בס"ד
רבבה בנשמה- מה זאת הפרסמות סמויה הזאת, הא?
ולשאלתך, אורחת כבוד-
נכון, הרגשה מבאסת מאוד. וזה יכול לקרות בכל תחום אחר בחיים- מי תפקיד להכתרה (שבט הראה, או שמינית), עד ציון במבחן, קבלה לאיזה עבודה, ביביסטר, חברות, התנדבות, חבר (
), וגם הדרכה.
זה מדכא ומלחיץ הלהתקבל להדרכה, כי אני ממש רוצה להדריך את השבט הזה, ממש מתאים לי...אבל גם חברה שלי רוצה... מה עושים? אם אני אכנס לשבט הזה? אני אשמח בשביל עצמי, אבל בשביל חברה שלי אני תבאס... אבל אם הפוך...אם חברה שלי תכנס, אז אני אתבאס בשביל עצמי, אבל בשביל חברה שלי אני אשמח...
יש לי צמד מילים שישמעו נווווווווורא קלישאי, אבל זאת האמת- עבודה פנימית.
מה זה אומר?
זה אומר, שאת עובדת עם עצמך, עם הלב שלך, ומכניסה לעצמך טוב, טוב לשכל- שלא משנה מה יקרה, אם תכנסי להדרכה, ואם חברה שלך תכנס להדרכה, ואם אף אחת ממכן לא תכנס להדרכה, או אם שניכן תכנסו להדרכה לאותו שבט- לא משנה מה יקרה, זה ה-כ-ל משמיים. הקב"ה זה שמחליט, וזה שקובע, וזה שמסבב את הגלגל. (אני אתן לך דוגמא מדהימה שלמדתי ממנה השנה את המושג הזה שהקב"ה מסובב את החיים שלנו ולא משנה מה נעשה- בחשוון של שנה שעברה היה אמור להיות לנו טיול שנתי, הוא התבטל כי ירד גשם. טוב, מה עושים? דוחים, דחו לאדר א', ואז לאדר ב', וניסן כבר לא מתאים, מתכונות, עבודות, בגרויות...בטלו לנו לפחות עוד פעמיים... בסוף, יצאנו בסיוון- איזה גשם יורד בסיוון? ביום הראשון ירד עלינו גשם נחמד, סביר, טיפטוף, בלילה ירד עלינו כמויות, ביום השני ירד גשם מטורף- חורף אמיתי, היה מלא בוץ וחזרתי מצוננת הביתה- זה פשוט הראה לי שלא משנה מה נעשה, וכמה שנזיז, וננסה לקחת את העינינים לידיים- הכל בידו של הקב"ה...) לא משנה מה קורה, זה מה שהיה צריך לקרות, כי הקב"ה מבין קצת הרבה יותר ממני, וקצת הרבה יותר ממך
ומחברה שלך, אני צודקת? - אז זה אולי את חושבת שC המתאים לך להיות מדריכה של השבט הזה, אבל הקב"ה רוצה בכלל שתעשי דברים אחרים? את לא יודעת את השיקולים של הקב"ה...וגם אני לא.
אני מכירה סיפור דומה של חברה טובה שלי, היא רצתה נורא להכנס להדרכה בסניף אצלנו- אבל היא לא נכנסה, היום היא מדריכת חוץ מדהימה, יש לה חניכות מקסימות, יש לה מדש"ית תותחית, יש לה קומנרית מצויינת והיא נהנת מכל רגע- זאת חוויה.-זה מה שהקב"ה רצה שהיא תעשה.
ב"הצלחה רבה, רבה- גם אם את נכנסת, וגם אם לא 
ותזכרי, הכל בראש, צריך לקחת הכל בפופרציות...