יש תופעה בחב"ד שמאוד פגעה בי שבגלה עזבתי את חבד. אני אדבר דוגרי מאוד אז אם אתם רוצים פשוט למחוק את האשכול ולענות לי באישי- אין לי בעיה.
אני מקווה שאין פה אנשים שמכירים את המצב ומקרוב ולא מכירים.
בכול שנות חיי למדתי בחב"ד עד שבאיזה שהוא שלב הגעתי למסקנה כי זה לא בשבילי. אני כבר לא כל כך מסכימה עם הדרך הזו אך אני מעריכה אותכם מאוד! יש לי הרבה משפחה חבדניקים וכו. כולם כי לא יוכלו להניע אותי מדעתי אז אין מה לעשות..
הנקודה שהכי גרמה לי לעזוב סופית הייתה יחס החברות. הן תמיד היו חברות ככ טובות וכו. עד שאיזה ערב אחד נפגשתי עם כ-ו-ל-ן. לא הייתה בת אחת חסרה ונוספו עוד בנות. אני כמובן הגעתי לא בלבושים ראויים לחבד. ושתבינו- זה לא היה כל כך גרוע. לא הגעתי עם מכנסיים או משהו בדומה. לא התלבשתי כמו שהחבדניקים רוצים. ברגע שבנות התחילו לראות אותי החלו להתקיף אותי בשאלות. מה את כבר לא חבדניקית?? אמלה איזה פרחה את. עוד שניה תהיי חילוניה. מה למה את לא חבדניקית? ואני חשבתי שאת חבדניקית לכול דבר.
הייתה בת מסויימת שדברה אלי כאילו בדיוק נהיתי חילוניה או אפילו יותר גרוע מזה כאילו הרגע השתמדתי.
את היחס הזה כבר קלטתי עוד לפני שעזבתי וזה מה שנתן לי את הפוש לעזוב.
אני לא יודעת אם זהככה בכול התיכונים, אצל כל האנשים. אבל זה המסר שאני קבלתי מחב"ד. שכמובן מאוד פגע בי. ועד 120 אני לא חושבת כי אני אחזור לחב"ד.
בכתיבת ההודעה הזו לא התכוונתי לפגוע- אם מישהונפגע. אני רק מעניינת בתשובות. מדוע המצב הוא כזה? איפה כל ה-באהבת ישראל נביא את הגואל?????
אני מקווה כי אין פה אנשים שמכירים אותי.