בס"ד
קידוש ה'- איך זה מתבטא בחיים שלנו?
פרטו נמקו והסבירו התווכחו הקשיבו.. אבל הכל בסבר פנים יפות
לולה=]בס"ד
קידוש ה'- איך זה מתבטא בחיים שלנו?
פרטו נמקו והסבירו התווכחו הקשיבו.. אבל הכל בסבר פנים יפות
אפילו אם אפחד לא רואה את זה...לדעתי..
אמממ...בעצם כל דבר שיכולים אנשים לאו דווקא חילונים לראות אותנו ולומר- "זה בנאדם עם דרך ארץ וחינוך טוב! ממנו צריך לקחת דוגמא"...
ולא, לא בשביל שיגידו את זה...בשביל שייראו שזה מה שדרך התורה (או בעצם-דרך ה') מצווה אותנו, וככה יוצאים בני אדם.

בס"ד
וכשהוא לבדו בבית הוא לא נוגע בסידור מקדש שם ה'?
מגיע לו כל הכבוד.
וזה שהוא עושה לפחות בחוץ אולי יביא אותו לגעת בסידור גם בבית...לא שהבנתי מה הבעיה לא לגעת בסידור בבית, אבל נזרום..
לחיות במדינת ישראל, שהיא הקידוש ה' היותר גדול, זה קידוש ה'!
ומראה לכל הגוים ששונאים אותנו שאנחנו מצליחים להתגבר עליהם ולא נותנים לכל הפעולות שלהם לנצח אותנו!
1-לעשות את מה שהי אומר-ובמסירות שלך אליו-אתה מקדש את שמו.
מלך שנתיניו מסורים לו, ועובדים אותו בנאמנות (בין ברחוב, ובין בחדרי חדרים),-מפארים בכך את שמו של המלך.
2-להראות שעבדיו הם אנשים טובים, ושמי שהולך ע"פ חוקיו הוא אדם טוב-שזה מראה כי חוקיו-אמת וצדק.
אאל"ט 1- שכתבת, זה יותר 'המלכת שם ד' בעולם' - קידוש השם זה יותר 2, סתם עבירה זה לא חילול השם.
מצווה, או על שלוש העבירות-זה נקרא קידוש ה', אתה מסכים איתי?
וגם אברהם אבינו ויצחק, שהסכימו לעקידה-זה קידוש ה' (אתה קורא קורבנות? ברכת "המקדש את שמו ברבים"...היא לא בדיוק עוסקת בדבר השני שהבאתי, אלא בעיקר בראשון)
אגב, לפעמים באמת אנשים טועים בזה טעות חמורה, וקוראים לקידוש ה', חילול ה'...כאשר אנשים מפחדים שהחילונים יגידו שהם קיצוניים מידי בענייני דת-הם חושבים בטעות שהקיצוניות הזו-היא חילול ה'-
שהרי היא תגרום לחילונים לחשוב אותנו למשוגעים/טיפשים/לא מוסריים, אבל הההפך הוא הנכון-
כי בעצם-הסיבה שהם חושבים אותנו משוגעים היא "איזה משוגע התי הזה...הוא באמת עושה מה שה' אומר לו...בכזאת קיצוניות...לא צריך להגזים...-כאילו לעבוד את ה' קצת...בסדר...אבל עד כדי כך...לא צריך כל כך להתמסר לה'..."
-כשחילוני אומר דבר כזה-מה הדבר הנכון, להיות "משוגע" ולעשות מה שה' אומר, או להראות לחילונים שאנחנו הדתיים גם כן מבינים שלא טוב להיות משוגעים, ולא באמת צריך להתמסר לעבודת ה'?
יש לצערי רבים שיאמרו לך לא להראות כמשוגע, ולוותר על המצווה...
אגב, בדיוק על זה נאמר "הווי...עז כנמר"-לא להתחשב במשוגעים שאומרים לך לא לעבוד את ה', עיין גם מסל"ש מפסידי הזהירות (נראה לי המפסיד השלישי).
כי הסיפור של עקדת יצחק שלפני ברכת ברוך המקדש שמו ברבים, התפרסם בכל העולם העתיק.
קידוש השם, כפשוטו: (ע"פ הגדרה ששמעתי מהרב זוננפלד) - מובא במסכת יומא:
אהבת את ה' אלהיך שיהא שם שמים מתאהב על ידך שיהא קורא ושונה ומשמש ת"ח ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות מה הבריות אומרות עליו אשרי אביו שלמדו תורה אשרי רבו שלמדו תורה אוי להם לבריות שלא למדו תורה פלוני שלמדו תורה ראו כמה נאים דרכיו כמה מתוקנים מעשיו עליו הכתוב אומר (ישעיהו מט, ג) ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר אבל מי שקורא ושונה ומשמש ת"ח ואין משאו ומתנו באמונה ואין דבורו בנחת עם הבריות מה הבריות אומרות עליו אוי לו לפלוני שלמד תורה אוי לו לאביו שלמדו תורה אוי לו לרבו שלמדו תורה פלוני שלמד תורה ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו ועליו הכתוב אומר (יחזקאל לו, כ) באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו.
נניח ואדם ישמור מצוות בסתר, יניח תפילין בביתו, שלוש תפילות, וכו' -- ולא יחצין שום סממן יהודי כלפי חוץ- האם הוא מקדש שם שמיים?
בפשטות, לא- כי לא יודעים שהוא מקושר בכלל לקב"ה- אבל כן, ע"י זה שהוא מקיים מצוות, הוא ממליך את ה' בעולם. כל מקרה, יש הבדל, דק אמנם- אבל יש הבדל.
לגבי הפסקה השנייה, מסכים- אבל זה לא שייך לדיון- כשאומרים על התורה שהיא לא מוסרית, אנחנו צריכים לדבוק בתורה ולהוכיח שהיא כן. (מה שקרה הרבה במהלך הדורות: השחיטה היהודית, ועוד רבות הדוגמאות...)
אבל אם יודעים מזה-יש בזה קידוש ה'...
הוא כותב שם שלוש סוגים של חילול ה'-שני אלו שהזכרתי, ואדם שעושה דבר שאינו עבירה, אבל עושה את זה להכעיס.
מני-כל מילה בסלה!! 
אממ, בדיוק בשבת יצא לי לעשות קצת קידוש ה'
.. לדעתי ..
הלכנו כמה חבר'ה אחרי הפעולה בערב שבת לחיילים בשער,
היו שם שתי חיילים חילונים לחלוטין מראשון לציון,
אנשים שאשכרה כל מה שהם יודעים עלינו זה מה שהם רואים בתקשורת..
אז דיברנו איתם קצת, סיפרנו להם על היישוב, דיברנו איתם על בנות שהולכות לצבא,
על נישואין, (נראלי שהצלחנו לשכנע אחד שנישואין זה לא לחיות עם חברה שלך עד שאתם רוצים להוליד ילד ואז להתחתן רק בשביל זה ולהתגרש אחרי שנתיים...)
בסוף, כשבאנו ללכת באחד וחצי בלילה בערך, הם אמרו לנו להישאר, ממש ביקשו שלא נלך 
הקשר הבלתי-אמצעי הזה הוא הדבר הכי משפיע.
שכוייח!
לא נראה לי..זה כן - לא ללכת למסעדה לא כשרה..כשאתה בנאדם דתי ונכנס למסעדה לא כשרה |מכחכח|..אף אחד לא באמת שם לב אם אכלת או לא,ויותר מזה - אומרים "דתי נכנס לשם,בטח זה כשר",ואפילו לא טורחים לבדוק את זה..
א'קיצר,שים לב 
אאל"ט!
ולהיות בנאדם!!דרך ארץ!!! הכי חשוב!!ותמיד לבדוק את עצמך ולראות שאתה נורמלי...
איך שעם ישראל מנצח ועם כזה ביטחון בכזה אמונה וכזה כוח שחילים דתיים מוסרים את עצמם על קידוש ה' וניכנסים בכל הכוח לשטח האויב למרות שהם יודעים שלא בטוח הם יחזרו.
כי יש מלא אנשים- גם גויים וגם, לצערינו, יהודים בלי הרבה שכל, שרואים את הפעולות האלה לא כאומץ אלא כרשעות... אז נכון שהם לא צודקים אבל זה בטח לא גורם אצלם לקידוש ה'... (זה בגדר שאלה, אני לא יודעת מה זה אומר...)
פצפוניתכלומר: לעמוד בדוכנים של מעייני הישועה.. להסביר וכ'..
לעמוד ליד הקניון של השכונה הכי אני דת בעיר ולחלק שם נרות שבת עם פתקים של כניסת שבת יציאת שבת וקצת על מהות השבת! (ולגלות ש- 350 צמדים של נרות התחסלו בפחות מחצי שעה- סתם מקרה שקרה לי ואני עעדיין לא מעכלת!!)
ללכת ברחוב עם חניכות להציע לאנשים לשתות או לחלק סוכריות ולהסתובב כם הברכה ביד (כדי שאנשים ייברכו)..
להיות חלק מרגעינים תורניים בערים הגדולות..
אין לזה סוף.. פשוט להתנהג בצורה שתצדיק את העובדה שאנחנו עמ"י בני מלכים,עם יחודי ששונה משאר העמים! ..
בס"ד.
היום זה מתבטא בכ"כ הרבה דברים
שבת ישראל מתלבשת בצניעות
שבן ישראל מוריד עיניים
שבת ישראל מתנהגת בצניעות
שבן/בת ישראל עוזבים 'ת'חברה' והולך לשיעור תורה/לתפילה
ובכלל שרואים יהודים צדיקים שומרים שבת!!אבא!! אפילו זה קידוש ה' היום.
אם לא יודעים לעשות את זה יפה, זה יכול להיות מאוד פוגע, גם לכאלה שיודעות את הסיבה ובעיקר לאלה שלא. לא צריך להסתכל יותר מידיי ובטח שלא במקומות לא ראויים, אבל לדבר אל מישי עם פרצוף ברצפה ממש לא גורם לקידוש ה'... כשדופקים אצלינו לתרומות ומדברים לרצפה זה ממש לא גורם לי להעריך, זה רק מביך אותי מאוד, כאילו עצם זה שאני מעיזה לפתוח לו את הדלת אני מחטיאה אותו...זו הגזמה לדעתי...
בס"ד.
את מזכירה לי חילוני שאומר ששמירת שבת זה לא כמו שדתיים שומרים זה כמו שהוא שומר.אז נישמור כמוהו?
מה זה קידוש ה'?
קידוש ה' זה לעשות רצון ה' למרות כל המלעיגים אז אם את לועגת לשומר עיניים מה שהוא עושה זה לא קידוש ה'?!? שטויות...זה קידוש ה' כי צריך דבר ראשון לראות מה רצון הבורא.
אני לא אומרת שכל דבר נבטל כי יש אנשים שלא רואים את זה יפה, ברור שלא, אבל זו לא נראית לי התנהגות נאותה, מצטערת...
ושלא תביני לא נכון, אני ח"ו לא מזלזלת בשומרי עיניים, אני מניחה שהם עושים את זה מתוך אמונה שזה מה שנכון, ומן הסתם זה קשה להם, השאלה היא אם זה שווה את זה...
כי לשמור על מצוות שאנחנו מאמינים בהם זה בהחלט קידוש ה', זה מראה שאנחנו מאמינים בזה ודבקים בדרכינו- אבל כשזה יוצא מפרופורציות זה כבר משו אחר...
ומשתדלים לקיים אותה.
למרות שמישהו פעם אמר בשרשור כלשהו שהאיסור הוא להסתכל על אישה למטרת הנאה אבל אם מדברים איתה ומסתכלים עליה זה נראה לי לא ממש להנאה צריך לבדוק את זה.
בחור כזה, במקרה שהוא רואה בחורה גם אם בהתרמות וכו
ישר היצר הרע קופץ כי הוא לא אחד שמסתובב ברחובות וזה ההזדמנות של היצר להפיל אותך.
ואז זה אסור.
נורמאליים
א. מה זה נורמלי אצלך?
ב. צריך זהירות רבה בדברים האלה ובכלל בקידוש ה'.
אני יכולה באותה עוצמה של קידוש ה' גם לחללו.
בקשר לאתאיסטים אם מתקרבים אליהם ולא יודעים להסביר חלק דברים זה גורם להם יותר לזלזל וזה ממש חילול ה' לדעתי.
צריך ללמוד המון לפני שהולכים להתמודד מולם.
צריך לדעת באיזה גיל, איזה רמת בגרות, איזה רמת חוזק ויציבות יש לך בקשר לדת.
זה כרוך בהמון דברים.
וגם שלפעמים דיבור איתם יכול להפוך לחילול במקום קידוש ה'.
אולי זה ככה וככה וזה יכול לגרום לזה.
|נאנח|
עזבי.
אז אמרתי שזה קידוש ה' רק לפעמים וזה יכול להיות גם חילול ה' זה הכל!
לפעמים זה בעיה של הבת, כאילו מה את מצפה? תבואי עם חולצה קצרה,
חצאית מעל הברך, וכו וכו .. בטח שבנים יורידו עינים. בעיה שלך. את פוגעת בי
ישירות באיך שאת מתלבשת,וגורמת לי בעיות הרבה יותר גדולות, מאשר איזה חוסר נעימות זמני.בעיה שלך
לא מכוון אישית לאף אחת...
אני אולי לא לבושה כמו נשות נטורי קרתא, אבל לפי ההלכה כן... אז מה, אני גם לא אלך ברחוב כי עלולים להסתכל עלי?! זה הבית שלי, וכן, מביך אותי כשנותנים לי את ההרגשה הזאת שאסור להסתכל עלי...
לחלק מהדעות אסור לחשוף כלום עד הקרסול.
לא הבנתי מה מפריע לך שלא מסתכלים עלייך? (אולי זה לא קיים אצל בנים?)
מי שלא רוצה שלא יסתכל זה בעיה שלו, ולא את אמורה להיעלב מזה!!!
זה לא עניין של להיעלב, זה לא שאני חושבת שהוא לא מסתכל עלי כי הוא חושב שאני מכוערת, אבל זה גורם אי נעימות מסוימת. בנים לא מכירים את זה כי בנות לרוב לא שומרות עיניים, לפחות לא באופן קיצוני... דוגמא אחרת לגמרי- כשאתה נתקל בילד אוטיסט והוא לא יוצר קשר עין- אתה מיד מבין שמשהו לא בסדר כי זו לא התנהגות רגילה של אנשים, יהיה לך קשה לדבר איתו לא רק כי הוא אוטיסט אלא גם הרבה בגלל שהוא לא יצר איתך קשר עין, שזה דבר שאמור לתת לך הרגשה שיש כאן מי שמקשיב. אז כשבן אדם מדבר ולא מסתכל (גם אם יודעים שהוא לא אוטיסט...), זה עדיין נותן תחושה לא נעימה. (אולי הוא באמת לא רוצה ליצור תחושה של קרבה, אבל תעשו לי טובה, להסתכל על מי שמדברים איתו, לבקש כסף וללכת אחרי כמה דקות (תלוי אם הבאנו לו או לא...
לאיזו רמה של קרבה זה כבר יכול להגיע?!)
אז שוב, אני לא אומרת שכל מצווה צריך לבטל בגלל שיש כאלה שלא מרגישים עם זה בנוח, אבל בדבר הספציפי הזה, שגם ככה יש לו התרים (כמו ש gbck630 אמרה) אם אנשים נפגעים מזה- ונפגעים- אני חושבת שהדרך ארץ קודמת כאן.
את לא מבינה שזה יכול לגרום להרהורים אסורים?!?!!?
ק"ו בן בנו של ק"ו, שמדובר באדם שלראות בת מקרוב ולדבר איתה יוצא לו במקרה הטוב פעם בשלושים שנה.
אז מה מפריע לך שהוא רוצה להחמיר? הוא מחמיר על עצמו ולא על חשבונך! כדאי לנסות לא להעלב![]()
וסיפור לסיום:
נסעתי לישוב בית אל עם שני חסידים (כולנו כטרמפיסטים) והם שואלים אותי אתה גר בבית-קל?
אני כזה שואל, איפה? והוא עונה לי בית-קל.
זה ממש הצחיק אותי אז גרמתי לו להגיד את זה כמה פעמים.
אח"כ התחלתי לשגע אותו ולהתווכח איתו עד שהגענו לישוב.
הוא שאל אותי איך אחיות שלי מתלבשות והוכחתי לו שהן מתלבשות יותר צנוע מאחיות שלו(במיוחד מה שמצחיק שהחרדיות לא לובשות חצאית ארוכה שלא להדמות ל"מזרוחניקיות הדוסיות"
)
בקיצור אני ממש אוהב להתווכח איתם ולגלות להם שהם לא יודעים עלינו כלום חוץ מסטיגמות!!!!
אאלעדיודע מה? אם הוא עושה את זה באמת כי הוא פוחד להיכשל- מי אני שאגיד לו אחרת?! אבל כאילו זה מרגיש שזו נהייתה נורמה מחוץ לפרופורציות... אבל סבבה, אני יכולה להבין את הקושי... יכולה לנסות (: וד"ש לבית קל פעם הבאה שאתה מגיע (;
ברחוב ובבתים של אנשים כדי להתרים ..................
שיתרים בכולל ישיבה או משו.............
תחשבי עליו שוב.
הוא בקושי מסתובב ברחוב וגם אם כן הוא רואה חרדיות שמתלבשות בלבוש מלא.
כאשר הוא רואה אותך, זה מאוד יזכר אצלו כי ידוע שתמונה כזאת יכולה להשאר שנים במוח!
והפרופורציות שלך הם לא אצל הפרופורציות אצל החרדים, תחשבי אין להם נשים בעיתון, אפילו אחת מתחנות הרדיו שלהם(מתוך שתיים) לא מעלה נשים. את מבינה?!?! כשהו רואה אותך נשמרת לו תמונה לשנים!!!
וזה מה שהו רוצה למנוע, לפחות להשתדל למנוע.
ולבס"ד:
הם מתרימים בשביל הכולל! מה הם יתרמו בשביל עצמם?
וגם הם לא מקבלים שם כמו אצלינו (בכמות הכסף אולי שם הרבה מביאים אבל כל אחד, מביא 10 אג'
פעם הבאתי לאיזה חרדי בשטיבל 50 שקל הוא כמעת התעלף וברח מהר שאני לא אתחרט
)
ולפעמים חייבים כסף אז הוא עושה השתדלות לא ללכת למקומות מאוד לא צנועים.
הייתי אומר בדיוק הפוך; איפכא מסתברא, זה חילול ד'. כשאת באה ובעצם מראה לו שלא כל הדתיים לא נורמליים (ואת מסתמא מדברת על חוגים מסויימים בציבורים מסויימים), את בעצם משדרת לו: "אולם מאידך, יש כאן אותי ואותך, שאני דתייה נורמלית (לא כמו אותם אנשים...), ואתה אתאיסט וממילא אתה נורמלי!" ---> סליחה? יתכן ויש דתי שאינו נורמלי, אבל אתאיסט נורמלי? זה לא קיים.
הרהוריתכן בהחלט דתי לא נורמאלי ואתאיסט נורמאלי.
(לפחות שככה היה נראה לי שהוא אמר)
את יכולה בזה גם להוציא אותך נורמלית אבל אותי נגיד תוציאי לא נורמלית כי אני לא כמוך וכשאת באה ומראה לו שאת דתיה נורמלית אז זה באמת תלוי במה ההגדרה שלך לדתיה נורמלית? כי את יכולה להוציא את עצמך נורמלית ואת כל הציבור שלנו להוציא ממש שונה.
ולגבי הנורמלי ולא נורמלי- אתאיסט יכול להיות נורמלי מבחינת זה שהוא בנאדם שפוי אבל אנחנו לא יכולים להבין אותו בעניין דת ובזה הוא נחשב בעיננו ללא נורמלי.
דתי שמקיים מצוות הוא נורמלי בעיננו בגלל עצם קיום המצוות.
שקידוש ה', זה פשוט דבר שמתבטא בכל דבר קטן שאתה עושה.
לדעתי אדם דתי צריך לדעת שמסתכלים עליו לפעמים, שבוחנים אותו דווקא בגלל שהוא דתי, ולכן צריך להיזהר יותר בכל מיני דברים אפילו קטנים ממש.
וזה מתבטא בהכל.
איך אתה מתנהג, איך אתה מדבר, איך אתה מתייחס לאחרים, כל דבר.
"
פשוט לחשוב איזה התנהגות הייתה הכי משמחת את ה'
הכי מאירה אותו ומפיצה אותו בעולם באור חיובי
מעצם היותו אתאיסט אין הוא נורמלי.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...