השבוע צפיתי במקרה מזעזעהרש
עבר עריכה על ידי עקיבא ויעל בתאריך כ"ה אב תשע"א 22:40

זה לא כ"כ קשור לפורום, אז אם זה מעצבן אותכם- אז אל תגיבו וזה ירד מהר למטה, או שתתחננו לעקיבא או לצדיקה שימחקו.

הייתי בחתונה ביום ראשון, ובשלב המנה אחרונה הגישו גלידה (מגעילה סטנדרטית בטעם של קרטון), טוב ויפה.

דוד שלי פתאום קלט ששולחנות אחרים קיבלו עם הגלידה גם פרוסת עוגה.

והוא כאדם חשוב שמגיע לו התחיל לצעוק על המלצר, בקולי קולות, מול כולם, על זה שלא קיבל עוגה עם הגלידה ושולחנות אחרים כן קיבלו, ומה זה היחס הזה וכו'. כאילו שהוא שילם על זה וחייבים לו משו.

והגדיל לעשות וקרא לרב מלצרים וצעק גם עליו מול כולם, בנוכחות המלצר.

המלצר לא ענה כלום לדוד, אלא שתק וביקש סליחה.

כולנו התביישנו בשביל המלצר, והתביישנו להיות קשורים לדוד, ואם רק היינו יכולים היינו צועקים עליו שיסתום.

בסוף האירוע הלך אחי ואמר למלצר שהיה לנו מאד נעים וטוב, אחלה שירות וכו', ושלא נעים לנו בשבילו.

המלצר, בחור בן 21, לא נראה ת"ח או משו באזור בכלל, אלא סתם יהודי פשוט. אמר לאחי- אני יהודי מאמין ויש לי רב שאמר לי שמה שכל מה שמגיע לאדם זה מהשמים. ואני יודע שבר"ה יעשו חשבון, אבל לא לי, אלא למישו אחר.

והוסיף- שהרב מלצרים לקח אותו למטבח, שצעק עליו לפני כל המלצרים, ושהוא לא יקבל משכורת על הערב הזה.

הצענו לו כסף, והוא אמר - למעלה סדרו לי את זה, וכנראה זה היה מגיע לי.

ראוי לציין שהדוד הוא רב, עם זקן (לא ארוך, אבל יש לו מראה).

כשאחי סיפר שהמלצר איבד את המשכורת היינו כבר באוטו, אבל אם הייתי שומע על זה באולם- הייתי שופך על הדוד עד שהיה מבקש סליחה ומשלם כפול...

איזה זוועה זה היה. עצבני

אוי לא נעים..אנדרלמוסיה

מעניין לראות שעוד יש אנשים כמו המלצר. איזו ענווה.. (למרות שהוא סתם פרענק 0_0)

סתם שאלה- אני לא שופטת- אבל למה אף אחד מהנוכחים לא קם להרגיע את הדוד? 

כולם כבר מכירים אותו, הוא תמיד בחתונות מקטרהרש

על השירות, עיצוב, תחזוקה וכו'

הילדים שלו התחתנו בהדר דימול...

אז מתייחסים אליו כאל קוטר שמבלבל תמוח. וצוחקים עליו מאחורי הגב.

וגם זה לא היה עוזר, כי אי אפשר להרגיע אדם חם. וגם הוא מכובד, זה לא כ"כ נעים לומר לו בפנים שהוא מבלבל את המוח. במיוחד שהילדים שלו לידו, והם איתו וצועקים גם על המלצר.

בודא ישאיני מצדיקה בכלל את ההתנהגות, אך אול ייתכןעדינה

יתכן שהמלצר פוטר כי כבר היו מקרי םשל "פספוס" בהגשת דברים? אול ילא, ובאמת הראש מלצרים פטר סתם, אבל זו סתם השערה. ברור שאסור לגרום לכך שמישהו יפוטר מעבודתו .יתכן שזו היתה הפעם הראשונה שהמלצר שכח (וזה יכול לקרות, אנחנ ובני אדם ,אפשר להעיר והור פשוט יביא מהמטבח) או  אול ישהיתה כבר פעם וזה עדיין לא מצדיק את הצעקות והלבנת הפנים של המלצר הראשי מו לכולם גם איל ונניח שהיתה כבר פעם כזו

כמו המשפט הנדוש הכובע לא כובע...וכ"ו-משה ר-

קצת פחות מחודש אדם המתיימר להיות חרדי, מורה בתלמוד תורה, קם ורצח את אחד מגדולי עולם דבר שלא היה כמעט בהיסטוריה של עם ישראל.. לצערינו אנשים שופטים כל הזמן לפי החיצוניות וכאשר רואים מישו עם עגיל אז ישר מקתלגים אותו  כערס

וכשרואים אחד עם כובע הופכים אותו לקדוש הבאת פה סיפור שהוא דיי לא נעים ואפשר ללמוד ממנו הרבה על המשפט "אל תסתכל בקנקן"

אם לקשר את זה לפורום- אנשים שיוצאים לדייט  ובמבט ראשון נבהלים/נרתעים ממי שעומד מולם וישר שופטים ומקבלים רושם רע דבר שיכול להרוס את המשך הפגישה צריך לתת צ'אנס לשמוע את הבן אדם לראות קצת את הפנימיות לפני ששוללים...

אעע איזה הרגשההה ג'יפההה!!!אלירז
מעצבןצפוני7

סיטואציה שלא נעים להיות נוכח בה

בטח שלא נעים להיות קשור

אגב המלצר התחיל יפה שזה משמיים וכו... רק חבל שלא המשיך עם קצת מחילה לפני ר"ה  

כי זה בעצם לא הדוד אלא משמיים שלחו לו אותו

כן. אבל זה שהוא התנדב/נשלח להיות השליח...ד.
דצפוני7

אני לא מגמד בעזותו של התוקף חלילה

פשוט אחרי שגמרתי לשפוט אותו עברתי לשפוט את צד ב     <צ>

דברי לא מכוונים למלצר (כי אין מצב שהפרענק קורא את דברי)

סתם מוגש חומר למחשבה לחברי הפורום שאחרי שמתחילים בכיוון של אמונה ברמה כזו גבוהה זה קצת בזבוז לגמור את הסיפור במסירת דין לשמיים

צפוני.. גם אני הרגשתי ככה.. (=אלירז
כן,ד.

בתור כיוון מחשבה, זה באמת יפה.

אלא שרציתי להדגיש את הצד השני. א. שבהיות שהצטערת על מה שלא המשיך במחילה - וודאי שבאותו רגע זה לא שייך אחרי פגיעה כזו. וגם אח"כ, זו מדרגה מאד מיוחדת להיות יכול למחול למי שהלבין פניו ברבים.

ב. והעיקר, שאמנם נכון שהכל משמיים, אבל לתוקף יש בחירה גמורה. הקב"ה לא מאלץ אותו לחטוא, להיות השליח..

מזעזע.ד.

ומצד המלצר - תשמע, כמו שאומרים, זה נשמע סיפור "כמו מִפעם".. ממש מרעיש, איזו קדושה, צדיקות ותום, באדם "פשוט" מישראל: "למעלה סידרו לי את זה"...

ותסלח לי - אינני יודע כמה הדוד הוא "רב". לפי הסיפור זה נשמע רב בערך כמו ה"רב מלצרים".  מלבין פני חבירו ברבים - על חתיכת עוגה.. רחמנות (לא רק על המלצר...) 

ובנוגע לזקן, אמנם מראה יהודי אופייני יפה, אבל עדיין אינה ראיה.

הרב צבי יהודה היה אומר: גם לתיש יש זקן..

אני לאמוריד ממנו את התואר רבהרש

אבל יש לי עוד טרוניות כלפיו.

זה מסוג הרבנים שיכולים לשבת וללמוד בליל שבת עד אחת בלילה על מכנס קצר וגוף ציצית, ובמוצ"ש לראות כדורגל.

עוד פרט (נזכרתי ב18), המלצר הוציא רק גלידה כי לחצו עליו במטבח להוציא כי האורחים רוצים- למרות שזה לא מוכן. יעני, זה בכלל לא אשמתו אלא אשמת האולם לגמרי.

להרש :עכשי ואתה מדבר לא כראוי. מה זהעדינה

"מסוג הרבנים"... אני מכירה המון רבנים עם תום ויושר ואהבת הבריות וכ"F עדינ ינפש מהציבור הדת"ל. קשה לי להאמין שהוא רב. אולי פעם בצעירותו למד ועשה הסמכה. כדי להעשיר עצמו בחכמה אבל חז"ל אמרו  במשנ הבמסכת "אבות" :"כל שחכמתו קודמת ליראת חטאו- אין חכמתו מתקיימת". אל תכתוב "מסוג הרבנים.." כאיל ושזה נפוץ חלילה. בדיוק ההפך.

איני זוכר שום דברי שזעזע אותי לאחרונה-א.י.ש.

כמו הדבר הזה...

|מחליף צבעים| |מתנשף| |המום|

שעשע?אלירז
יואו סליחה.. השעה עשתה את שלה..אלירז

ואני כבר במבט מזוגג על המסך..

ראיתי שעשע.. במקום זעזע..

מחילה.

אוי. ממש עוולאלעד
תעשה תיקון גדול אם תנסה לאתר את הבחור האומלל ותשלמו לו יחד
למה להתעצבן על הבוקר?? למה???מאמע צאדיקה

איזה צדיק המלצר ההוא

מקבל עליו בצידוק הדין את שעיבד משכורת של יום עבודה

רק לי את מעירה היום... ואני עצבני??צפוני7

אולי בשיעור הבא כדאי לדבר על זה שמי שישן בלילה צריך לקרוא את כל השרשור לפני שמעיר על הערה באמצע.

תסתכלי בהודעה שמתחילה ב"ד" די הסברתי

ואני מוסיף: המלצר צדיק !

אבל גם ממנו אפשר ללמוד משהו ויהי רצון שיהיה לזכותו

מי דיבר עליך????מאמע צאדיקה

מותר לי לכתוב את הרשמים שלי גם בלי להגיב לכותב אחר

אגב- כן קראתי את מה שכתבו לפני

בקשות מד"ר תולתול על שיעורים- להעביר לה באישי- תודה

חחחצפוני7

לפי החישוב משבצות שעשיתי חשבתי שהגבת לתגובה שלי שמתחילה "מעצבן" ושאלת למה להתעצבן על הבוקר (למרות שהיה לילה כשכתבתי)

אגב שכחתי לכתוב <צ> ....

נא לפנות לאדמין ולא "לחשב משבצות" מאמע צאדיקה
אדם יראה לעניים וה' יראה ללבב.דוסית גאה!
^ הנה הלב שלו, למי שתההשירק

(לא בציניות!)

ידעתי שיש!! (=אלירז
זוועהאי''ה

חוץ מזה,

שאסור לרב במלצרים לקצץ במשכורת של אותו מלצר,

מזעזע.יעלי_א
ניסיתם פעם להעמיד את הדוד במקום?שירק

אם לא - זה הזמן,

לפני שהוא יזדקן והסביבה תסבול ממנו פי כמה.

אני לא נסיתי, בכל זאת הוא גדול ממני ב40 שנההרש

לא נראה לי שמישהו ניסה.

כי הוא הדוד הגדול. הבוס, איש העולם הגדול, ת"ח.

ולא נראה לי שמישהו יכול.

תכל'ס, אני לא פוגש אותו כמעט כך שהוא מזה לא מעניין אותי...

וכולם צוחקים עליו מאחורי הגב... 

אם הוא לא יקבל את הבקורתאנונימי (פותח)

אין שום טעם להשמיע אותה.

הייתי מבקש מהמלצר ברכה-משה ר-

נשמע כמו אחד ממש צדיק אשריו...

^^^^(,")
הרש אולי לכן אתה האדםמאמע צאדיקה

אולי בגלל שאתה עונה לפרמטרים הבאים-

אתה לא נפגש עם הדוד הרבה

הוא לא מעניין אותך בחיים הפרטיים שלך

הוא לא ישפיע עליך בעתיד

ומנגד- חורה לך המצב הזה, ההתנהגות הזו- ושאף אחד במשפחה לא קום ואומר- ויותר חמור- צוחקים על הדוד!

יש פה לשון הרע על אנשים, יש פה התעלמות ממצוות תוכחה

יש פה מניעת תיקון עוול

לכן לדעתי-

א. האנשים הנכונים לתקן את העוול למלצר- הם בעלי השמחה! הם שהזמינו את האולם והמלצרים ושילמו עליהם

ללכת אליהם לספר מה קרה- ולבקש שהם ידאגו להשיג את המלצר ולפצות אותו, להשיג את הרב מלצרים ולשלוח לו תלונה על המקרה (כן הגינות ביחס לעובדים שלך זה חלק מהשירות שאתה מקבל כלקוח!!)

ב. שאתה תקח על עצמך להיות זה שפותח את הפה על הדוד- פעם הבאה שזה קורה

להיות הצעיר החצוף שמעיז להגיד "המלך עירום"

להרש :ברור זה מצב מוזר ונדיר. בני אדם ובפרט רבניםעדינה

מתנהגים כראוי לבריות ובודאי שלא באופן כ"כ בוטה בצורה ממש זועקת לפי תאורך את מה שקרה בחתונה, וולא צריך להיות רב כדי ש ל א להתנהג כך. זה באמת מוזר ביותר אז בבקשה...

אני לא מצדיק חס ושלום אבל11223344

אני לא מצדיק חס ושלום אבל שמעתי כל מיני סיפורים שרבנים מבזים מישהו מסוים כדי להוריד מעליו קטרוג משמים כלומר בשמים החליטו שמישהו מסוים יקרה לו משהו ובזכות זה שהרב ביזה אותו אז בשמים מוותרים לו

חח...הבנאדם מספר לך שהוא מרים קול פעמים תכופות וזודוסית גאה!

לא הפעם הראשונה...

רבנים שאתה מדבר עליהם זה בדרגה של הבבא-משה ר-

סאלי והרב מרדכי אליהו.. עפ"י הסיפור מדובר באחד שמאד רחוק מהם...

היית מציע אותו פה לשידוךעדיאל
את הדוד?הרש
הרש חבלצפוני7

אתה רוצה לחור לשרשור של 2 נשים?

תכל'ס, כן. זה היה מפגר ומעניין כאחד.הרש
ל-11223344: תעה טובה, אני לא ראית ירבנים כאל ובדורעדינה

בדורנו. ראית ירבני םשמתנהגים יפה לבריות ובודא ישלא בצורה בוטה כ"כ של צערקו תעל מלצר בגלל עששכח וגה. אני ראיתי  אנשים שלא צעקו על מלצר ששפך עליהם בחוסר זהירות רוטב על כל החולצה(בעלי ,חזר מהחתונה עם החולצה הלבנה כולה רוטב כתום שומני באופן ממש בולט. שבושה ללכת כך, אך מה יעשה לא היתה לו חולצה להחלפה. המלצר התנצל ובעלי לא כעס, הבין אותו, רק שהוא צריך להיות זהיר יותר)

אטולי מקרה אחד שמעת על איזה רב גדול מאוווד מהדורו תהקודמים שבמאת היה מגיע למישהו ובאופן ח ד  פ ע מ י . לא על איזה אדם פשוט שבמקרה עשה הסמכה והתנגותו מבישה אפילו הפשוט שבפשוטים. מה, כל אחד שנקרא "רב" ,הוא מגדולי הדור?!   כמ ושיש רופא פשוט ויש פרופסור מומחה בעל שם בינלאומי שעושה ניתוחים מורכבים ונדירים

זה רק אניאליסף א

ב"ה

או שעוד מישו חושב שהמקרה דומה למה שכתב קובי אריאלי במקור ראשון השבת?

כאפה לדוד הזה דחוףמאחורי הקו

משהו צריך לסדר לו את הממוח

מה קובי אריאלי כתב ?11223344
אם הוא לא קיבל משכורת על הערב, המעסיק פושעדורום

חל איסור לעשות דבר כזה. (בעייתי אפילו להטיל קנס על עובד ששבר משהו).

אני מניח שמדובר רק על איום ומילים באוויר. אבל אם לא, וברצונכם לסייע לעובד - אפשר להתלונן איפשהו, יש להניח. 

זו הלבנת פים ,בגלל עוגה. מדוע לא בקש בכבוד?!מוזרעדינה
להרש :אול ילא מאוחר. אולי עדיין אתה יכול לפנות לבעעדינה

לבעל האולם ולהסביר שהמלצר היה טוב ואול יחלה טעות כשסידרו את הגלידו תללא עוגה והגישו לפני שהוסיפו. זה יכול להיות פשוט!! אולי תנסה והעוול יתוקן ובזה אתה תועיל לא רק למלצר אלא גם לדודך, ?1 אם המלצר באמ תהיה אדיב חוץ מזה(רק מאופן תגובתו אפשר להבין שהוא אדם נוח ונעים וזה כבר חשוב ,השרות) לדעתי, אם אץתה יכול לחזור- כדאי לנסו תלפנ ישימצאו מלצר אחר. אע" פשהוא נחמד ומאמי ןשאול יזו לא פרנסתו. אם לא הצליח- אז נכון. אך שווה לנסות, לדעתי.

גם על קמצא אף אחד לא קם להגן בשעת הסעודה.אנונימי (פותח)
אוי!! איזה אנשים יש היום פשוט להגעל!!!ט!הר
להיפך: מהמלצר רואים איזה אנשים נפלאים יש היום...ד.
וגם מאלו פה, שפשוט לא יכולים לסבול את זה..ד.
נראה לי שהוא חייב לשלם לו על הערב הזה (הרב מלצריםבתאל1

למלצר) הוא יכול לתבוע אותו אם לא.... יש מספיק אירגונים שמתעסקים בזה אני חושבת.

" אלא סתם פרענק. " אפשר לשאול למהפלפלתי

אף אחד כאן לא קם ושאל שאלה פשוטה" למה נכתבה המילה הזאת ולמה היא עדיין נשארת??

ויותר מזה - איך יש פה אנשים נוספים שמעיזים להשתמש במילה הזאת בתגובותיהם אחרי שמישהו אחד כבר נפל בזה??

למה לאף אחד למען השם זה לא מפריע???

ועוד שאלה לי - איך אתם, אלה שכתבתם את המילה הזאת, מרגישים את עצמיכם שידוך ראוי כשאתם מבטלים במילה אחת חצי מעמ"י...???

נשגב מבינתי.

וראוי מבחינתי שיתנצלו אלה שכתבו את זה, ולמנהלים - שימחקו את זה.

על כל בקשת עריכה אפשר לפנות באישימאמע צאדיקה

וכאן אני מתנצלת- כנראה אני כ"כ לא רגילה!! לשימוש במונחים האלו- שהעין שלי "סיננה" את זה

הצעות לניסוח חלופי יתקבלו -בהקדם- בברכה

לא מתנצלצפוני7

לא התחתנתי עם פרענקית

אבל אני פרענק (יופי! בגללך יותר לא יתיחסו לתגובות שלי)

בהודעתי  "ד" השתמשתי בציניות (עדינה מידי לטעמך) כהערה לכותב השרשור והסתפקתי בזה כאומר ראיתי. לא אהבתי. ולא נעשה מזה סיפור..

אבל אם לעסוק בלימוד זכות אז דעי לך שהחברים פה לא תוקפים כל מילה של הרש כי כבר הוחזק בציניות ובצורת ביטוי שנונה שבוודאי מטרתו לא לפגוע או להתייחס בצורה מזלזלת אלא להביע שהמלצר איש פשוט ללא גינונים מיותרים

ואם במילון ספיר עסקינן אז הביטוי מראה על איש פשוט ותמים וכבר לא מבינים אותו כמו לפני 45 שנים

מקומם?

חכי רגע

האחרון ששמעתי ממנו את הביטוי הזה היה מו"ר ועט"ר הרב מרדכי אליהו זיע"א

כמדומני ששמעתי מפה קודשו בעודו בחיים אבל בוודאות  שמעתי בשנה האחרונה את ההקלטה שבה הוא מספר על התקופה שהיה דיין בבית דינו של הרב ווזנר 

הרב סיפר "...אני.... פרענק!  כל הזמן מתפלל... שלא אטעה בדין וכו..." (התפילה המפורסמת שמצאו בארנקו) 

אם כך אני גאה להיות פרעענק

נ.ב למה תמיד קורה שאחרי שממצים שרשור מכל הכיוונים מישהו מוצא איזה ביטוי או משהו בסוגריים ועושה לו החייאה בכוח?

צדיקה אם בכוח אז אפשר "איש פשוט" במקום ******

פרענק???מילון ספיר

עוד משתמשים במילה הזו???

אני בת  45!!  כשהייתי בכיתה ו' הזדעזעתי מההורים של כמה בנות גזעניות בככיתה שלי שהשתמשו בה..

עבר דור, ומאיפה זה צץ פתאום?

אני ממש מזועזעת.  ועוד ללא  בושה, כותבים זאת בפורום.

תתבישו לכם.

ד"א גם אני ווזווזית הנשואה לפרענק. זו הפעם הראשונה והאחרונה בחיי שאני משתמשת במונחים האלו.

הביטוי נשאראלעד

אבל המשמעות השתנתה והתעדנה.

תהיי בטוחה שהוא לא אמר את זה בהקשר שלילי ולעגני

זה לא נראה ככה... זה נראה משהו "חינוכי" שכזה.פלפלתי
שלוםהרש

זה ניצלו"ש אדיר. ישר כוח.

במחילה מכבוד מי שנפגע. לא  באתי לפגוע אלא נהפוך הוא....

עדיין לא הבנתי מה הבעיה, לא נעים לך אל תשתמשי בו.

ולגבי הכינוי עצמו- לא נפתח דיון.

שלום גם לך!שמעון.א.

ניצלוש אדיר?   - אז זהו, שממש ממש לא!

שים לב, הדוד שלך זילזל בבן אדם בגלל תפקידו ("מי זה המלצר? מה הוא שווה לעומתי?"), 
או אולי בגלל מוצאו (...)

או שמא סתם בגלל שהוא (הדוד - כמובן) אדם לא נחמד (ואני עדין...).

אבל צר לי חביבי, התפוח לא נופל רחוק מהעץ ואתה ההוכחה הכי טובה לכך.

אין לי כל מטרה לפגוע בך או להעליב אותך אבל אם אתה מתבטא ככה אז גם אתה לא הבן אדם הכי רגיש.

יש דברים שלא אומרים אפילו בצחוק.

כדי להמחיש שמישהו הוא יהודי פשוט - יש שלל אפשרויות אחרות. והאמת, אני בטוח שכולם הצליחו לאפיין באופן מדוייק את דמותו של המלצר גם ללא המילה הזאת.

ויודע מה? גם אם לא? האם אין יהודים פשוטים ממוצא אשכנזי?

ובכלל מה חשיבותו של המוצא לסיפור? (יש בזה יותר מאשר נימה של הוצאת שם רע...)

אני לגמרי לא שותף לתחושות שמנסים לבטא כאן. המילה הזאת היא מילת גנאי. נקודה.

אני מזמין את צפוני7 ללכת לשכונת התקווה ולכנות שם מישהו ככה.
סליחה על הנימה הילדותית משהו, אבל - "נראה אותך גבר לעשות את זה..."
אני בלנ"ד אשתדל לבוא לבקר אותך באיכילוב או תל השומר, או חלילה בבית לוינשטיין...

זו מילת גנאי מגעילה! שעדיין משדרת את אותה התנשאות אשכנזית גאוותנית ומטופשת!!!
ומי שחושב שאחרי 45 שנה (מאיפה המספר הזה בכלל?) כבר אפשר להחליק ביטוי כזה, הוא לדעתי אדם חסר רגישות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים!

[ודרך אגב, רש"י לשמות פרק יח' פסוק ט' מביא את הגמרא בסנהדרין: "אמר רב, היינו דאמרי אינשי: גיורא - עד עשרה דרי לא תבזי ארמאה קמי". מעבר לחשש של הפגיעה בגוי יש פה שיעור על רמת הרגישות שאמורה להיות לנו...]

ולגבי הסיפור עם הרב אליהו:

א. סליחה, אבל אני צריך לשמוע כדי להאמין.

ב. ממה שהבנתי מדבריך הרב ניסה בדיוק לבטא את ההתנשאות האשכנזית כלפיו...

ג. אף אחד פה הוא לא הרב אליהו, ואני מסופק כמה תלמידים מובהקים שלו יש כאן, שיוכלו להרשות לעצמם לומר שהם מכוונים לדעתו.

ולמה זה לא ניצלוש?

כי הבסיס של הבסיס לחיי נישואין מוצלחים זה מידות טובות.

זה לא אומר שכל מי שאין לו מידות טובות לא יצליח. אפשר לשרוד את זה.
אבל לשרוד חיי נישואין לעומת להצליח בחיי נישואין זה הבדל של שמיים וארץ!!!

חברים/ות מי שיש לו בעיה במידות לדוג' "המכנה שם לחברו" (אני לא רוצה להמשיך את הציטוט...), חייב לחשוב טוב-טוב מה מטרתו בחיי הנישואין. האם הוא הולך להתחתן כדי שלו עצמו יהיה יותר טוב, כיף, נחמד, קל, וכד' או שהוא מבין שאחד מהנקודות הפנימיות המרכזיות של חתונה זה להיטיב עם הבריות. זו התחייבות לתת לבן/בת הזוג את המירב, גם כשאני רוצה ההיפך! לכופף את עצמי מול דברים שהם הפוכים ממני כי אני רוצה שלשני יהיה הכי טוב!

ועוד מילה על ציניות.

יש לי ותק של בסך הכל שנתיים של זוגיות. אבל אני חייב לומר: אין עוד הרבה כלים מזיקים ומסוכנים לחיים המשותפים כמו הציניות. אפשר להיות צינים ב100 מקרים אבל רק חסר שפעם אחת מתוך מאה ואפילו מתוך אלף המקרים הללו, תובן לא נכון, ולתקן את הנזק יהיה מאד-מאד-מאד קשה. אל תנסו את זה ב"בית"...

שבת שלום לכוווולם!

בדרך כלל השימוש במילה הזאת היא לגנאי, אבל לא תמיד.אדם כל שהוא

למשל

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=26745

וגם אני נתקלתי בשימוש כזה. (לצד שימוש בקונוטציה שלילית). אין לי עניין מיוחד להשתמש דווקא בכינוי שעשוי להתפרש כשלילי או לפגוע, אבל צריך להיות מודעים כששומעים מישהו שכן משתמש במילה פרנק שזה לא בהכרח גנאי. 

לשמעון ממש בקיצורצפוני7אחרונה

אני לא אענה על הכל

א. אתה ממש לא ציני וזה מפחיד!!! תודה על ההזמנה ובפרט על הברכות(ידעתי שאם אני אכתוב שאני פרענק היחס אלי ישתנה)

בכנראה שאתה חי בסביבה שונה משלי ואצלכם הביטוי**** הוא ממש גנאי

אצלנו לא!

ג. לסיפור אל תאמין אני אחיה עם זה

שבת שלום ומבורך

הבושה הזאת גדולה מאוד..גלוק17

לק"י

אבל יש לה שכר עצום בשמיים..

במיוחד אם הוא לא הגיב, ולא בייש בחזרה.

עיינו שם, שם.

יהודי פשוטעלמה1

ממה שידוע לי, זו מעלה עצומה.

"המלצר לא ענה כלום לדוד, אלא שתק וביקש סליחה." כתוב משו על שומע בזיונו יידום (וישתוק?) משו כזה.

פשוט נשמה המלצר הזה!!

כתוב גם- 'איזה הוא מכובד? המכבד את הבריות!' (בפרקי אבות או משו. נראה לי..)

בגדול, כמובן שלא כל מי שנקרא ונראה רב ונחשב ומכובד, באמת מצדיק את העניין. באסה.

(מאיפה באו לי כל הציטוטים האלה על הבוקר?! טוב, שיהיה).

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זה בטוחadvfb

אני שאלתי מה אתה חושב, ואתה לא חייב אפילו לענות לי אם אתה לא רוצה

אני שואל את דעתך כדי להחכים ממך (גם אם לא אסכים איתך בהכל בסוף יש בזה זה ערך גדול לשמוע דעה שונה). 

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך