המתכון הוא של פיליס גלזר..
מצרכים:
2 כוסות קמח מלא 70%
1.5 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס קפה חזק (מ2 כפיות קפה וחצי כוס מים רותחים) בטמפרטורת החדר
1 כוס שמן קנולה
1.5 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
75 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית.
מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח
טורפים במערבן שמן סוכר ביצים ותמצית וניל לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הקפה. מערבבים בכף עץ אך לא טורפים
ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בקערה מעל מים רותחים. מערבבים היטב עם 1/3 כוס מהבלילה.
יוצקים מחצית מבלילת הקפה לתבנית, יוצקים מעליה מחצית מתערבות השוקולד. מכסים ביתרת בלילת הקפה ומסיימים ביתרת תערובת השוקולד. מעבירים מזלג בתוך הבלילה בצורת זיגזג או חצאי עיגולים
אופים 50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
מפזר
ים מעל אבקת סוכר.
לשובע!

)
)
