מה אתם אומרים על שמיעת שירים של הזמרים הבאים -אנונימי (פותח)

יעקב שוויקי, אברהם פריד , אודי דוידי, ציון גולן , ? אני אישית נגד ו -

תשמעו סיפור ממקור ראשון הרב בן ציון מוצפי אמר ( לרב אמנון יצחק ) -

"הגיעו אלי 2 אברכים שנשותיהם ביקשו לעזוב אותם ( להתגרש ) בעקבות הופעה

של הזמרים ( אינני יודע בדיוק איזה ) הרב אמנון יצחק סיפר לו על הופעה של ציון גולן

בחוף הים !!! שהוא שר שם " רחמן וכו " משו בסגנון " אתם מבינים ?! על חוף הים הוא שר לקדוש ברוך

הוא אני לא צריך לומר לכם את המצב על החוף ( הוא מופיע בפני חילונים ...)

גם שוויקי מרקיד מעורב וכו' וכו' והשמועה אומרת שבהופעותיו יש הרבה פריצות וגם אצל פריד ....

לסיכום : כל אחד מהזמרים הנ"ל בעייתי ויש עוד שיכולים להצטרף לרשימה האמ שאני לא משתתף בהופעות כך שאיני

יכול להעיד מכלי ראשון על הבעייתיות של הדברים הללו אבל אני כן יכול לצתת מה שאחרים אומרים גם אם בעירבון

מוגבל אני מאד ! ישמח אם מישהו יגיב לי על הדברים הללו כי יש להם השפעה רבה על ההתיחסות שלי לזמרים

אין ברצוני לדבר לשון הרע סתם אם זה לא נכון

דבר נוסף צריך לשים לב שמדובר בזמרים דתיים וחרדים בורי ישיבות וכו' מה שיוצר מצב של חילול ה' ובנוסף יש בזה אבסורד זמר שר לקב"ה ותוך כדי כך מכעיס אותו ( כביכול ) בהרקדה מעורבת שומו שמיים !!!

נקודה נוספת אני לא חרדי ולא שליח של הרב אמנון להפיץ את הנושא פשוט ראיתי את העובדות והחלטתי לברר קצת יותר

( בעזרתכם ) לבינתיים אני מקווה שיהיה לי את הכח לא לשמוע את השירים של הזמרים הללו

ממני המצפה לרחמי שמיים במהרה

סליחה ששלחתי את הדברים בלי לעבור עליהם ויצא משו מבאנונימי (פותח)

ולבל מעט ...

הם סבבה. נראה ליטאטע!!

שהרב אמנון יצחק קצת קיצוני בעניין הזה.

מחילה 

מישו ?אנונימי (פותח)
תקשיב,דוסית גאה!

אף אחד לא טלית שכולה תכלת...

אבל לפי דעתי לאסור ולהחרים את הזמרים האלו זו טעות..כי אם לא נשמע אותם ולא נלך להופעות שלהם, נגלוש להופעות יותר גרועות..

זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה...

גם אני חושב שזה קצת מוגזם-משה ר-

בסה"כ מדבור באנשים יר"ש והחומרה הזאת יכולה רק לקלקל במקום להועיל

את/ה יודע/הת זה לא אשמתו של פריד מי הקהל שלו...sasad52
גזירה שאין הציבור וכו'לך דומיה תהילה

לא מתייחס לדבר כזה. במקור, זה נאמר על איסור במשנה לקנות שמן מגויים (למיטב זיכרוני, אולי לא מדייק. מס' ע''ז). אין מה להשוות. דובר שם באוכל, משהו הכרחי. כמו שרבים מאתנו חיים בלי טלוויזיה, שהיא יותר משמעותית, אפשר להסתדר גם בלי הופעות.

אבל בעיקרון אני מסכים איתך. יש המון אנשים שהשירים ממלאים אותם בטוב, ואנשים באמת יחפשו מוזיקה בכל מקרה - ויגלשו לשירים עם מסרים פחות טובים.

אני תוהה שאם עד כבר הרב בא לאסור זמרים חסידיים, למה לא אסר זמרים כמו אייל גולן ושות'? אם לאסור, לאסור הכל! את כל המרקידים מעורב. חרדי או לא, הקהל אותו קהל והריקוד אותו ריקוד.

קשה לי עם הרבה גישות של הרב אמנון יצחק.

אייל גולן ושות' זה פשיטא בשבילו שאסור-משה ר-

הוא לא צריך להגיד את זה

ציון גולן לא אייל גולןסולי הגינגי"
התכוונתי לאייל גולן. וגם לדוד אהרון, משה פרץלך דומיה תהילה

שלמה ארצי ועוד רבים...

הרב אמנון יצחק גם אוסר לשמוע ליפא שמעלצר!!!אדוני המשורר
הרב אמנון יצחק לא ביסס את דעתו על ראשונים/אחרוניםtomerittal

(לפחות לי לא יצא לראות)

אם ראיתם כזה דבר- אשמח שתפרסמו..! 

[חוצמיזה שלדעתי שוואקי ופריד הם אחלה זמרים ;) ] 

הוספה שמצאתי פתאוםאנונימי (פותח)

הזמרים הפסולים - לשמוע או לא לשמוע?

שאלה: שלום לכבוד הרב רביד נגר, רציתי לשאול שאלה לגבי הזמרים הפסולים. הרב אמנון יצחק הוכיח לא מעט את הזמרים, ובהרצאות ישנות שלו קרא לא מעט לזמרים לשבת ולדבר על הסוגיה של הערבי שירה והם למרות הכל ממשיכים בשלהם לאחרונה ראיתי את יניב בן משיח שעשה הופעה בהיכל התרבות עם סיום מסכת האם מותר לשמוע אותם למרות כל האזהרות? האם בשמיעת הזמרים אין בזה משום מחזיק ידי עוברי עבירה,וזה נחשב סיוע לעוברי עבירה? 

תשובה: 

אחותי היקרה, אני מאוד מעריך את הרב אמנון יצחק שליט"א, אבל חשוב שנבין שלמרות שיש הלכה אחת ! אל לנו להתעלם מהעובדה שבעם ישראל יש מגוון רחב של אנשים , מגוון רחב של דעות ושיטות וכדאי מאוד להתחשב בהם ולא לנסות להכריח את כולם להשתנות ברגע אחד, אי אפשר לבקש מאנשים שמעולם לא התאמנו בחדר כושר ואין להם את היכולת , להרים ישר 300 ק"ג. אני מסכים שכולם צריכים לשאוף לקדושה וללכת על פי ההלכה, אבל בצורה הדרגתית ולא ברגע אחד. דיברתי באופן אישי עם הרב אמנון יצחק והוא אמר שאסור בשום פנים ואופן לשמוע זמרים שמכשילים את הרבים ועושים חילול שם שמים, אני מקבל את דעתו ומתבטל לרב ואכן ראוי לא לשמוע שום זמר שמכשיל את הרבים וגורם חילול שם שמים, במיוחד לאור העובדה שיש כאן סיוע לעוברי עבירה וכד'. 

אבל לעניות דעתי , במקום להחרים את כל הזמרים ולהורות לעם רק מה אסור לשמוע , חשוב מאוד לחשוף את הנוער לזמרים שכן מותר לשמוע , כי אי אפשר בלי מוזיקה ! במיוחד בדור של מדיה בדור כל כך קשה.

כמו כן לדעתי במקום להחרים את כל הזמרים ולהפוך אותם ל-"מוקצה", לדעתי כדאי לנצל את הכח של הזמרים לטובת היהדות והדת ולא להרחיק אותם ולהפוך אותם לפסולים או למוקצה מחמת מיאוס , לדעתי זמר עשוי להשפיע לא פחות מרב גדול , כל בני הנוער שומעים מוסיקה , זמר אהוד עשוי להיצרב בתודעת הנוער כאדם מוכשר שמעביר מסרים וצלילים שעשויים לעורר את הנשמה ואת הרגש , אם נקרב את הזמרים אין לי ספק שמכאן ולהבא הם יעזרו לנו לעזור לנוער , אם ננצל את הכשרון המוסיקלי הנפלא של הזמרים הנהדרים שלנו , את המתנה הנפלאה שהם קיבלו מה' יתברך בסוף כולם ירוויחו מזה. 

אי אפשר לדרוש מנערים שמתחזקים להפסיק כל פעילות ולשמוע רק זמרים כשרים
בדיוק כמו שאי אפשר ברגע אחד לבקש מאדם לשמור שבת , התחזקות באה בשלבים
זו באמת סוגיה לא פשוטה, אבל אם נאסור הכל, נפסיד הכל. 

לכן לדעתי זה מה שצריך לעשות.
א. להורות לכל אדם דרך שמתאימה לו "חנוך לנער ע"פ דרכו" - לא כולם באותה רמה.
ב. לחשוף את הנוער לזמרים כשרים ולא למחוק בהינף יד תרבות מוסיקלית שלימה.
ג. לעודד את הזמרים היהודים ולהזהיר אותם בצורה נכונה ולא להופכם לאוייבים ח"ו.
ד. למקד את הנוער במה כן ולא רק במה לא.
ה. לנסות לדון לכף זכות זמרים שמשתדלים באמת ליצור מוסיקה יהודית.
ו. להלן תשובה מאתר הלכה יומית בנושא: "האם מותר לשמוע זמרים חילונים?"

אני מאוד מעריך את הרב אמנון היקר ואוהב אותו , אני גם חושב שאף אחד לא הצליח לעשות מהפכה בעולם התשובה כמו שהרב הצליח ואין לאף יהודי בעולם ספק שיש לרב סייעתא דשמייא אדירה , אבל אני חושב שבקטע של המוסיקה הרב התקדם מהר מדי , אין לי ספק שהיום הרבה זמרים נשמרים ונזהרים יותר בזכות הרב אמנון , אבל לצערי נגרם נזק גדול בעולם התשובה , יש כל כך הרבה רכילות , לשון הרע וריחוק וחשוב מאוד לנסות להרבות אהבה בעם ישראל. מי שבאמת ירצה לחפש רע, ימצא בכל זמר "מגרעות" , "חסרונות" , החכמה היא לראות את חצי הכוס המליאה , הרי זמר שמוציא דיסק ומלחין ומשקיע ומשתדל , צריך לחפש את הנקודה היהודית שבו ולהעצים אותה ולא לייאש אותו , היום יש כל כך הרבה זמרים נפלאים שעושים עבודת קודש וכדאי מאוד לעודד אותם ולהורות להם דרך נכונה בדרכי נועם. 

ברשימת הזמרים הבאה, תוכלו להיחשף לזמרים נוספים ששרים בקדושה, כמו כן ראוי תחילה לשמוע זמרים יהודים ולא זמרים גויים כמו ג'סטין ביבר וחבריו, כולי תקווה שכל הזמרים היהודים יחזרו בתשובה וישירו לנו בבית המקדש שירי קודש, אני מאוד מקווה שכל הזמרים יעשו תשובה ולא יופיעו באירועים מעורבים , אסור בשום פנים ואופן להשתתף באירועים מעורבים וראוי לא לחזק את ידיהם של עוברי העבירה ומי שמרקיד באירועים מעורבים עושה חילול שם שמים, אבל לדעת מרן הרב עובדיה יוסף אין איסור לשמוע שירים של זמרים יהודים , כל זמן שלא נגרם חילול שם שמים מהדבר. לכן עד שתחזרו בתשובה שלימה ותשמעו רק זמרים כשרים , אני מצרף רשימה של זמרים שמשתדלים לנגן תפילה ולקרב יהודים לאביהם שבשמים , כולי תקווה שכל הזמרים בעם ישראל יעשו תשובה ונזכה לשמוע יהודים שרים ולא גויים ששרים , להלן הוראות:
א. מותר לשמוע את השירים של הזמרים אבל ראוי לא להשמיע אותם בשבת.
ב. מותר לשמוע זמרים יהודיים כל זמן שאנחנו לא משתתפים באירועים מעורבים.
ג. לדעתי לא כדאי להחרים אף זמר, אבל בהחלט ראוי להזהיר את מי שצריך להזהיר.
ד. הרשימה מיועדת לנערים שחוזרים בתשובה ונמצאים בשלבי התחזקותם.
ה. זיכרו ! אף אחד לא מושלם !  המטרה היא לקרב , יהי רצון שנזכה כולנו להתקרב.
ו. עד כמה שידוע לי הרב עובדיה אסר להשתתף באירועים מעורבים אך אין איסור לשמוע את השירים, אם למישהו ידוע אחרת נא לעדכן. 
ז. אם יש ברשימה הנ"ל זמרים שהרב עובדיה אסר לשמיעה נא לעדכן אותי.
ח. אני מעדיף שתשמעו את הזמרים הנ"ל ולא זמרים חילונים או ח"ו גויים. בהצלחה.

אודי דוידי
יוסף קרדונר
יאיר גדסי
ישראל דגן

גיא צבי מינץ
ארז יחיאל

מידד טסה
רונן חזיזה
יהונתן רזאל
דודו פישר
דניאל אהביאל

בקשר לראשונים - מה רצית שהרמב"ם יכתוב " לא לשמוע -אנונימי (פותח)

יעקב שוויקי ???? תסתכלו בהוספה - שנזה להוסיף קדושה ושמחה בעמ"י אמן !!

לא לזה התכוונתי.tomerittal

הרב אמנון יצחק לקח משהו שמטרתו טובה- ובעצם הרס. 

זאת אומרת, תפסוק לתלמידיך שלא ללכת להופעה מעורבת. זאת דעת הלכה מכובדת ביותר. ברגע שאתה מורה לכלל הציבור- לשבור את הדיסקים של הזמרים הנ"ל, זה כבר חוצפה. מקור, בבקשה.

אודי דוידי לא עושה שום דבר רע!גוזל לשעבר

הריקודים לא מעורבים והוא שר לקב"ה!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ !!!אני ואנוכי
ידעתם שהוא אוסר לשמוע קול ברמה ??? שיו לא יאומן הואנונימי (פותח)

א  חס ושלום ... לאאאאאאאאאאאא  ! הוא יודע מה הוא אומר הוא מסביר הכל וזה יוצא כפתור ופרח

אני מתחיל להאמין שהוא יהיה המשיח !!!

לבנים אסור לשמוע אודי דוידי....יהודי מרמ"ג

"לא ילבש" (אלפניסטיות)....

מסכימה עם זה שיש בעיות,עץ על מים

אבל כמיטב ידיעתי בדר"א אודי דוידי דווקא משתדל להקפיד בקטע של הכל יהיה נפרד, הייתי לפני כשנה בהופעה שלו אצל מושבניקים, עכשיו מושבניקים בלב ובנשמה, והוא C ההקפיד על צניעות ברמה מטורפפתתת השתגענו ורקדנו ומה לא עשינו אבל היה מחיצה באמצע וממש הקפידו על הקטע הזה.

הרבה פעמים זה תלוי במקום ולא בזמר, ותסלחו לי אבל הזמר גם צריך להתפרנס בחיים, חלק מהפרנסה שלו זה ההופעות, אני אישית יעדיף ללכת להופעה של אודי דוידי ולא להופעה של קובי פרץ אוקיי? וכן הלאה...

אני לא חושבת שמותר לך לקטול זמר בצורה כזאת, הרב אמנון יצחק זה הרב אמנון יצחק, אנחנו לא צריכים לקטול בצורה כזאת זמרים בגלל מה שנראה לנו, אני אישית יודעת על כאלה שהתחזקו מההופעות האלה דווקא, מהשירים שלפעמים נגעו ללב וכדו', לפעמים המטרה באמת אינה מקדשת את האמצעים, בכלייזמרים בצפת לפני שנתיים [בתשס"ט] היה את אודי דוידי ותסלחו לי אבל היה מ-ז-ע-ז-ע מהבחינה הזאת, והוא כל הזמן התעצבן ובקש לשמור על הצניעות אבל זה כלייזמריםם, הוא לא ירד מהבמה בגלל זה נכון? 

ואני חושבת שעדיף שילכו להופעה שלו ולא שילכו להופעה של זמרים אחרים ששמה עוד יותר פחות ישמרו על צניעות.

בעיקון מארבעת הזמרים שנקבת אני שומעת רק את אודי דוידי כי השאר אני לא אוהבת, אבל בציבור החרדי למשל פתאום מחרימים זמרים פעם זה שוואקי פעם מידד טסה וכן הלאה, וכאילו ראבקקק אין אצלהם כזה דבר זמר שיחזיק חודשיים בלי שמישו יחרים אותו באמצע, תסלחו לי אבל מזעזע!!!!

את התדמית הציבורית שלו להשיב לראשיתה אחרי חרמים כאלה לא יצליחו.

מההתחלה בקישתי ממכם עזרה כי אני לא הולך להופעותאנונימי (פותח)
אבל שמעתי שאודי דוידי עשה הופעה מעורבת במעלה אדומיאנונימי (פותח)

ם ולא הקשיב לרבנים של מא"ד שאמרו לו לא לעשות

אני ממש חושבת שזאת קצת הגזמה...כנרית על הגג=)

וזה גם מאוד תלוי בקהל, לא בזמר עצמו!

אני הייתי בהופעה של אברהם פריד, לא ישבו נפרד, אבל גם לא מעורב מי יודע מה... אני לא ראיתי בנות שרוקדות או שרות בקול, רק הבנים, ובמשך כל ההופעה הייתה תחושה של התרוממות וחיבור לה'!

ועד עכשיו נזכרתי שהייתי גם בהופעה של אודי דווידי ושם בכלל הייתה מחיצה ענקית ולא ראו כלום מהצד השני!!!

אני לא מבינה מה הקטע של הנשים האלה...ירינוש

להתגרש. מה הן חיות בסרט?

טוב אני לא נגד ולא בעד.

קודם כל מנפחים בלוןמשה

(מפיצים איסורים חסרי בסיס בגלל מאבקים פוליטיים)

ואחר כך בוכים שהוא מתפוצץ (נשים רוצות להתתגרש).

שיהיה.

הפעם אני מסכימה עם משה ממש!! עץ על מים
אדמין!!!!!!!!! אני ציטתתי רב גדול ואתה כותב שזה -אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ג' אלול תשע"א 00:48

בלון ?

מה עדיף??אומייי!

לשמוע שירי קודש כשיש ספק שיש בזה קצת בעיה,או לשמוע שירי אהבה וכ'ו ולהיות

בטוחים שיש בזה בעיה??

מה עדיף להיות עמוק בגיהנם או לצוף למעלה ? -אנונימי (פותח)

אנחנו לא דנים על עדיפות אלא על האמת

יש הרבה לשון הרע וחיקוי גויים ליצנות וכו, בכל המקומות האלו אודי דוידי זה בעיה אני לא יודע מה להגיד עליו

וואו, תן כבוד לAdmin!לך דומיה תהילה

בזכות Admin שמשקיע כאן כל-כך אנחנו יכולים לדון בהודעה שלך.

סתם שאלהענבל

אם אתה לא שומע אותם אז מה אתה כן שומע????

לא נראה לי שצריך להחרים אותם ועם כל הכבוד לרב אמנון יצחק יש גבול! הוא מצפה שנלך לשמוע את אייל גולן??

אני באמת לא מבינה מה הוא רוצה!

אם לשמוע מוזיקה אז ברור שעדיף אותם!

וכינוי יקר שפתח שרשור זה- שאלה לי אליך- מה באת להשיג פה? עוד לשון הרע על הזמרים ועל הרב?

ולגבי אדמין אני באמת מבקשת ממך לכבד אותו וכל אחד אחר אבל קל וחומר בן בנו של קל וחומר שאת משה!.

אני יחשוב מה לענותאנונימי (פותח)
השרשור הזה הגיע,והאמת שהתחיל כבר ב..calvinאחרונה

אי כבוד לאדם באשר הוא,פגיעה ברבנים,זמרים,אדמינים.השרשור ננעל ואם הוא ייפתח שוב כותבו יוזהר.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך