חיסונים -למי שיש המון נסיון -בבקשה תגיבוזקנת השבט

לא חיסנתי את התינוקת שלי! בהתחלה כי הייתי עסוקה בריצות לבית חולים בגלל שהיא היתה צריכה מכשיר אורטופדי , ואח"כ כי אין לי רכב ונורא חם בחוץ.

היא בת 4 חודשים , גודלת איתי עם שני אנשים קשישים , שאחד מהם במצב סיעודי-אבא שלי  . לכל אחד יש מטפל, והמטפל של אבא שלי מתעקש לנשק אותה ולהחזיק אותה והוא עובד עם קשישים אחרים.

אני מאד בלחץ וחרדה !!!!!!!!!!!המום

קראתי על הוירוסים השונים , ורציתי להתייעץ עם המומחיות - מה להגיד בטיפת חלב , ואיך אפשר לחסן באופן שפוי? בלי לתקוע את כל החיסונים בבת אחתמבולבל

אם כבריוקטנה

אם כבר, אז היא מסכנת את הקשישים ולא להיפך

איך לחסן באורח שפוי? ללמוד את הנושא, ולקבל החלטה מודעת, שמתאימה בדיוק לכם: איזה חיסונים לתת, ומתי?

ממליצה על מדור החיסונים באתר "באופן טבעי", ועל הספר "כל מה שרצית לדעת על חיסונים ולא העזו לספר לך" מאת ד"ר חיים רוזנטל.

אין לי נסיון- לפי מה שכתוב בחוברת של טיפת חלב:כרובי

מן הסתם בבית חולים, היא כן קיבלה חיסונים, אז מה שחסר לה זה החיסונים של גיל חודש, חודשיים וארבעה חודשים.

כדאי לך לשאול בטיפת חלב, כי החיסונים האלה מקבלים אותם בשתי מנות, בהפרש של חודש/ חודשיים,

אז לא יתנו לה עכשיו הכל אלא רק את המנה הראשונה.

נראה לי שלא כדאי לדחות את החיסונים, כי ככול שדוחים את זה, זה מצטבר, יש גם חיסונים של גיל חצי שנה, אז עדיף לך לבוא עכשיו ולא אז, שלא יתווסף גם החיסונים האלו, שיהיה הפרש של כמה חודשים שקט...

טעיתי, החיסונים בשלוש מנות בהפרש של חודשייםכרובי

בין חיסון לחיסון.

ושכחתי לכתוב קודם, זה לא נעים, אבל לא נוראי. עדיף מלהיות חולים ח"ו.

שרשור ותיק :אחותו

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t341617#4197483

כל המידע

בהצלחה.

אותי אישית יותר מפחידות המחלות מאשר החיסונים.

תודה רבה רבה רבה !!!!!זקנת השבט

קבעתי תור למחומשת בעוד שבוע. בינתים אני אמשיך לחפור בקישור .

אם לא חיסנתיעל -ND

- פירוש הדבר שחסכת לה הרבה בריאות!

חיסונים הורסים מערכת הבריאות וגורמים להמון-המון בעיות - וגם לא "מחסנים".

אבל לתת למטפל לנשק את הבת שלך נראה לי ממש מיותר, עם כל הכבוד...

מה זה "מתעקש"? מי שם אצלכם אמא? את - או מטפל?

איזו גישה בריאה...בת-עין

ידוע שבאזורים שלא מחסנים מתפרצות מחלות כגון חצבת וחזרת. מי שאינו מחסן פשוט נסמך על כך שהרוב מחסנים, ולכן לא פורצות מחלות קשות. זהו חוסר אחריות לא לחסן. וגאוותנות. זה נכון שלעיתים נדירות יש סיבוכים. בכל התערבות רפואית יש סיבוכים נדירים. נדירות הסיבוכים אינה משתווה למניעת מחלות ילדים קשות.

סליחה ,למה ללכלך?יש על זה מחלוקת לא קטנהמה'

בקרב גדולי הרופאים,יש לא מעט רופאים ופרופסורים מהשורה הראשונה שמוכנים לסכן את מעמדם ומתנגדים מאוד לחיסונים,זה לא מובן מאליו בכלל,ומאוד מאוד בעייתי ולא תמים,מותר להורה להיות אחראי ולבדוק טוב לפני שהוא נותן להזריק לילד הבריא שלו כל מיני דברים שלא בטוח שהם באמת כ"כ נהדרים ..

שכחת להוסיף "לדעתי" בסוף כל משפט יוקטנה
אני ממשיכה להיות מבולבלתזקנת השבט
גם את זה אמרו לי .זקנת השבט

זה בבחינת אוי לי מיוצרי ואוי לי מייצרי. אם אני לא אחסן וחס וחלילה יקרה משהו - אני לא אוכל לסלוח לעצמי . ואם אני אחסן וחס וחלילה...אז גם . צריך למצא את דרך המלך . כי נראה לי שהבעיה היא שנותנים המון המון חיסונים לתינוקות קטנים - בזמן שעדיף היה לתת אותם בשלב יותר מאוחר. לא יודעת מה לעשות. קבעתי תור לשבוע הבא.

בואי אגלה לך כמה דברים...נעמה ושירה

שלא נובעים מג-א-ו-ת-נ-ות!

מחלות לא מתפרצות רק במקומות שלא מחסנים אני גרה בחברון רובנו מחסנים. לא מזמן היה אצלנו חזרת . הרבה ילדים נדבקו וזה הגיע מילד שכבר חוסן ודווקא אלו שחוסנו לא יודעת אם זה קשור אבל זה מה שהיה עובדתית חטפו את זה פי כמה וכמה יותר קשה בצורה משמעותית ואני לא מגזימה ואילו אלא שלא חוסנו זה היה להם בצורה קלה . והיתה מישהי גם בהריון שחוסנה כשהיתה ילדה, חטפה את זה אחרי החיסון, ושוב עכשיו כשהיא בהריון ( לא שזה משפיע חוץ משהתנפחו לה הבלוטות כתוצאה מזה )

כך שלא מספיק שהחיסון לא היעיל לאותה התקפה אלא זה גם לא חיסן אותה כי היא חטפה את זה פעמיים !

אישית  גיסתי אמרה לי שהיא אחות במקצועה שכל גל שמגיע זה מוטציה חדשה זה אומר שהחיסון שחיסנת לא תקף לגל הבא ....

חוץ מזה 2 ילדים אצלנו היו בריאים לחלוטין עד גיל שנה ומהחיסון של גיל שנה אחד מהם היום אוטיסט ואחד עם בעיות היפר אקטביות ותקשורת.

ישנו חוברת שאני לא מעיזה לקרוא אותה אולי זה החוברת שיוקטנה הציע שמראה בבירור את ההשלכות לטוח הר-ח-ו-ק של החיסונים בטווח של שנים.

אז בבקשה כדי להביע דעה על הצד השני כדאי ללמוד אותו טוב

כל מה שנכתב נכתב ממקום של הבהרה ונקודת מבט שונה משל לחלוטין לא ממקום של התרסה אם נפגעת ממשהו סליחה

ראשית בריאות ורפואה שלמהאנונימי (פותח)

כדאי לדעת שחלק מהמתנגדים לחיסונים מגיעים מגישות סיינטולוגיות (כמובן  שלא מדובר במגיבים כאן) כך שרצוי להתייעץ עם אנשי רפואה ולא להסתמך על כל מיני חוברות שלך תדע מי מוציא.

למי שיש סובלנות.. דעה אישיתאנונימי (פותח)

אלה הדברים שאני מצאתי, כי גם חיפשתי בכיוון מסוים כמובן- כל אמא צריכה ללמוד ולגבש  דעה עצמאית משלה- כי היא זאת שתחיה עם ההשלכות- לכאן או לכאן.

פעם הייתי מאוד נגד רפואה מערבית, אבל אז השם זיכה אותי לראות איזה ניסים יכולה אנטיביוטיקה לעשות לאדם שחלה בטיפוס הבטן ( סיפור בפני עצמו- הודו, 12 ק"מ מהכביש הקרוב, במעלה פסגות ההימאלאיה, בעלי התחיל להקיא ולשלשל כל לגימה שרק הכניס לפה, 1.90 מטר 110 ק"ג, איבד בשבוע 10 ק"ג, לא הפסקתי לבכות, חשבתי שהוא הולך לי... ואז בא חובש צדיק עם אנטיביוטיקה) או מה יכול צנטור לעשות לחולה לב, הרדמות- שחוסכות לנו המון סבל וגם חיסונים- שבכוחם להגן עלינו ממחלות קשות.

חשוב להבין  שבצד התרומה האדירה של כל הליך רפואי, הוא מקיים נזק אחר מנגד, אנטיביוטיקה, שחמלישה את מע' החיסון, כדורים- שמתאספים בכבד ותוקעים את פעולותיו ( הוא אחראי על 500 פעולות כימיות בגוף!!! מה רבו מעשיך השם!!!) הכלי שלנו לבחור את ההליך שמתאים לנו ברגע נתון, צריך להיות חישוב של עלות תועלת- מה יש לי להפסיד \ להרוויח עם או בלי התרופה.

לכן, כל אמא צריכה כמיטב יכלתה ללמוד ולהבין את ההשפעה של כל מחלה, אל מול השפעת החיסונים, למשל- רוטה- מחלת שישולים, עלולה להיות קטלנית מתחת לגיל חודשיים, אך חיסון הדחף האחרון הוא הגיל שנה, מה שאומר שרק אז השלים החיסון את הגנתו האופטימלית, יש לבדוק, מה היארעות של רוטה באוכלוסיה- כלומר, מה הסיכוי שלי לבוא עם זה במגע, ואף לבחון אם יש נסיון חיובי עם טיפולים שמרניים או אלטרנטיביים, לאיזון הדוגמא- פוליו- שיתוק ילדים, שהיכה בארץ בשנות ה50 גבה המון קורבנות, והיום מצוי במערכות ביוב בעיקר בגוש דן, ובמקורות מים שונים בארץ, כתוצאה מקליטת מי ביוב מירדן,  הוא סכנה גדולהיותר מהנזק שבמתכות כבדות שמצויות בחיסונים למשל.

במהלך השנתיים הראשונות, ובייחוד בשנה הראשונה, מתעצבת מע' החיסון של הילד, זוהי מערכת אורגנית שבוראת לגוף צבא אדיר- זיהוי , פינוי, הריגת תיוג גורמים שונים ( למשל יש היום תיאוריה אצל האימונולוגים על סטריליות יתר, שגורמת למע' החיסון ללמוד להגיב בעודף, וכך למעשה יכולות להיווצר אלרגיות)איננו יודעים כיצד משפיע כיוון חיצוני- מעשה ידי אדם על ההתפתחות של מע' זאת , לכן אם אין רמת חשיפה משמעותית, ייתכן שאפשר לדחות מעט חיסונים מסויימים- ע"מ לאפשר למע' של התינוק  להתחזק ולהתאפס על החיים מחוץ לבטן של אמא. למשלן-  כמו למשל צהבת B שמועברת בדם או בנוזלי מין וניתנת היום יום  אחרי הלידה, אלא אם זהו ילד עם בעיות רפואיות שחושפות אותו לעירויי דם, או לטיפולים רפואיים מרובים, התינוק הממוצע לא נחשף לדם של חולי צהבת B  ( בד"כ מדובר בנרקומנים, צוות רפואי שיכול להחשף- אולי אם יש בבית הורה רופא- שווה כן לחסן בגיל צעיר יותר), או שהאמא נשאית של צהבת  B  ( ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה במהלך ההריון ), שוב, אני בטוחה שהיו אולי מקרים מועטים ( בארץ, ובעולם המערבי על כל פנים)  של אמהות שאולי נדבקו בצהת  דרך הטיפול בלידה, או אולי תינוקות שקיבלו את זה בבית החולים, ולכן בסופו של דבר- כל אמא צריכה לשון בשקט בלילה- אני מוכנה לחיות עם המחשבה שלבת שלי תהיה אדמת  או אבעבועות רוח, אבל כל אמא מכירה את הילד שלה, ואת עצמה ויודעת עם מה היא יכולה לחיות וזה מה שחשוב- כי בסופו של דבר- אנשים נפגעו לא עלינו מכאן ומכאן- מחיסונים וממחלות, זה בידי בורא עולם.

( הילדה שלי הלכה היום פעם ראשונה לגן, והיול לי 3 שעות לסדר הכל!!! אש עכשיו היא ישנה ויש לי זמן למחשב...

בקיצור - להתפלל וללמוד 

תודה רבה!זקנת השבט

אני לוקחת את זה בשתי ידיים , ובינתים דוחה את החיסונים.

חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוחיעל -ND

אלה הם מחלות ילדים שמטרתם לחזק את מערכת החיסון (לעומת חיסונים שמחלישים אותה) ולהכין אותה לתפקוד העתידי.

כשאין חיסונים, ילדים חולים במחלות הללו לרוב עד גיל 10, ואז מחלה עוברת בקלות וללא שום תופעות לוואי ומאד תורמת לבריאותו של הילד.

לעומת זאת, במקומות עם אחוז גבוה של מחוסנים, אנשים חולים במחלות הללו בגיל מאוחר יותר - ואז מחלות קלות הללו גם עוברות הרבה יותר קשה וגם נוטות להסתבך.

את המצב ראינו לפני שנה במגפה גדולה של חזרת: כל החולים שהגיעו אלי היו מחוסנים וחלו בגילאים 16-25, שזהו הגיל הלא מומלץ לחלות במחלה הזאת מבחינת הסיבוכים שלה.  לעומתם ילדים הלא מחוסנים בד"כ עוברים את המחלה בקלות תוך יומים ללא שום התערבות ותוך שעות - עם התערבות הומאופתית. וגם ללא תופעות לוואי בד"כ.

קודם כל תודהזקנת השבט

אבל אני כל כך מבולבלת, שלא יודעת מה לחשוב. את צודקת בעניין המטפל . זו הפכה להיות מלחמה וזה לא נעים - אבל בגלל איך שהיא גודלת (בעברית תקנית - גדלה אני ממש חוששת לא לחסן אותה. האחות בטיפת חלב אמרה לי שכבר הגיעו מקרים שכאלו שלא קיבלו חיסון וחלו. אני ממש לא יודעת מה לחשוב. מה דעתך למשל על החיסון נגד פוליו?

ממש מזדההמה'

גם אני בפלונטר הזה,כרגע אישית,אני יותר מפחדת מהחיסונים,אחרי שקראתי לא מעט דברים מפחידים עליהם,אבל לא יודעת באמת מה נכון.

מצתרפת להמלצה של יוקטנה על הספר של דר' רוזנטל ,הוא די מאוזן יחסית בדעה שלו,ממה שזכור לי,ההמלצה שלו היא לחסן אחרי גיל שנה (אחרי שמערכת העצבים מבוססת יותר) ורק כשהילד בריא (לא אחרי מחלה/חום/צינון וכו) וגם להשתדל  לחסן בחיסונים בודדים ולא הרבה ביחד.אבל צריך גם לבדוק על כל חיסון לגופו.

זה הגישה שלו,אבל אין מנוס מללמוד כמה שאפשר בעצמך כי ההחלטה בסוף היא שלך,יש הרבה חומר באינטרנט,

בהצלחה...

אני יודעת שיש אפשרות לקבל חיסון בצורה הומאופתית (מדולל).

זה מבלבל בהחלט,מקווה שעד הדור הבא כבר הנושא יהיה באמת ברור ובטוח כראוי.

המלצות להקטנת הסיכוי לנזק במתן חיסוניםכלנית1

המלצות טבעיות: איך להקטין את הנזק מהחיסונים (מות האתר סטרמד).

נראית לי גישה שפויה בהחלט. כמובן תבחרי מה שמתאים לך

החלטתם לחסן? הנה המלצות הפורום האירופי, המורכב מהומיאופתים ונטורופתים, שנועדו להקטין את הסיכוי לנזק במתן חיסונים:

• הימנעו ממתן חיסונים בצורה גורפת. שיקלו נזק לעומת תועלת, ובחנו כל מקרה לגופו.
  • בשנה הראשונה לחיים הימנעו מחיסונים. המלצה זו נכונה למרבית הילדים. בגיל שנה בידקו את הילד, ורק אז החליטו אלה חיסונים לתת לו ומתי. ההחלטה צריכה להיות מושפעת ממצב בריאותו הכללי, גורמים תורשתיים, משפחתיים ותנאי סביבה.
  • תנו חיסונים רק כאשר הילד נמצא במצב בריאות תקין ויציב, לפחות שלושה תודשים קודם מתן החיסון.
  • הימנעו ממתן חיסונים סמוך לאירועים בעלי פוטנציאל טראומתי, כמו גמילה מהנקה, עזיבת הבית לגן או מטפלת או בקיעת שיניים.
  • הפרידו בין החיסונים. אל תתנו אותם בעת ובעונה אחת.
  • הימנעו ככל האפשר ממתן גורף של חיסונים עם זריקות דחף. כל מקרה יש לשקול באופן ייחודי.
  • המתינו כמה חודשים בין חיסון אחד לשני. אם נצפתה תגובה חזקה לחיסון, יש להיזהר מלחסן שוב.
  • במקרה של פגיעה נוירולוגית או חשד לפגיעה שכזו, כגון היפוטוניה, התפתחות איטית, סיבוכים כתוצאה מלידה וכו', יש לדחות את החיסונים לגיל מאוחר, ואף לשקול לוותר עליהם לחלוטין.
  • כאשר בהיסטוריה המשפחתית יש כבר ילד אחד שניזוק ממתן החיסון, יש להיזהר/להימנע ממתן חיסון לילדים האחרים במשפחה.

פרופסור אשכנוי מבקש להזכיר, בעקבות ההמלצות האמורות, שאי מתן חיסון נגד דיפטריה ודלקת קרום המוח בשנה הראשונה לחיים, עלול לגרום למקרי מוות מזיהומים אלה בגיל מספר חודשים.

יש כאן מלכוד מבחינתיזקנת השבט

התחילו לבקוע לקטנה שינים , ובנוסף היא מצוננת . כלומר צריך לדחות את החיסונים בעוד שלושה חודשים! היא בת 4 חודשים כרגע. עכשיו פרופסור אשכנזי מזהיר שמי שלא מחוסן זה מסוכן בגילאים האלו מצד הדיפטריה והמחלה השניה . . בקיצור - הצילו!!

יש כאן 2 שאלות שונותאיל ב.

שאלה ראשונה היא השאלה העקרונית, איך להתייחס לחיסונים. לענ"ד ולמיטב ידיעתי חובה לחסן באופן כללי (אמנם גם אני מסתייג ונמנע מחלק מהחיסונים החדשים והלא הכרחיים כמו אבעבועות רוח שהאחות 'מציעה'). לא ברור לי כיצד מישהו יכול לקחת על עצמו את האחריות לכתוב שלא לחסן.

שאלה שניה לגבי הנסיבות שלך שהתעכבת עם החיסונים. גם לנו קרה שפיגרנו מדי פעם בחיסונים בכמה שבועות עד חדשים. בדרך כלל זה בסדר. פשוט צריך ללכת לטפת חלב וליידע את האחות ולשאול אותה. (יש מקרים שעיכוב אחד מחייב המתנה ודחיה של החיסון הבא). וזהו, לא כל-כך מסובך.

בהצלחה וגידול נעים.

האחות בטיפת חלבראו כי טוב

חייבת לעשות את עבודתה ו"ולהלחיץ" אותך לגבי החיסונים.

אנחנו באופן אישי בנינו בתייעצות עם רופאה קונבנציונלית שעוסקת גם בהומיאופתיה תוכנית אישית לבן שלנו לאחר שהגיב מאוד לא טוב (בלשון עדינה) לחיסון המחומש בגיל חודש.

אנחנו מתחילים לחסן בגיל חצי שנה, כל פעם חיסון בודד (מפצלים את המחומש ולא מחסנים לשעלת - אני כבר מחכה לצעקות פה בשרשור...), ועושים הפסקה של 6 שבועות בין חיסון לחיסון.

ברוך ה' ראינו ברכה!!!

גם על החצבת-חזרת-אדמת ויתרנו בשל חשש להשפעות דומות, הבנו שהאדמת בכלל לא רלוונטית לבנים (כמו שהחזרת לא רלוונטית לבנות) ולפני הכניסה לגיל ההתבגרות נעשה בדיקת דם לבדוק האם התפתחו נוגדנים לחזרת, ואם לא - נתייעץ שוב מה לעשות.

רק בריאות ושמחה לכולם!

אני לא אצעק עליך אני רק אספר לך עובדהאודי-ה

שאצלנו במעון התגלה מקרה של שעלת וכל ההורים שלא חיסנו רצו לאחות לחסן.

מסכימה עם כל מילה של יעל נעמה ושירה

אמירה לא מקצועית בעלילאנונימי (פותח)

יש חיסונים שכדאי מאוד מאוד לבצע אותם. הכל חיסון יש גם סיכון אבל להשאיר ילד לא מחוסן  זה חוסר אחריות ציבורית וסיכון אישי לא פחות

אני נותנת מלא ביחד כשמתאים לי שאולי יהיו נודניקיםעדידפ

ולוקחת בחשבון אקמול כשצריך לטובתם ולטובתי.

אני מחברת ומחכה ש2 ילדים יצטרכו, וקרה לי להגיע לחיסון של גיל חודש עם תינוק בגיל 9 חודשים.

מה שאפשר שיתנו ביחד,

היא תהיה בין כה וכה נודניקית ומעוכה, ומה זה משנה אם כואב מזריקה אחת או משתיים?

אני בעד לדעת שיש גבול לטבעונות ולא לסמוך על החברה שכן מחסנת,

לאחרונה פרצו מחלות שלא שמעו עליהן 20 שנה כי היו הורים שלא חיסנו,

וכשזה פרץ הם רצו מהר מהר ויפה יפה כדי שלא יהיה לחבר'ה שלהם חזרת וחצבת

ודרך אגב,ראו כי טוב

במקום מגורינו היו ילדים שחלו בחזרת והם דווקא חוסנו...

כמו כן, חוץ מלהיות כווצ'ים ומעוכים ועם חום (דבר משמזכיר חיסון...) וגם לסבול מכאבים באיזור הגרון (כמו שפעת ודלקת גרון) הם יצאו מורווחים שהם בטוח מחוסנים למהדרין עכשיו לחזרת.

אני חושבת שכולנו צריכים קודם ללמוד על המחלות ולא להיחרד מהם ולעשות לפעמים מזבוב פיל. עם הדרכה נכונה של רופא אפשר להתמודד גם עם המחלות האלו.

הפחד הגדול שלהן הוא בעיקר שיתפתחו לדלקת ריאות, האם אני צודקת? אשמח לשמוע מידע מאנשי מקצוע.

ממש אין קשר לדלקת ריאות, חזרת פוגע בפוריות,במחאנונימי (פותח)

ובעוד מערכות אחרות. וכמו שאמרת לכי תלמדי קצת על המחלות.

והודות לחיסונים יש היום הרבה פחות מחלות וכשהן מתפרצות הן לא קשות כ"כ.

והחזרת שהתפרצה-מי שחוסן לא סבל מפגיעות חמורות בפוריות,במיוחד אצל גברים.

ויש עוד הרבה מה לכתוב בנושא אבל לא אומרים דבר שלא ישמע.

קטעיםיוקטנה

בבית שלפנינו ובבית שאחרינו חלו בנים בחזרת. אלה בנים שנוהגם לשחק עם הבנים שלי, ומאוד שמחתי שהבנים שלי יחלו בזמן (לפי ששעלולה להיות פגיעה בפוריות). אבל שני הלא מחוסנים שלי לא נדבקו מהחברים המחוסנים  

כשפורצת מגיפהיהודיה מא"י
גם מי שמחוסן, וגם מי שחלה בעבר יכול לחלות שוב. (כן כן, בניגוד לדיעה הרווחת, גם מי שחלה במחלות הילדות עשוי בהחלט לחלות בהם שוב)
אבל המגיפות האלו פורצות בדר"כ בגלל הלא מחוסנים.
נוסף לכך מחלות עוברות לפעמים מוטציות, ומי שיש לו חיסון לזן אחד של מחלה כלשהי (טבעי או מלאכותי) בהחלט ייחלה שוב מזן אחר/מוטציה אחרת של אותה מחלה ממש.
לא, ממש אין קשר בין מוטציות אלו לחיסונים, גם מחלות שאין להם חיסון כלל עוברות מוטציות. (כמו למשל האבולה במקרה המפורסם)
אבל (ושוב, בניגוד לדיעה הרווחת) משרד הבריאות לא רץ לדחוף חיסון חדש על כל מוטציה חדשה שצצה. אלא כל מקרה כזה נבדק לעומק, ורק לאחר שהמוטציה החדשה מראה עמידות וכוונה להשאר לאורך זמן בודקים האם לשנות את החיסון, ואיך.
הבן שלי חוסן נגד חזרתקיווי

וחלה בחזרת 

והוא לא נדבק מאף אחד פה

כמעט כולם מחוסנים 

(ואיך הוא סבל מהחיסון בזמנו... חבל"ז (וגם מהמחלה)

בקשר לדלקת ריאותראו כי טובאחרונה

כמובן שהתכוונתי לשעלת ולחצבת. ידוע לי שהחזרת מסוכנת בגיל הפוריות ולכן עדיף להידבק בה בגיל הצעיר.

מי שחולה בחזרת בצד אחד אינו מחוסן לגבי הצד השניאני ירושלמית

סתם דרך אגב, את זה אמר לי רופא.

למה חזרת לא רלוונטי לבנות?אנונימי (פותח)

לי לפני קצת יותר משנה היה חזרת, ואם חיסון יכול  לעזור לסבל, תעשי חסד עם הילדים שלך ותחסני אותם.

זה היה נורא!!!

למרות שלי לא יכול להיות בעיות בפוריות, היה לי שבוע+ מאוד מאוד לא נעימים!

ברור כי חלית כמבוגרת ולא כילדה בגלל החיסון!יוקטנה
נו כבר עברנו על זהיהודיה מא"י
תפסיקו עם ההנפצה הזאת! גם מי שחלה בתור ילד יכול לחלות שוב בתור מבוגר! מכירה אישית כמה וכמה מקרים כאלו.
זה יכול להיות בגלל החלשות הנוגדנים, וזה יכול להיות בגלל מוטציה חדשה, אבל זה בפירוש יכול להיות
העובדה שהיא חלתה בתור מבוגרת לא נגרמה מכך שהיא חוסנה בתור ילדה
^^^^ תסתכלו בתגובה שלי למעלה!אני ירושלמית
הכל יכול להיות, רק הרבה פחות סביר ונפוץ יוקטנה
אם את כבר מחליטה כן לתת קחי ישר לביקום לאזן אתנעמה ושירה

הגוף אחרי החיסון

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

שאלה לאחר מעשה- מה הייתן עושות במקומי?מעיין34

הזמנתי פיצה לילדים ואני בחדר עם בחילות קשות (מאמינה שאתן יודעות, חפרתי על זה כבר)

לא אכלתי כמה שעות, אני בחדר מנשנשת אגוזי מלך,

והמחשבה על פיצה עושה לי בחילה

אבל יש מצב שאם אראה את הפיצה יהיה חשק פתאום

ואז יש חשש שאהיה חייבת לאכול שלא יהיה כתם לעובר וכו...

ממה שאני יודעת-לא יהיה כתם לעובר.מוריה
חופשי היה לי חשקים שעברו אחרי זמן קצר.
היה לי בהריון מלא חשקים לא ממומשיםשושנושי

לשני הילדים אין כתמים.

אני בגישה שאם יש לך חשק לפיצה, כנראה הגוף רוצה את זה.

תאכלי ותהני.

אם לא יהיה חשק, אל תאכלי בכח. 

מה החשש?חושבת בקופסא

איך פיצה תרגום לכתם לעובר? מהכוונה בכתם?

סליחה, אבל נשמע כמו איזו אמונה תפלה.

לא מאמינה בדברים האלה בכללKayom
זה ממש מיתוסהשקט הזה

וגם אם היה בזה שמץ של אמת- מה הבעיה בכתם בצורת פיצה? נראה לי מגניב ממש

חחחח הצחקת אותיוואלה באלה
השאלה איפה חחחמעיין34
החשש שיהיה כתם לידה במקום חשוף כמו פנים
אין כזה דבר חייבת לאכולרקאני

אבל אם יש חשק אז למה לא לאכול?

בכל מקרה כתם לא יהיה את יכולה להיות רגועה

לא היה מוריד אותי בכללשירה_11
זה סתם שטות. שהמציאו..והיו לי מלא חשקיםנחת-רוח

שלא מומשו

הרעיון זה פשוט לסלוח לעצמך כשיש לך חשק כי זה טבעי ואם בא לך ויש לך אפשרות - פרגני לעצמך ותאכלי אם את רוצה

זה הכל

ואז יהיה לה כתם בצורת סליחהשמעונה
תודה בנות🫶מעיין34אחרונה

אכלתי פיצה אחת

ועכשיו אכלתי עוד אחת

למזלי לפחות אין לי תאבון

כי לפני ההריון הייתי אוכלת אפילו 3

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##אחרונה
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
אתן מצליחות לברך ברכת המזון ותפילות וכו כאימהות?ממתקית

כי אני ממש לא.
אפשר לומר שאפילו הורדתי מעצמי את ברכת המזון
שלא נדבר על תפילה
ולאט לאט גם כשאני ביום חופשי ולבד, כבר מתעצלת לברך ולהתפלל.
נהייה לי הרגל כזה שכל הזמן תירצתי- טוב לא אברך, כי עוד שניה הילד צריך אותי ואז גם ככה לא אהייה מרוכזת.
אבל זה כבר הרגל קבוע גם כשאני לבד.
איך חוזרים לברך?
כמובן יש לי אמונה, וחזות דתית והכל, בעלי מתפלל 3 תפילות, יש לו שיעורי תורה קבועים...אבל באמת שאין לי סבלנות לתפילות וברכת המזון, הדלקת נרות שבת בקושי רק מברכת בחיפזון (מברכת לרוב את ברכת המזון המקוצרת). פעם כל תפילה אצלי הייתה תפילה, וסגולות, וברכות, היום? כלום. 
וגם ממש מפריע לי שאני לא דוגמה לילדים, הם גם לא מקפידים, וברור לי שזה בגללי. הם לא רואים אותי, וכיוון שאני לא מקפידה, גם לא רואה זכות להעיר להם.
איך אני מחזירה את הרגל ברכת המזון ותפילה אחת ביום לעצמי? ולילדים? 

ברכת המזון אני מברכת, ודאימתואמת

לפעמים באמת מקצרת ולא אומרת מהרחמן.

לא יכולה לומר שהברכה נעשית בכוונה של ממש

תפילות לצערי זה רק ברכות השחר ותהלים. (ברכות השחר זה לפני שהילדים קמים) פעם הייתי מתפללת תפילה אחת בשבת (בד"כ מנחה) אבל לאחרונה לצערי אין לי כוח אפילו לזה, כי זה דורש לעמוד, ובאמת הריכוז בתפילת עמידה חשוב יותר...

וגם לי נקיפות מצפון שאני מזכירה לילדים להתפלל או שולחת אותם לתפילה ובעצמי לא...

בכל אופן, בקשר לברכת המזון - זה חינוך טוב לילדים שרואים שאסור להפסיק באמצע הברכה גם אם לילד יש משהו דחוף. (גם בתפילה זה ככה, כמובן...)

אני משתדלת גם ללמוד פרשת שבוע, וזה משהו שאפשר להפסיק בו באמצע אם ילד צריך אותי, ומצד שני אני לרוב לומדת בקול, אז הילדים רואים ושומעים. אז אולי אפשר משהו כזה...

ברכת המזון כן, תפילה פחותDoughnut

ברכת המזון אני מקפידה לברך מיד כשאני מסיימת לאכול, ברגע שזה נדחה קל לשכוח... משתדלת לברך מתוך ברכון ואז גם הילדים רואים שאני מברכת, וגם זה עוזר יותר לכוונה (לא תמיד מצליח🫣).

תפילה לצערי ביום יום בד"כ לא מגיעה, משתדלת בשבת שחרית/ מנחה לפחות, גם קורה שמתפספס לצערי. אבל הי כרגע אני במשימה אחרת בדיוק😉👶🏻 לא סתם נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן.

תנצלי את העובדה שאת רוצה בשביל הילדיםכולנה

כדי להרגיל את עצמך בחזרה.

אם זה משהו שהיית רגילה אליו אז תוכלי לחזור להרגל הזה מאוד מהר.

תרגילי את עצמך לברך בקול, הילדים יקלטו שזו ברכה ולאט לאט יתרגלו לא להפריע. בעיניי זה ממש דרך פשוטה להחדיר אמונה בילדים ששם שמיים שגור בפה.

תקראי על המעלה של הברכה וכמה זה חשוב. תדמייני כמה התפילה והברכה שלך חשובה. דווקא, בתור אמא למשפחה, עסוקה ומוטרדת, שבתוך סדר היום העמוס את עוצרת ומתפללת.

אם היית בתוך זה בעבר, תוכלי לחזור לזה בקלות בסיעתא דשמיא.

תפילות, תתחילי ממנחה, היום ארוך ויש זמן. לא צריך לייחד יחודיים, זה ממש עצה של היצר הרע שאומר לך שעדיף לא להתפלל בכלל כי את לא מרוכזת . בניגוד לגברים שיש להם את המניינים שלהם אנחנו יכולות להתפלל כמעט מתי שרוצות אז זה יכול להתמסמס כי מרגיש שתמיד אפשר אח''כ. אז תקבעי לך שעה שבה את עומדת להתפלל והיא תהיה קבועה.

אני יודעת על עצמי שיש תקופות שיותר חסום לי להתפלל, ויש תקופות שיותר קל, אבל מה שקובע והגדרתי לעצמי אני עושה ומאוד משתדלת לא לפספס. ברגע שעולים על הגל זה הרבה יותר פשוט.

מעריכה אותך מאוד על הרצון הזה, שתראי ברכה !

ברכת המזון מבחינתי זה חובה ותוך כדי טיפול בילדים במולהבולה

לצערי גם לא כל כך מתפללת וזה כואב לי מאוד

ברכת המזון זה מדאוריתאטרכיאדה
לצערי לא מספיק מתפללתעוד מעט פסח
ברכת המזון ממש מדאורייתא, בוודאי שכן (קורה אחת ל... שאני שוכחת, ומלקה את עצמי על זה ממש).
יש ברכת המזון מקוצר נוסח בן איש חי!נפש חיה.
כן אם אני מברכת. זה רק זהממתקית
ברכת המזוןשלומית.

מקפידה, זה ממש דאורייתא... אבל לא מלחיצה את עצמי להתרכז. התרכזתי- מה טוב, אבל בסוף החובה היא לברך עם או בלי כוונה.

תפילות- לצערי אני חלשה. משתדלת תפילה אחת ביום אבל בתכל'ס לא כל יום מתפללת, לפעמים כן ולפעמים לא.

אבל גם כשאני מתפללת אני לא במקום של "אם לא התכוונתי זה לא שווה " כל אחרת אני לא אתפלל לעולם... משתדלת כפי יכולתי, בנחת.

כן מנסה שהיו עוגנים לתפילה. למשל, אם אני מצליחה להקדים קצת לעבודה אז נכנסת לבית הכנסת של מקום העבודה ומתפללת שם כמה דקות 

בדיוק כמוך. אין לי עצות. לאחרונה מברכת ברכת מזוןהדרים
בעמידה תוך כדי שטיפת כלים או עם התינוק כי מרגישה שאם אחכה לרגע שאשב פשוט לא אברך לעולם . על תפילות לצערי בכלל אין מה לדבר
ברכת המזון ממש חשוב לי לברךענבלית

נראה לי כדאי לחשוב איך בכל זאת אפשר.

הילדים לא יוכלו 2-3 דק' בלעדייך?

העניין עם הילדים זה סתם תירוץ שלי...ממתקית

יותר עצלות.

אז אולי שווה ללמוד על זה קצתענבלית

על הרעיון של ברכת המזון, כדי להתחבר יותר, וככה העצלות מתגמדת...

בהצלחה יקרה!!!

זה לא פשוט להתחיל מה שלא רגילים.

ב"ה כן. ברור שלפעמים יש שכחה ופספוסיםיעל...

לפני הרבה שנים קיבלתי החלטה שאין דבר כזה מבחינתי יום בלי ברכות השחר ועמידה.

אז כן, יש פעם ב.. איזה יום שפספסתי עמידה. אבל משתדלת ממש כי זה חשוב לי.

במבט שלי- עבודת ה' היא בראש סדרי העדיפויות והכל נובע משם. העצה שהכי עוזרת לי היא כל הזמן להוסיף עוד קבלה, להיות כל הזמן בתנועה קדימה.

לפני כשנתיים לקחתי על עצמי שברכת המזון תהייה מתוך הכתוב. באופן מעניין זה דווקא גרם לי לזכור יותר לברך.. (וברור שעדיין קורה לפעמים שאני שוכחת.. אבל משתדלת במיוחד שברכת המזון זה דאורייתא)

ובסוף, מרגישה ממש שזה לא בזכותי, אלא חסד ה' שאני מצליחה עם 8 ילדים ועבודה להגיע לזה...

ברכת המזון זה חובה . ותפילה -חובה לפחות ברכות השחראור עולה בבוקר

בתפילה - יש אומרים שאשה שטרודה בענייני הבית יכולה לומר רק ברכות השחר ובתוכם ברכות התורה , ובזה יוצאת ידי חובת תפילה.

בברכת המזון גם אפשר לקצר, אני לא זוכרת בדיוק איך נכון לקצר . זוכרת שיש נוסח בלאדי ממש קצר .

בהצלחה !

לא מצליחה בכללתהילנה

ואני בסדר גמור עם זה. בשלב הזה בחיי זה לא הגיוני. לא סתם נשים פטורות מזה.

בשבת שיש לי קצת יותר נחת אז משתדלת יותר,אבל הרבה פעמים הסעודות שלי נקטעות בללכת להניק או להחליף טיטול...

(אני עם 2 מתחת שנתיים איתי בבית)

ברכת המזון זה דאורייתא. אם אין אפשרות לברךפרח חדש
אז לדעתי להקפיד לאכול רק לחם מזונות
לא מדויקתהילנה
לנשים זה ספק דאורייתא או דרבנן 
ברכת המזון? אשמח לפירוטפרח חדש

סיקרנת האמת

הולכת לשאול את הרב שלנו

תעדכני ממתקית
התשובהפרח חדשאחרונה
שזה ספק דאורייתא, אין לזה הכרעה
ברכת המזון כןתוהה לעצמי
תפילה ליד הילדים ממש לא.. גם אם יש זמן נחת שהם משחקים נגיד בשבת בבוקר ואני מנסה לפתוח סידור, תוך דקה הם ירצו תשומת לב והרוגע יעלם.
לא קראתי את כל התגובות אבל רוצה רק להגיד שאניהשקט הזה

מזדהה עם החוסר סבלנות.

אני כן מברכת וכן משתדלת להתפלל שתי תפילות ביום (משתדלת. לא אגיד שתמיד מצליחה)

אבל ממש מרגישה שזה בלי סבלנות. אני מברכת וחושבת על זה שאני רוצה כבר לשטוף את הכלים שאכלתי בהם, מתפללת וחושבת על מה צריכה לעשות אחרי התפילה.

זה קשוח כאמהות, אין לי מה להגיד חוץ מלחבק.

ואולי אוסיף, שאני כרגע ממשיכה להתפלל למרות חןסר הכוונה והסבלנות בדיוק כדי שזה ימשיך להיות הרגל ובעז"ה שיום אחד גפ תחזור הסבלנות.

אז מעודדת אותך להתרגל לזה חזרה גם אם זה לא יהיה בשיא הכוונה כרגע

דווקא בגלל מה שתיארתי ממליצה לעצור רגעכולנה
ולהיות ברגע, לא לרדוף אחרי המשימה הבאה כל הזמן, מבטיחה לך שהיא תמשיך לחכות 😅
מבטיחה לך שאני עוצרת מלא פעמיםהשקט הזה
אבל דווקא בזמן של תפילה, ברכות קשה יותר לעצור.. יצר הרע תקראי לזה?
אני חושבת שזה גם השילוב של האמהותעדינה אבל בשטח
אבל גם השילוב של דור האינסטנט, של השורטס ביוטיוב, הכל מעבירים ומהר, אחת שתיים. אז ברוב הדברים זה עובד, אבל יש דברים כמו תפילה, לשחק עם הילדים, לשבת בגינה.. שזה פחות הולך , ומה לעשות המוח שלנו כבר רגיל למשהו אחר, אז ממש צריך לכפות עליו את זה , אני מרגישה את זה ממש 
ברכת המזון וברכות השחרKayom
וואו.. מרגישה שכתבת אותי בדיוקקורדיליה

ניסיתי להגיד לעצמי שאנסה אפילו רק ברכות השחר וברכת המזון קצרה של נשים..

אבל גם בזה לא מצליחה לעמוד

ומצטערת על זה מאד.. אבל לא מצליחה..

רוצה להמליץ על סידור שראיתי שקיים מיוחד לאימהות-נפש חיה.

@יעל מהדרום*

נקרא "תפילת נשים"

זה סידור שיש שם בעצם את התפילות מסודרות לפי מסלולי זמן, את יכולה לבחור מסלול לפי הזמן שיש לך ביום, ולהתפלל מתוך הסידור הזה.

נדמה לי שיש שם גם ברכת המזון/ הלל / תפילות לחגים.

נגיד 5 דקות - תפילה מינימלית

7 דקות- עם תוספת קטנה  

10 דקות

15 דקות זה כבר קטעי תפילה יחסית ארוכים.

הבנתי שיש לזה ביקורות מעולות.

* (אם זה פירסום אפשר למחוק, אבל זה נראה לי פשוט לתועלת אז אני כותבת פה) 

וואו מהמם!!!ממתקית

איך משיגים את הסידור?

בודקת, בינתיים מצאתי פה קישורנפש חיה.

סידור תהילת נשים

טלפון לבירורים: 0502802092

ניתן גם דרך "הידברות" https://www.shops.hidabroot.org/items/8596006-%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%97-%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97

רוצה להמליץ על סידור שראיתי שקיים מיוחד לאימהות-נפש חיה.

@יעל מהדרום*

נקרא "תפילת נשים"

זה סידור שיש שם בעצם את התפילות מסודרות לפי מסלולי זמן, את יכולה לבחור מסלול לפי הזמן שיש לך ביום, ולהתפלל מתוך הסידור הזה.

נדמה לי שיש שם גם ברכת המזון/ הלל / תפילות לחגים.

נגיד 5 דקות - תפילה מינימלית

7 דקות- עם תוספת קטנה  

10 דקות

15 דקות זה כבר קטעי תפילה יחסית ארוכים.

הבנתי שיש לזה ביקורות מעולות.

* (אם זה פירסום אפשר למחוק, אבל זה נראה לי פשוט לתועלת אז אני כותבת פה) 

תהילת נשים* ולא כפי שנכתב בטעותנפש חיה.
תשובה קצת שונה ופחות פרקטיתהמקורית

תפילה/ ברכה/ זמן פנוי לעצמך/ זמן למקלחת וכו - כל הדברים האלה תלויים באיפה את ממקמת את הדברים האלה בסקאלת סדרי העדיפויות שלך ובמקום שאת רוצה להיות בו ולא בהכרח בזמן פנוי כמו שאנחנו תופסות

בתפילה לעומת מקלחת יש גם יצר הרע שמפריע, אבל עדיין אפשר לגנוב כמה דקות בבית בלי ילדים שיפריעו  רוב הזמן לדעתי.

פניות מנטלית לתפילה זה כבר משו אחר וזה תהליך מנטלי/ נפשי. כמו פניות לעשות כל דבר אחר. ולפעמים באמת קשה למקבל אבל אני חושבת שאם אנחנו חיות בתוך מרוץ עכברים שלא מאפשר לנו לפתח את הזהות שלנו בתור אמהות/ בנות זוג/ נשים יהודיות - משו לוקה בחסר בדרך

**האמור לא נכתב כתוכחה, גמני לוקה בזה.

ברכת המזון אף פעם לא מפספסת ב"ה אבל בתפילות יש לי על מה לעבוד לצערי

האמת את ממש ממש צודקת.ממתקית
יכול להיות שאני לא התמודדתיעדינה אבל בשטח
עם אותם ילדים כמו שלך, עם גילאים דומים או עם טמפרמנט דומה, אבל תמיד בירכתי ברכת המזון, פשוט ישבתי ובירכתי, יותר מזה, גם השתדלתי לא להמהם להם, שיתרגלו שכשאמא מברכת, היא מברכת, לא נרשמו בעיות.. לתפילה אני לא מגיעה, אבל יותר ממקום של חיבור להקב"ה, בלי צורך בתפילה, מדברת כמובן בהרגשה שלי, לא הלכה ולא אומרת לאף אחת מה לעשות.. בשנים האחרונות משתדלת ברכות השחר ושמע ישראל, פרק שניים של תהילים וזהו . אף פעם לא התפללתי מנחה או ערבית. כן היתה לי תקופה שהתפללתי בה ערבית של שבת, ולפעמים שחרית של שבת אבל גם זה כבר התמסמס לי
האמת זה לא קשור באמת לילדיםממתקית

רובם די גדלו ב"ה
זמן יש לי.
זה התחמקות במחשבה של ואם היא תבכה, אם הוא יצא עוד פעם לשכנים בלי לשאול וכו ווכו
ואם ואם ואם

טוב אז כבר לא נברך

מורות- מה אתן עושות בחופש הגדול?אמונה :)

מתכוונת למורות בלי ילדים או שהילדים בקייטנות...

החופש כ"כ ארוך!! 

ממש רוצה משהו רשמי לעשות אחרת אני אשתגע בבית... אבל אין לי כוח לעבוד בתחום החינוך גם בחופש, אז בי"ס של החופש הגדול לא רלוונטי.

מוצאות מה לעשות?

אני ממש אשמח לשמוע

תודהה

דברים שאת פחות מספיקה ברגילואני שר

ספורט קבוע

קורס דיגיטלי או פרונטלי לפיתוח תחביב

לימוד תורה

השתלמויות אם יש דברים רלוונטיים

הכנה לשנה הבאה

לסדר או לעצב איזו פינה בבית

התנדבות

לקבוע עם חברות או משפחה או לנסוע למקומות מעניינים כי יש זמן

מזדהה עם הקושי לסדר לעצמי לו"ז ולא ללכת לאיבוד בזמן הפנוי, אולי בזה אני שמחה שאני לא מורה ;)

אמאל'ה השאלה הזאת גורמת לי לרצות ליהיות מורהשמ"פ

כל מיני פרוייקטים בבית כמו סידור ארונות וכו'

ספורט

התנדבות

קורס 

ממש עושה חשק להיות מורהממתקית

אבל אחרי שאני רואה את העבודה שלהן כל השנה, אוותר על החשק הזה...חחחח

חחח לא התכוונתיאמונה :)

האמת שבשלב הזה בחיים הייתי שמחה לעבודה עם פחות יציאות מהשגרה, אפילו שמדובר בחופש... אבל מניחה שעם הילדים החשק הזה יעבור

בטח לוותר זה סיוט המשמעתKayom
את צודקתשמ"פ
לתקופה קצרה לימדתי ובאמת כולי הערכה למורות 
וואי ממששירה_11אחרונה
לרגע לא הבנתי למה אני לא מורה??!!
אני נרשמתי להשתלמות שלושה ימיםרק רגע קט
שאני רוצה מאוד ללמוד (ואשן אצל קרובי משפחה כדי להיות קרובה מספיק).

למשהו קבוע יותר עוד אין לי תוכניות. מחכה שבעלי יסיים את המילואים ואז נראה...

וואו בהצלחהאמונה :)

יש לך רעיון איפה יש השתלמויות לא יקרות מידי?

יש מלא אפשרויות..בת מלך =)

בד"כ קבוע מחכה לסדר אלבומים בקיץ

קורס

ימי עיון לנשמה - תנ"ך, בכל לבבך

לקבוע עם חברות/אחים/משפחה

להגיע לסדר דברים שאין לך זמן היומיום

ליצור

וכמובן להאט את הקצב ולהנות מהנחת

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאניאחרונה

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

יש פה נשים שעובדות משרת אם בהייטק?מתכנתת מחפשת

רקע: אני עם ותק רב בתכנות. למקום הנוכחי הגעתי רווקה, עבדתי משרה מלאה, ואז כשנולגו הילדים ניצלתי חלון הזדמנויות טוב שהיה וביקשתי לרדת לשמונים אחוז משרה והסכימו.

עכשיו אני חושבת על שינוי מקום ורציתי לדעת האם יש סיכוי למצוא משרת אם בתכנות.

אם יש פה כאלו-אשמח לדעת האם מצאתן מראש משרה כזו או שהתחלתן משרה מלאה ואז ירדתן? האם ציינתן את הדרישה הזו בקורות חיים? האם היה קשה למצוא משרה כזו? האם התפשרתן על דברים אחרים בשביל זה?

אני יודעת שיש משרות היברידיות, אבל זה לא מספיק לי.

אם יש כאן כאלו שעובדות במקום שמיועד לחרדיות-אשמח לדעת איך המשכורת ביחס למקומות אחרים, ואיך מגיעים למקומות כאלו? מהלוחות הרגילים?

כל תובנה שיש לכן יכולה לעזור.

מקפיצהמתכנתת מחפשת
אשמח לתגובות
נראה לי יהיה קשה למצוא משרה כזו מראשהריון ולידה

אלא אם כן את הולכת למשהו ממשלתי כמו תעשייה בטחונית וכד'

בקשר למקומות חרדיים לא ניסיתי אבל לדעתי זה דווקא המקומות שתהיה הכי פחות גמישות. כולן יוצאות לחופשות לידה, כולן יש להן ילדים, כולן רוצות חופש לפני חגים או בחופשות ביס וכו' לא תהיי יוצאת דופן בסטטוס שלך

תודה!מתכנתת מחפשת
אשמח לעוד תובנות
לגבי מקומות לחרדיות..בת מלך =)

יש הרבה מקומות כאלו שמתחשבים בהן להגיע ולצאת מוקדם. 

אבל השכר משמעותית נמוך יותר בכמה אלפי שקלים משאר האנשים באותה המשרה. 

תודה!מתכנתת מחפשת
ככה ניחשתי
אני לא בתכנות, כן בתחוםשושנושיאחרונה

עובדת בחברה ציבורית, 8 שעות תקן

יומיים בשבוע היברידי.

בימים שכן נוסעת, שעות הנסיעה נחשבות לשעות עבודה. אני מרוצה מההסכם.

אני בטוחה שהייתי יכולה לעשות יותר בחוץ, לי זה מספיק לשלב הזה בחיים. בעז''ה שתמיד תהיה ברכה. 

אולי יעניין אותך