כנסו!!!!ירון קורצן

מה אתם מתכננים אחרי הישיבה\בצפר\אולפנה???? לדוגמה אני כנראה ידלג על השמינית וילך לישיבה גבוה (לא יודע עדיין לכמה שנים) ואז אני רוצה ללכת ל3 שנים צבא....אבל אני לא יודע איך אנשים שהולכים לישיבה גבוהה ואז ל3 שנים מסתדרים.... מתי מתחתנים? מתי עובדים?....

וואי...asw

אני כבר שנים מתכננת וחושבת מה אני יעשה..

אממ... זה תלוי בהמון דברים...ענבל

ארני יכולה לומר מה א ני חושבת רק תזכרו שבסופו של דבר לאלוקים פתרונים

כשאני אגמור את התיכון אז יש 2 אפשרויות חתונה\שירות אם חתונה אז אני לא צריכה ולא רוצה להמשיך לפרט ואם זה שירות אז אחרי שנת שירות אחת כנראה, להתחתן או ללכת ללמוד אני רוצה הוראה.

בע"ה בונה על פטור מהצבא..אם לא אז אשתמט..שמוליק פיין

בס"ד

ואז שנה ככה לימוד תורה ואז להתחיל לצאת..ובע"ה עד גיל 20 חתונה..לא מבין איך אנשים ממשיכים ללכת לצה"ל אחרי הגירוש וכל הנזק שהוא עושה ליהודים..

שירות לאומי, אוניברסיטה/ מכללה תוך כדי דייטים..[=רעות=]
קשה לי להגיב לא בכעס, אז אתאפק.תקוע בתקוע

מצטער על הכעס.

כשחברים שלך יגנו עליך אתה תשתמט. אוקיי.שלום לאמונות
כשחברים שלך יגנוצעיר רענן

עליך<?

כשחברים שלך יבאו לפנות אותך, יבואו לעקור ישובים, יבאו לפנות אותך ולתת את כל יהודה ושומרון לנאצים,

כשחברים שלך ירחמו על האויב ולא יהרגו אותו, כשחברים שלך לא יפוצצו ביניין כי יש שם אזחרים תמימים - ואז הביניין יתפוצץ עליו..

אני לא חושב שזה נקרא להשתמט אני חושב שזה לחשוב.

[נ.ב- לא גיבשתי עמדה.. אני רק מציג את הצד הנגדי..]

ממש נוטף אובייקטיביות! האדמו"ר מצנעא
יגנו?חח בדיחה טובה..מתי צה"ל הגן על יהודים לאחרונהשמוליק פיין

בס"ד

ואל תדאגי אני אגן עלייך יותר..צה"ל במקרה הטוב לא יפריע..

אתה לא שווה תגובה.אוסנת

אבל חובה למחות בפני מי שפוגע בצדיקים.

בלי צה"ל לא היית יכול לשבת ולקשקש את הבלה בלה בלה שלך.

כן כן..תראי כמה צה"ל מגן על החבר'ה במאחזים..שמוליק פיין

בס"ד

ותגלי שהוא לא מגן עליהם בכלל..והפלא ופלא הם מסתדרים מצוין!

כן, כי מכל הכיוונים דואגים להם...אוסנת

אחרת מה מונע מהערבים לעלות עליהם?

ובכלל, נגיד ו --- צה"ל לא מגן על המאחזים. (ואם תהיה רציני ותדבר עם אנשי צבא, הם יצחקו לך בפרצוף. גזרות יו"ש הכי מורכבות בעיקר בגלל זה)

איך אתה יכול ללכת להקים מאחז חדש אם אין צבא ששומר על הגבול?

מדינה שמאפשרת לך לחיות פה בשלווה ולא בקרקעית הים?

עזוב.

בכלל השאלה שלי היא -

איך אתה רוצה להקים את בית המקדש כשאתה מזלזל בצורה כזאת חריפה בעם ישראל?

ביד אחת אתה בונה מאחז, וביד השניה הורס...

ולא מבין שארץ ישראל תהיה שלנו, רק אם עם ישראל ירצה אותה.

ועם ישראל זה לא רק אתה, בחור צעיר.

את רוצה הוכחה..?שמוליק פיין

בס"ד

השבת הגיעו ציונים(חיילים)לרמה וכשדיברנו איתם מה הם יעשו אם יעלו ערבים הם אמרו..אנחנו נפריד אמרנו להם מה לא תבואו לעזור..? אמרו לנו..לא! אנחנו נעמע חיכוך..ותראי ביצהר היהודים מגינים על עצמם יופי בלי הציונים..

זה תלוי איזה חיילים-משה ר-

אני בתור חייל הייתי לא מעט באירועים כאלה ליד סוסיא- מצפה יאיר והלכתי לטובת המתיישבים וכמוני גם חברים שלי

אז א"א להכליל בגלל איזה כמה טיפשים.

מצטרפת לשדרותי~מישי~

ובנוסף זה שיש מקומות שמגינים על עצמם זה לא אומר שכולם וגם איא אפשר לקיים מדינה רק ע"י מתנדבים שמסכימים לשמור על מקומות הישוב. צריך גם לצאת במלחמות באויב. צריך צמבא חזק. וכן הצבא שלנו יודע גם לתקוף אמנם עשוה לפעמים יותר מדי הסכמי שביתת נשק ולא חובש בחזרה מקומות אבל לפחות הוא הודף את האויב בצורה שמאוד מאיימת עליו. ב"ה.

האמת שקצת מפריע לי הדיבור המזלזל על חיילי צבא הגנהנ לישראל. יש גם חיילים מושחתים שרוצים במפלתנו וחיילים אלימים שבאמת להרביץ למתנחל עושה להם טוב אבל זה באמת לא כולם ובכל חברה יש את החבר'ה המקולקלים. ובסה"כ צה"ל מגינים עלינו מכל צרה. זה תפקיד קודש וזו לדעתי בהחלט מלחמת מצוה ולכן מצוה גדולה להתגיס לצבא.

יהי רצון מלפניך ה' אלקינו ואלקי אבתינו שתקן בעצה טובה את כל הכופרים בך והיהודים שאינם מקיימים את מצוותך ואת הפוגעים בהתישבות בא"י. ושתביא עלינו מהרה את משיח צדקנו ויבנה במהרה בית המקדש ושם נעבדך באהבה וביראה כימי עולם וכשנים קדמוניות ותערב עליך עבודתנו.

הצבא הזה לא חזק.יהודי מרמ"ג

הוא חלש מאוד, הוא לא עם ה' יתברך.

צבא שיוקם למען ייחוד שמו באהבה יהיה חזק עשרת מונים גם אם יהיו בו רק 100 חיילים.

יש לך אמונה עיוורת, אשריך!האדמו"ר מצנעא

רק חבל שהיא מנוגדת לדברי גדולי ישראל...

איזה גדולי ישראל?יהודי מרמ"ג

האמונה שלי ממש לא עיוורת.

גם התורה אומרת שעדיף צבא טהור חלש מבחינה גשמית מאשר צבא טמאהחזק מבחינה גשמית.

קודם כל, הצבא לא טמאלך דומיה תהילה

הוא גם לא כליל הקודש, אבל לומר טמא על קבוצת האנשים שמגנה עליך כל היום וכל הלילה זה כפיות טובה. במלחמת העצמאות גם הרב צבי יהודה רצה להתגייס אבל בקשתו נדחתה משום שהיה מבוגר מדי. ובמלחמת העצמאות המצב לא היה טוב יותר, באחריות.

דעת התורה היא שצריך צבא טהור גדול. יש כלל והוא שאין סומכין על הנס. הרב קוק מבאר שהבסיס לאומה חזקה ואיתנה ולגאולה הוא שקודם כל הוא לדאוג לעקרונות עליהם עומדות כל האומות - צבא חזק, כלכלה חזקה, ממשל חזק וכו'. כמו שגם התפילין הכי מהודרות והכי יקרות התחילו בתור פרה פשוטה.

אני כמוך, גם אני רוצה צבא טהור, אבל אי-אפשר להגיע למטרה העיקרית בלי להציב מטרות ביניים. לפי שיטתך, אני יכול לקפוץ לקומה 4 בלי מדרגות/ מעלית. אני יכול לדבר מרגע הלידה. אני יכול לקבל משכורת של מנהל ביום הראשון בעבודה. אבל אתה בחור חכם ואתה יודע שזה לא אפשרי. קל וחומר כשאנחנו מדברים על עם מפולג ומבולבל שרק לפני שנייה חזר מגלות ואין לו הנהגה אחת. 

ואני רוצה רגע לשמוע באמת את דעתך. אם מסדרים שמחר מפרקים את צה''ל, מה קורה? מי יקים צבא חדש? מעלים את הדרישה להקיס צבא רק של דתיים, אבל זו שטות וזה לא ריאלי. אני גם לא רוצה שיאמרו לי "ה' יעזור" וש"ריאליות לא שייכת אצל הקב''ה" כי אני ואתה לא עושים חשבונות שמים ויש עלינו חובה גמורה להתכונן לקראת הגרוע מכל. יש כלל והוא אין סומכין על הנס, ולשבת בחוסר מעש ולחכות ש-ה' יציל אותנו מ-80 מיליון ערבים זה לסמוך על נס וחוסר אחריות ענק.

אני לא מתכחש שיש צרות בצבא. הנה, אני אומר בפה מלא. אבל אם יש בעיות בצבא הפתרון הוא לא לסגור. לסגור זו בריחה.

הצבא הוא גוף נהדר והכרחי שבשנים האחרונות שרבים מראשיו אינם ראויים לתפקידיו. כשנסדר את הראש, הכל יבוא על מקומו בשלום.

אם צה"ל היה עוזב את יו"ש..שמוליק פיין

בס"ד

ומביא את הנשק לאנשים תאמין לי שהיה פה הרבה יותר בטוח...

איפה שה' יתברך הבטיח לנו בפירוש מותר לסמוך.יהודי מרמ"ג

"לא תירא מהם כי ה' אלוקיך עימך"

וכתב הרמב"ם שבמלחמה אסור לפחד.

מה זה קשור? זה לא סותר את זה שאתה חייב השתדלותהאדמו"ר מצנעא
אכן, יצהר מגנים על עצמם ממש מצויין גם בלי הציונייםהאדמו"ר מצנעא

השאלה ממה; ממתקפת לוחמי גרילה נבערים, או מהקומנדו הסורי?

למה?צה"ל מגן מלוחמי גרילה נבערים או הקומנדו הסורי?שמוליק פיין
אני שואל ממה יצהר מתגוננים...האדמו"ר מצנעא

כי אולי מלוחמי גרילה נבערים (גם לא...), אבל ודאי וודאי שלא מהקומנדו הסורי... שממנו צבא ישראל כן מגן עלינו. לדאבוננו, הוא לא מגן עלינו מלוחמי הגרילה הנבערים, למרבה האירוניה הממש לא מצחיקה... אולם זהו מצב זמני בלבד! ע"כ יש לפעול למען שינוי המצב, וגם לדעת להגן על עצמנו גם אם ממשלת הניוול הנוכחית לא רוצה.

כן צה"ל הולך לגבול..שמוליק פיין

בס"ד

ושוכח מי האויב ואת מי צריך לגרש..

הלוואי שצה"ל לא היה מגן עלי....יהודי מרמ"ג

ה' יתברך כבר היה מלמד את הערבים מקומם מה הוא.

אנחנו עוזרים לא-לקים.האדמו"ר מצנעא

לא, זה לא משפט כפרני.

מרן מו"ר הגרצי"ה קוק זצוק"ל זיע"א היה אומר שאמנם אלה ברכב ואלה בסוסים, ואנחנו בשם ד' א-לקינו נזכיר - אולם גם אנחנו ברכב ובסוסים! פשוט אנחנו, שלא כמוהם, גם מזכירים את שם ד' א-לקינו!

מה הקשר?אנחנו כן..צה"ל לא!!שמוליק פיין
צה"ל כן!!!!~מישי~

אמנם הוא לא מושלם לא לגמרי פועל לפי מה שה' רוצה. אלב כן זה צבא ישראל. צבא שנלחם מלחמות מצוה. וכן יש מאוד משמעות להגן על עצמנו ולא לסמוך על ניסים. לעשות צבא של 100 חיליים זה לומר למה לנו להתאמץ ובכ"מ ה' יעזור לנו זה נראה לי הכי גרוע. מלחמת מצוה אתם לא רוצים להלחם למען עמ"י?? 

רוצים..למה זה כרוך בגיוס לצבא..?שמוליק פיין

בס"ד

תאמיני לי שיש אנשים שהרבה יותר מגינים על עמ"י ולא מתגייסים..

כי כדי להגן על עמ"י ועל א"י צריך צבא!!!~מישי~

יש משמעות לזה וכך העם נלחם בעזרת צבא. גם במדבר ספרו את יוצאי הצבא. צריך צבא מסודר וחזק. לא לסמוך על ניסים. להילחם בעצמונ באויבי ה'! יכול להיות שהיית רוצה צבא קצת (או קצת הרבה) שונה. בנתיים אין אותו. ועליך להתגייס לצבא שיש כי ככה עובדת מדינה חזקה שמגינה על תושביה. אי אפשר לעבוד בתור יחידים- אני יגן על המאחז הזה ואתה על המאחז ההוא ואלה שלא במאחזים יסתדרו גם אם אף אחד לא ישמור עליהם (כן תתפלא חשוב לי גם מהיהודים בירושלים ובתל אביב..). אם אתה רוצה שא"י תשאר שלנו אתה חייב צבא מאורגן וחזק ואם אתה באמת רוצה לעשות את מה שה' רוצה ממך לי ברור שחלק מזה זה להתגייס לצבא שתפקידו להגן על א"י הקדושה. גם אם רוב המתגייסים לא עושים את דבר ה'.

אהבתי קבלי חיזוק (~מישי~)!!יפתח_
תודה על הפירגון! =) קבל חיזוק גם אתה!^^~מישי~

לך דומיה תהילה- מסכימה איתך ב100%.

לשמוליק ולשלומבון ולשאר..-

אתם הדוגלים בלא להקשיב לחוק המדינה הטמאה חלקכם (ראיית את זה בפורום ארץ מולדת לא מיועד לאדם ספציפי) הייתם עוברים באדום אם זה אל היה מבחינתכם סכנת חיים אתם באמת חושבים שהמדינה היתה פחות מושחתת בלי החוק שאתם כ"כ שונאים? בסופו של דבר החוק של המדינה הוריד כמה אנשים מושחתים מאוד והוא מגן ובסה"כ אנחנו מדינה עם פחות רציחות שנעשות ברחוב ופחות קטטות שנגמרות במוות. ב"ה. אני חושבת שהחוק וגם הצבא גם אם אינם פועלים לפי חוקי התורה (והמשפט הוא לא דין תורה) עדיין הם דוגלים לפחות חלקית בערכי התורה וזה כשלעצמו דבר ממש טוב. בסופו של דבר המדינה שלנו ששומרת קצת מסורת (ראה את פעיליותיו של מר גדעון סער שר החינוך, גם רה"מ דיבר פעמים רבות על הנחלת מסורת יהודית) היא הרבה יותר ערכית ובעלת צדק חברתי ממדינות אחרות.  
יהיה רצון שנזכה בקרוב שהמדינה תלך לפי חוקי התורה והשמערכת המשפט תפעל לפי דיני התורה. 

שמוליק--מרב.

אני מגדירה את עצמי פנאטית. אני לא קופצת כל היום בין גבעה למאחז לכפרים ערביים [כה. אני יודעת שזה לא ההגדרה של פנאטית>>].

אבל אני בהחלט מסכימה ומעודדת ותומכת כמעט את כל מה שאמרת.

אבל רק כמעט.

אני חושבת שצריך שכמה שיותר פנאטים ביינישים יתגייסו.

בשביל מה?

א- שלא יגידו עלינו שאנחנו משתמטים, ומסריחים, ומגנים עלינו ואנחנו לא עושים כלום..

ב- באמת באמת באמת כדי שיהיו גם חבר'ה משלנו בצבא, ולא רק "שלהם", ואז אולי יוכלו למנוע כלמיני דברים. נראלי שאם יתגייסו הרבה ביינישים ופנאטים לא דרך הסדר ודברים של ביינישים אלא ב-א-מ-ת יצטרפו לצבא שלנו מתוך הרגשה לאומית שמישו צריך לעשות שם, בצבא הזה, משו-- אולי משו יזוז!!! 

אתה מסוגל להגיע לדרגות גבוהות בצבא, ומשם להשפיע על הכל.

כל אחד מסוגל, אם הוא רק רוצה, להגיע למעלה למעלה ולהשפיע משם.

אני משוכנעת לגמרי שבגלל שאין שם מספיק דוסים ימנים הצבא פועל ככה.

ג- כדי שאתם ?תכירו את הצד השני. תכל'ס, אתם מכירים ת'חיילים שבאים לפנות ולהרביץ. חצי מהצבא לא כזה!! חצי מהצבא הם סתם חבר'ה רגילים וחמודים שלא רוצים לעשות רע לאפח'ד, והם פשוט לא מעיזים להגיד "לא". באמת שרוב מי שבצבא, ורואה את כל מה שהולך עם הערבים- לא נשאר שמאלני פנאט. מקסימום שמאלני. אבל לא קיצוני~ 

וחוצמזה- לך תכיר בכללי חבר'ה חילוניים, ושהם יכירו אותך. זה יכול לשנות לך ת'קטע של לא ללכת לצבא לקצה השני, וזה יהיה המחשבה הנכונה.

אגב, דוד שלי, גם בייניש וגם פנאט, התגייס לא מזמן. אתמול הייתה השבעה שלו [גולני, גולני שלי, גולני שלייי]. הייתי בה.

הם שרו התקווה, ואני לימדתי את אחותי ששרים את זה כתפילה, לא כהמנון. ואז שרתי בשיא הרצינות, והמשכתי לשיר אני מאמין. כולם מסביבי היו בשוק, אבל אני עמדתי ושרתי. [לא היו הרבה אנשים.. אז לא היה לי ממש אכפת.. וגם הפסקתי מהר..] ואז רק בשביל הקטע אמרתי גם בשיא הרצינות: "תם הטקס."

כולם מסביבי אמרו אח"כ: "אחח הדתיים האלה... אולי שרוטים במוח, אבל שרוטים טוב.. בדיוק במקומות הנכונים..."

זה נותן לך גאווה לעמוד עם כ"כ הרבה חיילים מסביבך, ולדעת שהם רוצים להגן עלייך. ו..כן- הם שומרים עלי יותר משהם מפנים אותי. 

<ואם כבר-- עצבן אותי ששינו את צבא הגנה לישראל לצבא הגנה לפלשתין. אז אמרתי אתמול צבא השפלה לישראל. מאצ' מור בטר~ >

לרוג'ר..שמוליק פיין

בס"ד

לאט לאט..

א' שיגידו! אז מה?! הם גם אומרים שאנחנו יצורים ודפוקים שאנחנו מאמינים במשהו שלא קיים(ח"ו) זה לא אמור לשנות את מעשינו מה שאומרים..

ב' אין שום סיבה..את רוצה לשנות את הצבא מהשורש..?! זה יקח 20 שנה אני מדבר איתך על תהליך שכבר מתקדם בצעדי ענק וברגע שהציונים יעזבו פה בע"ה הצבא הזה יצא לפועל..חוצמיזה שאין שום טעם להתגייס לצבא כי ברגע שיראו שאתה פאנאט ונער גבעות יבעטו אותך ולא יקדמו אותך בגרוש..ולא יודע מה כולם אבל לפחות אני אישית לא מאמין במדינה אז אין לי שום סיבה לעזור לה.. 

ג' נכון החיילים מתחלקים ל3 סוגים סוג אחד נאצי ורשע ומפנה יהודים בשמחה רבה..זה יחסית מיעוט אבל הוא קיים..סוג שני חיילים צדיקים וקדושים שמתגייסים בשביל להגן על עמ"י וא"י ומסרב פקודה איפה שצריך ועוזר ליהודים מתי שצריך(וד"ל)וגם הוא מיעוט יחסית..ויש סוג שלישי שמתגייס כי הוא באמת רוצה להגן על היהודים ובאמת חושב שבזה שהוא מתגייס הוא יגן על עמ"י הבעיה שהוא נכנס למערת וקשה לשנות מערכת אז המפקדים שלו דוחפים לו שטויות לראש כמו: שלום,טוהר הנשק,מוסר יהודי מעוות וממוצא שהציונים המציאו ועוד..הייתי בסמנריון גשר חמישי שישי שבת..והדבר היחיד שהבנתי מזה שאין שום טעם לכל זה..זה מאוד נחמד ואומני ומגניב אבל בתכל'ס זה שטויות לא יוצא מזה כלום חוץ מכיף..אפאחד לא משנה את הדעה שלו פתאום..ואין לי בעיה שהחילונים יתגייסו הם גם ככה לא יודעים יהדות..הבעיה שלי היא עם הדתיים לאומיים שמתגייסים ולא מבינים שהצבא רק מזיק ובמקום להתגייס אליו הם יכולים לעשות הרבה יותר..

מה יש בתקווה..?! לשיר אותה ועוד בתור תפילה זה זילות וזלזול בתפילה..התקווה חוברה על ידי אדם חילוני והתפילה הקדושה חוברה ע"י האבות את מבינה ההבדלים..?!זה מאוד נחמד ללכת להשבעות ולראות את כל מה שיש שם נכון..אבל מאיפה את מסיקה שבבוא היום הם לא יבואו לגרש אותך..? יכול להיות שהם אפילו לא חושבים על זה(אפילו מן הסתם לא..)אבל המבחן הוא בבוא היום ולא בהשבעה..

שמוליק...ענבל

אני לא ממש מבינה בזה אבל ממש ממש בא לי להעיר לך על כמה דברים!

א. אני מסכימה איתך כאילו טוב שלא אכפת לך מה אומרים

ב. הציונים יעזבו?

הלו, מי אתה שתחליט מי יגור פה?

מדינת ישראל זו מדינת היהודים לא מדינת שמוליק פיןן בפעם האחרונה שבדקתי תקן אותי אם אני טועה.

אתה יכול לרצות לשנות אותם וגם לנסות אבל לא להחליט שהם צריכים לעזוב ושעד שהם לא יעזבו אין מה לדבר.

אתה לא מאמין במדינה ונכון אין לך סיבה לעזור לה אבל בצהל אתה יכול להיות חלק מהמיעוט שמסרב פקודה כשצריך וזה לא לעזור למדינה זה לעזור לעם שלך!

חוץ מזה שמה קרה?!

אתה מפחד מתהליך?!

"עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה"  לא?

אז ייקח עשרים שנה אבל לפחות יקרה!

אם אתה אומר דבר כזה שבגלל שזה ייקח המון זמן אתה לא מתגייס אז תסלח לי יצאת קצת טיפש למה שנפחד מתהליך?? גם אם הוא ארוך! העיקר שיקרה! והוא יקרה רק אם אנשים כמוך, כמוני, כמו כל אחד פה כמעט ינסו לעשות את התהליך הזה (ולא אני לא מתכוונת להתגייס ).

ג. נאצי? אתה זוכר שהם יהודים או שגם זה נשכח ממך?

אין לך הזכות להחליט שהם כבר לא חלק מעמנו.

לקרוא להם נאצים???

אתה יודע מה אנשים שהיו בשואה היו עושים לך אם הם היו שומעים את זה??

נאצים! חיות אדם! אנשים שטבחו בלי רחם בזקנים נשים וטף!!! איך אתה יכול להשוות אותם לחיילי צהל??

נכון הם לא מושלמים אבל לקרוא להם נאצים זה כבר ממש ממש לא לענין!

ובעניין סירוב פקודה וכו' אני חושבת כמוך ואני גם חושבת שאם החיילים היו תופסים אומץ ומסרבים אולי הרבה דברים היו נמנעים...

הדתיים לאומיים חושבים שהם יכולים להשפיע למרות שאני יחסית מסכימה איתך שכרגע הצבא לא משהו אבל הם מנסים אולי לא בדרך שבה אתה חושב ואולי זה לא מה שמתאים לך אבל זה מה שמתאים להם.

בקשר לסמינריון גשר אף פעם לא הייתי אבל ממה ששמעתי זה נשמע בערך כמו מה שאמרת.

בקשר להתקווה- לא משנה איזה מילים, כל מילה אפשר להפוך לתפילה... התפילה לשלום המדינה למשל אם תתיחס אליה בתור תפילה לעתיד שה' כבר יכניס שכל לממש לה הזאת אז אולי תסכים להיות בתפילה לשלום המדינה כי בסך הכל זו תפילה לעתיד רובה לפחות.

גם אותם מלמדים להיות בלי רחמים....יהודי מרמ"ג

וואוענבל

ראית חייל צהל יורה בילד יהודי?!

ראית חייל צהל מתעלל ביהודי?! וכשאני אומרת מתעלל אני מתכוונת להתעללות!!!!! לא למכות אלא להתעללות!!! תגיד, אתה יודע מה הלך בשואה?

יש לך אולי סבא או סבתא שהיו שם, במחנות?

לי יש או לפחות היו ואני מבטיחה לך שאם הם היו שומעים אותך הם היו מתחילים לצרוח עליך כמו אני לא יודעת מה!

כי אתם לא מבינים מי היו הנאצים! אתם לא מבינים לאן האכזריות שלהם הגיעה ובטח שלא יכולים להשוותה לחיילי צהל!!

כן ראיתי התעללות.יהודי מרמ"ג

יורה? כן...

זו הבעיה, שאנשים שוכחים את כל הטוב...האדמו"ר מצנעא

את הטוב קל מאוד לשכוח! את כל הטוב שהקב"ה גמל עמנו אנו שוכחים בקלות!

ישיבת עמ"י בארצו היא לא דבר מובן מאליו, תקלטו את זה!

לכל הסומות (סומא ביחיד, נדמה לי שכך כותבים את זה ברובים), תתפכחו כבר!

שוב יש הרבה מאוד אנשים שמגנים..שמוליק פיין

בס"ד

הרבה יותר ממה שצה"ל "מגן" פשוט צריך שכולם יתפסו שכל ויפסיקו לסמוך על צה"ל ולתת לו לטפל בעניינים..

לא אומרת שצריך לסמוך על צה"ל.מרב.

ממש לא.

רק שצריך להיות בו כדי שלא יווצר מצב שרק השמאלנים שם למעלה, ורק השמאלנים משרתים, ולכן אין בעיה של פינויים>>

"אנחנו מאמינים בני מאמינים ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים"-

אני לא סומכת על אפח'ד. לא על הצבא, במיוחד לא על המשטרע, לא עליך וגם לא עלי.

אני סומכת רק על הקב"ה.

אבל חלק מהמאמצים שאני צריכה לעשות כדי שה' יעזור לי-

זה לנסות לעזור לעצמי.

ולכן-

אני אגן על עצמי, על הסביבה שלי, ואתן לצבא לשמור עלי, וגם אלך אליו [טוב, אחשלי ילך אליו..] כדי לשמור עלי ועל כולנו.

אין.vsx

אתה יכול לומר שיש, כמובן, אבל באותה המידה אתה יכול לומר שיש דרקונים סגולים בשדרות רוטשילד.

אנשים עם הגישה שלך שמצילים יותר חיים מצה"ל? תוכיח. תן דוגמא.

אין לך מושג בכלל כמה חיים צהל [והמשטרה] מצילים בשבוע אחד, כמה סיכולים ולחימה מתרחשים בגבולות.

תרחיש שמייצג היטב מה היה קורה לו אנשים כמוך היו מקבלים נשק וסמכות:

הייתם פותחים במבצע "הרב כהנא צדק", מבצע צבאי כולל בכל רחבי יוש, יוצאים באישון לילה לכפרים הקרובים בצמאון דם, ואז, כשהייתם מגיעים לשם, הייתם מגלים שאתם פשוט לא יכולים לעשות את זה, לבצע את המשפטים שאתם זורקים לאוויר ו"להרוג את כל הערבים" ו"ערבי גבר זה ערבי בקבר", לפגוע באנשים לא חמושים. הייתם חוזרים הביתה עם הזנב בין הרגליים, ואז, הערבים היו עושים לכם בדיוק את מה שרציתם לעשות להם, כי הם מסוגלים לזה.

לגבי צהל - "צבא הרשע" לכאורה.

בוא נגיד שיש לנו בעיה - מסגרת צה"ל לא תואמת את ההלכה.

מה אתה עושה? בורח ממנה.

מה שאתה צריך לעשות זה להתגייס [טוב אולי אתה לא, אנשים כמוך לא צריכים להחזיק נשק], ולתקן את צה"ל מבפנים.

לא מאמין שזה אפשרי? כמה פעמים בשנה האחרונה יושמה בבסיסים תקנת "שילוב"? כמה פעמים נקטו באמצעים להפרדה נרחבת, רק בגלל כיתה אחת של ביינישים?

אחח שוב להשפיע מבפנים..?שמוליק פיין

בס"ד

לא למדתם כלום מאז הגירוש..?

למדנו גם למדנו...האדמו"ר מצנעא

למדנו שלרקוד עם הרובוטים זו השגיאה הכי חמורה שתיתכן. למדנו שהיינו צריכים להיות כמו כפר דרום  יובב"א. להיאבק, לא לחבק. כמובן, הכל מאהבה ומהשפעה מפנים, הכל מקירוב, אולם להיאבק באמת!

שמתי לב שאתה לא עונה בצורה רלוונטיתvsx

כיאה לאדם שאין לו תשובה ראויה.

מה בדיוק אתה למדת מהגירוש?

אתה באמת חושב שעמונה הייתה טוב למתנחלים?

כלל ברזל לגבי ההתנתקות - ככל שהמתנחלים היו יותר אלימים, ככה הם חטפו יותר חזק.

אם אנשים כמוך ישיגו נשק ויירו באוויר בזמן פינוי, החיילים יירו בהם בלי לחשוב.

ולכן המאבק שלך מוביל תמיד למבוי סתום.

למדתי מהגירוש שמי שלא נלחם חוטף!יהודי מרמ"ג
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ט' אלול תשע"א 22:43

אחרי עמונה שנתיים לא פונו מאחזים.

כן. עמונה היתה טובה ליהודים.

אחרי עמונה הייתה מלחמה.לך דומיה תהילה

לצבא היו דברים חשובים יותר על הפרק.

פשוט כשהיה כל הבלאגן בדרום צה"ל בכלל לא פינה?יהודי מרמ"ג

אני גר ברמת מגרון וכל מה שהיה לצה"ל לעשות בזמן הזה הוא להתעלל בנו ולעוצרנו באמצע השבת (לא אותי אישית). חוצמזה, שמלחמה ערכה בדיוק חודש.

ראשית,לך דומיה תהילהאחרונה

חודש מלחמה זה לא זמן קצר. מלחמת יום כיפור ארכה פחות. מלחמה זו מלחמה, וגם אחרי שהמערכה נגמרת הגבול נשאר מתוח.

כשצה''ל לא הגיב אחרי הפיגוע בדרום גם אני נורא התאכזבתי שלא הייתה תגובה הולמת כלפי עזה. הפצצות מהאוויר לא עובדות. הפינוי במגרון היה צבוע כולו בפוליטיקה. ברק הוא איש פוליטי שמשתמש בצבא למטרות פוליטיות. הצבא עצמו, הוא גוף נהדר עם אנשים נהדרים. ידועה האימרה ש"הדג מסריח מהראש". אנחנו פשוט צריכים ראש אחר.

תגיד לי את האמת...האדמו"ר מצנעא

עולה עליך עכשיו הקומנדו הסורי (דוגמה מעולה, אגב), קומנדו שנחשב לאחד מהקומנדואים היותר עוצמתיים - מה אתה חושב שאתה יכול לעשות נגדו? מה, לקחת את כל היצהרניקים שלך, ומה לעשות? להתפלל? כן, אתה יכול להתפלל, אולם אתה צריך השתדלות. אתה יודע מה ההשתדלות? צבא ישראל הוא ההשתדלות!

צבא יהודי לא ישראלי..שמוליק פיין

בס"ד

ואני גם לא אתקשר לבכות לצה"ל זה בסדר..

ודאי שלא תתקשר לבכות, כי הסורים ידרכו עליך לפני כןהאדמו"ר מצנעא

אז שוב, במקום לשבת ולקטר (דבר מאוד מאוד נפוץ אצל כל החבר'ה העיוורים), תצאו ותעשו משהו. ברם אתם חושבים שאם תשאו אקדח זה יספיק. ממש לא.

אם צה"ל לא היה מונע מאיתנו להשיג נשק..שמוליק פיין

בס"ד

כבר מזמן היינו מסתדרים מצוין!

אוי, נראה לי שאתה פשוט לא מבין...האדמו"ר מצנעא

הסברתי שזה אחד מהקומנדואים היותר חזקים שקיימים כיום. בוא נראה אותך מסתדר נגדם, נביא לך את כל הנשק של כל צבא ישראל! כמה שאתה רוצה תיקח!

חבר'ה השיח הזה נראה לי לא ראוי (הטון שלו)שואף לאור
^^עלק...רק ברסלב

אם לכל אחדלך דומיה תהילה

אם לכל אחד הייתה אפשרות להניח יד על M-16 או קלצ'ניקוב או כל נשק אוטומטי, מהר מאוד היינו מוצאים את עצמנו כמו באמריקה. שם כל כמה חודשים מתבצע טבח בלי הבחנה.

חוץ מזה שבסופו של דבר, כשיש כמות כל-כך גדולה של נשק לכל דורש, זה יגיע גם לערבים (כאילו שאין להם מספיק עכשיו...)

נכון. אבל אנחנו זה ה' יתברך.יהודי מרמ"ג

כנסת ישראל וקודשא בריך הוא חד ...

אני כבר "נעול". =]לך דומיה תהילה

ללמוד הרבה תורה במכינה בעלי להתגייס לרימון בגבעתי, להמשיך לקצונה, קבע... 

לעשות הרבה חיל! וגם להתחתן איפשהו באמצע עם מישהי צדיקה. דוס

שאלת על חתונה-עבודה בצבא:

לחייל אסור לעבוד בעוד עבודה כשהוא בצבא. כדי להרוויח כסף חוץ מהמשכורת הצבאית (שאמורה להספיק רק להוצאות שוטפות - לא לפרנס), הוא צריך להצהיר שהוא לא נתמך על-ידי הוריו להגיש מלא טפסים ולעמוד בהרבה קריטריונים. 

הצבא כן מקל על חיילים נשואים בתוספת למשכורת, שותפות בשכר דירה, שחרורים לקראת החתונה אולי גם ...

שום דבר לא בטוח בעניין הזה ותשובות חד-משמעיות תקבל רק אחרי שתעמוד מול הקצינים ומש''קיות ת''ש. תנסה לשאול גם בפורומים לנ''ו ולקראת גיוס ושירות סדיר.

ואלה היו 60 שניות על בירוקרטיה צבאית. חושף שיניים

אני..<יוני>

שנה/ שנתיים ישיבה (או מכינה..) אחרי זה צבא 3 שנים ומעלה ולהתחתן מתישהו באמצע...

להתיישב בנגב! איך שכחתי...לך דומיה תהילה
אני בעז"ה:מרב.

גומרת שמינית באולפנא, עושה שנה שירות..

אח"כ-

אני מתלבטת אם שנת שירות שניה, או מדרשה ואז ישמצב גם חתונה...

ואו..הסנה-בוער

כמה פעמים שינתי את הדעה שלי במהלך האולפנה לגבי ההמשך... ותמיד הייתי בטוחה שזהו סופית אני נעולה על זה..

ואני עדיין לא מאמינה שאני הולכת לאן שאני הולכת... חושף שיניים

שכחתי לכתוב---<יוני>

ב-ע-ז-ר-ת ה-ש-ם!!!!

אניי..די"ש

מתכננת לסיים שמינית באולפנה ואז שנה שירות (גרעין תורני או משו.. נחיה ונראה..) אח"כ בעז"ה להתחיל ללמוד (לא הוראה!!!) ולהתחתן תוך כדי ואחרי החתונה אני יגור בהתחלה איפה שאני גרה, אח"כ אני בעז"ה יקים ישוב וכשבעז"ה כבר תהיה לי משפחה גדולה אני יעבור לגרעין תורני איפשהו..

אבל כמובן שהכל הכל תלוי בקב"ה, ואנחנו לא יכולים לתכנן תוכניות, הוא זה שמוביל אותנו בדרך שלנו כל החיים! ומתישו גם יכנס לי בעז"ה בעל לתוכניות.. ואז נצטרך להתחשב גם בו!!

אנישימעלה

התכנון שלי הוא לדלג שמינית לישיבה גבוהה ואז לעשות ישיבה שנה/שנתיים ואז להתחתן ולעשות שלוש שנים צבא

בעזרת ה'.

אני..calvin

להתחתן בקיץ הקרוב,להיות סבא עוד 5 שנים ולהקים מדינת פאר באיים הקאריביים..

מי יודע מה יהיה עוד עשר דקות,אתם מדברים איתי על העתיד??

בע"ה הסדר,צבא,חתונה ומתישהו גם עבודה

וואו ברוך איזה שאיפות!!! ענבל

תכל'ס כולם אומרים בעזרת ה' אבל מפרטים מה הם יעשו זה נראה מצחיק

אני לא יודעת מה תהיה המילה הבאה שאכתוב אז אתם מדברים איתי על עוד שלוש שנים?

וכל האלה שאמרו איפה הם יגורו וכו' תזכרו שיש עוד שני צדדים לענין הקב"ה ובן\בת זוגכם\ן אז לא הגיוני להגיד רק בעזרת ה'.

כנ"ל האלה שאמרו שהם יתחתנו (כן כן אני מדברת גם לעצמי ) יש עניים של למצוא את החתן\כלה לפני החתונה אתם מודעיםלזה?

הכל אמת,לך דומיה תהילה

אבל כמו שראש הישיבה שלנו אומר: איש שאין לו חזון כאילו לא חי. מה יקח אותנו קדימה בלי חלומות? חיוך

ברור שצריך חזוןענבל

אבל זה קצת לא טוב להיות כל כך מקובע על מה יקרה...

אממ... אני....עץ על מים

אחרי י"ב שר"ל שנה/שנתיים תלוי..

ואח"כ הלאה..

....ירון קורצן

דיברתי על זה עם חברים ואמרו לי שזה בעיה קצת להתחתן לפני שמסיימים צבא כי אז האישה מסכנה לבד בבית וצריכה לטפל ולעבוד וכו' (אני מדבר על מי שהולך לקרבי) ובכלל מי שרוצה לעשות קבע וכו' מתי הוא יתחתן??? וגם מבחינה כלכלית איך שורדים?? מתי עובדים??? כולם אומרים לי "ה' עוזר" וצריך גם השתדלות שלנו...

לעניות דעתיענבל

אני יחסית חושבת שבעלי לא יהיה בקבע ואולי גם לא יעשה צבא.

בכללי יש משפחות שחיות עם אנשי קבע וזה קשה.

אם האישה הזאת התחתנה עם אותו בחור וידעה את זה לפני אז היא גם מוכנה למקרה כזה ולבעל לא צריך להיות שום ייסורי מצפון.

מבחינה כלכלית הצבא עוזר וגם האישה עובדת בדרך כלל.

מי שרוצה לעשות קבע יכול להתחתן מתי שהוא רוצה!

מה אתה חושב? שאנשים שעושים קבע עד גיל 45 לא מתחתנים עד הגיל הזה?!

זה טיפשי! אז אפשר להתחתן ואפשר להסתדר.

באלי להיות טייסת...אבודה!

אבל אינמצב..(אלא אם אני יקח תצמי בידיים)

צבאאנונימי (פותח)

אנ ייהיה או טייסת או חובלת או ביחידת עוקץ

אבל בטוח אני יהיה בצבא בקרבי

טוב, אם כולם אמרו אז..asw

לסיים תיכון בע"ה (אמן!!), שנה שירות/שנתיים (בכפר נוער!!) ואז לימודי רפואה, או דרך עתודה בצבא...נחיה ונראה...מי צריך להתחתן??

אז יאלה תורי...נבוכדנאצר

בסייעתא דשמיא

לגמור תיכון עם בגרות די טובה(בע"ה..),ללמוד שנתיים בישיבה גבוהה,להתגייס לשנה וארבע דרך ישיבת הסדר,

להתחתן,לחזור לישיבה לאיזה שנתיים ולגור באברכיאדה...

לעבור לגור בשומרון ולהרים שם את הנוער/להקים יישוב בין מצפה רמון לאילת/להקים ישיבה תיכונית/

להיות ייעוץ חינוכי בישיבה תיכונית/להיות משו רציני בהנהלה הארצית של אריאל וכד'..

וכל זה בעזרתו יתברך שהוא עילת העילות וסיבת הסיבות גדול העצה ורב העלילה!דוס(אני ממש לא נראה ככה אבל זה יותר קרוב מאישה,ובטח מחייזר..)

אני...מוריה ק

לגמור אולפנה בהלחה (בעז"ה), קומנה (בעז"ה), אח"כ חתונה בל (כמובן בעז"ה), ואני ממש רוצה ללמוד משו שקשור למחול או ריקוד...(ותנחשו מה?? בעז"ה..)

יצא ארוך, אבל נראלי מעניין-כנסו..לגבי צבא/חתונה-*#&למה?!*#&

ןאי אני ממש מתוכננת לשנים הקרובות..

אני יודעת שזה נתון להמון שינויים, אבל עדיין צריך לשאוף למשהו..לא?

כאילו, יש כיוון אז זה מרגיע לעכשיו, ואם ישתנה- לא נורא.

אז עכשיו- לגמור שמינית, ואז 2 שנים שירות לאומי בהדרכת טיולים (כוווולם אומרים שתפור עליי...מה, אני אתווכח???)

ואז בעז"ה- שנה להשלמת בגרויות ופסיכומטרי..ולהחליט כבר מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה (חוץ מ"אמא"..התשובה שלי מהגן..)

ואז להתחתן עם בעלי הצדיק שיחיה.ולממש את כל הפוטנציאל שלי שהמורים לאורך השנים מתעקשים על קיומו...

אגב, בקשר לבעל בצבא- אני ממש בעד שבעלי יהיה קרבי- כי זה חלום שלי לשרת את המדינה הכי טוב שאפשר, אז הוא יהיה השליח שלי..ונכון, ברור שזה קשה. אין ספק- ועד שלא נגיע, לא נדע..אבל יש כאלה שבנויים לזה. ותהיו בטוחים (!) שאני לא אדחה חתונה רק כי המיועד יהיה בצבא...

בדיוק היה לי על זה ויכוח עם חברות- אם נצא עם מישו הסדרניק, ואז הוא יתגיס ויחליט להאריך- להתחתן או לא?

אני אמרתי- ברור!

אז מה שקשה? תכל'ס- בתור סתם חברה, זה הרבה יותר קשה..כי אז אני אראה אותו פעם ב-..ואני אחייך אליו מרחוק...?

לפחות כאשתו- כשאני אראה אותו, אוכל לתת לו חיבוק..מבינים..?

לא יודעת אם כל כך משנה לי אם בעלי עשה צבא או לא...ענבל

אני לא מבינה אם הוא לא עשה צבא אז הוא לא שווה כלום?

למה תמיד אני שומעת בנות "אני אתחתן עם קרבי אני לא אתחתן עם בחור ישיבה שלא עשה צבא" ויש יותר גרוע שהתורה בכלל לא נכנסת לשאיפותיהם כי אני חושבת שזה חלק מהחינוך הרע שהעניקה הסיסמה תורה ועבודה בגלל שכבר הביום נשארה רק העבודה וכן אני יודעת שיש כאלה שמשלבים אבל ברוב היישובים שאני מכירה נשארה רק העבודה וזה רע!.

מה בחור שעשה צבא יותר טוב מבחור שלא עשה?

אני מכירה בחורים שלא עשו ושלא רוצים לעשות והם בחורים מדהימים באמת, בחורים שמצד ההיגיון לא הייתי מתחתנת איתם אבל בכללי מבחינת כמה שהם צדיקים וחכמים וכו' בכיף הייתי יוצאת איתם למה אמור להפריע לי שהם לא היו בצבא?.

לדעתי~מישי~

יש בעיה עם זה שאנשים לא עושים צבא. זה לא אמור להיות שלא יהיה לך אכפת מהתורה שהוא למד ח"ו.
אני חושבת שאת רוב המלחמות אף אפשר להגדיר מלחמת מצוה כיווןן שזה בשטח א"י השלמה (אם כי המלחמות בד"כ לא על מנת לכבוש). אני חושבת שזה חשוב להגן על הארץ ועל התושבים. צריך להבין שזה חשוב. חשוב גם זה וגם לימוד תורה זה לא עומד בסתירה בשביל זה קיימות ישיבות הסדר.... (ולאלה שקשה להם יותר לימוד תורה יש מכינות בשביל שכן ילמדו קצת תורה ולא יעשו רק צבא).

אם כל זאת לדעתי עדיף אדם שעשה ישיבה גבוהה ללא צבא מאשר אדם דתי שעשה צבא בלבד ללא ישיבה. אבל הרצוי ביותר שישלבו בין שניהם.

אולי יש בעיה זה כבר דיון אחרענבל

אבל למה שלא תתחתני עם מישהו שעשה ישיבה בלי צבא???

גם אני לא רואה הבעיה.לך דומיה תהילה

לכל אחד יש המשיכה שלו והתכונות שמתאימות לעשייה אחרת. אני מרגיש שאין לי את הכוח ללמוד חמש שנים בישיבה כי אני נורא פעלתן ואני חושב שבצבא אני אמצה את עצמי טוב יותר. אם הייתי יותר "למדן", אולי הייתי חושב אחרת. אבל שיקול כזה אינדיבידואלי לא צריך להיות הנתון שיפסול בחור.

גם אם האישה נורא רוצה בעל קרבי כי הוא

אידיאליסט,

כריזמטי,

בוגר,

גברי,

בסופו של יום, בזמן שגרה הוא יהיה זה שגר איתה באותו בית, נותן לה אוזן קשבת, מגדל איתה את הילדים ועוזר בעבודות הבית. וזה מה שמשנה באמת, והעובדה שהוא תלמיד ישיבה במרכז או מפקד בדובדבן היא קטנה ביחס לתכונות הנ''ל (שהן גם חשובות).

אני מבין אם תאמרי שזה מאוד חשוב לך, אבל שזה לא יהיה הכרחי... 

האם זה מותר הלכתית ?שואף לאור
אישה?צבא?למה?שמוליק פיין
להיות-צעיר רענן

מה שה' רוצה מהחיים שלי, למלות את היעוד שלי בעולם.

להתגדל בתורה.

[גם אם עובדים צריך להתגדל בתורה]

בחזון להיות בדרגות של קדושה דוס

אבל מה ה' רוצה ממך? מה היעוד שלך?אוסנת

חה חה חהצעיר רענן

נראה לך שהרב אליהו ידע מה היעוד בחיים שלו?

טוב אולי הרב אליהו ידע..

כל אדם ממוצע - או יותר נכון 99.99999999999999999999999999999% לא יודעים את היעוד שלהם בחיים.

אם זה היה כל כך קל - תאמיני לי להיות נמצא פה עכשיו מדבר - אלא עושה את השליחות..

אז איך תעשה את היעוד שלךאוסנת

אם אתה לא יודע מהו?

התשובה היא - לא צריך להתגייס!צחקן
לא להתגייס? מילא תפרט ותסביר אבל ככה להגיד לאנערות הקוביות!

להתגייס, שיש כאלה שמתים על קידוש ה' בצבא?!!? 
אני בת, ולכן אני לא מתכננת להיות בצבא כי בדר"כ למרות כל היופי באידאלים של בת שהולכת לצבא זה לא כ"כ צנוע

ורוב התפקידים שנותנים לבנות זה להכין למפקד קפה ולקפל סדינים!!!!!! (פנימיסטית..)

כ"כ לא..קרבית

נערת הקוביות, יש כ"כ הרבה תפקידים שמוצעים לנשים..

משקי"ת ת"ש, מורה חיילת, גרעין הנח"ל,חובשת,חיילת משטרה, חיילת שב"כ, מאחזקת תחמושת, מדסניקי"ת,, מדריכת אב"כ , מדריכת חיל השריון, משקי"ת לוגיסטיקה, מכי"ת, סמב"צית, שב"ס וזה עוד כלום.. יש עוד כ"כ הרבה..

דיברת על אידאילים ,אולם יש לברר את השאלה מבחינהשואף לאור

הלכתית ,יש בעיה עם הנושא מבחינה הלכתית..

לא להתגייס כי הצבא נלחם בה' יתברך.יהודי מרמ"ג
הצבא לא נלחם בה' יתברך ח"ו!!!!~מישי~

אולי יש חלקים בצבא שרוצים להלחם בה' יתברך לצערנו.
אטבל הצבא נלחם באויבי ה'!! ולכן גם ה' מסייע לנו ובסיעתא דשמיא אנחנו מנצחים במלחמות... ב"ה.

כי החילונים ישמרו עלינו!אוסנת
האם אינך סבור שמדובר במלחמת מצוה ?שואף לאור
מצטרפת לשאלה של אמיר~מישי~
צחקן, אני פשוט לא מבינה אותך..קרבית

כ"כ חשובה לכם א"י.. המשפט "ארץ ישראל השלמה" מככב אצלכם.

אז נכון, הארץ לא בדיוק שלמה עכשיו. אבל בואו נשמור על השטחים שכן בידינו.

אני לא מבינה, איך בנ"א, שגדל בארץ הזו, יכול להיות כ"כ "כפוי טובה" ולא להתגייס.

אותם חיילים צדיקים, הקריבו את עצמם למענך. רק בשביל שאתה תוכל לישון בשקט.

אתם צריכים להבין, שהארץ שלנו לא הוגשה לנו על מגש של כסף, ומחובתנו להמשיך ולהגן עליה.

אנחנו חיים במציאות מסוימת, וגם אם היא מאוד לא נוחה אי אפשר להתעלם ממנה. ולכן אנחנו צריכים לעשות את המקסימום, כדי לצאת מאותה מציאות.

אני רוצה ללכת אחרי בצפראנונימי (פותח)

למכון טל..ללמוד ראיית חשבון..

אני עושה עכשיו בבצפר 7 יח' בחשבונאות ככה שזה מתחיל כבר מעכשיו..

(למרות שזה חוסך רק קורס קיץ אבל בסדר..)

ושאגמור את כל הלימודים כולל המבחני מועצה..אני אהיה בת 22..(יותר נכון-סוף 22..תחילת 23..)

ואז רק אני אתחתן בעז"ה..

אבל הכל בידי שמיים...אנחנו לא יודעים מה באמת יהיה..

להתחתן!!!פונ3'ה!!
שירות, חתונה, לימודיםגפן36

ואף אחד לא סותר את השני.

אפשר הכל ביחד=)

להתחתן וללדת 8 ילדים מקסימים!כישוף כושל
קרבית..נערות הקוביות!

כן, אני יודעת שהגזמתי..אבל זה באמת בגלל שלא מעריכים בנות שהולכות לצבא
גם דתיים , יש בנות דתייות שהולכות לצבא וכבר מסתכלים עליהן כמו לייט, בכלל אין לי בעיה לעשות שירות שנה\ שנתיים במקום צבא כי באמת יש מקומות שמאוד-מאוד תורמים למדינה ואפשר להיות שם בשירות.. 

ואני מאוד מאוד מסכימה איתך קרבית על התגובהנערות הקוביות!

האחרונה שלך!!! פשוט צודקת!

נערת הקוביות..קרבית

מה שאת אומרת לא בדיוק נכון... הכל תלוי במגזר.

יש כ"כ הרבה מגזרים שמעריכים ומעודדים גיוס נשים. ויש גם שלא..

אני לא בדיוק מסכימה איתך בקטע של 'לייט'.

א.אני לא רואה כ"כ בעיה ב"לייטים".

ב. יש כ"כ הרבה אנשים דווקא מהמגזר שלנו, שלא מדביקים לך את הסטיגמה של "לייט".

נכון, יש גם את אלה שכן. ולכן, צריך להגביר את רמת המודעות שאין עם זה בעיה. ואין לזה שום קשר לייט.

והאמת, אני עדיין בשוק שאף אחד מהחבר'ה פה בפורום לא אמר שגם ל"לייטיות" יש בעיה עם גיוס...(אפילו שאני אישית לא רואה בעיה בכל מגזר שהוא..)

אני חלילה לא אומרת שבש"ל לא תורמים. אני באמת חושבת שבנות בש"ל תורמות מלא.

רק שכל אחת צריכה לדעת איפה מתאים לה.לאן היא משתייכת, ואיפה התרימה שלה תהיה הכי גדולה והכי טובה שהיא יכולה להיות.

לא מסכימה איתך כ"כ~מישי~

יש בזה בעיה הלכתית. אי אפשר להגיד פה זה התרומה הכי גדולה שלי אז את זה אני אעשה למרות שזה אסור!! אם את חושבת להתגייס יש חשיבות מאוד גדולה לברר עם רבנים ולעשות את זה רק אם יש לך היתר וגם רק באופן המותר. וגם אז צריך מאוד מאוד לדאוג לשמור על עצמך ולא להגיע לידי עברה כי באמת זה מקום שקשה מאוד לבת לא לעבור בו עברות כלל. 

אם על כל זה את משגיחה אשרייך! (לדעתי עדיין עדיף ש"ל אבל אם את דואגת לעשות את זה לגמרי לגמרי בהיתר אז זו זכותך המלאה). 

3 שנים צבא? לא למי שרוצה לגדול בתורה וביראההאדמו"ר מצנעא
תפסיקו לבלבל ת'מוחחאפר
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ז' אלול תשע"א 22:56

צריך חבר'ה שישמרו על הארץ היקרה שלנו וכן - אם אתה דוס ואוהב ארץ ישראל - אתה חייב להתגייס - ארץ ישראל !! יא חבורת חיים בסרט, אתם יודעים שהרב מרדכי אליהו נלחם על כך שבאחד מהמלחמות על ירושלים יביאו לו להתנדב ולהגן על ירושלים, וארץ ישראל בכללה... וגם הרב ישועה בן שושן- היה לוחם רציני בסיירת שקד בזמניה המפוארים!....  שיהיה לכם ברור כמה שתבלבלו במ'ח- אם לא יהיה לכם צבא שיגן בגבולות, וכוחות מסתערבים ושאר יחידות מיוחדות וכן כל הצבא לא יהיה קיום לעם בארץ!  (ראה "פניני הלכה" הלכות צבא וארץ) 

והרבה מעם ישראל יסיימו את החיים לא עלינו כמו משפחות שנרצחו ונטבחו בשנים האחרונות, ותוך שנייה יגמרו עלינו! אז כל החיים בסרט מהגבעות- שחושבים שצבא 3 שנים זה נורא, ולהתגייס בכלל זה נורא- תתעוררו ומהר! והאדמו"ר מצנעא - תפסיק לבלבל במח... אתה חי בסטיגמה שמי שמתגייס 3 שנים לא ירא שמיים????

חלילה וחס ושלום!האדמו"ר מצנעא

היאך משמע זה מתוך דבריי?!

אני מזועזע.

לא ירא שמיים?! חלילה!

ישנן שבע שנות גידול לת"ח. כל יהודי צריך לעבור אותן. מי שרוצה לגדול בתורה, לא יכול להיות טייס, למשל. למה? כי הוא צריך להתנתק מהישיבה ליותר מדי זמן.

ע"כ כל אדם חייב (חוץ מיחידי סגולה שעדיף שלא ילכו בכלל לצבא ישראל כיוכ"י) להיות מוכשר ללוחם. וזה לא לוקח המון זמן, ובשביל כך קיימים המסלולים הק' של ההסדרים למיניהם.

אני לא מבין איך אדם שלא מכיר אותי בכלל יכול להחליט שאני כך וכך. 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך