שאלה חשובהבתותי
עבר עריכה על ידי שיראל. בתאריך ל' אב תשע"א 13:03

מישהו הולך מחר (יום שלישי) לעצרת של מגרון?

נראה להם שבכלל זה יעזור במשהו?

אם כן הם בדמיונות

הבאת זמרים תעזור?

הם לגמרי לא מאופסים על עצמם.........

צריך מאבק רציני הכולל אלימות אם יש צורך (ובד"כ יש) [לא מסיתה ]ובלי התערבויות מיותרות של מועצת יש"ע........

המדרונים האלה ממש לא נורמאלים.

הם חיים בסרט!מרדכי
עבר עריכה על ידי שיראל. בתאריך ל' אב תשע"א 13:04

עצרת לא תעזור!

רק מאבק אמיתי יעזור (וגם אלימות יכולה בהחלט לעלות על הפרק)... 

ברגע האמת אם ח"ו יבואו לפנות את מגרון, והממשלה תראה שהם מוכנים לעבור לבתים החילופיים באדם (ומי אמר בכלל שאת אדם לא יפנו בעתיד) אז הם ימשיכו לפנות עוד יישובים ועוד מאחזים.

רק מאבק קשה ילמד אותם שבארץ ישראל לא נוגעים! 

ואם הם רוצים מאבק שקט (הופעות, זמרים ופולקע) או לסמוך על  מועצת יש"ע שתעזור להם שלא יתפלאו אחר כך שהם מוצאים את עצמם מחוץ לבית שלהם.

אממ.. אני לא מבינהענבל

הם רוצים בית יותר גדול?!

שילחמו על הבית הנוכחי שלהם!!

חלק מארץ ישראל!

(יש למישהו קישור לפרסום על העצרת? שאני אבין יותר ממה שאמרו לי ואוכל להגיב יותר בפירוט )

הם לא רוצים להלחםבתותי

הם רוצים בית יותר גדול במקום שהם חושבים שהוא יותר טוב....

מי שרוצה מאבק הכולל אלימות-הוא זה שחי בסרט.ביניי"ש

אלימות כנגד השוטרים והחיילים,הוא דבר שצריך להיפסק מיד.המאבק במגרון-הוא המאבק הראוי,ואני מקווה שממנו ילמדו לשאר המאבקים.ושבעז"ה בכלל לא נצטרך מאבקים.

הרי בשם מי אנחנו מתיישבים ביש"ע? בשם עמ"י! וכשעמ"י אינו רוצה במקומות אלו,אנו צריכים למחות ולנסות להסביר,אך לא דרך האלימות.

זמן טוב והתחלת לימודים\ש"ל נעימה פוריה וטובה לכולם.

וככה נאבד את כול ארץ ישראל (ח"ו)מרדכי

גם בגוש קטיף, היה הפגנות, היתה צעקה, וזה עזר במשהו? זה מנע את הגרוש? לא!

לפעמים צריך לעבור לכח, כי אם ההמשלה תראה שאנחנו אומנם צועקים אבל ברגע האמת יוצאים בלי בעייה, היא לא תהסס לפנות עוד יישובים! 

המאבק במגרון הוא שגוי, כי זה לא יעזור להם הופעות! אם הם רוצים להצליח אם צריכים לךשנות את צורת החשיבה, ואת צורת ההתייחסות לפינו אם חס ושלום יהיה כזה.

לא נכון. זה תלוי ברצון העם.שיראל.

המאבק על סיני לא פעל [והיו בו הרבה מאבקי כח]! איך? - כי העם לא רצה את סיני. לפחות לא רצה מספיק.

המאבק על גוש קטיף לא פעל []וגם בו היו מאבקי כח]! איך? - כי עם לא רצה את גוש קטיף. הוא בקושי הכיר אותו.

המאבק על עמונה לא פעל [והיה בו המון המון אלימות]! איך? - כי העם לא רצה את הבתים שם.

אבל לעומת זאת -

המאבק על הגולן לא היה בכח,ופעל! איך? - כי העם רצה את הגולן!

------

נק' נוספת - סיפור יפה שקראתי היום -

"בשביל מה צריך לנסוע להפגנה על הגולן?" פנה הגאון הרב שאול ישראלי לגאון הרב אברהם שפירא,עמיתו בהנהגת ישיבת 'מרכז הרב'. "הרי בכל מקרה אף אחד למעלה בממשלה לא מקשיב".

אנחנו לא עושים הפגנה רק כלפי הממשלה,,ענה לו הרב שפירא. "זו הפגנה שמיועדת גבוה יותר. כלפי ריבונו של עולם. אנו זועקים לא ואומרים קבל עם ועולם: ''אנחנו נגד עקירת יישובים! אנחנו לא רוצים את זה!' אנחנו מוחים. ישמע ה' ויעשה הטוב בעיניו"...

המטרה של מאבק היא לא ספציפית אל כללית.יהודי מרמ"גאחרונה

אחרי עמונה, בכל תקופת אולמרט לא פינו מאחזים.

איזה מאבק יש שם????בתותי

אם תוכיח לי שיש מאבק-יהיה על מה לחשוב.....

אבל תוכיח לי שיש  מאבק.

חוץ מססמאות והכבות לחיבוק המגרשים-אין שם מאבק.

צריך עם אלימות כי בלי אלימות שומדבר לא זז  במדינה הזאת.....

אנחנו מתיישבים ביש"ע בשםalezish

ארץ ישראל ולא בשם עמ"י....

הרי לפי הרצ"יה אם אפשר לקיים רק א"י\עמ"י\ התורה, דבר ראשון א"י.

אנחנו מתיישבים בא"י בשם ה' יתברך.יהודי מרמ"ג

למען שמו באהבה! עמ"י בכלל לא פקטור בעניין.

מי אמר לכם ת'שטויות האלה?אווזה.

הממשלה רוצתה לפנות שם. בע"ה זה לא יקרה. אבל אמרו להם את זה ככה פשוט ביותררר: אחת הסיבות שבגללם לא אכפת לנו לפנות זה כי אנחנו רואיםשהעם לא אתכם. יש"ע לא אתכם. אם אנחנו נראה שאנחנו איתם אולי יתבטל הפינוי! תבינו, מגרון לא באים בראש של אלימות וכו'. אבל למה הקימו שם ת'עיר אהלים? כדי שאנשים יהיו שם. כדי שהממשלה תראה שאנחנו איתם. שזה חשוב להם. אז הם עושים הופעות, שיחלות, הפעלות, כדי שאנשים יבואו!

ועובדה שהעכיר אהלים עזרו. עוד לא פינו אפילו שזה היה אמור להיות כבר בחודש הראשון של החופש. ודחו את זה לתאריך לא ידוע. ב"ה!!! 

צודק לגמרי, לא היו מעיזים לעשות את זה לציבור אחר.אנונימי (פותח)

אם רק היו חושבים לעשות את זה לחרדים, החרדים היו מבעירים

להם את המדינה. החילונים כנ"ל.אנחנו עדינים מדי

אנחנו לא עדינים מדיי..ביניי"ש

החרדים עושים דברים שאני חושב שהם טעות חמורה.המאבק שאנחנו עושים-הוא המאבק הראוי.בגלל שהוא בלי אלימות.

המשטרה לא מתקרבת לחרדים כי היא פוחדת מהםמרדכי

אז למה שאצלנו זה לא יהיה ככה? 

למה שהמשטרה תחשוב שאיתנו זה עסק קל, אז היא יכולה לעשות את זה?

ואם הדרך של החרדים היא טעות, למה זה הצליח להם?

הם מפחדיםבתותי

הם לא נכנסים למאה שערים ושות' מחשש לעורם.....

אתה יודע למה אין היתר להכנס לשם?951753

מאותה סיבה שאין כמעט היתרים להכנס ליצהר...

כי החרדים מאיימיםבתותי

אם נהיה מאיימים-לא יוכלו עלינו, לא יהיה להם התר לבוא לפנוץ

*לפנותבתותי
מנחם אתה יודע שהמשטרה עצרה אחד מהם-משה ר-

הם סגרו באו כמה עשרות שוטרים וסגרו רחוב??

זה נכון שצריך מאבק נחוש אבל גם זה עוזר11223344

תתארי לעצמך את המאבק על גוש קטיף בלי השרשרת, הסרטים הכתומים וכל זה, זה נכון שהעיקר זה מאבק כמו שכתבת אבל גם העצרות חשובות.

בהצלחה לכולנו

ללכת לרמת מגרוןalezish

את מגרון אולי יפנו עוד חודשיים, אבל ברמת מגרון כל רגע מפנים חשוב להגיע ולעזור...

אלימות ?? ,מותר בכלל להשתמש באלימות ?שואף לאור
למנחם... המשטרה מפחדת מהחרדים פחד מוות!! >>66

תהיה בטוח שבחיים בחיים המשטרה לא תעיז לעכב לאלפית השניה את הרב קניבסקי או את הרב אליושיב או סתם אדמור!!! ואפילו,בשבילך, המשטרה גם לא תעיז להסתכל על ראש ישיבה "פשוט" אתה יודע מה יהיה אם זה יקרה אם המשטרה תעצור רבנים חרדיים על דברי תורה?? המדינה תבער!!!!!!! מאות אלפי חרדים יעשו כאלה בלאגנים שלא ישכחו בחיים!!!! שוטרים ימותו פה!!  מה שהמשטרה לא מזיז לה אם זה מהציבור הלפלף שלנו!! (עיין ערך הרב דוב ליאור והרב עובדיה יוסף) (ויש מלא "סיבות" לעצור את אותם גדולי תורה כמו למשל - הסתה נגד המדינה... וכו')

עוד דבר - אני חותם לך במאה אחוז שהמשטרה רועדת להכנס למאה שערים וגם אם היא נכנסת היא נכנסת בכוחות מטורפים (על כל הפגנה קטנטונת ישר מכתזיות ומליון סוואנות יס"מ ןפרשים וכו') - מנסיון.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך