שאלה לשמניסטים פה-דאץ

השביעית זאת באמת שנה קשה?

כאילו, כמה בגרויות יש בערך? יש איזה 2 בשבוע?

שורדים את זה, או שלא כולם מצליחים?...

עידוד מבולבל

צריך לבוא בגישה חיובית.סבתא רוחלה

זה שנה עמוסה היא לא קשה כמו שאמרו לנו.

יש בערך 8 בגריות (זה גם תלוי בבית הספר אם דוחים בגריות לשנה הבאה , עשו שנה קודמת וכ"ו)

שורדים את זה צריך לישון טוב , לאכול טוב, לשמוח , לצאת לטבע (גם בלי קשר)

לזכור שלימודים לא ישברו אותנו.

הרבה הצלחה לא להתייאש !!! להאמין בעצמך וישתהיה בהצלחה!!!

מותר לי גם לענות? אוסנת

זוכר שהיית בכיתה ה', ונ-ו-ר-א נלחצת מהידיעה ששנה הבאה, בכיתה ו', כבר תצטרך לסכם /לעשות בוקרפורט/לכתוב בעט (וכו' וכו')?

והנה, עברת את זה.

זה לא היה כל כך קשה כמו שחשבת...

אותו דבר גם בבגרויות.

כל שנה מתקדמים ונדרשים יותר להשקיע.

אבל זה לא מגיע ב"בום" שאי אפשר לעמוד בו - זה קורה לאט, ומתרגלים.

יש לך עוד את בגרויות חורף, שזה שלב ביניים בין השישית לסוף השביעית...

ובעז"ה תעשה ותצליח ותצטער שנלחצת!

טוב...נפרט קצת...*sapir*

דבר ראשון- אל דאגה! בסופו של דבר כולם שורדים את השנה הזאת, בריאים ושלמים...

השאלה היא רק מה הציונים שהצלחת להוציא בבגרויות..

לי אישית הייתה שנה ממש קשה מבחינת הלימודים! כאילו שלא תחשוב שאתה הולך לכייף! (אני מדברת איתך על מצב שבו אתה כן רוצה להצליח ולהשקיע השנה ולא לחפף וזה...)

כמה בגרויות יש? זה תלוי... אצל כל אחד זה שונה.. לנו היו 11 בגרויות, וזו השנה עם הכי הרבה בגרויות..

בעיקרון יש תקופה כזאת של בגרויות- יותר לקראת סופשנה, ויכול להיות מאוד שיהיו לך 2 בגרויות בשבוע.. לי יצא אפילו שבוע עם 3...

בכל אופן.. הבגרויות פחות מלחיצות מהמתכונות. בד"כ עושים את המתכונות קרוב ממש לבגרויות. ככה יוצא שאתה לומד טוב למתכונות ואז לבגרויות אתה לא ממש לומד כי אתה זוכר את החומר מהמתכונות.. (לפחות ככה היה אצלי..)

אני סיימתי י"א, ואם אתה שואל אותי (וחברות שלעי יסכימו) זו הייתה השנה הכי קשה עד עכשיו!

י"ב גם עם הרבה בגרויות (פחות מי"א ) אבל בי"ב יש גם מלא בונוסים שאין בי"א (הכתרה וכו'..)

אבל תמיד תזכור- צריך לקחת הכל בפרופורציות, קח בסבבה את כל ההמבחנים\מתכונות\בגרויות, אבל תשקיע!! עדיף לך עכשיו ולא אח"כ להתקע עם זה...

מקווה שעזרתי..ספיר.

תודה על העצות.. זה מפחיד!!! ב-ג-ר-ו-ת!!!!אדוני המשורר
עונה בתור אחת שהולכת בעז"ה להיות שביעסטית ד"ר אריק

בס"ד

שנה שעברה אני עשיתי 3 בגרויות בשבוע- ושרדתי את זה. בשלושה מקצועות חופרים, ואם מותר להגיד גם מסובכים... (מ"מ, תלודות האומנות וביולוגיה)., אז כן, זה מפחיד, ומלחיץ, ולא הוגן... אבל זה באמת תלוי בגישה שלכם...

הרבה  מאוד אנשים שסיימו שביעית לפני כמה שנים אמרו לי שזאת שנה קשה, אבל הם דווקא זוכרים את השנה בתור שנה הכי כיפית והכי טובה שהייתה להם בתיכון...
ככה אומרים, כולם עברו את זה וכולם יעברו את זה, אז גם אנחנו נעבור את זה

שביעיתשע"ב- הנה אנחנו באים!!!! (מושפעת מ... חושף שיניים)

^^^^מסכימה בהחלט^^^^^דואגת!
^^^^^^^^^^^^^^שיראל.
תשמע, בינתיים לא שמעת על אף שביעיסט שמת במהלך השנהSimplePlan

אז כנראה שזה ניתן לשרידה... (:

אל תדאג, יהיה טוב...

אני מקווה שלא תשמעו על איזה דוד ממרכז הארץ שמת P:דאץ

אין אצלינו בגרויות חורף. שטיק חדש של ישיבות תיכוניות.

זה הולך להיות ממש עמוס?

ושאלה מפגרת, אם מסכמים כל השנה, זה עוזר? אישה

יש בתוך האשכול שאלה, תיכנסו ^^דאץ
תחשוב על השנה האחרונה... במקצועות שסיכמת בהםSimplePlan

בטוח היה לך קל יותר ללמוד אחרכך לבגרות, כי הסיכום נראה לך מוכר.
אין מה לעשות, ההשקעה קשה, אבל בסוף היא שווה את זה...

|אהמ| למה בת?שיראל.

אני בטוחה שזה עוזר,מ-2 בחינות:

א. לא צריך לקרוא את כל הספר לפני הבגרות,המחברת מסכמת.

ב. הכתיבה מכניסה דברים לראש,וזה מוכח. לא סתם אנשים עושים סיכומים לפני מבחנים.

מזכיר לי קוריוז - כשהייתי בז'-ח' כזה הייתי מסתכלת על שביעסטיות [אולי גם שישית ושמינית,לא זוכרת..אבל בעיקר שביעית] ותוהה איך הן נראות כ"כ מטופחות..מתי יש להן זמן להתארגן?? אשכרה הייתי בטוחה שהן חורשות יום וליל..XD

אצלינו המורות מסכמות אז לא צריך אבלט!הר

אם המורים לא מסכמים לכם תסכם!!! לדעתי זה ממש עוזר.. אני אישית לומדת לבגרויות/ מבחנים מהסיכומים..(לא רק אבל בעיקר)

גמאני חשבתי ככה בהתחלה-מישהי חמודית

כשחשבתי על שביעית זה היה נראה לי כמו הר שאי אפשר לעבור אותו,

וב"ה כולם עוברים אותו (וחלקם אפילו בציונים מאד טובים),

ובשבילי השביעית הייתה השנה הכי כיפית באולפנא, 

כי אתה לא קטן כזה ולא מסתכלים עליך בתור מישו עם משבר שישית וגם אתה לא צריך לנהל בערך ת'אולפנה כמו שמיניסט...

אני לא אומרת שלא היה לי קשה בסוף, אפילו היה לי מאד קשה עם כל הבגרויות והלחץ, ולא הייתי ישנה שבועות שלמים!!!

אבל כחו הכל בפורפורציה, ותקחו בחשבון שהבגרויות זה רק חודשיים מתוך כל השנה!!

קיצר שביעית זו אחלה שנה!!!!

קחו אותו בצחוקים ותנסו להנות כמה שיותר!!

בהצלחה ממש ממש 

כיתה ח' זה הכי קשה!ידיד
כתה ח' לא קשה בכלל.. לדעתי..נדנדה כתומה.

אפילו יותר קל מז'..

ב"ה.. זה מאחוריי ועכשיו כשאני חושבת על זה זה....פצפונית

זה לא באמת כ"כ נוראי!! זה יותר הגזמות!

תלוי איך תיקחו את זה

שורדים, שורדים ובגדוללולה=]

בס"ד

רק תדע לנצל את הזמן- ולא רק ללימודים!! מתרגלים לעומס מהר מהאוד ומצליחים

תלמד מראש למה שצריך אבל לא יותר מידי.. ותיהיה מלא עם חברים, אל תפספס!!

בהצלחה!!!

השנה הכי טובה שהייתה לי,torec

ולכל החברות שלי. לכולן!! ובכלל לכל מי שאני מכירה.. אולי זה נשמע

טיפה נדוש- אבל בחופש שבין השישית לשביעית מתבגרים נורא,

ומקבלים פרספקטיבה אחרת על החיים ובכלל על הבגרויות. בוא נגיד- ממליצה בחום=)

אני קצת בלחץ מהשביעית.. יש כאן מישהי שהיא-פזוש

סיימה שביעית והיתה גם מדריכה בין השאר? כי אני מדריכה ואני לא יודעת איך זה יסתדר לי...

בתור שמיניסטית (:מרב.

[אהא איזה גודל XD]

הייתה לי שנה סבבה. אבל גם לא השקעתי במיוחד, והתוצאות היו בהתאם. [כה. הציונים שלי לא משו...]

אבל גם מי שהשקיעה-

מי שנלחצה: היה לה לחוץ. קשה. מפחיד. כל יום היא נכנסה לכיתה בפחד ש"יואו עוד חודש יש בגרות בתושב"ע ולא הספקתי לעבור על החומר!!!" >> חארטות. היא למדה כל השנה.

ומי שלא נלחצה: היה לה מעולה. פה ושם היה קצת קשה ולחוץ. נכון. אבל סה"כ, ברמה הכללית- היה לה סבבה, והיא גם הצליחה בסוף.

ו...כה, לסכם כל השנה זה אחד הדברים שיותר עוזרים. גם החומר כבר נמצא בראש אז הכל זה בעצם חזרה, וגם אח"כ יש את כל החומר, ולא צריך להשיג מחברים/חברות/שכנים וכו'..

בהתחלה-~nhykb~

היה לי קשה.. יותר מדי לחץ.. ציונים על הפנים (70 ומטה..) 

אח"כ עשיתי לאולפנה קצת בעיות |צחוק זדוני| ועשו לי כמה הקלות (העיקרית בינהם היתה לתת לי לגשת ללשון ב-יב' לבד.. כדי שיהיה לי פחות עומס) 

בסופו של דבר מאוד השתפרתי והציונים שלי ב-יא' יותר גבוהים מהציונים ב-י' וב-יב'

ומתוך הקושי רק צומחים, באמת!! 

הדבר הכי חשוב שגיליתי באותה שנה זה שגם אם נראה שכולנו לומדים באותה אולפנה/ישיבה ועושים אותם בגרויות- באמת באמת אפשר לבוא ולבקש כל מיני דברים וכל אחד הוא יחיד ומיוחד =) כי סך הכל אתה שולט בתעודת בגרות שלך ולא הישיבה..

בהצלחה@!@! 

אין על שמינית!!חני.

ב"ה

לגבי הבגרויות שמפחידות אותך..

בדיוק היום הסתכלתי בציוני בגרות שלי.. (הם הגיעו!! למי שלא ידע..)

אני מסתכלת עליהם, היה פשוט כיף לעשות כל אחת מהן!! ושלא תחשבי שאני חננה מושבעת.. ממש לא..

אחרי שמסיימים, פשוט כיף לדעת שהכל היה מאחורייך!!!

בשביעית הכל טססאנאל

הזמן עובר מהר, בגרותת פה , בגרות שם, לא שמים לב וזה נגממר

בע"ה יהיה טוווב !

בהצלחה לשביעיסטיות

חחח מסכן..אנונימי (פותח)

סתאאאאאאםלשון אדומה

כךךךךךך את זה מזה בכיף בסוף שנה תרגיש מזה סיפוק

זרום עם זה וכך את זה בתור אתגר להשיג הכי טוב שאני יכול אתגר ולא חובה!!!! זה הכי חשוב

יאאלה שיהיה מזה בהצלחהמעשן

שאלתי שביעיסטית לשעבר והיא אמרה ליט!הראחרונה

שהיא חיכתה ללחץ הזה שכולם מדברים עליו והוא פשוט לא הגיע.... בהצלחה!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך