נכתב ברגע של יאוש-ד"ר אריק

בס"ד

"נכון, אתם אנשים כשרים, אבל לזאת לא הייתה כוונתי..."

עצוב לי להסתכל על הדור שלנו ולראות איך אנשים מחפשים איך להגיד על אנשים אחרים שהם לא בסדר. ואני מעידה גם על עצמי שגם אני נופלת בזה. משתדלת ממש שלא, אבל כולנו בני אדם, לא?

למה, אני צריכה להתפלל בשביל המורה שלי? ולמה אני צריכה חצאית מתחת לברך בשביל הרב שלי, ולמה אני קוראת רק ספרים של חרדים שחברות שלי לא יגידו עלי אחרת, ולמה אני לא מדברת עם בנים בגלל השכנים שלי?!

הרי, אני מתפללת למורה? "המורה, בבקשה, תעלי לי את המגן..."

הרי, אני מתחסדת בשביל הרב שלי? "למשוך, למשוך את החצאית, הרב עובר"

למה אני עושה את עצמי? למה אני מפחדת כל הזמן מה יגידו עלי?ומה יחשבו עלי? ומה פה ומה שם?

אני אגיד לכם למה!!!! כי זה מה שהחברה שלנו מכתיבה לנו! אנחנו!בכבודינו ובעצמנו הפכנו להיות גם הקורבנות, וגם המקריבים.

בואו נדמיין את עזרת הנשים בבית הכנסת בערב שבת... כבר התחילו להגיד "לכה דודי" ופתאום נכנסת מישהי...באיחור, וחוץ מזה, שהיא לבושה...מזעזע!!! מי לובש אדום וירוק? לא היה לה שיעור על צבעים משלימים?! מה זה הדבר הזה? חולצה אדומה, זה לא צנוע. וביחד עם ירוק? לא הגזימה....-כאן אנחנו המקריבים.

אבל ברגע שאנחנו הופכים להיות בצד שלה...אנחנו הקורבן!!!! ברגע שנותנים לי ביקורת על מה שאני עושה ואיך שאני עושה, זה כבר סיפור אחרי לגמרי, נכון? זה כבר לא בסדר. שבת שעברה שאת צחקת על אותה מישהי זה בסדר, אבל פתאום שאת מתבלבלת ואת אומרת את "עלינו לשבח" במקום "מודים" והחברה לידך צוחקת עלייך...אז זה כבר לא בסדר, נכון?!

"בני אדם רוצים שנצחק משנינותם ולא מטיפשותם"

אנחנו יצרנו את תכתיב החברה הזה, ואנחנו מתלוננים.

אני מתפללת, כי זה ביני לבין הקב"ה, ולא ביני לבין המורה שלי. היא לא שוטר.

אני הולכת צנוע, לא בגלל הרב שלי, אלא בשביל עצמי. הוא לא הקב"ה.

אני אוכלת כשר, כי זה ביני לבין הקב"ה, ולא בשביל החברות שלי. הם לא משרד הביראות.

אני שומרת על עצמי, "ונשמרתם לנפשותכם" לא בשביל אבאמא, אלא בשביל עצמי, בשביל הקב"ה. הם לא רופאים.

אני עושה דברים לא כי אם אני לא אעשה אנשים יסתכלו עלי עקום,כעוף מוזר, ככופרת, כפרוצה, כמסכנה. אלא בגלל שאני יודעת שאני צריכה לעשות אותם. ואני לא צריכה שחברות שלי ירכלו עלי מאחורי הגב ויגידו "היא לבושה...ככה, וככה...איום ונורא..." אני לא צריכה לפחד מזה! אני צריכה לפחד מעצמי!מהקב"ה! שאני לא מוציאה את האמת שלי! אלא אני מפחדת מתכתיבים של החברה! שאם אני לובשת צהוב וורוד, מה יגידו עלי? זה יפה או לא? -כי מה שאת שואלת פה זה לא אם זה יפה בעינייך, אלא בעיני החברה שמסביב...

-סוף פריקה-

אני רוצה להגיב לך על משהו אבל השעה מאוחרתענבל

סתם הדלקת אותי עם העניין של האני לא מתפללת בשביל המורה..

אבל אני ממש עייפה ולא מאופסת אז עדיף שלא אכתוב גם כדי לא לפגוע..

טוב עכשיו לא מאוחר אז אני אגיב בתקוה שהבנתי ענבל

נכון את עושה את כל הדברים האלה בשביל עצמך ולא בשביל אף אחד אחר אבל....

א. בשביל המורה אני מתארת לעצמי שבאולפנה מחייבים אותך וזה נכון לדעתי כי צריך חוקים צריך סדר אי אפשר שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה...

וגם אני בטוחה שאת מכירה את המשפט "מתוך שלא לשמה בא לשמה"...

ב. בשביל הסביבה- אנחנו בתור בני אדם יש לנו טבע כזה שאנחנו מושפעים מהסביבה...

קשה לנו מאוד לעשות מה שאנחנו חושבים בלי לפחד מה יגידו עלינו, אבל אנחנו צריכים למגר את התופעה הזאת לדעתי.

זה קשה מאוד מאוד קשה אבל זה נצרך כל אחד ואחת מאיתנו צריכים להיות עצמם בלי לעשות פוזות אבל כנראה שזה כמעט לא מציאותי למרות שבטוח בחלק דברים את לא מתבישת להיות עצמך.

אני יודעת שאני למשל בכיתה מאוד יוצאת דופן בכל מיני דברים, זה קשה באמת שזה קשה לפעמים זה נוראי אבל אני חושבת שאנחנו צריכים להיות כאלה בכל תחומי החיים.

אם את באמת מאמינה במשהו ולא עושה אותו בגלל הסביבה אז אני חושבת שזה פשוט תלוי באומץ שלך את צריכה לקחת אומץ ופעם אחת לעשות את זה ולאט לאט יתרגלו אלייך...

זה יהיה מוזר בהתחלה אבל בסוף יעריכו אותך על שעמדת על שלך באמת אני אומרת מניסיון...

אגב, סתם משהו שעלה לי בגלל מה שאמרת ועניתי לך.

לפעמים צריך לא להגיד את מה שאנמחנו חושבים (שזה חלק ממה שהיא אמרה שלהיות עצמי) לפעמים "סייג לחוכמה שתיקה" צריך לשים לב מתי להיות אנחנו ומתי פשוט לא להגיב ולא להראות מי אנחנו...

אני בכיתה שלי כמעט לא מביעה כבר דעות פוליטיות ומדיניות מכיוון שבנות כיתתי שונות ממני בדעות אלה מאוד מאוד במילים עדינות...

אני יודעת שויכוח יכול להתפתח לדברים רעים ועד שלא אראה שהן יכולות להתווכח בלי להגיד מילים "יפות" או לצעוק אז אולי אתדיין איתן אבל לפעמים אני פשוט שותקת ונותנת להן להגיד מה שהן רוצות עד שהן נרגעות.

קיצור לפעמים "סייג לחוכמה שתיקה" צריך לדעת מתי כן ומתי לא.

מקווה שהובנתי ושהבנתי

צודקת11223344

אין מה להוסיף

אריאל כנסי.ט!הר

אני ממש לא חושבת שעושים את הדברים שציינת בשביל הרב/המורה או החברות. אני אישית ממש לא חושבת על מה יגידו. (כע..ואת מכירה אותי טוב מאוד!!) אבל באיזשהו מקום אני אומרת לעצמי..:"אולי בכ"ז יש משו מעבר למה שהמורה אומרת? אולי יש משו מעבר למה שהרב אומר??" הרי הוא לא אומר לך את זה סתם!!! לא בא לו/בא לה להגיד לך את זה כי זה מה שמתחשק להם..מסתתר משו מאחורי הדברים שהוא ברור וידוע!! השאלה אם את לוקחת את זה למקום של מכריחים אותי,או למקום של,וואללה הם צודקים../או אולי יש משו בדברים שלהם.. כי לדעתי -סתם לא אומרים דברים... (וגם מה שכתבתי זה לא סתם!)

מסכים לחלוטין.לך דומיה תהילהאחרונה

למרות שקיים לחץ חברתי חיובי וחשוב מאוד שאנשים ישימו לב לעצמם.

זה לא אידאלי לקיים מצוות בגלל לחץ חברתי, אבל זו מדרגה עד שנפנים את ערך המצווה.

אם אנחנו לא מתחברים למצווה מסוימת, אולי כדאי לחשוב מאיפה זה בא.

אשרייך.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך