חשוב ! נושא ההתבוללות בשירות לאומי !!!ידידיה

פעיל ארגון להב"ה: הבנות פוגשות את הערבים בשירות הלאומי

מערכת הקול היהודי | ה׳ באלול ה׳תשע״א (04/09/2011)

התופעה המדאיגה של התבוללות, מתרחבת לצערינו ברחבי הארץ ואיננה פוסחת על אף מגזר. ראיון עם פעיל ארגון להב"ה, המכונה 'הקוסם', ופועל בעיקר עם בנות מהציבור הדתי לאומי. 'הקוסם מספר כי כר פורה לקשרים בעיתיים, התפתח דוקא במסגרת השירות הלאומי.

התופעה המדאיגה של התבוללות, מתרחבת לצערינו ברחבי הארץ ואיננה פוסחת על אף מגזר. ארגון 'להב"ה', הינו אחד הארגונים המטפלים בבעיה, והוא פועל גם במקומות בהם היה ניתן לחשוב שהבעיה איננה נפוצה, כמו אולפנות ומרכזי השירות הלאומי. הארגון פועל הן בשיחות באולפנות ובמרכזי שירות לאומי, הן עם בנות שכבר נפלו, ועם משפחותיהם, ואף במציאת בית חם ומקום בטוח לאותן בנות.

תפסנו לשיחה את אחד מפעילי ארגון להב"ה, א', שבשל ההצלחות הרבות שבפעילותו, מכונה ה'קוסם'. א' נמצא בפעילות כבר למעלה משתים עשרה שנה (שמו נשמר כחסוי על מנת שיוכל להמשיך בפעילותו, שבמקרים רבים השתיקה יפה לה). הנתונים שנחשפו הפתיעו גם אותנו, ולא לטובה.

התבוללות בשירות הלאומי? מתנדבי שירות לאומי ערבים (חגי פריד)

כמה בנות שנקשרו עם ערבים מטופלות כיום על ידכם?

"בשנתיים האחרונות עברו תחת ידינו כשלוש מאות בנות אשר נפלו לקשר עם צעירים ערבים. בכל רגע נתון מדובר על עשרות בנות שמטופלות ברמה כזו או אחרת בו זמנית", מספר 'הקוסם'. "רבות מהבנות נכנסו לקשרים הללו במהלך ההתנדבות בשירות הלאומי. חלקן כבר סיימו את השירות הלאומי אך עדיין בקשר עם הערבים. רק עכשיו, התקשרה אלי בת המסיימת כעת את שנת השירות, ונפלה לקשר עם צעיר ערבי. הבחור הערבי השתמש בשם עברי וכך יצר עימה קשר. היום, כשהיא יודעת שהוא ערבי היא פנתה אלינו לבקשת עזרה. יש סיפור נוסף על בחורה שנקשרה עם ערבי במהלך השירות הלאומי וכבר שש שנים שהיא עדין חיה עימו".

מדובר בתופעה ארצית החוצה מגזרים, כמה בנות נמצאות להערכתך בקשר עם ערבים?

"אני לא רוצה להגיד סתם מספרים, אבל אני יכול לומר שמדובר במספרים גדולים מאד. יש מקומות שאני יודע שאם אגיע לשם לדבר, אני אוכל להציל עוד המון בנות, כמו למשל בחיפה ובבאר שבע. הבעיה שבדרך כלל, הנושא לא כל כך מעניין מוסדות חילוניים, והם לא נותנים לנו לעשות אצלם הרצאות.

אני יכול לספר לך שפעם הגעתי למקום מסויים בו הרצאתי על הנושא. הייתה שם בת ששמעה את ההרצאה, הזדעזעה מאוד ועזבה את הערבי שהיה עימה בקשר. לאחר המקרה התקשרה אמה של אותה בת ואמרה לנו תודה רבה על העזרה. בנוסף סיפרה האם שההרצאה עזרה, וסיפרה על חברה של ביתה שעזבה גם היא ערבי עימו הייתה בקשר. ישנם עוד סיפורים רבים שבשל צנעת הפרט אני לא יכול לספר".

באילו מקומות קיימת בעיית ההתבוללות הקשה ביותר?

"איפה לא?", תמה 'הקוסם'. "עיקר הבעיה היא בבתי חולים בהם עובדים גם ערבים. אך גם בסופרים בהם הבנות עובדות ישנה בעיה קשה. זה יכול להיות בת אשר באה בסך הכל לקנות במכולת, וזה יכול להיות בת שעובדת במקום בתור קופאית. היא אוכלת ועובדת יד ביד עם פועלים ערבים וזה מה שמוליד את הקשר ביניהם. במקרים רבים מדובר גם בנשים נשואות מהציבור החרדי (!)".

במוסדות חילוניים אפשר להבין יותר היכן הבנות פוגשות צעירים ערבים, כיוון שהם נמצאים במרכזי הבילוי. לדבריך, בציבור החרדי הבעיה קיימת בעיקר בסופרים. אבל בנות השירות הלאומי או האולפנות בדרך כלל יותר מוגנות, איפה הן פוגשות את הערבים? האם מדובר בבנות שמבלות במקומות חילוניים?

"בשונה מהבנות החרדיות, שנתקלות בערבים בעיקר במקומות תעסוקה, בציבור הדתי לאומי, ברוב המקרים הבנות מכירות את הערבים במהלך השירות הלאומי. הבעיה קיימת בעיקר בבתי חולים, תחנות משטרה, מרכזי קניות וכן בהתנדבות במד"א, בהם נמצאים עובדים ומתנדבים ערבים. לדוגמא, טיפלנו בסיפור שקרה לא מזמן, עם פראמדיק ערבי שהפיל כמה נערות שהתנדבו איתו בתחנה, אחת אחרי השניה".

"הבעיה מתעוררת בעיקר בתקופה בה הבת יוצאת מהבית, כדוגמת שנת השירות הלאומי", מסביר 'הקוסם'. "כשהבת רחוקה מהבית, זה כבר יכול להיות בהרבה מקומות. לדוגמא, בת שירות שנסעה, שלא במהלך שירות הלאומי, באוטובוס מירושלים לחיפה. במהלך הנסיעה, הכירה הנערה בחור ערבי ועד היום היא בקשר איתו. עצם היציאה מהבית שוברת משהו".

"יש נקודה נוספת שאפילו אלו שמטפלים בבעיית ההתבוללות לא אוהבים להזכיר. זה נושא שלא נעים לדבר עליו, אבל בצפון הארץ, ישנה בעיה קשה עם העדה הדרוזית. הם אזרחים שמשרתים אמנם בצה"ל, אבל לצערנו דוקא בגלל העובדה הזאת, יש איתם בעיית התבוללות חמורה. יש לנו מידע על המון בנות מהצפון שנמצאות בקשר עם דרוזים".

כמה בנות שירות סיימו עם מראה כזה?

מה אתה עושה בנידון? איך אתם פועלים למניעת תופעת ההתבוללות?

"ראשית אנו עורכים שיחות בבתי הספר ובאולפנות ללא תשלום. הכל בשביל להציל את הבנות. אלפי בנות כבר שמעו אותנו. דבר שני זה הפגישה עם המשפחות, תמיכה בהורים. אנו מדריכים את ההורים מה לעשות במצב בו נקלעה ביתם לקשר עם ערבי. יש היבט משמעותי של פעילות שמגיע מתחום העבודה הסוציאלית. דבר שלישי, כמובן, הוא הקשר האישי עם הבנות. עוד טלפון, עוד שיחה. חלק הבנות מטופלות בבית החם של ארגון 'חמלה', שם משקמים אותם עד שהם מתחתנות. אבל לשם לא כל אחת מתאימה".

"יש הרבה שאוהבים להגיד שהם מצילים בנות אבל לא לכולם יש את הכלים, זה מאוד מסובך, בדרך כלל כולם שולחים אלינו. המקום היחידי שנותן את ההרצאות ללא תשלום ומטפל בבנות עד החתונה זה אצלנו, בארגון 'להבה'".

האם יצרת קשר עם אישים באגודה להתנדבות וכדומה?

"אני מרצה באגודה להתנדבות, יש לי שם קבוצות קבועות. את המרצים באגודה, בדרך כלל הדבר הזה לא כל כך מעניין. גם אלו המודעים לבעיה, לא יודעים מה לעשות, המצב הזה לא פשוט".

בנוסף מציינים בארגון להב"ה כי האגודה להתנדבות נמנעת מלשתף פעולה עם פעילות משמעותית יותר להצלת הבנות. "אמנם נותנים לנו להעביר הרצאות, אך לטפל באופן אישי בבנות ולהיכנס לעובי הקורה, לא מתאפשר לנו לצערינו", אומרים בארגון.

"יש המון סיפורי הצלחה, אבל אני מנוע מלספר את רובם. אנו בקשר גם עם גרעינים תורניים. יש גם ארגונים חרדיים שאנו בקשר עימם כמו 'יד עזרה ושולמית' שמספקים לנו הרבה מידע", מסיים 'הקוסם'. "אבל בסופו של דבר על הציבור להתעורר ולמנוע את הבעיות הללו. מדובר בתופעה חוצת מגזרים, ואין אדם שיכול היום לומר בבטחון, "לי זה לא יקרה". אני מקווה שגם הציבור הדתי יפסיק לטמון את הראש בחול ויבין את גודל התופעה".

לא סתם הרב אליהו זצוק"ל יצא נגד שירות לאומי..שמוליק פיין
הבעיה זה לא שירות לאומי.אוסנת

הייתי בשיחה של ארגון להב"ה, וקראתי את הכתבה עד תום, ושימו לב -

"הבעיה מתעוררת בעיקר בתקופה בה הבת יוצאת מהבית, כדוגמת שנת השירות הלאומי", מסביר 'הקוסם'. "כשהבת רחוקה מהבית, זה כבר יכול להיות בהרבה מקומות. לדוגמא, בת שירות שנסעה, שלא במהלך שירות הלאומי, באוטובוס מירושלים לחיפה. במהלך הנסיעה, הכירה הנערה בחור ערבי ועד היום היא בקשר איתו. עצם היציאה מהבית שוברת משהו"

האם בגלל זה בת לא צריכה לצאת מהבית?

יש מי שיאמר שנכון. בנות צריכות תמיד להשאר תחת חסות ההורים או הבעל.

אני חושבת שזה סתם לקבור אותן באדמה.

לחסום להן את האפשרות להתפתח כאישיות עצמאית, ולהכריח אותן להיות מורות לתנ"ך שהמימוש הכי גדול שלהן זה ללדת 15 ילדים.

מי שזה מתאים לה - בכבוד.

אבל מכיוון שלרוב זה לא מתאים (בטח שלא לכתחילה) - תפסיקו עם ההפחדות נגד השירות לאומי.

חוץ מזה של החוץ מזה -

שבשיחה איתם התברר ש"הבנות הצדיקות מאולפנות בדיוק כ-מ-ו-כ-ן" הן בעצם, ברובן, בנות שגדלו בבתים לא פשוטים, שלמדו במקומות שהם יותר תיכון מאולפנא, שהרמה האנושית שלהן נמוכה...

מן הסתם יש גם כמה בנות "טובות" שנופלות בקשרים כאלה - אבל ב"ה רובן (אם לא כולן) יודעות לצאת מזה.

בשירות לאומי זה משו יומיומי - קרבה לערבים את עובדתאנונימי (פותח)

איתם !

לא כל שירות...ענבל

להיות מדריכה באולפנה לא כולל ערבים כמדומני ואני בטוחה שיש עוןד שלא כולל ערבים.

אל תפסלו את כל השירות לאומי בגלל ערבים או בנים בככללי כי אפשר לעשות שירות לאומי נפרד וכמובן שאפשר גם בלי ערבים.

^^^asw

מילים כדורבנות!!

זו לא חוכמה לצאת נגד משהו כי יש בו רע...צריך לא להיות מפגרים ולחשוב על מה שעושים ולאן הולכים בשרות, אבל זו לא סיבה לפסול את כל השירות.

זה כמו כל דבר בחיים, יש בכל דבר טוב ורע...תמצאו ותעצימו את הטוב..

ברור שאני לא נגד ! אני רק רוצה שיהיה מודעותאנונימי (פותח)

וגם ברור שלא כל שירות לאומי הוא עם ערבים אבל יש יותר מידי גם ככה חוצמיזה שבכתבה כתוב איפה מסוכן ואיפה לא ...

למה להטפל לשירות לאומי?אוסנת

הם אומרים בפירוש שאצל חרדיות זה קורה בעבודה.

אז לא לעבוד?

כמו בכל דבר, את צריכה להכיר את מקומך ואת כוחותייך,

וללכת למקום שבו תצליחי להתמודד.

ממש מצטערת, אבל לא כל בחורה שפוגשת איזה עלם חמודות מיד מתאהבת בו אהבה שסופה חתונה...

בחיי, התמונה עם ההרעלה- נכון שזה בן? חה!*#&למה?!*#&
למה לדבר נגד שירות לאומי????עץ על מים

זה יכולקרות לכולם בכל מקום, נתנו כדוג' את השר"ל אבל זה לא אומר כלום!!!

ויש היום אלפי תקנים שהרוב אין בהם בכלל מגע עם ערבים אז...

באמת בואו נשאר כל הנשים בבית כל חיינו מקרה?

בכל דבר יש רע, אבל החוכמה היא למצוא את הטוב.נערות הקוביות!אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך