ניראה לכם הוגן שבפרסומת על הרכבת הקלה מראים רק חילוני וחרדי?
מה עם דתיים לאומיים???
ניראה לכם הוגן שבפרסומת על הרכבת הקלה מראים רק חילוני וחרדי?
מה עם דתיים לאומיים???
אבל אני לא חושב שזה באמת משנה. הפרסומת לא באה להציג את כל קשת החברה הישראלית. אולי הפרסומאים רק רצו לקחת שני "קצוות".
יש כאלה שיכלילו אותנו בתור ציבור חרדי.
ואולי נפסיק כבר לתייג אנשים ?! למה הוא חילוני,היא דוסית,והמשפחה הזאת ביכלל חרדלית.
אנחנו עם א-ח-ד !
[סורי על הנצלוש]
סתם עכשיו חזרתי לסמינר ולכל ההוי החרדי...אז יצא לי לתהות על זה..אל תקחו קשה
נראה לי שהבנתי מה את רוצה לומר, ואם זה נכון זה בכלל לא הרב!!!
(דברנו היום בתקשורת על זה...)
נ.ב- איזה כיף סופסוף בחרתי מגמה!
כל החופש התלבטתי והיום החלטתי שהחיינו.
ידיד
הציבור הדתי לאומי הוא מין משהו באמצע...הוא לא פה ולא שם...ז"א, יש דברים שהוא יעשה כמו חילוניים לכל דבר, ויש דברים שהוא יתנהג כמו חרדי לכל דבר....לכן כשמראים חילוני וחרדי- אז כוללים את הדתי לאומי באמצע.
אגב, מישהי חרדית אמרה לי משו שאני חושבת עליו הרבה, תגידו מה יש לכם להגיד על זה, היא אמרה שהשוליים של הציבור החילוני צרים מאוד, ז"א,עד שחילוני יגיע לשולי הציבור הוא צריך להיות ממש פושע, על סמים, אלכוהול, אונס וכו' ורוב הציבור לא מגיע לשוליים.
בציבור החרדי השוליים מאוד מאוד רחבים, ז"א,על כל משהו קטן שחרדי עושה הוא כבר נקרא בשוליים, לדוג' חרדי שלא לומד מספיק תורה, לא הולך בלבוש שלהם ממש,לא שולח למוסד חרדי ממש- הוא יקרא כבר בשוליים.
ובציבור הדתי לאומי- אין שוליים!!! הכל מתקבל... שרוולים שלא מכסים מרפק עפ"י ההלכה- עדיין היא דתית לאומית, לא ממש צנועה, אבל הולכת עם חצאיות- עדיין היא דתית לאומית, אין דרך בציבור הדתי לאומי להגיע לשוליים! כי אם מגיעים ל"שוליים"- אז זה כבר לא דתי לאומי, זה חילוני! לדוג': אם דתי לאומי הפסיק לשמור שבת, הוא כבר נקרא חילוני ולא דתי לאומי!
ולכן היא טענה שהציבור הזה לא יחזיק מעמד, כי כשלציבור אין שוליים וכל דבר מתקבל- אז כל אחד יכול להוריד את השני!ולעשות מה שבא לו ויקבלו את זה בברכה...ובלה בלה בלה....
מה אתם אומרים? נשמע מלחיץ, לא?!
שמקובל לחשב שבת שלא הולכת נגיד כמו שאמרת עם מרפקים מכוסים היא לא בשוליים
(אפילו אם זה רק טיפה מעל המרפק...) הם הרוב בציבור. לכן הן לא נחשבות השוליים. ובכ"ז זה לא מוריד מהערך של להיות דת"ל. אני מאוד מאוד אשתדל להיות דתיה לאומית ששומרת על הלכה! אז מה אם יש בציבור כאלה שלא זה אומר ישר שעדיף להיות חרדים? (סליחה על הניצלו"ש סתם דיון שהיה לנו שיש לי בו דעה שונה משל הרבה....)
בשביל החילונים- עוד זרם של שומרי דת..
א. גם בציבור שלנו יש מה שנקרא נוער שוליים
ב. זה לא נכון שמקבלים כל דבר! רוב האולפנות דורשות כללי צניעות שברובן זה וחצאיות שעוברות את הברך ושרוול שמכסה את המרפק או לפחות עד החצי...
הציבור הדתי לאומי לא ייפול דווקא כי הוא משלב את כולם נכון שיש בו פגמים ויש בו אני לא מתכחשת לזה אבל הוא בכללי ציבור בסדר והוא יחזיק מעמד בדיוק כמו שהחרדים החזיקו וכמו שהחילונים מחזיקים.
חוץ מזה שדווקא להיפך- הציבור החילוני מתישהו יפסיק בביאת המשיח כנראה והציבור החרדי כבר עכשיו הופך למשהו אחר ומתפורר הם לאט לאט יוצאים מההסתגרות.
א. די למגזריות ולפלגנות. כולנו יהודים. מה גם שההגדרות קשות.
ב. האין שוליים הזה קיים אצל עמי הארצות חובשי הכיפות שנקנו בתחנה המרכזית, או יותר גרוע - לשונאי התורה ולומדיה שקוראים לעצמם "דתיים". אצל התורניים הלאומיים (פועל, לא תואר, וממילא לא מגזר כלשהו) אין מציאות כזו.
הציבור הדתי לאומי הוא לא נבלע ולא משו' באמצע, לציבור הדתי לאומי יש דרך משלו
זה לא שהרבנים הדת"ל לקחו חילוני וחרדי ואמרו יאלה, בא נעשה ממוצע
ובכלל זה שאנחנו מקבלים כל אחד כמות שהוא זה לא חסרון אלא רק מעלה!!!!!!!!!!!
אצל החרדים על כל פיפס אתה מוזר ושונה ובלה בלה בלה ואצלינו מקבלים את כלם.
חוצמיזה כל דבר ברור שהוא עם גבול, אנחנו נקבל באמת כל אחד כמות שהוא, אבל בכל זאת יש בקורתיות כלשהי על הגזמות. גם יש המון אנשים מדהימים דת"ל והם לא ברמה דתית פחות מהחרדים אלא זה פשוט שלנו אכפת מא"י, אנחנו ציונים ועוד כל מיני דברים מדהימים אחרים וזה הבחירה של כל אחד אם לומר: טוב, אני דת"ל ויקבלו גם מוזרים אז בא נתפשר אלא להפך.
ומה שיש אצל צבורים אחרים זה לא בהכרח יותר טוב ממה שהולך פה.
כי בציבור שלנו יודעים להכיל. ?כן, להכיל. מילה גדולה ומפחידה, אבל נכונה. הציבור שלנו לא זורק הצידה כל מי שרק קצת לא הולך בתלם, אלא מנסה תמיד להשיב אותו הבייתה. לכן גם אותו "נוער שוליים" כמו שאמרו כבר, אני לא מחשיב אותו בתור שולים, אלא בתור נוער מחפש דרך. ויודעת מה? הדרך שהם יבחרו בה בסופו של דבר, היא מה שתיתן להם את הבחירה החופשית שלהם "להכנס להגדרות שהם רוצים". הם רוצים להיות דתיים, הם יהיו דתיים. הם רוצים להתפקר, הם יבחרו במודע את החילוניות - אף שגם כאן, הם לעולם לא יהיו חילוניים אלא דתל"שים, שהם מגזר בפני עצמו עם ייחוד משלו - ואם הם יחליטו שמה שנתן להם את האור הוא תורתו של רבי נחמן אז הם יבחרו במודע שתווית של חסידי, ילבשו כיפת ננח גדולה ויתחילו לקפוץ על גגות של מכוניות. עד אז, הם חלק מאיתנו. הם לא שוליים, הם בנים אהובים.
אדם שהחברה מגדירה אותו בתור שוליים, לעיתים רבות יוותר על ההתמודדות מלכתחילה בטענה כלפי עצמו ש"מה אני רוצה, אני הרי באמת שוליים"...כולם יודעים שאני גנב, אז אני גנב. אני ערס, כי זה מה שהחברה חושבת, אז למה להיות משהו אחר. גם חרדים - אחד שטיפה לא הולך בקו הישר שלהם, והם מנדים אותו. זה בסדר נראה לך?
בעניין הזה לא החילונים ולא החרדים צודקים - צריך לתמיד להכיל, בשאיפה שה"שוליים", כהגדרתך, רק יעצימו את המרכז, ובסוף אף יבחרו את ה"מרכז" שלהם, ויבואו אליו בלב שלם.
גנב, שכולם יחבקו אותו, ידאגו לו ויאהבו אותו, הסיכוי שלו להכנס חזרה לחברה גדול הרבה יותר מזה שכולם פולטים אותו החוצה. ובחברה הישראלית נהוג לפלוט החוצה חריגים, ולכן יש פשע, ולכן יש אלכוהול והרג על הכבישים. אם במקום לדחוק, הציבור יקבל - עם חשש מובן ועם היזההרות שלא להיגרר אחרי תופעות שליליות, אבל יקבל - נוכל להקים חברה הרבה יותר מתוקנת ומאוחדת.
כלומר, הציבור הדתי לאומי לא רוצה להכנע להגדרות של שוליים כי מבחינתו כל אחד בפוטנציאל של טוב. בכל אחד יש את הטוב ואנחנו רק צריכים לעזור לו להיחשף, ואת זה לא נעשה על ידי דחיקה.
ובנוגע למה שאמרת שה"אין שוליים" הוא בגלל שאוטומטית השוליים הופך למגזר אחר, לכאן או לכאן - טעות היא בידייך. הציבור הדתי לאומי רודף ומחנך ומנסה לאחוז עד הרגע האחרון בבניו שבחרו לרדת מדרך הישר, ולרוב הוא לא מתייאש גם לאחר המהפך שחולל הבן, ואני אומר את זה מהיכרות אישית של קרובה שלי שהלכה עד הקצה, התחתנה עם גוי, הולידה איתו ילד ובזכות החיבוק החם שקיבלה מסבא וסבתא שלי, חזרה את כל הדרך עד לארץ, "התגרשה" מאותו גוי (כמובן שאין בזה גירושין אמיתיים) וכיום נשואה לאדם ורב צדיק. את המהפך הזה לא בטוח שהייתה עושה אם המשפחה שלה - סבא וסבתא שלי והאחים והאחיות - הייתה דוחקת אותה ופולטת אותה ממנה.
יום טוב, שבוע טוב, ושנה טובה לך ולכל מי שקורא את זה.
אמרת "גנב, שכולם יחבקו אותו, ידאגו לו ויאהבו אותו, הסיכוי שלו להכנס חזרה לחברה גדול הרבה יותר מזה שכולם פולטים אותו החוצה. ובחברה הישראלית נהוג לפלוט החוצה חריגים, ולכן יש פשע, ולכן יש אלכוהול והרג על הכבישים. אם במקום לדחוק, הציבור יקבל - עם חשש מובן ועם היזההרות שלא להיגרר אחרי תופעות שליליות, אבל יקבל - נוכל להקים חברה הרבה יותר מתוקנת ומאוחדת."
השאלה אם הגנב לא ימשיך לגנוב כי הוא רואה שלאנשים לא אכפת מזה שהוא גונב.
לפעמים כן צריך להעניש נכון שצריך לדעת לעשות את זה אבל אי אפשר רק לחבק.
נכון שלפעמים צריך לקרב אבל אני יודעת שאני לילדיי למשל לא אתן להתרועע בחברת כאלה שלא מתאימים לדרך החיים שלי דהיינו לא שומרים תורה ומצוות.
אתה יכול להגיד שאני מרבה שנאה, שאני מרבה פילוג בעם אבל אין מה לעשות אני רוצה לשמור על ילדיי שלא יגררו ויהפכו להיות כמוהם.
הבאת את הדוגמה של הדודה (מוכר לי מאיפושהו
) ואני אביא את הדוגמה של היישוב שלי.
היישוב שלי הוא יישוב המוגדר דתי ואפילו דתי חזק מה שנקרא בימינו דוס.
לפני מספר שבתות הגיע הרב אבינר ליישוב והעביר שיעורים וכו' ובליל שבת הוא גם העביר שו"ת
אחד התושבים קם ושאל את הרב: "הרב האם אנחנו ריכים לקבל בנים חוזרים ליישוב לא משנה אם הם לא הולכים בדרך שקבענו לעצמינו?"
ענה לו הרב: "לדעתי משפחה זה משפחה ותמיד צריך לקבל משפחה"
מאז יש המון סערות ביישוב כן לקבל או לא לקבל?
אני לא מתיחסת כרגע לזה שבענינים כאלה צריך לשאול לדעת התושבים ולא לדעת הרב אבינר שעם כל הכבוד היה רב פה לפני שלושים שנה אם לא יותר.
אני רוצה להתיחס לסוגיה עצמה.
המשפחה שלי היא מאלה שלא רוצים לקבל כאלה שלא הולכים בדרך שהיישוב קבע לעצמו כשהוקם.
אני מבינה שהורים רוצים את הילדים שלהם לידם אבל הם לא יכולים להקריב את כל החינוך של הילדים האחרים בשביל המשפחה שלהם.
אני יודעת שברגע שיקבלו כל בן חוזר שירצה לבוא היישוב פשוט יהפוך ליותר גרוע ממה שהוא כבר עכשיו (כן כבר קיבלו חלק) אין מה לעשות, אני רוצה שילדיי יגדלו במקום שומר תורה ומצוות ושישחקו עם ילדים שומרי תורה ומצוות כי אני רוצה לשמור עליהם.
אז עם כל הכבוד לקירוב יש גבולות.
אני יכולה לקרב דודה כזאת אבל לא לתת לילדיי לשחק עם ילדיה הרבה וגם להשגיח עליהם.
אני יכולה לקרב את הבנים החוזרים האלה אבל אנחנו בוחרים לא לעשות את זה כי המשפחה שלנו יותר חשובה לנו מהמשפחה של השכנים תסלחו לי על הבוטות.
אלו רק הגדרות בעיני .. בודאי שאם מישהו שלא שומר על כללי הצניעות (לדוגמא) לפי ההלכה לא נותנים לו טפיחה על השכם ,אך מצד שני גם לא זורקים אותו ... מנסים לקרב !..
עד שהגעתי לסוף של מה שכתבת, הייתי בטוחה שאת אומרת את זה כדבר חיובי!
לדעתי זה ממש יפה, לקבל כל אדם איך שהוא ולא כמו החרדים שברגע שבו אתה לא לומד מספיק אתה כבר לא נחשב! אצלנו פשוט מקבלים את האדם כמו שהוא, אם חלילה מישהי שאני מכירה תחזור בשאלה אנני לא אעודד אותה אבל אנני אמשיך לדבר איתה ולהיות בקשר, אצל החרדים, במקרה הזה היו עושים עליה חרם והאחים שלה היו נדפקים בשידוכים! באמת שאני לא אוהבת הכללות אבל ז פחות או יותר באמת ככה! אני לא אוהבת להשמיץ חרדים ואני גם מכירה חרדים טובים ונחמדים יותר מהרבה דתיים אבל ין מה לעשות! זה נכון..
בס"ד
אתם לא סגורים על עצמכם ולא יודעים מה אתם רוצים מעצמכם ולכן אתם בעצם נבלעים בתוך עצמכם..תכל'ס מה שיקרה איתכם בסוף זה שחלק ילכו ויתחזקו וחלק יחזרו בשאלה..(זה כבר קורה היום אבל ממש לאט..)
א. אם אתה לא מהציבור הזה אז מה אתה?
ב. אצל החרדים אין חזרה בשאלה? אצל החילונים אין חזרה בתשובה?
ג. אם נזרוק כל אחד זה יהיה יותר גרוע כי הוא יגדל עם שנאה לדת.
נכון שכמו שכתבתי בתגובה למחפש את האור אני לא יודעת עדיין כממה אקרב וכמה ארחיק כי ברור שצריך לפעמים להרחיק אבל בטח לא לנתק כל קשר ולזרוק!.
לזרוק זה לא מה שיחזיר אללא זה מה שיותר יגרום להם לשנוא ולהתרחק מהדת.
אין לנו עניין שיתרחקו עוד כי אנחנו רוצים לקרב שעוד יכירו ויאהבו את הדת.
תחשוב על זה- כל הזמן כועסים על אלה שמדברים נגד הדת ושונאים אותה אבל מי אמר שלא אנחנו גרמנו להם לשנאה הזאת?.
בס"ד
א' לא דתי לאומי..נער גבעות בתפיסה(אנטי ציוני בעד מלכות ישראל חסיד של הרב יצחק גינזבורג..)
ב' יש אבל הם ציבור מוגדר הם יודעים מה הם רצים מעצמם..הם לא משחקים עם עצמם..אני כין ככה לא ככה כן יודע מה אני עושה לא יודע מה אני עושה..
ג' ממש לא אמרתי לזרוק את אותם אנשים..לעזור להם לקרב אותם לעודד אותם..אבל הדת"לניקים ממשיכים לקרוא להם דתיים..מישהי שהולכת עם מכנסיים וגופיות יכולה להיקרא דתיה..נער שמעשן בשבת הולך בלי כיפה וציצית נקרא דתי..אני גם בעד לקרב..אבל צריך לדעת שהם לא דתיים..הם דתלש"ים..
(ויש גם את הדתיים-לייט שזה הכי בעיה הנשים למשל הולכות עם מכנסיים בלי כיסוי ראש וקוראות לעצמן דתיות..ולא רואות בזה אפילו בעיה..הבנים הולכים בלי כיפה לפעמים או עם כיפת שקל וגם הם לא רואים בזה בעיה..)
נגמור פה. למרות שנראה לי עוד רגע כמה יקפצו שאתה לא קובע מה זה דתי אבל אני לא אגיד את כי אני מסכימה עם מה שכתבת.
ואני לא באמת מאמינה במה שכתבתי עכשיו..![]()
בס"ד
שם כיפה קטנטנה כזאת הוא סבבה מבחינתו ומחינתכם..ויש לי כיפה סרוגה אבל גדולה..
ככה העיר נעשית להם מזה נגישה..במיוחד בחינם..
זה פשוט מוגזם..ומשום מה תמיד הם יושבים..זה משגע אותי!!!ימח שמם!!
ימח שמם של כל הערבים!!!שורצים פה!!
שימותו!!!
לחילוני!! מבחינתי הוא מעליהם!! אם הייתי חושבת שחרדים יותר 'צדיקים' מדתיים לאומיים (שונאת את המילה 'דוסים'!)
אז למה שאני הישאר דתיה לאומית (כמו -פרווה כזה..-) !? דתיים לאומיים הם לא 'בסדר' הם (לפי מה שאני מאמינה) יותר מחרדים ומחילונים, ושואפים (ב"ה) ליותר מ'בסדר'!
חח אבל באמת שזה יהיו הצרות שלנו..חח חוץ מזה שעל הקורנפלקס כבר שנתיים יש רק חרדי וחילוני..
ובעיניין הקולנפלקס-ממש לא!
דווקא אימ'שלי קנתה והיסתכלתי לפני שבוע והוא היה ניראה דתי נחמד רגיל...ולא חרדייי
במה בדיוק הציבור הדתי לאומי יותר מהציבור החרדי?במה?תסתכלי על האולפנות לעומת התיכונים החרדיים!!! באולפנות הכי טובות זה לגיטימי שבנות בקשר עם בנים... בתיכונים חרדיים לא תמצאי כמעט בכלל כזה דבר,(אולי אחת לכיתה גג) דיברתי עם אחת מבהר"ן,(מהדוסיות שבהן)היא היתה בשביעית נראלי והיא אמרה לי שהיא מרגישה מחוץ לחברה בגלל שאין לה חבר!!!!מאיפה ההתרים האלו?אני לא מבינה איך זה שציבור שלם הוריד הלכות שלמות מהתורה (יש שפחות ויש שיותר)ואם תגידי לי: "מה הבעיה להיות בקשר עם בחור, אנחנו שומרים נגיעה וכו'..." אז כת' בחז"ל :"אין אפוטרופוס לעריות", ואף אחד לא יכול להגיד אני אהיה בקשר ואשמור...וגם באולפנות בקושי רואים בנות שמקפידות על גרביים, בתיכונים חרדיים- מי שלא הולכת עם גרביים נקראית 'פרחה'! תסתכלי על המשפחות הדתיות לאומיות, אפילו החזקות שבהן- עם אינטרנט חופשי פתוח לילדים, במשפ' חרדיות- לא תמצאי בחיים כאלו אחוזים גבוהים של פתיחות, ואין אפס, כשפותחים את הילדים לרמת חשיפה גבוהה יותר- הם יורדים יותר! ככל ששומרים על הילדים פחות, הם יורדים ברוחניות יותר מהר! תאמיני לי שאני בעצמי לא יודעת מה לעשות, אני רועדת להביא לעולם ילדים! תראי כמה נוער שוליים יש, איך כ"כ הרבה ילדים יורדים מהדרך... ואני כן חושבת שככל שאני אשמור על הילדים שלי יותר- יש פחות סיכוי שהם ירדו מהדרך!! לא?!
יום טוב~!
יש משפחה אחת שתמיד הייתה חרדית מכולם, לא הרשתה להם ללכת לב"ע בגלל בנים בנות וכד' שלחה למסגרות אחרות...
ונחשו מה?. 3 ילדים מתוכם (הגדולים, לכי תתדעי מה על הקטנים..)
מסתובבים ברחובות עם בנות, ואילך, ואילך. כן כן התקלקלוו!! כי דווקא להם מרוב שחונקים אותם ברגע שהם קצת יכולים הם משתחררים... וחוץ מזה בקשר לחבר בשביעית, היא כבר בערך בת 17 וחצי לא?? 18 לחופה! אז מה הבעיה..???
אני לא אומרת שכל מי ששומרים עליו ,באמת נשאר שמור! אבל מה שבטוח שהרבה יותר בחורים מתקלקלים ויורדים מהדרך בצבא וכו' מאשר בחורי ישיבות ש"חונקים" אותם, ובקשר לאותה משפחה- אם 3 ילדים יורדים מהדרך סימן שהשיטת חינוך שלהם לא טובה, ואיך שהם מציגים את המצוות לילדים שלהם, זה תלוי בהרבה דברים זה לא תמיד קשור בגלל שחונקים אותם, אני מכירה אינספור משפחות ששמרו על הילדים שלהם מאוד ובסוף כולם יצאו צדיקים, וכמה בנות שרות ובנות צבא נופלות בגלל המקומות שבהן הן נמצאות ואין אף אחד שמשגיח עליהם, הן לא ברשות ההורים שלהם ועושות מה בא להן. בת דודה שלי היתה בדירת שרות, ופעם היא הזמינה אותי לישון איתה ועם חברות שלה שם, ואני לא רוצה לספר לך מה הלך שם בנים, בנות, בלאגן, חינגות בלילה!זה נקרא שמירה? במה בדיוק הציבור "שלנו- הדתי לאומי" שמור כ"כ?אני לא מבינה איך נותנים כזאת לגיטימציה לכל השרות לאומי והצבא?! יופי שיש את א"י ואהבת ישראל וכו', אבל מה עם הנוער? תראי איך הדור יורד!
ובקשר לבת בשביעית- אז אל תשחקי אותה תמימה! היא לא באמת בכתה לי שאין לה חבר כי היא רוצה להתחתן! היא אמרה את זה כי זה המצב באולפנה!ואני מדברת איתך על בהר"ן! סבבה?!שהיא אחת החזקות!
לא יודעת מה איתך,אני אישית מבולבלת מכל הענין הזה! אומרים כל הזמן שזה ציבור טוב, ושואף לטוב, וקצת קשה לי למצוא בו הרב יתרונות מהותיים על פני הציבור החרדי!
מה את אומרת? לא?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...