שאלה שאלתית...1234567890

שלום לכולם!!

יש לי בעיה קצת עם הרעיון של הדייטים- (ולא חשוב אם זה הכרות ברכבת, דרך עצמינו או שדכנים) הבעיה היא שתמיד דייט- כמעט תמיד- יהיה דבר מלאכותי, סטרילי, ללא חיכוכים...

אנימרישה שזו אחת הסיבות המרכזיות  שקשה למצוא כך את זיווגנו- תמיד יש איזשהו נתק מהמציאות, מעמי, מהחשבות... קשה להבין את שמתרחש כי לפעמים הוא פשוט לא מתרחש...

כמובן, ב"ה התחתנו כך הרבה מאוד זוגות, ובעצם זו כמעט הדרך היחידה (האידילית אולי) בעזרת ה' להכיר.ובע"זה ניוושע בדרך זו גם אנו...

אבל אם למישהו יש דברים מחכימים, מזדהים, וכו'...  אשמח לשמוע!

לילה טוב! בשורות טובות

מלחמות ונקמות!

ל-1234567890יהודית פוגל
הדייטים אכן לפעמים משעממים, מלאכותיים ולא משקפים באמת את המציאות. א ב ל, בהתחשב שזוגיות טובה היא תוצאה של דבר אחד בלבד: עבודה ושוב עבודה אז הרי באמת אין לדייטים משמעות כ"כ קריטית. ממילא תצטרכו לעבוד. הדייטים באים לדעתי רק כדי לראות אם האף שלו מוצא חן בעיניך.... שאם לא כן, איך את מסבירה זוגות חילוניים שגרים יחד שנים כדי לוודא היכרות מעמיקה והתאמה מושלמת, ואח"כ כשהם כבר מתחתנים, תוך זמן קצר מתגרשים. ואילו זוגות חרדיים שבקושי ראו זא"ז חיים חיי אושר??
מצטרף להסבר המעולהtzvib
המפגשים הם כדי לבדוק אם המידות של השני מתאימות באופן כללי ואם המראה מוצא חן. אם המידות של בן הזוג הן טובות תוכלו להסתדר גם עם יש שוני בכל מיני דברים בחיים. ואם מבינים שנשואין זה הרבה ויתורים ועבודה על המידות שלנו לא לעשות ריב מכל מחלוקת, אז החיים יהיו מאושרים. צריך להוציא מהראש שהנשואין זה חלום קל ומתוק. אבל דווקא מי שעמל על הקשר ומבין שצריך לוותר על הרצונות שלו באידיאל לחיות בשלום ושלווה עם בן/בת זוג, הוא האדם המאושר בחיי הנשואין שלו.

כשבאים מהגישה הזאת המפגשים לקראת נשואין פחות מפחידים והרגליים עומדות הרבה יותר על קרקע יציבה ובטוחה.
זה ראה וקדשאנונימי (פותח)
נכון הוא שאותו שידוך שנדחה .יכל גםלהצליח אם היה קורה בנסיבות טבעיות .ולכן קצר ולעינין אם תקבעו את הדייט במקום טבעי לדוגמא אירוע ציבורי שיש בו עוד מקרים{"מם" עם פתח } שלכם ,וכדומה. זו יכולה להיות התחלה טובה ללא בעיות של רושם ראשוני מוטעה.חייבים להפגש בפעמים הראשונות במקומות עם ענין .ולצורך כך חיבים להפעיל את הדמיון ולהתאמץ ולהשקיע בתוכן הפגישה כך שלא תמצאו את עצמכם "תקועים "למשך שעה מסביב לגן סאקר בגשם .ברגע שתוכלו להתרשם זה מזו דוקא לא באופן ישיר ומרוכז .תדמו פגישה "מקרית" טבעית ואם אתם מתאימים תזכו להמשיך .ולא "תפלו" בבעיה שצינת בשאלתך.
הוא מלאכותי, אפי' ברמת הלבוש, אולם - כ"א מציג אתavishalomf
הדמות האידיאלית בעיניו, וכך ניתן לראות את הכיוון שלו.
דווקא יש יתרונות ל'מעבדה' הזו בה ניתן לברר השקפות על נושאים שונים בצורה יחסית 'סטרילית' , ואז, לכשמגיעים לשלב ההכרעה, ניתן לדעת שערכנו כבר את הבירורים העקרוניים וזו לא סתם החלטה נמהרת של התאהבות כמו בסרטים, כמאמר המשורר "אחרי אהבה ממבט ראשון, בא גט ממבט שני"...
זה אכן מעייף ומתיש כל פעם להפתח מחדש, אך מי שיכול לתת לאחרים (הורים/אח אחות מבוגר/חבר טוב ) לברר בשבילו את הפרטים הטכניים, זה עשוי לחסוך קצת ואם לא - זה מה יש. יש כאלו שהתחתנו עם החברה מהשבט וכו' אך כמדומני שרוב הציבור שלנו מתחתן לאחר וורסיה כזו או אחרת של מיפגשים.
יש דרכים להגיע לאמת הפנימית..אנונימי (פותח)
תנסי להרגיז את המדויט שלך כמו למשל
תציגי דעות של שמאלנים או אמירות קשות ..אפשר גם ב"טעות" לשפוך עליו שתיה או סתם אוכל שילכך לו את הבגדים ואז לראות מה תיהיה התגובה שלו..
בקיצור צריך להיות יצרתיים וכך לגלות את הפנימיות שלו\ה
הפתעת אותיאנונימי (פותח)
הצורה שהצגת הינה מוכרת זה ישמע קצת נודינקית אבל זה ממש חזק.. מומלץ לעשות זאת אבל בצורה עדינה לפעמים צריך פשוט לרגש ולהפתיע אותו ולנסות זויות חדשות למשל קצת לשרוט אותו לא הרבה זה לא ישמע מוגזם..
ל-בנדהמשה4
לא להיסחף!
יקר6אנונימי (פותח)
דייטים עווריים-האסון של הציבור הדתיאנונימי (פותח)
לא רק שאת צודקת שהדבר הוא מלאכותי והוא למעשה יריה באפלה הוא למעשה אסון של ממש, שכן אנשים יקרים מבלים חדשים ושנים רבות בפגישות סרק שהן מעין רולטה מתסכלת חסרת תועלת. לו החינוך של הנוער אצלינו היה יותר פתוח בעניין והיה מאפשר מגע בלתי אמצעי בין שני המינים היה כל אחד מוצא את זיווגו ביתר קלות. לדעתי המחנכים צריכים לומר לנוער שבכדי להשיג בן או בת זוג צריך שאנשים פשוט יתחילו זה עם זו ולהיפך. פשטות זה שם המשחק.
כללו של דבר, יש להחיל נוהג חברתי השולל בליינד דייטים בכדי שאנשים יוכלו לצאת מציפיה לאיזו שדכנ/ית טרחנ/ית שי/תואיל בטובו/ה להציע איזו הצעה תלושה מהמציאות.
יסלחו לי השדכנים שהגיבו לעיל והגנו בחירוף נפש על מקצועם העתיק..אבל ברור לכל בר דעת שעלינו לשנות את פני הדברים ולעשות סוויץ רדיקלי לכיוון שהצעתי.
כתבתי על כך רבות בעברמשה
Blogs/Message.aspx/256
Blogs/Message.aspx/151

ועוד רבים.
הסגנון שלך אולי לא לגמרי זה שאני הייתי משתמש בו (בעיקר לא המילה "מגע"), אבל יש המון אמת בנאמר.
לשמוליקיהודית פוגל
אתה מציע פתיחות, מגע קרוב בין המינים, אפשרות להיפגש בסביבה הטבעית ללא הצגות ומלאכותיות, הרי זוהי בדיוק צורת ההתנהלות של החילונים. אתה רואה אצלם הרבה הצלחות בבנית זוגיות ומשפחה? לא מזמן הייתי בכנס של טובי המטפלים בנישואין וזוגיות. היה שם מרצה אמריקאי, לא יהודי, פרופסור לפסיכולוגיה מהשורה הראשונה, ומה הוא אמר על תהליך בחירת בן זוג? "אל תתנו למקריות לקבוע עבורכם את בן זוגכם! זה שמישהיא ואתה הייתם באותו יום ובאותה שעה באוטובוס או בבנק וה ת א ה ב ת ם, אהבה גדולה ממבט ראשון, לא אומר כלום לגבי ההמשך, כי יתברר שהיא נשואה, היא לא יהודיה, לא משכילה ברמה שאתה רוצה, לא מתאימה בגיל ועוד כל מיני פרמטרים, והמרצה ממשיך: לפני שאתם מתאהבים תבררו, גיל, רקע, שאיפות, משפחה, מעמד כלכלי, אופי וכו' וכו' ובעצם הוא ממליץ על אותו שדכן מושמץ ולא אופנתי, שמברר גיל, רקע, השכלה, משפחה וכו' וכו'. ורק אח"כ מתחילות הפגישות וההכירות עם בסיס מסויים ועם סיכוי טוב להצליח. תחשבו על זה.
זה לא סותר את מה שהצעתיאנונימי (פותח)
אפשר לברר על מישהי ועם מישהי ולפחות לא מבזבזים את הזמן ולא מנפחים את חשבונות הבנק של המקצוענים שכותבים כאן במסווה של אידאולוגיה ו"שידוכי מצווה"
אם יעשו את מה שאתה מציע, החברה שלנו תראה כמואי''ה
החילונים [שאחרי זה הנישואים שלהן נראים כמו אני לא יודעת מה]! כבר בפורומים ברחבי האינטרנט [של דתים] יש מלא הודעות בנוסח: "יש לי חבר, אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי וכל היום אני חושבת עליו וכו וכו" כל פעם אותם הודעות בנוסחאות שונות! אז נכון אתה צודק, יש פה באמת בעיה, אבל הפתרון שלה הוא לא מה שאתה מציע!
את מערבת פה בין 2 נושאיםמשה
בין העירוב בגיל צעיר יותר (12-15) לבין גיל גולי שבו כבר אפשר באמת להכיר.

בנוסף - כשמדובר על חברה מעורבת מדובר בדרך כלל על סניף, שלחבריו יש פחות או יותר קווים משותפים (רמה דתית למשל) לא מעטים שמאפשרים התאמה בסיסית גם בשלב הזה.
יש משו במה שאתה אומר, אבל איך ששמוליק הציג את זה,אי''ה
זה ממש לא נשמע טוב...
ה' ירחם על הראש המאד מסויים של דתיים מסויימיםאנונימי (פותח)
תיארתי לעצמי שלכמה אנשים ידלקו הפיוזים מדברים שאומר. אבל לא ציפיתי שמאן דהו ייקח את הדברים למחוזות אפלים שעליהם לא חלמתי. למה כשאני אומר "מגע בלתי אמצעי" צריך להתלהם ולומר דברים שמעידים על הכובע הבוער של הגנב? סהדי במרומים שהתכוונתי להתנהלות תמימה לחלוטין. מגע במובן הכשר והמטפורי של העניין.
אז למען ה"צדיקים" המתחסדים אני מבקש למחוק את המילה "מגע" מהפרוטוקול ולכתוב "קשר". מי שרוצה להתנהל לכוון חילוני יעשה זאת גם לאחר שהכיר מישהי בבליינד דייט. ומי שיראת ה' בלבבו ישמור על ההלכה ללא סייג גם אם יכיר מישהי באוטובוס או בקמפוס ויפה שעה אחת קודם...
מסכימה. יותר מזה.פלפלתי
בגלל הראש מהרובע של "הצדיקים" אין מצב לראות אנשים אלא אם כן יוצא לך שם של "פושע".
אנשים! יש אפשרות לעשות הרבה דברים טובים ולהכיר אנשים גם אם לא לומדים איתם גמרא או רמב"ם! בחייאת... מה קורה לכם??? מאיפה אתם ממציאים את כל ערימת המגננה הזאת??
נתלים בחרדים כאילו שאצלם הכל זהב..
וואו הרגתם אותי....
וואי מה הולך כאן...אסתרי'ה
טוב, זאת אני,1234567890 , זה הכינוי שלי עכשיו, נעים מאוד.
תודה יהודית ולכולם על התשובות. אבל שיהיה ברור, זה שאני "מתמרמרת" על זה- זה לא אומר שאני חושבת שזה דפוק לחלוטין. כמו כל דבר- יש יתרונות, חסרונות, ומחיר. ואני חושבת שהיתרון עולה על החיסרון, ובעצם גם על זה אפשר לומר שזה מאוד אישי. לדוג' חלק מהפגושים שלי היו מאוד מלאכותיים וזה ממש תקע- וחלקם היו מאוד זורמים- כאילו שנפגשנו פעם ראשונה בלי לתאם בכלל... היה ממש שמח, כיף, משמעותי וכו' =)
וגם לא צריך להינעל: הלכתי לשדכנית, שומעת מחברות, מאנשים (לא מדודות!) מישהו הסניף, וגם בקמפוס, אם זה בצורה נורמאלית(ויש לי רף גבוה- שלא יתחילו איתי או משו) אז הייתי פתוחה לשמוע. (אבל בנים? לא בבית ספרנו..)
העיקר זה באמת אמונה בריבונו של עולם. לא אמונה ערטילאית ומופשטת, אלא כל בוקר, כל יום- "חדשים לבקרים רבה אמונתך" לחדד אותה עם כל הצעה, מוצלחת או כושלת. ולשמוח עם זה, להתחדש ולחייך. בכלל פורים- שנזכה להתפלל על זה, ולבקוע רקיעים. (יש! חיזקתי את עצמי)
בקיצור, תפילה, אמונה, עין טובה ופתיחות, פתגם סיני עתיק: לך תדע מאיפה זה יבוא.
ולא באמת רע לי עם זה. זה באמת דורש עמל- אז לוקחים לפעמים חופש (חחח הפסקה..) כי זה לא פשוט,(ואפילו מעצבן) -ושוב, לדעתי עם כל החסרונות האלה זו הדרך העדיפה- ו"א' מושיב יחידים ביתה".
אני מקווה שנקבל שכר גם על העמל הזה . מגיע לנו, לא? (yes!!)
גם שמתי לב שגולשים כאן לעניינים לא קשורים. בואו ננסה להתמקד- למה זה? ומה אפשר לעשות עם זה? הצעות ? פתרונות?? =)
אהבתי את הרעיון של להתנדב ביחד וכו' (לא צריך דייט ראשון במסיבת חבר'ה המונית..)- עשיתי את זה פעם ועוד פעם אחת במקרה- וזה באמת טוב! (גם זוכים בברכת מזל טוב... מביך אבל לפחות שובר ת'קרח..)
המשך יום טוב! וחג שמח וכשר לכולם!
לי באופן אישי קשה להיות טבעיאנונימי (פותח)
נכון אני די מלאכותי בדייטים יש לי קושי להיות טבעי ,אז מה? זה אומר שאני פחות טוב..
מה זה השטויות האלה....הרי אתם מתחתנים עם משהו לכל החיים וברור שבהמשך אחרי שתתחתנו האנשים שהתחתנתם איתם לא יהיו מלאכותים
אז בגלל שהם קצת מלאכותיים עכשו
אז אומר שהם פחות טובים.
חברה תיהיו רצינים אתם הולכים להתחתן עם אדם שתיהיו איתו 80-100 שנה בע"ה אז אל תחפשו רק את הכיף ואת הזרימה ביחד שזה גם חשוב אבל זה נמצא אצל המון המון אנשים רק שלחלק קשה להראות את זה בדייטים אבל זה נמצא אצלם הם יוציאו את זה החוצה במהלך הנישואין...מצפה לישועת ה ושנצא מכל ההסתרים ומכל החיצוניות ונזכה בפורים להיות אנשים פנימיים ואמיתים
שמוליק-אי''האחרונה
תראה, תלך לפורומים של דתיים [בעיקר נוער] ותראה מה הולך שם, כנס ל"שאל את הרב" באתרים למינהם בשו"תים לנוער ותראה מה הולך שם, במה הנוער עסוק ומה השאלה הכי רווחת שם! [טוב, אני יחסוך לך את התרוצצויות באינטרנט ואני יעתיק לך שאלה אחת מיני רבות: [השאלה לאחר עריכה שלי, היא היתה יותר מידי ארוכה....]
"אני בת 16 ויש לי חבר הוא בן מאוד צדיק! באמת! הוא תמיד עוזר ותומך בי, לא מזמן סבתא שלי נפטרה- והוא היה שם כל הזמן בישבילי... בזמן האחרון התחלתי ממש לאהוב אותו! מצאתי את עצמי לפעמים הולכת לתפילות- רק כי הוא שם! ואז תפסתי את עצמי, מה את עושה!?הבנתי בשכל שזה ממש לא שייך, ולא בריא וממש ניסיתי לשכוח אותו - הלכתי דווקא למניין שהוא לא בא, ממש אני מנסה לשכוח אותו ואני לא מצליחה! ואז חשבתי שוב, רגע,אם את לא מצליחה , אולי הקב"ה שלח לך את זה.. מי יודע.. וחוץ מיזה מה רע בקשר טוב עם בן שהוא בגדר צניעות גמורה!!?
אולי תוכלו לעזור לי! מה רע? איך אני יכולה לשכוח אותו? והכי חשוב- למה הקב"ה נתן לי את זה? אם זה נסיון ואני לא עומדת בו- אז מה? אז נכשלתי? ולמה אסור לנו להשתמש ברגש הזה שנקרא "אהבה" כבר בגיל צעיר? הרי ה' נתן לנו אותו בגיל צעיר.... "

אז שמוליק, נכון שיש איזשהי אמת בדברים שלך ואני מסכימה שבקטע הזה של הנישואין הציבור שלנו נופל בין הכיסאות, אבל גם קשר עם שמירת נגיעה יכול להיות לא בריא [כמו בדוגמא לעייל ויש עוד המון!!!] והפתרון שאתה מציע אמנם יכול להתאים לאנשים בגיל מאד מסויים, אבל עם הדרכה מסוימת ולא ישר "לקפוץ למים"

בשורות טובות!!!!
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

בעיני אין מה לדבר. אם לא שייך מבחינתך אז לא שייך.גפן36

זו הדרך שהיא בוחרת להתלבש בה.

מעטות אלה שלא מכירות את ההלכה ובדכ הן לא גדלו בחינוך הדתי.

אם היא דתיה מבית לדעתי אין מה לדבר.

זו מי שהיא בחרה להיות ואתה יכול לבחור אם מתאים לך להתחתן אם לא.

אם לא דתיה מבית זה יותר מורכב ואולי אפשר לברר בעדינות.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולדאחרונה

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילואאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfb

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

..אני:)))))אחרונה

אני לא חושבת שמודלי זוגיות מכל סוג שהוא היו משפיעים על מה שאני מחפשת.

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

אולי יעניין אותך