השביעית זאת באמת שנה קשה?
כאילו, כמה בגרויות יש בערך? יש איזה 2 בשבוע?
שורדים את זה, או שלא כולם מצליחים?...
עידוד ![]()
השביעית זאת באמת שנה קשה?
כאילו, כמה בגרויות יש בערך? יש איזה 2 בשבוע?
שורדים את זה, או שלא כולם מצליחים?...
עידוד ![]()
זה שנה עמוסה היא לא קשה כמו שאמרו לנו.
יש בערך 8 בגריות (זה גם תלוי בבית הספר אם דוחים בגריות לשנה הבאה , עשו שנה קודמת וכ"ו)
שורדים את זה צריך לישון טוב , לאכול טוב, לשמוח , לצאת לטבע (גם בלי קשר)
לזכור שלימודים לא ישברו אותנו.
הרבה הצלחה לא להתייאש !!! להאמין בעצמך וישתהיה בהצלחה!!!
אוסנתזוכר שהיית בכיתה ה', ונ-ו-ר-א נלחצת מהידיעה ששנה הבאה, בכיתה ו', כבר תצטרך לסכם /לעשות בוקרפורט/לכתוב בעט (וכו' וכו')?
והנה, עברת את זה.
זה לא היה כל כך קשה כמו שחשבת...
אותו דבר גם בבגרויות.
כל שנה מתקדמים ונדרשים יותר להשקיע.
אבל זה לא מגיע ב"בום" שאי אפשר לעמוד בו - זה קורה לאט, ומתרגלים.
יש לך עוד את בגרויות חורף, שזה שלב ביניים בין השישית לסוף השביעית...
ובעז"ה תעשה ותצליח ותצטער שנלחצת!
דבר ראשון- אל דאגה! בסופו של דבר כולם שורדים את השנה הזאת, בריאים ושלמים...
השאלה היא רק מה הציונים שהצלחת להוציא בבגרויות..
לי אישית הייתה שנה ממש קשה מבחינת הלימודים! כאילו שלא תחשוב שאתה הולך לכייף! (אני מדברת איתך על מצב שבו אתה כן רוצה להצליח ולהשקיע השנה ולא לחפף וזה...)
כמה בגרויות יש? זה תלוי... אצל כל אחד זה שונה.. לנו היו 11 בגרויות, וזו השנה עם הכי הרבה בגרויות..
בעיקרון יש תקופה כזאת של בגרויות- יותר לקראת סופשנה, ויכול להיות מאוד שיהיו לך 2 בגרויות בשבוע.. לי יצא אפילו שבוע עם 3...
בכל אופן.. הבגרויות פחות מלחיצות מהמתכונות. בד"כ עושים את המתכונות קרוב ממש לבגרויות. ככה יוצא שאתה לומד טוב למתכונות ואז לבגרויות אתה לא ממש לומד כי אתה זוכר את החומר מהמתכונות.. (לפחות ככה היה אצלי..)
אני סיימתי י"א, ואם אתה שואל אותי (וחברות שלעי יסכימו) זו הייתה השנה הכי קשה עד עכשיו!
י"ב גם עם הרבה בגרויות (פחות מי"א ) אבל בי"ב יש גם מלא בונוסים שאין בי"א (הכתרה וכו'..)
אבל תמיד תזכור- צריך לקחת הכל בפרופורציות, קח בסבבה את כל ההמבחנים\מתכונות\בגרויות, אבל תשקיע!! עדיף לך עכשיו ולא אח"כ להתקע עם זה...
מקווה שעזרתי..ספיר.
ד"ר אריקבס"ד
שנה שעברה אני עשיתי 3 בגרויות בשבוע- ושרדתי את זה. בשלושה מקצועות חופרים, ואם מותר להגיד גם מסובכים... (מ"מ, תלודות האומנות וביולוגיה)., אז כן, זה מפחיד, ומלחיץ, ולא הוגן... אבל זה באמת תלוי בגישה שלכם...
הרבה מאוד אנשים שסיימו שביעית לפני כמה שנים אמרו לי שזאת שנה קשה, אבל הם דווקא זוכרים את השנה בתור שנה הכי כיפית והכי טובה שהייתה להם בתיכון...
ככה אומרים, כולם עברו את זה וכולם יעברו את זה, אז גם אנחנו נעבור את זה 
שביעיתשע"ב- הנה אנחנו באים!!!! (מושפעת מ...
)
אז כנראה שזה ניתן לשרידה... (:
אל תדאג, יהיה טוב...
אין אצלינו בגרויות חורף. שטיק חדש של ישיבות תיכוניות.
זה הולך להיות ממש עמוס?
ושאלה מפגרת, אם מסכמים כל השנה, זה עוזר? ![]()
בטוח היה לך קל יותר ללמוד אחרכך לבגרות, כי הסיכום נראה לך מוכר.
אין מה לעשות, ההשקעה קשה, אבל בסוף היא שווה את זה...
אני בטוחה שזה עוזר,מ-2 בחינות:
א. לא צריך לקרוא את כל הספר לפני הבגרות,המחברת מסכמת.
ב. הכתיבה מכניסה דברים לראש,וזה מוכח. לא סתם אנשים עושים סיכומים לפני מבחנים.
מזכיר לי קוריוז - כשהייתי בז'-ח' כזה הייתי מסתכלת על שביעסטיות [אולי גם שישית ושמינית,לא זוכרת..אבל בעיקר שביעית] ותוהה איך הן נראות כ"כ מטופחות..מתי יש להן זמן להתארגן?? אשכרה הייתי בטוחה שהן חורשות יום וליל..XD
אם המורים לא מסכמים לכם תסכם!!! לדעתי זה ממש עוזר.. אני אישית לומדת לבגרויות/ מבחנים מהסיכומים..(לא רק אבל בעיקר)
כשחשבתי על שביעית זה היה נראה לי כמו הר שאי אפשר לעבור אותו,
וב"ה כולם עוברים אותו (וחלקם אפילו בציונים מאד טובים),
ובשבילי השביעית הייתה השנה הכי כיפית באולפנא,
כי אתה לא קטן כזה ולא מסתכלים עליך בתור מישו עם משבר שישית וגם אתה לא צריך לנהל בערך ת'אולפנה כמו שמיניסט...
אני לא אומרת שלא היה לי קשה בסוף, אפילו היה לי מאד קשה עם כל הבגרויות והלחץ, ולא הייתי ישנה שבועות שלמים!!!
אבל כחו הכל בפורפורציה, ותקחו בחשבון שהבגרויות זה רק חודשיים מתוך כל השנה!!
קיצר שביעית זו אחלה שנה!!!!
קחו אותו בצחוקים ותנסו להנות כמה שיותר!!
בהצלחה ממש ממש
נדנדה כתומה.אפילו יותר קל מז'..
זה לא באמת כ"כ נוראי!! זה יותר הגזמות!
תלוי איך תיקחו את זה

בס"ד
רק תדע לנצל את הזמן- ולא רק ללימודים!! מתרגלים לעומס מהר מהאוד ומצליחים
תלמד מראש למה שצריך אבל לא יותר מידי.. ותיהיה מלא עם חברים, אל תפספס!!
בהצלחה!!!
ולכל החברות שלי. לכולן!! ובכלל לכל מי שאני מכירה.. אולי זה נשמע
טיפה נדוש- אבל בחופש שבין השישית לשביעית מתבגרים נורא,
ומקבלים פרספקטיבה אחרת על החיים ובכלל על הבגרויות. בוא נגיד- ממליצה בחום=)
סיימה שביעית והיתה גם מדריכה בין השאר? כי אני מדריכה ואני לא יודעת איך זה יסתדר לי...
[אהא איזה גודל XD]
הייתה לי שנה סבבה. אבל גם לא השקעתי במיוחד, והתוצאות היו בהתאם. [כה. הציונים שלי לא משו...]
אבל גם מי שהשקיעה-
מי שנלחצה: היה לה לחוץ. קשה. מפחיד. כל יום היא נכנסה לכיתה בפחד ש"יואו עוד חודש יש בגרות בתושב"ע ולא הספקתי לעבור על החומר!!!" >> חארטות. היא למדה כל השנה.
ומי שלא נלחצה: היה לה מעולה. פה ושם היה קצת קשה ולחוץ. נכון. אבל סה"כ, ברמה הכללית- היה לה סבבה, והיא גם הצליחה בסוף.
ו...כה, לסכם כל השנה זה אחד הדברים שיותר עוזרים. גם החומר כבר נמצא בראש אז הכל זה בעצם חזרה, וגם אח"כ יש את כל החומר, ולא צריך להשיג מחברים/חברות/שכנים וכו'..
היה לי קשה.. יותר מדי לחץ.. ציונים על הפנים (70 ומטה..)
אח"כ עשיתי לאולפנה קצת בעיות |צחוק זדוני| ועשו לי כמה הקלות (העיקרית בינהם היתה לתת לי לגשת ללשון ב-יב' לבד.. כדי שיהיה לי פחות עומס)
בסופו של דבר מאוד השתפרתי והציונים שלי ב-יא' יותר גבוהים מהציונים ב-י' וב-יב'
ומתוך הקושי רק צומחים, באמת!!
הדבר הכי חשוב שגיליתי באותה שנה זה שגם אם נראה שכולנו לומדים באותה אולפנה/ישיבה ועושים אותם בגרויות- באמת באמת אפשר לבוא ולבקש כל מיני דברים וכל אחד הוא יחיד ומיוחד =) כי סך הכל אתה שולט בתעודת בגרות שלך ולא הישיבה..
בהצלחה@!@!
ב"ה
לגבי הבגרויות שמפחידות אותך..
בדיוק היום הסתכלתי בציוני בגרות שלי.. (הם הגיעו!! למי שלא ידע..)
אני מסתכלת עליהם, היה פשוט כיף לעשות כל אחת מהן!! ושלא תחשבי שאני חננה מושבעת.. ממש לא..
אחרי שמסיימים, פשוט כיף לדעת שהכל היה מאחורייך!!!
הזמן עובר מהר, בגרותת פה , בגרות שם, לא שמים לב וזה נגממר 
בע"ה יהיה טוווב !
בהצלחה לשביעיסטיות 
שהיא חיכתה ללחץ הזה שכולם מדברים עליו והוא פשוט לא הגיע.... בהצלחה!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים