מה עושים?! איך חיים ככה!?אנונימי (פותח)

אני יודעת שזה אולי טיפה נדוש אבל אני חייבת עזרה! זה הגיע למצב נוראי!

אני לא אוהבת את עצמי, אפשר אפילו להגיד שונאת את עצמי.

אני כבר יותר משנתיים ככה... וזה קשה! כ"כ קשה...

שנתיים בלי לאהבה, שנתים בלי חיים....

כי בדוגרי... אני לא חושבת שמגיע לי לחיות!  אני מעריכה ת'חיים שלי מאוד! אבל כל פעם שאני חושבת על כמה שטוב לי באה השאלה מי אני!? למה לעזאזל מגיע לי כל הטוב הזה!? מה עשיתי כ"כ טוב?! למה אני כ"כ כ"כ כ"כ כפיות טובה שנותנים לי חיים כאלה טובים ואני כזאת גועלית!

אוף..... זה כ"כ מתיש... זה לא משהו שעובר וניהיה יותר טוב... זה רק הולך וניהיה גרוע....

אני לא יכולה לחיות יותר ככה! אני לא יכולה לאהוב אנשים ככה! כי כל פעם שאני אוהבת מישהו אני חושבת ישר למה שהוא בכלל יסתכל עלי?!

איך מישהו יכול לאוהב מישהי שלא אוהבת את עצמה?!?!

ניסתי לכתוב את כל הדברים הטובים שיש בי ולא הצלחתי! ישבתי שעתיים מול הדף הריק ופשוט חשבתי!!!

בחיים שלי לא חשבתי כ"כ חזק.... וכולם! אחרי שעתיים התייאשתי והתחלתי לבכות... זה כ"כ מדכא!

מה עושים?

(מצטערת שגרמי לכם לקורא את כל זה.... מצטערת שחפרתי... סליחה! באמת!)

שאלת שאלות נהדרות!כנרית על הגג=)

רק אם מבררים את הדרך, ושואלים "מי אני?", רק ככה אפשר להתקדם!!!

כן, זה קשה לשבת ולכתוב דברים טובים על עצמך, כי ברגע שאתה נוגע בנייר הכל בורח מהראש ומתערבב!

תעני תשובות במהלך היום, כל פעם תמצאי משהו אחר.

ותזכרי, ריבונו של עולם לא בורא דברים כי משעמם לו! אם הוא ברא אותך ברוך שמו, מן הסתם שהוא רואה בך כל כך הרבה טוב!!! לך נשאר רק למצוא אותו...

אם יש מישהו כזה, שאת קרובה אליו, פשוט תשאלי: "תגיד, מה טוב בי?"

זאת בעיה רצינית, שלימדו אותנו שאסור להתגאות, אבל להאמין בעצמך זאת מצווה! זאת הענווה האמיתית!!!

התקנת אהבה: מומלץ חבלז!אינסוף

התקנת אהבה
סיפור שעשוי לעזור לכולנו להשתחרר ולצאת לדרך חדשה

לפני שמתחילים.... וודאו שאתם לבד... רגועים ופתוחים לקבלת אהבה והארה רוחנית... אח"כ תראו את זה לחברים!

טכנאי: שלום, שמי משה, איך אני יכול לעזור לך?

לקוח: האם תוכל לעזור לי להתקין אהבה?

טכנאי: כן, אני יכול לעזור. האם אתה מוכן?

לקוח: אני לא כל כך טוב בעניינים טכניים, אבל אני חושב שאני מוכן. במה אני צריך להתחיל?

טכנאי: השלב הראשון הוא לפתוח את הלב. האם אתה יודע איפה הוא?

לקוח: כן אני יודע, אך כרגע רצות עליו תוכניות אחרות. האם אפשר להתקין אהבה בזמן שתוכניות אחרות בפעולה?

טכנאי: איזה תוכניות רצות שם עכשיו?

לקוח: בוא נראה. יש לי פגיעה ישנה, הערכה עצמית נמוכה, טינה וכעס.

טכנאי: אין בעיה. האהבה תמחוק בהדרגה פגיעה ישנה מהמערכת. הפגיעה תישאר בזיכרון הקבוע, אבל לא תפריע לתוכניות אחרות.

אהבה תחליף הערכה עצמית נמוכה במודול חדש שנקרא הערכה עצמית גבוהה אבל עליך לכבות תחילה טינה וכעס. אלה מונעים התקנה נכונה של אהבה. האם אתה יכול למחוק אותם?

לקוח: אני לא יודע איך למחוק אותם. האם אתה יכול להנחות אותי?

טכנאי: כן, ברצון. חזור לתפריט הראשי (תפריט התחלה) והעלה סליחה. חזור על כך כמה פעמים שצריך, עד שכל הטינה והכעס נמחקו.

לקוח: או קיי, בוצע. אהבה החלה לטעון את עצמה. האם זה נורמלי?

טכנאי: כן, אבל זכור שיש לך רק את תוכנת הבסיס. אתה צריך להתחיל להתקשר ללבבות אחרים, כדי לקבל שידרוגים.

לקוח: אוי, יש לי הודעת שגיאה. ההודעה אומרת: שגיאה - התוכנה אינה עובדת על רכיבים חיצוניים". מה אני עושה עכשיו?

טכנאי: אל תדאג. זה אומר שתוכנת אהבה מיועדת לעבוד על לב פנימי, אך עוד לא עבדה על הלב שלך. במילים רגילות, זה אומר שתחילה עליך לאהוב את עצמך לפני שאתה אוהב אחרים.

לקוח: אז מה אני עושה?

טכנאי: התקן "קבלה עצמית", אחר כך לחץ על "סליחה עצמית", "הכר בערך עצמך", ו"דע את גבולותיך".

לקוח: או קיי, בוצע.

טכנאי: עכשיו העתק אותם לספריה "הלב שלי".

המערכת תבטל קבצים סותרים ותכנות שגוי. כמו כן אתה צריך למחוק "פטפטת של ביקורת עצמית" מכל הספריות, ולרוקו את "סל המחזור" (Recycle Bin ), לוודא שביקורת עצמית" נמחקה לגמרי, ולא תחזור לעולם.

לקוח: הצלחתי!
הלב שלי מתמלא בקבצים חדשים. חיוך עולה על המסך שלי, שלום, שלווה ושביעות רצון מעתיקים עצמם לתוך הלב שלי. האם זה נורמלי?

טכנאי: לפעמים כן. אצל אחרים זה לוקח זמן מה, אך למעשה כל דבר קורה בזמן הנכון. אז עכשיו אהבה הותקנה, והיא רצה. לפני שאנחנו מנתקים רציתי לומר לך עוד משהו. אהבה היא חינם תן אותה ואת המודולים השונים שלה לכל מי שאתה פוגש. בתמורה הם יחלקו אותה עם אחרים, ויחזירו לך מודולים חדשים שלה.

יפה, אהבתי. תודה..חרותיק
יפה מאוד!aafdaa

אבל מה ששם לוקח כמה שניות יכול לקחת במציאות ימים שלימים, אבל המשל הזה נכון ואמיתי ביותר!

אם יורשה לי...אבגדה

וגם אם לא יורשה לי..

(כל הכתוב כאן, לקוח משכלי הדל, כך שיש ללוקחו בערבון מוגבל)

אני ממש ממש לא מסכים עם זה.

לא זו הדרך לגרום לך לאהוב את עצמך.

זוהי שיטה עלובה למדי, אם פוחתחת השרשור, אמרה שהיא מרגישה, ואף מעבר לכך, היא רואה שהיא לא בסדר-היא לא יכולה לשכנע את עצמה שהיא כן בסדר...זוהי התכחשות למציאות.

טכנאי: התקן "קבלה עצמית", אחר כך לחץ על "סליחה עצמית", "הכר בערך עצמך", ו"דע את גבולותיך".

לקוח: או קיי, בוצע.

טכנאי: עכשיו העתק אותם לספריה "הלב שלי".

המערכת תבטל קבצים סותרים ותכנות שגוי. כמו כן אתה צריך למחוק "פטפטת של ביקורת עצמית" מכל הספריות, ולרוקו את "סל המחזור" (Recycle Bin ), לוודא שביקורת עצמית" נמחקה לגמרי, ולא תחזור לעולם.

כל עוד אדם יודע שהוא לא בסדר, למה שהוא יקבל את עצמו? למה שהוא יסלח לעצמו? ולמה שהוא לא יבקר את עצמו?

חוסר בקרה עצמית, היא הפקרות, ולא סתם כך בקרה וביקורת הן מאותו שורש.

שמעת על חשבון נפש? על מוסר?  (שים לב שגם מוסר-מאותו שורש של ייסורים.)

זה בדיוק זה, רק שצריך לדעת איך לעבוד עם זה.

מה יש בספר קוהלת?

"הבל הבלים, הכל הבל." (בזה הוא מתחיל, ובזה הוא גם מסכם את העניין, קצת לפני הסיום)

אז מה עושים עם זה?

לפני הכל, כדאי שתדעי (למרות שנשמע שאת כבר יודעת), שאת לא ראויה לחיות בגלל, אלא בשביל.

לכן פשוט תעשי את מה שטוב, ותהיי ראויה לחיות.

דבר ראשון, כדי לדעת מה בדיוק חסר לך (במה את לא מספיק טובה), את צריכה לבדוק מה את רוצה שיהיה לך.

כדי לדעת מה לרצות שיהיה לך, יש מספיק ספרים שנכתבו בשביל זה. (גם בהלכה-למעשה, וגם במידות הנפש)

דבר שני, את צריכה לראות מה מהדברים שחשבת עליהם/שמצאת בספרים ההם כבר יש לך. (לדוגמא-לשמור שבת-מן הסתם את שומרת, כנ"ל הרבה מאוד מצוות, גם במידות, מן הסתם יש מידות שכבר  יש לך/שהספקת לרכוש.)

עכשיו, את יודעת מה חסר לך, וזו כבר התקדמות חשובה.

דבר שלישי-תנסי לעשות את הדברים כמו שצריך.

דבר רביעי-תתחילי להתאמץ, ולעשות דברים במרץ. (גם אם אין לך מרץ, תעשי במרץ.)

כמובן, שבמקביל לכל זה, צריך גם להתפלל שזה יצליח כראוי.

מכאן והלאה, אני מאמין שתסתדרי לבד

אבגדהאנונימי (פותח)

ראשית אתה בן ופותחת השרשור היא בת.

אין מה להשוות

שנית.  המוסר שאתה מביא יכול להיות נחמד. לא במקרה הזה

נכון אנחנו בדור ללא הרבה מוסר, אבל יש סיבה יותר עמוקות מסתם חוסר מוסר

סיבות שבשורשן חיוביות

סיבות של חוסר

חוסר שדורש יותר מהמוכר

את החוסר, ההעדר, אין מה לתקוף במוסר

כשם שיש יצר הרע שתוקף ע"י הטיה למעשים רעים כלפי חוץ

יש גם יצר הרע שתוקף ע"י מעשים רעים כלפי פנים

ואם נבין זאת דיינו

וואו אבגדה עכשיו ממש ממש גרמת ליענבל

לרצות להביא לך כאפה

א. לא בטוח שהיא חושבת שהיא לא בסדר כי היא לא בסדר! אפשר לחשוב את זה גם סתם כי יש לה רגשי נחיתות.

אין בן אדם בעולם שאין בו דבר טוב! אתה צודק שמוסר זה דבר חשוב אבל יש משהו מעבר.

אדם נורמלי זקוק לאהבה כל החיים שלנו בנויים על אהבה שאנחנו נותנים ומקבלים.

כשאתה קטן זה אהבה של ההורים כשאתה קצת יותר גדל זה מתרחב גם לאהבה של חברים ומורים וכשאתה כבר גדול זה מתרחב גם לאהבה בין בני זוג.

בכל שלב בחייך מעורבת אהבה אבל אם לא תצליח לאהוב את עצמך לא תרצה לחיות בדרך כלל!!! כי תחשוב שאף אחד לא אוהב אותך!.

גם אני עברתי את זה פעם שחשבתי שכל העולם+- שונא אותי זו הייתה אחת ההרגשותץ שאני לא מאחלת לאף אחד! הרגשה של לא צריך אותי פה, אף אחד לא אוהב אותי, אני לא מועילה לאף אחד וכו' דע לך שזו הרגשה גרועה בלי קשר לזה שזה סתם מרגיז וגורם הרבה פעמים לדכאון והסתגרות שהיא לךא בריאה זה גם יכול לגרום למחשבות על התאבדות ובסוף לא עלינו ולא על אף אחד גם להתאבדות.

אני מדברת מניסיון כזה שאני עברתי הייתי בדיוק כמו מה שהיא מתארת חשבתי שלא אוהבים אותי שאני סתם מעיקה פה בעולם זה הביא אותי למחשבה של התאבדות....

אני אומר משפט קצת קשה אבל אם לא הייתי פוחדת להתאבד לא הייתי כאן כדי לרדום לכם את השורות האלו...

אני חושבת שזה מספיק חזק כדי שתץבין שאדם צריך לאהוב את עצמו אולי אתה לא מבין את זה ואולי גם לא תבין ויש הרבה סיכויים שלא  תבין כמ ו שאני מכירה אותך אבל רוב בני האדם הנורמלים זקוקים לזה, לאהבה, להרגשה שהם מועילים.

נכון, יש את הצד של המצוות שבו היא מועילה אבל העולם לא נגמר בקיום מצוות! יש עוד דברים שכלולים....

לעודד חברה עצובה זו לא מצווה עד כמה שידוע לי ובכל זאת אנשים עושים את זה אז עכשיו תבוא ותגיד שלא צריך לעשות את זה כי זה לא מצווה?

יש דברים שהם מחוץ למצוותץ היבשות של תעשה ככה ותאמר ככה ואם מישהו לא מבין את זה אז יש לו בעיה גדולה.

אני חושבת שאדם זקוק להערכה של העולם שמסביבו, זקוק למילה טובה לפעמים, זקוק למקומות בהם הוא יכול לעזור.

אני יודעת על עצמי שעד שלא הגעתי לפה, לפורום לא חשבתי שאני שווה משהו המשכתי עם אותם רגשי נחיתות רק במידה פחותה כי מאז סוף כיתה ז' כבר אין לי מחשבות על התאבדות (לכל מי שנבהל ) אבל עדיים יש לי קצת רגשי נחיתות או לפחות היו לי עד שבאתי לפה.

כשהגעתי לפה מצאתי את המקום שלי, המקום שנותן לי לעזור, מקום שמקבל אותי בלי סטיגמות מטופשות, והכי חשוב מקום שנותן לי להרגיש שאני מועילה ועוזרת לאנשים כי זה חשוב ואין מה לעשות זה דבר שאדם צריך.

מקווה שהובנתי תמיד אפשר לשאול

ולפותחת השרשור מצטערם שלא ממש עניתי לך אבל אולי תוכלי להיעזר במה שכתבתי ואת תמיד מוזמנת באישי!!!

מרוב בלבול ופריקה שכחתי להגידענבל

צריך ביקורת עצמית אבל גם צריך ערך עצמי.

אני יודעת מה הם חסרונותי אבל אני גם יודעת מה הם צדדיי הטובים.

אממ... עוד משהוענבלאחרונה

אבגדה- אם הגבתי משהו לא קשור אז סליחה

כי בקריאה שניה יש סיכוי שהבנתי משהו לא נכון....

אבל בכללי דבריי נראה לי נכונים וגם הייתי צריכה לפרוק

קיצור סליחה מראש אם אני לא הייתי קשורה לעולם!!

זה הרבה יותר מורכב מזה...אנונימי (פותח)

"התקנת אהבה" כאילו ש"סליחה עצמית" זה בא בכ"כ קלות...  הלוואי!

יש דבר כזה אנשים שתמיד משקרים לך?

אווףף... למה כל מי שאומר לי שהוא אוהב אותי הוא נקרא אצלי שקרן...

למה אני לא מסוגלת לחשוב שמישהו באמת אוהב אותי!

תבינו, זה הורס לי את כל החיים! כל החיים המושלימים שהקב"V נתן לי בהמון אהבה החוסר אהבה עצמית הזאת הוררס!!!

אני לא מוסגלת לאוהב אחרים! איך אפשר לחיות שאני לא אוהבת אנשים?! שאין מישהו שלמענו הייתי עושה דברים?!

לפחות דבר אחד טוב יצא מזה... אני צוחקת הרבה.. כל פעם שמחמאים לי זה מצחיק אותי... מרוב שזה שקר...

זאת עבודה וזאת עבודה קשהענבל

אם את רוצה את מוזמנת באישי בשמחה כי יש לי משהו לספר לך....

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך