המוסכמות לכל הרוחות ולכי לך בדרכך ותעשי כל מה שאת יכולה שזה יהיה בגבולות הצניעות וההלכה.
זה אפשרי.
ואני פה באישי אם תרצי לקשקש על זה 
ועוד עם אחד ששייך באמת.
עם דייטים או בלי דייטים...
אבל אם יש לך טיפה ויתר אמונה וטיפה פחות לחץ זה יפתיע אותך 
הבוקר שאלתי את בעלי לדעתו עלינו - אם לא היו משדכים ביננו האם היה סיכוי שהיינו נפגשים פה?
הוא אומר שלא. כי הוא בכלל לא בקטע של שיחות עם בנות למרות שהיו לנו אחוזים גבוהים להיכרות דרך פה 
את אף פעם לא יודעת מאיפה זה בא לך. אני ההוכחה 
למרות שלא ממש נכנסתי לקטע,
אני יודעת מראש שאין סיכוי,
לא רואה את עצמי מוצאת את הגבר שלי
באיזה דייט עם מישהו שהציעו לי
ולא ראיתי אותו או פגשתי קודם.
צריך אינטרקציה,שפת גוף, חיוך, מראה
חוכמה והומור ואישיות בדייט קשה לראות את זה טבעי.
תמיד הכרות מקרית יותר טובה,
אפשר לבחון את הבן אדם
ואני יודעת שאני באמת רוצה אותו
לא כמו דייט שמישהו בא ואם הוא לא נראה לך
את משחקת אותה נחמדה.
ואם הוא לטעמי מלכתחילה
אני נותנת יותר סיכוי,
וזה גם נותן לי מקום להיות הכי טבעית.
שיצאתי לדייט מצאתי תמיד בחור יותר דוס ממני
ולא הבנתי מה אני עושה שם,
אני תמיד אומרת שזאת שיטה מזעזעת
הלוואי ואמצא את הגבר שלי באקראי.
שאנשים מדביקים לך בחורים שלא מתאימים לך...
פסיכלוג צבאי אמר לי(ולעוד כמה חבר'ה, היינו אצלו בקידוש, לא משנה..) שנפש האדם היא דבר מורכב מאוד וכו'(אני מעריך שכולם יודעים את זה, רק נתתי גושפנקא מקצועית..)
מאחר שהנפש היא דבר מורכב, צריך היכרות טובה מאוד עם שני הצדדים בשביל להפגיש אותם...
אולי הבעיה היא שאנשים שלא באמת מכירים את שני הצדדים הם המפגישים?.
(הייתי חייבת להתנגד... סורי
)
אלירז דברי איתי באישי על זה
כבר כמה זמן אני מבשלת עלייך מחשבות........ |פולניה|
היתה היום פחות רווקות.
אם שמים לב ומבחינים שקשר כזה לא מתחיל ממקום של רגש בלבד, אז אין ספק שנקודת ההתחלה ממקום הרבה יותר ברור.
מעניין מאוד שאחרי תקופת הגרוש (תשס"ה),
אחוז החתונות בציבור הדתי לאומי עלה דרסטית,
אז יש שתרצו את זה ב"דחו חתונות עד אחרי הגרוש"
ויש שתרצו ש"יופי באמת, ילדים התחתנן ו.. התגרשו"
היו גם שאמרו ש"כמו אחרי יום כיפור ומלחמת העולם 2,
אנשים איבדו בית, משפחה וכולם חיפשו יציבות ואהבה"
אבל אם בוחנים את מה שהיה בתקופה הזו, מעבר לאסון,
הייתה מציאות שאפשרה הכרות לא רשמית, הכרות ללא דייט,
במקום לדבר עם בחורה על "שולחן השבת שלך" / "לימודים",
הדיבור נסוב סביב רקע תכליתי-אידיאולוגי, סבבי מכנה משותף,
נשמע קצת קטנוני להגיד ש"ממלכתים" הסתובבו עם "ממלכתי"
ו"פנאטים" עם "פנאטים", נשמע רדוד? זה לא... זה המציאות.
אם הבחור והבחורה הסתובבו באותם מקומות-פעילויות-ישובים
סביר הרבה יותר שהמכנה המשותף הראשוני שלהם רחב יותר
ומימלא הקשר לא התחיל כ"דייט רשמי" אבל גם לא מ"רגשי"..
אז מה יותר בריא?
המתכון שהיה אחרי הגרוש מזכיר מאוד את החלוקה לשבטים
כל בני ובנות אותו שבט היו מורכבים מתכונות אופי דומות מאוד
ומימלא ההכרות הייתה מלכתכילה מבוססת על מכנה משותף!!
מה באתי להגיד בזה?
סתם רציתי לשתף בתובנות שלי 
את הנחלה גם לפי האופי שלו.
וכן רואים את זה בזה שבעבר הירדן היה יותר ערי מקלט כי היה להם אופי יותר חם.
וכן לכהנים רואים שיש אופי מיוחד (כעסנים), וכן לבני יהודה (הנהגה), ישכר וזבולון כל אחד ומקצועו.
זה היה בקשר לשאלת צאדיקה.
אבל מה זה קשור לעיינינו, זה שזה היה כך- זה לא אומר שיש מזה נ"מ מעשיות להיום...
בסוף ספר בראשית מופיעה בפעם הראשונה כל שבט בפני עצמו,
כל שבט מקבל ברכה שמיוחדת לו, לתפקיד שהוא אמור למלא,
שבט יהודה, שממנו תצא מלוכה, מקבל ברכות שקשורות למלוכה,
וככה כל שבט לפי הייעוד שלו, אותו דבר בסוף ספר דברים,
לא כל הברכות ברורות כ"כ, זבולון מקבל ברכה של מים וים
והכל נראה קצת לא "קשור לקרקע המציאות", עד לחלוקת הארץ,
כשנכנסים לארץ כל שבט מקבל נחלה שקשורה ישירות לברכה שלו!
יהודה יורש בעיר הבירה, זבולון יורש בחוף הים וכן הלאה...
החלוקה לא הייתה מקרית, היו שבטים שבתברחו ביחד,
שבט אחד עובד ושבט אחד לומד, כל אחד לי התכונות שלו!
ומימלא, כשתכונות האופי הבסיסיות (אהבה לים) זהות
והמכנה המשותף כבר קיים (הם בני אותו שבט) אז מובן
שיהיה הרבה יותר קל ל"שדך" כי כל אחד גדל בתוך מציאות שלמה,
מציאות שכוללת את תכונות האופי, הקרקע, ההשקפה והאידיאלים...
החלוקה לא הייתה מקרית!
זה לא כמו היום שצריך לחפש תחומי עניין, לחפש מקצוע...
כל המציאות הייתה שלמה, אנשים ידעו למה ה' מייעד אותם!!
שנזכה!
אבל כשמישהי התחתנה,
היא התחתנה לתוך השבט!!
ולא איבדה שיכות בעם ישראל,
היא בחרה לעבור למשהו מוגדר.
ההתר להתחתן היה משמח
כי כן יש מקום למעבר בין שבטים,
אבל זה עדיין לא משאיר אותך בלי שבט!!

אבל עדיף להישאר דוס
ובאמת רוב החברה הדוסים מהגבעות (שנמצאים קבוע) לא מצליחים להתחתן
(אצל הבנים לפחות)
מ' וע'
דרכו של איש לחזר..
לא אישה..
עשיתי מעל ומעבר למה שאני חייבת ויכולה..
אתה יכול להיות השדכן..
זה עסק משתלם 
[הכותבת - שדכנית ל4 זוגות]
הרב יהושע שפירא אומר לקחת כסף כדי שיתן תמריץ לשדך
אם תמשיכו לבקש ממנו להיות הגשר בכל פעם שתצטרכו משהו מהבנות, כנראה שגם לא תתחתנו בעתיד. ותתחילו לדבר איתן!!!!
כי אנחנו - הבנות - פונות תמיד לבנים כשאנחנו צריכות משהו..
לא פלא שהם נשארים רווקים! 
אהוד (22:16):
ודווקא יש..
לא כל נוער הגבעות נמצאים ברמת מגרון..
וזה ממש קשור- הגבעונים לא מבני ישראל, ולכן זה מאד בעיה לחת אותם עם שאר שבטי ישראל...
ואכן - אתמול כבר היה מאוחר..
ועייפתי מלתקן..
אין שום בעיה לחתן גבעוניסטים..
מה שמצחיק שדוב קורא לבני 19 - זקנים!!
מצליחים להתחתן
השנה
וכן זה היה קצת הגזמה אבל לא יותר מדי
כשאני הייתי בסביבה
אני רוצה נשק!!!!
ועיינו בחתימה
כי חשבנו שציונים יעלו רק עלינו ולא גם לבנוו
(מעניין מה קרה כי אני נעצרתי בסוף)
ואנחנו נתחתן בסוף אני מכיר המון אנשים שלא דיברו עם בנות ובסוף התחתנו בעז"ה
לק"י.
חחח.. קשרנו אותו לעץ..
אבל המ.ג.ב.ניקים הסתומים האלו רצו להתעלל בנו כמובן,
אז בנוסף לכל הצרות שהם גרמו, הם גם חתכו את החבל של החמור, [וגם של הנדנדה ז"ל] והחמור החמודי אכל את כל מה שהיה בסביבתו-כולל שתי אריזות פסטה [לא מבושלת כמובן..], בצורה מאוד מפוזרת...
אגב, אנחנו טוענות שהחמור הנ"ל תיכף יגווע ברעב.. הוא אוכל מידי פעם?
בעצם, איפה הוא לעזאזל עכשיו???
בעע... איפה כל החמורים? שלום להם?
בעיקרון נותנים לו לאכול ולשתות
(הבעיה הייתה שכל החברה היו עצורים ועל נחלה אי אפשר לסמוך)
רק עם חולצה
(כי לא היה מים מלא זמן ברמה
בס"ד
הוא באמת היה נראה בדרך למות כזה..אפילו נריה אמר שנראה לו שבקרוב הוא ימות..
נ.ב
דוב עלית עלי אני קורא פה..
לק"י.
מעצבן שהיא ריקה מבנים... לפחות מבנים נורמלים..
איכככ.. שמענו אתכם מדברים על זה שאתם שותים מהבור... מגעילים..
[אבל תודה שאתם משאירים לנו את המים מהבקבוקים..]
העיקר שלא קרה לכם כלום עד עכשיו... אתם חיים בנתיים.. זה טוב..
גם מישי אצלנו טוענת שהוא עלול למות בכל רגע...
לפחות אצלנו הוא אוכל.. ירקות וכאלו..
אבל עכשיו הם נעלמו בכלל.. אני מקווה שמ.ג.ב. לא פגעו בהם..
ונראה לי שהפכנו קצת את לנ"ו לארץ מולדת.. חחח.. בואו נחכה לתגובות זועמות!! ![]()
ולפי מה שידוע לי יש בנים (נורמליים) ברמה
חוץ מזה שאנחנו מתחיליםן ללמוד עוד מעט
לק"י.
א"י זה לא רק לחופש...
חוץ מזה שאיפה שאני הולך שנה הבאה זה בעיקר בשביל לפעול ופחות ללמוד וזה חשוב לא פחות מהרמה
בת ים יהודית
והחוקר אמר שאם הוא יתפוס אותי ברמת מגרון אז... *צונזר* וחוץ מזה מה אני ישקר? <צ>
למרות שיכול להיות שההרחקה לא תקפה כי היא הייתה לחודש ואסור להם לתת יותר מ14 יום צריך לבדוק.
לק"י
יש לאהוד שאלה בנועג לארוחת ערב שהוא לא אכל...
במעצר האחרון קיבלת שוקו ובמבה?
שאלה מהותית במיוחד!!! תענה.
אבל בסוף כשנתנו למשה .א. במבה אמרתי שגם אני רוצה והם המשיכו להתלעם אז צעקתי למשה שיגיד להם שיביאו לי אז הוא אמר להם ואז שוטר אחד אומר הוא קיבל כבר 3 לןחמניות אז אני צועק שקרן לא קיבלתי כלום ואז הם נשפכו מצחוק וביאו לי שוקו ולחמניה
לק"י
אז לא היה באפשרותם לעצור אותי...
באו רק עם שני אזיקים.. איזה אפסים..
אבל זה מאוד חשוב הקטע.. כי אהוד הולך לתבוע אותם על העלמות שוקו ובמבה...
לק"י
אהוד קנה לכם שוקו ובמבות...
ז'תומרת שוקו ו2 במבות לכל אחד...
הם הביאו לנו
במוצאי שמחת תורה שנה שעברה היה הקפות שניות בשבות עמי ואז באיזה 4 היה פינוי אז עצרו אותי והחייל שהיה אמור לעלות אותי לספרון רצה לתת לי לברוח אבל זה לא היה שייך כי היה מלא כוחות אז הוא הגיע למפקד שלו ופר לו משהו על זה שאין לו אזיקון לשים לי והוא לא רוצה לעלות אותי לא אזוק והוא צריך להחזיר את האזיקים שהיה עליי למגבניק
קיצר הוא כולו באמצע משימה חשובה של פינוי אומר בסדר רק תגיד לו שלא יחזור
(גם היה קטע ששפכנו קולה על הבנות במקום על מגבניקי"ם אבל זה לפעם אחרת
על שוקו ולחמניה אפילו לא דיברו. וגם לא ציינו שזה לא מהם.
לק"י
במקום לאכול המבורגר של רמי לוי.. נמממ לא מגרה..
עכשיו אפשר לצחוק על השוטרים שהם גנבי במבות.. אלכס ואהוד חפרו להםם... חחחח...
כמובן שאילו הייתי יודעת שאהוד הוא זה שהביא לנו-הייתי לוקחת.
אבל הם לא אמרו זאת.
אפשר להגיש תביעה, לא?!
גלוק17טוב, אמרו לי שהדיקטטורה של הפורום לא מסתכלת כאן, אז מכיוון שזה מאחז קטן בלב גבעה סנובית, באתי לחזק את השירשור הזה, וזוהי חריגה חד פעמית מהרגלי לא להיכנס לכאן יותר, רק אם יש לי משהו ממש דחוף להגיד כמו במקרה זה.
שוטרי מג"ב גנבי במבות! וזה לא יעבור בשתיקה.
ותסבירו לי איך לעזאזל, קצין המודיעין האזורי של בנימין שומרון מזהה אותי ככה בקלות, ולמה החוקר של אסתר שזו פעם ראשונה שלי שאני רואה אותו אומר לי "שלום אהוד" ומושיט לי יד ללחיצה. מאיפה לכם מי אני יא ****! אין לכם מחבלים להתעסק איתם? יש לכם בתחנה גנבי במבות... תתעסקו איתם.
אההה, וגלוק17, יש דרך לתקוע מעלית מלאה שוטרים, בלי להיות איתם בפנים? כי אני אתחרפן במעלית תקועה עם כחולי המדים. והמעלית לקומה שנייה שם, לא משהו...
לק"י
זה לא שווה אם לא תהיה תנופה לנחיתה... חחח...
ורק נתקענו, זה לא שעשינו צניחה חופשית...
למרות, שאם היינו מתרסקים, אותי כנראה היו מזהים מהר, גנבי הבמבות הללו...
לק"י
איפה הם כולאים יצורים כמוך?
http://www.hnn.co.il/news_article84914.html
|
מעלית ובה שני שוטרים קרסה במרכז "כלל" בירושלים. כוחות כיבוי והצלה חילצו את השוטרים שצנחו שלוש קומות. מד"א פינה אותם במצב קל לבית חולים הדסה עין כרם, עם חבלות שטחיות בלבד.
(יאיר אלטמן)
חחח גגדדדווול!! הם עשו תג מחיר לעצמם!?אלירזהם גילו שאנחנו בחתונה והחליטו לנצל זאת.אהודלהרוס את המבנים ברמה...
יום יבוא ונקם, והשמאלנים אומרים "אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום"...
בערבות הדדית ננצח!
היום ב19:00 בצומת ג'ית. לפרטים נוספים כאן: אפשר למצוא חתונה שהם יהיו בה...........גלוק17אחרונההפסקת חשמלדי"מחחחח תגישו תביעהאורייןבס"ד! הרב כהנא צדק! אנחנו מעדיפים ככהדי"מ19די"מואני מדבר על אנשים שנמצאים קבועדי"מלמרות שמעוד יוסף אף אחד שנה לא התחתןדי"מחוץ מאחד שהתארס והצד השני ביטלה מסכים ועוד יותר מזה...משהברגע שקשרים כאלה נבנים על בסיס עבודה איכותית משותפת, כל החיים משתדרגים וממילא גם הסיכוי לתקלות פוחת. האמת שגם אני חשבתי על זה לא פעם,סטודנטית23ולא, לא בגלל שאני חושבת שאי אפשר לפתח רגשות דרך דייטים. אני מאמינה שאחרי ששוברים חומות עם הבנאדם אז כן יש דווקא יותר סיכוי שהרגש יתפתח אצל שניכם. אבל-כל ההתחלה הזאת, האי נעימויות, המסע המפרך הזה והמבוכה של ההתחלה דווקא, עם כל החסימות האלה, הפערים, השונות וכו' כל זה פשוט יכול להיעלם אם זה לא היה "דייט רשמי". עם זאת, במחשבה שנייה אני אומרת לעצמי-על מי את עובדת, הרי אם זה היה משהו ספונטני, את בעצמך לא היית נותנת לזה להתפתח לרגשות או דברים מעין אלו, עם כל התבניות והמקובעות הדוסית שלך...
__ ההודה לעיל נכתבה בשביל הכותבת עצמה בעצם, אתם יכולים לעבור להודעה הבאה,תודה. כן. ואני חושב בדיוק אותו הדבר.כן לציפורשונא דייטים!!! יעני, למה מצפים? ששני אנשים שלא מכירים אחד את השני, שמפגישים בינהם בכוח, אין להם שום דבר משותף. שמדברים על נושאים שלא באמת מעניינים את שניהם, אלא הם מדברים עליהם, כי חייבים לדבר על משהו. וגם, הם בוחרים את מקום המפגש יותר ע"פ מרחק הק"מ ממקום מסויים ולא ע"פ ההנאה שיכולה להיות במקום הנ"ל(לפחות בדייטים הראשונים). וכל אחד מגיע במחשבה של יותר לכיוון "איך אני פחות סובל" ולא לכיוון של "איך אני יותר נהנה"....
יש עוד, אבל נראה לי שהעברתי את הנקודה. איך לעזאזל עוד רוצים שיצא מפה משהו???????????? נישגב מבינתי. אני בונה לפגוש את אשתי בלימודים תוך כדי היכרות חברתית בריאה ולא במוטציה החברתית הזאת שנוצרה פה.
המשך יום טוב לכולם. הצעה מעניינת-גלוק17לק"י
אולי תנסי לעשות את הדייט שלך למעין מפגש מקרי?!
איך היית מתנהגת במפגש מקרי? אולי דיי ככה תתנהגי בדייט?!
לא כל דייט חייב להיות בנוהל רגיל.. למה הזרימה לא יכולה לבוא גם בדייט, אפילו בדייט ראשון..
גלוקית.. אני מזמינה אותך פעם לראות איך דייט שליאלירזמתנהל.. הכי זורם בארץ!! הכי כיפי שיש.. ובכ"ז.. בעע!! אז משהו מוזר... פרטי לעצמך מה ההבדל..גלוק17שהבחור מחכה לתשובה בשיחת טלפון שאחרי!!!אלירזושאני צריכה להחליט על סמך כל השטויות האלו האם הוא בעלי או לא... איך אני יכולה להחליט אם זה כזה ממוסגר? ואם אני אומר לבחור בוא נצא להופעה.. או נפגש מתי שבא לנו ולא נקבע מעכשיו לשבוע הבא.. אז או שיחשבו שאני משוגעת.. או שהבחור יילחץ שאני רצה מהר מדי או הפוך.. לוקחת ת'זמן מדי.. לא דוסית.. בעע.. לא רוצה להגיד לו אחרי כל פגישה "בינתיים נראה לי שבתור בעלי אתה פסדר.."
ואני יודעת מה תענו לי!! "קשר בונים בזמן.. תני לזה להתקדם אם זה נראה לך שייך אפילו קצת" אז אל תענו לי!! זה אף פעם לא נראה לי שייך!! למה הבחורים לא מוצאים חן בעיני? הם מתוקים.. באמת שכך.. אבל רק לא איתי..
אל תחליטי כזה ממוסגר..גלוק17לק"י
וכן, אם זו את לומר "בוא נצא להופעה" אז תאמרי.. למה לשחק משחקים? למה להיות מה שלא?
ענית לעצמךצפוני7תגובה לפותחת השרשור אבל ....במקום אחר
קשר בונים בזמן.. תני לזה להתקדם אם זה נראה לך שייך אפילו קצת
סתם
אחרי פגישה ראשונה את לא צריכה להחליט אם הוא בעלך זה קצת כבד וארוך טווח יותר מידי את זה תשאירי להמשך הדרך אבל תסללי איזושהי דרך נסי להחליט "מתאים לי לצאת איתו עוד פעם או לא" את שיא הזורמת בפגישה ושניה אחרי את כבר נהיית מהנדסת של החיים שלך עד 120 זה באמת כבד וזה יכול להרוס אפילו פגישה ספונטנית
לגבי רעיונות משוגעים אם גם ככה את רוצה להפטר ממנו אז מה איכפת לך מה יחשוב עלייך? תזרקי רעיון לחלל האוויר וצפי לתגובה אבל עשי זאת בחכמה בתור אחת שמכירה אותו כבר ערב שלם (או כל שעה אחרת) ידעתי שהעצות האלו יבואו..אלירזאני יישמתי ומיישמת.. ויודעת אותן ישר בעל פה והפוך.. בפועל - לא עובד.
"העצה שתגבה היא מחשבתך מלכתחילה.."גלוק17לק"י
ציטוט לא מדוייק שם,שם. והנה הציטוט המדוייקאיזה טוב ה'!!!!"בסופו של דבר- אתה תתחבר לעצה שמגבה את מה שאתה כבר מרגיש מראש.. כך שהתשובה נמצאת כבר אצלך." (ליטל)
מועתק היישר מהכרטיס אישי של צאדיקה. מזל שהיא שומרת את כל הציטוטים
![]() לא כיף.. כי המצב לא נפתר..אז כנראה שאין לי תשובהאלירזואת התשובות שמספרים לי כאן.. אני כבר מכירה.. תודה עקיבא. ואלירז הבעייתית הנחמדה..גלוק17לק"י
עשי התבוננות קצרה או ארוכה.. לפי שיטתו של רבינו הרמב"ם.. חח סתם.. של ר' נחמן.. אולי תגיעי לתשובה.. התשובה אצלך. איפושו.
"התבוננות היא מעלה כמעט עליונה גדולה.." חחחחחחח התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל (הרב ארוש)אלירזבשביל מה נראה לך אני הולכת לרבינו?! אומרים שהצדיק מגלה אבידות.. אני הולכת למצוא בעז"ה.. תודה יקירתי.. וחן חן לכולם את בעצמך האבידהצפוני7תתפללי שהוא כבר יתחיל לחפש על זה אני מתפללת מגיל 12.. וגלוקיתאלירזדווקא ראיתי שזה התבוננות ולא התבודדות. בכ"ז עלה בי החשק לתקן.. אני חסידת רבינו הרבה יותר מחסידת הרב טל (אם בכלל) מי חסיד של הרב טל..??? ה' ישמור ויציל!!!גלוק17לק"י
למה לתקן? כתבתי "כמעט" זה הקטע... כבוד ת"ח.ד.שלא ישתמע חס וחלילה שהתכוונתי לזלזל...גלוק17לק"י.
באמת שלא. יש לי מספיק חברות שיעשו עליי חרם אם ישתמע משהו שקרוב לזה.
אבל מה שאלירז כאילו אמרה עליי שאני חסידת הרב טל.. זה רחוק רחוק רחוק רחוק רחוק רחוק מזה.. מסיבות כאלו ואחרות.. כפצ'ונית!! לא אמרתי חס ושלום שאת חסידת הרב טל!אלירזפשוט התבוננות זו יציאה של תורת החיים כזה.. ממש לא לרב יצחק יש משהו כמו 6 ספרים על התבוננותדי"מאצל הרב טל זה מקביל להתבודדות כמעט בול.אלירזהתבוננות זה לא של הרב גינצבורג ולא של הרב טליהודיזההכי אחיוגם לא של רבי נחמן. זה של היהודים! וזה מקביל בול לחשבון נפש. במסילת ישרים הרמח"ל מכנה את זה "התבוננות" בפירוש, אז את יכולה לקרוא לזה "מסילת-ישרימניקיות", אם תרצי.
תיקון קליליהודיזההכי אחילמעשה התבוננות זה היישום של חשבון הנפש. אחרי שמבררים מה טוב ומה לא טוב באופן כללי, בודקים אלו מעשים מהמעשים שלי טובים ואלו רעים, ואח"כ מתבוננים כמה הרע הוא רע וכמה הטוב הוא טוב. זה מה שכתוב במסילת ישרים, בשפה חופשית. זה ממש לא דומה להתבודדות.אין שום קשר.קחו עמכם דבריםמעבר לזה שהרב טל אמר פעם שלדעתו מי שמתבודד תוך כדי התבוננות זה לא כבוד שמים. חחח יש מצב תכלס.. |