על גיוס בנות לצבא אני טענתי אז שמקומם של בנות לא בצבא
הנה עוד הוכחה לזה:http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=13237
על גיוס בנות לצבא אני טענתי אז שמקומם של בנות לא בצבא
הנה עוד הוכחה לזה:http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=13237
היה אסור להן לשרת שם כי יש לנו הלכה והיא קובעת.
פה רק הבאתי עוד סיבה..
לבנות אין מה לעשות בצבא!
בנות גאונות יכולות ללכת לחיל ההנדסה, אין לי באמת מושג מה זה, אבל אם זה דברים של תכנונים וכאלה ולא קרבות ושמירות, אז אני בעד!
שזה בעייה מאד גדולה
כיסוי ראש (ראיתי מישהי כזאת) אז אם את משתתפת בדיון כלשהו בתור חיילת גאונה, את יכולה ממש להוסיף!
בה הן נמצאות שזו חברה מעורבת וזה בעייתי מאד..
גדוד אב''כ. את כל האימונים, הריצות והזחילות תעשו ביחד (לא מאמין שתרוצי ותזחלי בחצאית). חיל ההנדסה זה קרבי לכל דבר - רק שהם יודעים לתפעל פצצות.
ולא צריך להיות כזה גאון ביחידות ההנדסה. את ההכשרה מקבלים בצבא.
החיילים שלו לפני שהוא מכניס אותם לקרבי.
זה ממש לא קשור לבנות, זה קשור לכך שהכניסו אותן לקרבי לא בצדק. אולי הכניסו אותן לקרבי שלא בצדק בגלל שהן בנות, וזה לא טוב. אבל בכל אופן, זה לא פוסל נשים מקרבי.
חודשים של טירונות+אימון מתקדם דואגים שהכושר של החיילים יהיה גבוה
בעיה מאוד גדולה שלהן שהן הסכימו לצאת כשהן מודעות לכושר שלהן.
למה בסניפים היום החברה לא מעורבת? נכון שיש אריאל ושיש בנ"ע ועזרא(?) נפרדים אבל כיום במצב כללי, גם אצלנו הדתיים החברה היא מעורבת!
רוב הרבנים נגד סניפים מעורבים..
ואם הוא כבר קיים והתרגלנו, אז לפי דעתי אפשר להיות שם.
ד"א- אני לא בסניף כי הסניף היחיד הדתי שיש לנו באילת הוא בנ"ע לא נפרד לגמרי כמו אריאל, ולכן ההורים שלי לא הרשו לי ללכת... אבל אני עדיין בעד צבא, כי אני חושבת שזה מוסיף למדינה הרבה יותר משירות לאומי.
קצת יותר, וגם אם לא על ההתחלה, לאט לאט זה קורה. זו המטרה שלנו- להשפיע!!!!
זה יכל להיות גם שירות לאומי מעורב ,
אז מה בגל שזה צבא אז אסור?????????
לא תלוי מה עושים בצבא יש דברים שעדיף שלא ויש דברים שזה מאוד מוסיף ותורם!
וזה לא קשור צבא לא צבא!
בס"ד
בכ"א צריך לא להתגייס לצבא..
גם לש"ל מעורב עדיף לדעתי לא ללכת!
חברה מעורבת זו לא חברה מתאימה!
ואני גם ממש מסכימה עם אבגדה מעורב של חילונים הוא מעורב רוב הפעמים זועתי מעורב של דתיים רוב הפעמים לא מגיע לרמות דוחות.
חוץ מזה שבצבא יש עוד בעיות מבחינת צניעות כי זה לא כמו ש"ל שעושים כל מיני דברים לא ממש פיזיים בצבא את מתאמנת עם בנים, עושה איתם מטווח וכדומה זה שיא הלא צנוע!!!
בשירות לאומי הבעיות האלה פחות חריפות.
אם את ממש רוצה להמרות את פי הרבנים אז תלכי לצבא אבל אני מאמינה שמי שמגדיר את עצמו דתי גם מגדיר את עצמו כאחד שמקשיב להלכה ולרבניו והרבנים אומרים לא.
חילונים -דתיים, בנים- בנות... זה לא פשוט כמו שאנחנו מכירים.
צבא זו מסגרת לוחצת, קשה, מאוד מאוד.
זה מוציא מהלוחמים, מהחיילים צדדים אחרים קצת..
זה הרבה יותר גרוע מ'סתם' חברה מעורבת.
מה שכן- בצבא את נפגשת עם הרבה אנשים חילונים כשאת עוד לא לגמרי סגורה על העקרונות שלך ואז כל החינוך יכול ללכת לעזאזל.. 
דבר שני- בצבא המסגרת הרבה יותר נוקשה וסוברים שבנות לא צריכות להיות נשלטות ע"י אחרים.
בצבא את לא בדיוק בוחרת מה לעשות. נותנים לך מסמך ("מנילה") עם התפקידים שהם מציעים לך. את בוחרת את מה שהכי קוסם לך, אך אין התחייבות שהצבא ייתן לך את התפקיד שבחרת ואז תמצאי את עצמך במקום שלא רצית. (כמו שלא כל מי שרוצה גולני-גבעתי יקבל)
נראלי שיש דברים בצבא במסגרת של שרות לאומי, ואז יש הרבה פחות בעיות הלכתיות
בתור מוקדניות במוקדי ביטחון
אנו יודעים מבחינה הלכתית שזה אסור (ע"פ הכלל 'זיל בתר רובא' אנו מבינים שאמנם יש פוסק גדול או שניים שהתירו זאת, אבל אנו הולכים אחר הרוב, וכאן הרוב המוחץ אומר שאסור), אז מאי טעמא לדון בכך? הטעם היחיד הוא למי שלא מקשיב להלכה, ואני מקווה שכולנו כאן מקשיבים להלכה ולפוסקיה.
א. הצבא מעדיף שהחייל יהיה עם מוטיבציה במקום בו הוא נמצא. לא תמיד יתחשב בזה, אך כך הוא מעדיף.
ב. לא כל הבנים נמצאים בג'וב מבחירה. הרבה בגלל בעיות פרופיל או נפילה מקרבי.
ג. לא כל תפקיד ג'וב הוא תפקיד משרדי שמתאים לבנות.
בנוגע לתפקידי ג'וב משרדיים, אני חושב שזה באמת המצב כיום. יש יותר בנות שם.
אבל בוא לא נפתח שרשור בתוך שרשור...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים