התווכחתי על זה עם חברה שלי..
מה יותר חשוב שירות לאומי או צבא??
התווכחתי על זה עם חברה שלי..
מה יותר חשוב שירות לאומי או צבא??
אם זה לבן צבא עדיף..
אם זה לבת רק שירות לאומי (לפי דעת גדולי ישראל)
כמובן שזה תלוי גם איפה עושים את השירות
לפי דעתי, אין כזה דבר "יותר חשוב".
שני הדברים הנ"ל חשובים באותה המידה.
שירות לאומי טוב כמו צבא. זה מאוד תלוי בך.
את טיפוס של צבא?או של ש"ל?
את חושבת שמקום התרימה שלך היה בצבא?-אז לכי על זה. את חושבת שבש"ל?-ישנה גם את האפשרות הזו.
חשוב להגיד שהיום התפקידים של בנות בצבא הם ממש לא להכין קפה או להיות פקידה. יש המון תפקידים מדהימים ומשמעותיים מאוד שבנות דתיות יכולות לתרום בהם. וכן בש"ל.
אני אישית חושבת שאם בחורה חושבת שהיא מתאימה לתרום יותר לעיוורים מאשר להגן בנשק על המדינה עדיף שתתנדב בשרות לאומי וכן ההפך. וזה לא אומר שהיא לא תורמת למדינה.
אני חושבת ששני הדברים הם ברמת חשיבות גבוהה. ש"ל חשוב למדינה בדיוק כמו צבא.
אצטט לך מה אמרו על גיוס נשים במדרשת לינדנבאום(מדרשה המשלבת שרות צבאי).
"המדרשה רואה בתפקידים מסוימים בצבא כשירות לכתחילה (למשל כחיל חינוך וחיל המודיעין ובתפקידי עורף נוספים) ובתפקידים מסוימים אף בדיעבד. (לא ביחידות קרביות).".
"המדרשה רואה בשירות לאומי אופציה חשובה השווה בערכה לשירות הצבאי. התרומה לחברה ולמדינה המעוגנת במסגרת החוק, מציעה לבנות דתיות שתי אפשרויות – צבא או שירות לאומי, שכל אחת מהן בעלת יתרונות וחשיבות משלה. בסופו של דבר חשוב שכל בת תברר לעצמה איזו מסגרת מתאימה לה יותר והיכן היא תרגיש יותר "במקום שלה", וכך תוכל למצות את השירות בצורה הטובה ביותר."
ואם ככה מעניין אותך לדעת מי הצוות של המדרשה, אז פה:
http://www.lind.org.il/%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95.htm
שבהחלט מתאימים לבנות בצבא. אפילו יותר מאשר שירות לאומי בחלק מהמקומות (לפעמים התפקידים זהים). אם זה לא שירות קרבי או מעורב עם בנים, לא הייתי שולל את זה על הסף.
אני אומר לך שכל הרבנים הגדולים בציבור שלנו אוסרים את זה אם זה הרב אליהו והרב שפירא זצ"ל והרב מלמד והרב לבנון ווד המון רבנים ככה שמצטער לומר לך אבל המדרשה הזאת לא מהווה שום אסמכתא...
המדרשה הזאת לא מביאה לך שום אסמכתא.
תתפלא, שדווקא יש כמה שכן..
אתה סומך על הרב אליהו והרב שפירא זצ"ל והרב מלמד והרב לבנון.
אבל יש כאלה שדווקא סומכים על הרב חיים נבון, ועל הרב ברוך גיגי, ועל הרב שוקי רייך, ועל הרב צבי קורן, ועל הרב דן האוזר ועוד..
ככה שאני פה מצטערת לומר לך, אבל אין לך שום זכות לשלול ישר את האפשרות הזו.
אני עפר לרגליהם. כלום שכמותי.
יחד עם זאת, שימי לב למעמדם של הרבנים שהבאת.
תקני אותי אם אני טועה, אבל הם לא מסתמכים על גדולי דור.
זו שאלה ציבורית ונושא כזה משמעותי ועקרוני צריך לחקור היטב ובהחלט לבדוק מה דעת גדולי הדור של ימינו על הנושא.
(זה לא כמו שאלה הלכתית אישית פשוטה, שאתה שואל את הרב של הישוב וכד'..)
לא להזכיר שמות של גדולי עולם לצד שמות רעבעלעכים. מעט כבוד לגדולי ישראל...
א. זה שאולי הרבנים שהזכרת מופיעים כצוות של המדרשה המהוללה הנ"ל, לא בהכרח מורה על כך שהם מסיכמים עם דרכה...
ב. גדולי הדור כיום הם לא הרבנים שהזכרת ושמופיעים בצוות של המדרשה (על אף שיש שם ת"ח חשובים מאוד... ולא, אני לא מדבר על הרב נבון...), וממילא הם אינם רשאים לפסוק בעניינים כלל-ישראליים כמו גיוס לצבא.
אם בחורה מחליטה שלמרות הבעייתיות הרבה הכרוכה בשירות צבאי,(= ההלכה לא בדיוק מדרבנת זאת, במילים היפות..) היא רוצה ללכת-
אז טוב מאוד שתלך למדרשת לינדבאום ותתחזק שם, וטוב מאוד שתראה בשירותה הצבאי כאידיאל.
אבל זה לא מצב אידאלי ולא מתוקן מלכתחילה!
הצבא בשביל שנחיה והשירות לאומי כדי שנחיה כמו בני אדם
למרות שאני לא נגד אלה שאומרים לא להתגייס...
ובקשר לש"ל אף פעם לא הבנתי מה תורם בזה אבל אני כנראה אעשה שנה אחת אא"כ אני אתחתן או אשנה את דעתי במקרה...
הרי עצם ההתנדבות היא תרומה
באותה מידה אני יכולה לתרום אם אתחתן או אם אלך ללמוד.
לכלל ישראל נצרכת וחשובה. למה אנשים יצאו להתנדב מכאן ?
ואני אף פעם לא מבינה את הלאומיות שבזה...
ברור שהכל חשוב אני לא נגד להתחתן אבל הרבה פעמים אנשים מזדעזעים שאני אומרת שאני לא מרגישה צורך ללכת לש"ל ולא יודעת עדיין אם אעשה את זה...
את משרתת אם העם, את המדינה, (את הלאום)...
בנות השירות נמצאות בבתי יתומים, מוסדות חינוך, הדרכות, קומונה, גרעינים ועוד הרבה...
את מה הן משרתות?!
את הכלל!!! את הציבור!! את המדינה!! את העם!!! >>> וזה השירות הלאומי בעצם!
את משרתת את הלאום שלך
אם את צריכה עוד משהו, תשאלי כאן או באישי
יומעולה ושב"ש
שניהם תורמים. מי בהגנה על המדינה ומי בקידום שלה...
בלי צבא- מזמן לא היינו כאן.
בלי שירות- מזמן המדינה הייתה מתמוטטת מחוסר כוחות.
[למרות שאינלי התנגדות לבן שעושה ש"ל בגלל סיבות כאלה ואחרות..]
את פוסקת במקרה? כל גדולי ישראל אוסרים לבנות להתגייס ואת בהינד עפעף מתירה את זה כאילו מה?
ואם אתם רוצים לתוח אותו מחדש אז תעשו את זה בשרשור אחר ולא בנצלוש תודה!
כל אחד חשוב יותר מהשני 
אבל עכשיו שאני חושבת על זה...ניראלי שצבא..
כי זה יכול להגיד אפי' להקרבה למען המדינה....אני יודעת..
[ואם בנים כ-"-כ רוצים, אז בסדר גם ש"ל.
אבל הם צריכים סיבה טובה, למה זה לא מובן מאליו..(לפי דעתי
)]
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים