תרשו לי לפתוח איזה עניין לדיבור~>עמוק בפנים.

חשבתם פעם על זה ש-

הפורום הזה. פורום נוג"ה, הוא מעורב.??

זה לא נראה לכם קצת לא ראוי, בכל זאת לערוץ דתי?

אז נכון שהכל וירטואלי והבנות לא באמת מדברות פה עם הבנים כמו במציאות.

אבל הם כן מדברים זה עם זו.

לא חשוב עכשיו אם רואים, זה בערך כמו לדבר בטלפון.

אז נכון שגם בבני עקיבא (וגם לא דוקא מי שבבנ"ע) מדברים חופשי עם הבנים ועם הבנות.

אבל- יש הבדל אחד.

לא כל מי שחבר בפורום זה, הוא אחד שרגיל לדבר עם בנות או בנים.

ויכול להיות שבעקבות פורום זה, הוא יכול להתרגל לדבר גם במציאות עם בנות.

ואז אולי גם להמשיך מעבר לדיבור סתמי..

וחבל. ממש חבל שזה בא מפורום דתי ותמים.

אז אפשר לשאול את דעתכם? מה אתם אומרים? נראה לכם בסדר?

ואני מניחה שהרוב פה אף-פעם לא שמו לב לעובדה שזה פורום מעורב.

פשוט כי הם לא רואים.

וזה מה שיכול להיות לא טוב, ולהשפיע פה על אנשים גם לחייהם המציאותיים.

דיברו על זה.. ונראלי קצת הגזמנו.. אני ירחיב בהמשך.מתלהב"ת גאה

לפחות אני לא זוכרת איזה שרשור על זה-עמוק בפנים.

אבל בכל מקרה, לא ברור לי למה אי-אפשר לדבר על משהו שכבר דובר??? מה חייבים כל פעם לחשוב על נושאים חדשים? הנושא הזה עלה לראשי לא מזמן, אז אמרתי יאללה בוא נדבר על זה פשוט איתם, עם אנשי הפורום בעצמם.

לא באתי להטיף מוסר, אלא באמת לומר שאפשר קצת לזרום ולדבר על מה שאנשים רוצים לדבר, בלי לעשות חשבונות. יאללה דברו-.

אני חושבת שכל אחד צריך לשים לעצמו את הגבולדואגת!

מי שלא מדבר עם בנות מחוץ לפורום, לא ידברעם בנות בפורום.

אדם צריך ללמוד לשים לעצמו גבולות.

אני חושבת שזה שנמצאים פה גם בנים וגם בנות הופך את הדיונים למעניינים יותר ולנותני טווח ראייה רחב ומגוון יותר.

וכמו שאמרתי- זו דעתי.

אני חושבת שזה דווקא חשוב לשמוע הרבה דעות,נערות הקוביות!

לא כולם פה מדברים עם בנים\ בנות פה באישי כל אחד והגבולות שלו..

לבנתיים נגיד שייקח לי זמן לנסח תשובה לא בוטה ומפו-בת-ישראל-וציון

-רטת....

אני אישית,מעפר אני באה

לא מדברת עם בנים במציאות וגם פה לא מדברת עם בנים,

אז לא הבנתי מה הבעיה?

מי שרוצה לדבר עם בנות יעשה את זה גם בחוץ ולא רק כאן.

אני בעיקרון לא מדברת עם בנים... אבל...חננוש!

זה משהו אחר...

1. אני לא מכירה כאן את הבנים...

בעיקרון לא מדברים עם בנים כדי לא להיגרר ....

וכאן אני בכלל לא מכירה אותם....

לעניות דעתי-מתנחלת קטנה=)

גם אני במציאות ממש לא אחת שמדברת עם בנים חוץ מהאחים שלי, אבא שלי והמורים שלי אבל בכל זאת נראה לי שקצת נסחפנו. אנחנו (אני אכתוב בלשון נקבה אבל נכון לכולם...) לא יכולות להתעלם מהעובדה שקיימים בנים בעולם!! זה טבעי שאם אני אראה בן ברחוב אני אגיד שלום, אני לא אתחיל לדבר אבל גם לא אתעלם!! ואם אני צריכה ללכת לשכנים שלי לבקש סוכר, אני לא צריכה להתבייש כי הבן שלהם (במקרה הזה בן דוד שלי, אבל לא קשור) שבגילי פתח לי את הדלת! עם כל הכבוד אני לא חושבת שהדרך ההגיונית והמוסרית זה להתעלם מעצם קיומו של המין השונה!!! במיוחד אני חושבת ששיחה וירטואלית זה דווקא טוב, זה גורם לנו לדעת לדבר עם בנים אבל לא להסחף... כשאני כותבת משהו בפורום אני לא אכתוב משהו אישי ומי ששעונה לי גם כן, מהסיבה הפשוטה שכולם רואים ושוטפים וגם כי אין לי מוסג מי הבן אדם...

קיצר.. אל תגזימו! הקב"ה לא ברא אותנו כדי שנתעלם אחד מהשני וכדי שלא נסחף הוא ציווה עלינו מספיק ציווים (איסור נגיעה, ייחוד וכו'..).

שבוע טוב! פרח

תודה למי שטרח וקרא עד הסוף!!

אני לא חושבת שזו בעיה...ענבל

אני אישית לא דוגלת בהפרדה מוחלטת.

אני חושבת שהפורום נותן את המקום הזה של גם להבין שיש יצור כזה שנקרא בן וגם להישאר בגבולות ההלכה.

אני יודעת שלפעמים דווקא הבנים הם אלה שנותנים לי כיוונים חדשים בקשר לכל מיני דברים.

מי שלא רוצה לדבר עם בנים שלא ידבר נכון זה יכול להיות קשה אבל שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

חוץ מזה שיש הבדל בין הפורום למציאות מכיוון שאם אני מדברת בפורום לא חייב בכלל שאעביר את זה למציאות.

אני יודעת על עצמי שעד לא מזמן באמת דיברתי עם בנים מפה גם במציאות אבל הפסקתי (הכוונה בפון).

כל אחד צריך לדעת את גבולותיו ואני חושבת שלהפריד את הפורום לא יועיל לאף אחד.

בעייתיגושני"ק

לא נכנס לדיון האם זה דבר נכון או לא, קשר בין בנים ובנות, מה שכן, יש דבר פשוט מאוד.

מי שמתאים לו הפורום, מוזמן בשמחה, מי שלא, אף אחד לא מכריח.

יש גם אמצע, מי שמתאים לו חלק מהדברים יכול או להשתתף במה שמתאים לו, או לחילופין, לשבת עם עצמו ולחשוב על הרווח לעומת ההפסד, ולהחליט מה הוא עושה..

נראלי זה אפילו חיובי מה שהולך פה.מרב.

אני לא מדברת על שיחות אישיות ושח"נשים וכו'..

אני מדברת על דיונים שבאמת- א"א להגיע לכאלה עומקים רק עם בנות, או רק עם בנים.

רציני-

לפעמים כשאני מדברת פה על משו, אני לא חושבת על הכל ועל דברים אחרים- ופתאום בא מישו, ומראה לי את זה בפאן אחר לגמרי. [פסדר. לא דווקא אני. כל אחד פה בערוץ יכול להעיד על זה..]

כל אחד ב-א-מ-ת שם את הגבול שלו, ואני מאמינה פה בכל אחד ואחת שהם יודעים מה הגבול שלהם.

ו... עוד לא שמעתי על רב שאסר לדבר פה, בפורום, לא בש"א ולא במסר"ש עם בן על נושא כלשהו...

.אנונימי (פותח)
.אנונימי (פותח)

אתם צוחקים אני חושב שאני הבן היחיד שכתב פו בשירשור

^^ אמנם אני צופה מהצד, אבל זה פורום חשוב, אני לאלביא

חושב שיש פה איסור הלכתי, ומאוד התחברתי למה שgbck630 אמרה.

לא אגיד את דעתי בעניין בנים-בנות בחיים האמיתייםcalvin

כי זה לא מה שקריטי פה.מה שכן----

אני יודע על רבים פה שהתחילו לדבר עם בנות בעקבות הפורום ומבחינתי גם אם זה פסדר לדבר עם בנות וגם אם לא,זו התקלקלות בעיניי,כי הם לא היו ככה וזה לא החינוך שלהם.יש בזה בעיתיות כלשהי.אבל מצד שני פורום מעורב זה דבר מבורך מהרבה סיבות שמנו לפניי.

ושוב אני מדגיש שלא אמרתי את דעתי האישית על חיים מעורבים.

נכון יש פה שהתחילו לדבר עם בנים\בנותענבל

ואני בתוכם אני מודה ואני מכירה עוד מישהו שבתוכם שאולי התכונת גם אליו.

אני אדבר על עצמי.

גדלתי ביישוב דתי חזק מאוד.

אותי גידלו בצורה כזאת שוואלה פחדתי להגיד שלום לבן ברחוב ועד היום אני מפחדת להגיד שלום לבן אם אני עם בנות מהיישוב.

אני התחלתי לדבר פה עם בנים לא כי התקלקלתי אלא כי תמיד הייתי כזאת רק שלא הייתה לי דרך לבטא את זה.

נכון, אולי זה לא טוב אני לא יודעת אבל אני יודעת מי אני ואני יודעת מה אני באמת.

אני חושבת שדיבור פה שונה מהמציאות.

יש צדדים לכאן ולכאן.

אני מודה פגשתי את שני הצדדים גם שדיבור עם בן פה הוביל למשהו יותר גדול וגם שלא.

ההחלטה בידיים שלנו.

אנחנו אחראים למעשינו.

אולי עשיתי טעויות בחלק מהדיבורים פה עם בנים ואולי לא אבל זו הייתה בחירה שלי.

אני חושבת שכל אחד יחשוב עם עצמו.

האם זה מה שאתם?

האם זה מה שאתם רוצים?

אם כן אז בשמחה תישארו נקבל אתכם תמיד בזרועות פתוחות נראה לי

אם לא- אז קחו אומץ ותגידו אנחנו יוצאים מפה לא מתאים לנו.

אם אין לכם את האומץ הדרוש זו כבר בעיה אחרת.

אני לא חושבת שצריך לשלול את זה לגמרי.

שכל אחד יעשה את שיקוליו רק שלא יצטער אחר כך כי אז סתם חבל וסתם הרגשה רעה ותאמינו לי אני מדברת מניסיון.

ההחלטה בידיכם כי הפורום לא יופרד עכשיו וכולנו יודעים את זה.

שכל אחד יחשוב עם עצמו האם זה מתאים לו או לא.

לא שמנו לב?ד"ר אריק

בס"ד

אני בטוחה שאנשים לא כאלה עיוורים ברמה כזאת שהם לא שמו לב לזה שהפורום הזה מעורב, בטוחה בזה.

אני רק אעיר הערה אחת: אם למישהו או למישהי מפריע שיש "פורום מעורב" יש דבר כזה שנקרא "פורום נפרד", יש פורום לבנות ("כל כבודה בת מלך פנימיה", שאני לא זוכרת מי המנהלות שלו, תסגרו את עצמכן בבקשה...( ויש פורום לבנים (נדמה לי שקוראים לו "שלא עשני אישה", אבל אני לא בטוחה, ואין לי מושג מי המנהלים...כדי שגם אתם תעשו את זה...)- מי שמפריע לו לדבר עם בנים\בנות שלא ידבר איתם בש"א, השאר, אתם לא יכולים לכפות על אף אחד את הדעות שלכם

ערב טוב.

המנהלים של הפורומים הנפרדים-שואפת למעלה..!

של הבנות- אורשוקוש, רבבה בנשמה, ואני (מוזמנות לפנות בשמחה..)

של הבנים: צעיר רענן וMP123..

לא נכנסת לדיון הזה במצברוח שיש לי עכשיו.. מחילה.

בשורות טובות!

לדעתי זה ממש חיובים-מתנחלת קטנה=)

אני לא מדברת עם בנים במציאות , אבל אני ושבת שפה זה טוב, זה לא יכול להוביל לשום דבר, וזה טוב כדי לדעת שקיים עוד צד בעולם...

מה תעשו כשתתחתנו אם עד היום לא ידעתם מה זה בנים?!?!

פה אפשר לנסות להבין ת'דעות שלהם בכל מיני דברים, להבין קצת וזה לא עובר על ההלכה בשום מצב!

תביאו הלכה שאוסרת את זה....

אל תרבה שיחה עם האישה..שמוליק פיין

רוצה להיכנס לויכוח על זה? היה פה שרשור עמוסענבל

על אל תרבה שיחה עם האישה.

כבר הביאו שם הוכחות שזה מדבר על שיחה פנים אל פנים.

בפורום עצמו אין את האיסור אולי בשיחה אישית וגם על זה יחלקו.

מי שרוצה שלא יהיה פה אנחנו לא מכריחים וכל אחד שלא מתאים לו מוזמן לצאת הדלת פתוחה.

סליחה על הבוטות אבל אנחנו לא נפריד את הפורומים.

רק רציתי להעיר את תשומת הלב..חרותיק

דברים כן יכולים לקרות משיחה אישית פה.

כבר שמעתי על זה..

אז חבר'ה, שימו לב, ותציבו גבולות. בבקשה.

מה הבעיה שיצא מהשיחה אישית דברים?ענבל

כמובן כשזה בגיל המתאים וכשזה דברים טובים.

אבל אני לא רואה בעיה בזה שיש עשרים זוגות ידועים ועוד כמה לא ידועים שנפגשו פה.

נכון צריך לשים גבולות אבל סתם בקשר למה שאמרת אני לא רואה בזה בעיה...

לא אמרתי שיוצא דברים רעים.חרותיק

התכוונתי, שלא יחשבו ככה.

שלא יכול לקרות שום דבר.

מי שזה חשוב לו לשמור, שישים גבולות גם פה.

זאט איז אול!!

מה שנכון נכון. נקודה.צעיר רענן

אתה מוזמן לפרטענבל

ובדרך גם לקרוא את התגובות ולהתייחס אליהן.

נשמח לפירוט ולא סתם לנכון.

אני חושב כמו עינבל ורוג'רידיד
נכון שיש פורום נפרד לבנות ונפרד לבנים.עמוק בפנים.

אבל זה בכלל לא נועד בשביל ליצור הפרדה בינהם, אלא ליצור אפשרות של משו שסגור רק לבנות, לדבר יותר פתוח, וכאלה. (לפחות ככה אני רואה את פורום "בת מלך-פנימה")

אבל בלי קשר עכשיו ללמה פתחו את הפורומים הנפרדים, זה הפורום המרכזי. זו עובדה.

זה הפורום המענין ביותר-ואנשים נמשכים להכנס אליו.

אני אומרת שבהחלט אין מצב שנפריד אותו או משו כזה.

הוא יישאר תמיד "נוער וגיל ההתבגרות" לכולם.

אבל, אני בכל-אופן חושבת שלהגיד בכללי שמי שיודע שזה יקלקל אותו-שלא ייכנס,

זה בכלל לא הפתרון.

דוקא מי שיודע שזה יקלקל אותו, קשה לו לשלוט ביצר ובכ"ז הוא ייכנס.

זו לא הדרך בכלל.

מי שזה מענין אותו ונחמד לו להכנס לכאן- לא יעזור כמה שתגיד לו לא.

כרגע אני הולכת לישון ואני לא יכולה להמשיך ולהבהיר את עצמי, אני אעשה זאת בהזדמנות (אני גם נוסעת לאולפנא מחר כך שלא יהיה פה ביומיים הקרובים. בנתיים תמשיכו פה להתדבר, זה בהחלט חשוב ומעניין.)

א. איזה פתרון את רוצה להציע?ענבל

כאילו אני לא מבינה למה הדיון?

הרי הפורום לא יופרד בעקבות זאת.

ב. אני יודעת שאתם תכעסו עלי על מה שאני הולכת להגיד אבל אדם צריך להיות מודע לעצמו ואם הוא חושב שהוא לא יצליח לעמוד ב"פיתוי" שיעצור את עצמו מבעוד מועד.

נכון שזה קשה אבל זה אפשרי.

אני יודעץ שיש פה בנים ובנות שלא ממדברים עם בני המין השני.

כלל אחד יכול להצליח אם הוא יהיה מספיק חזק.

מי שחושב שהוא לא יצליח שיקום ויגיד אני הולך ואם הוא לא מספיק חזק להגיד את זה אז יש לו בעיה גדולה.

אבל אנחנו לא יכולים לעזור לו אלא הוא יצטרך לעזור לעצמו.

לי זה לא הכי מפריע...מיריצ'י =)

מה כבר עושים בפורום מעורב?!

את יכולה להסכים לדעות של בנים, להקפיץ להם שירשורים.....אבל את גם לא חייבת לעשות את'זה..

אפח'ד לא מכריח אותך נשמהה ...

לדעתילא ידועה לעולם

מי שזה מפריע לו שלא יכנס,ומי שלא אז הוא יכנס

ואף אחד לא צריך להחזיר פה אנשים בתשובה!!!!!!!!!!!!!!

אני לא מסכימה. יש לשקול את זה ברצינות אבל יש בזה מקול הנשמה

שהו טוב לשמוע משני הכיוונים... אבל אני בספק אם זה אפילו גובל באי צניעות כשזה ברמה הזאת..

נראלי שרוב שמו לב שזה מעורב...ט!הר
בואנה אחותי תירגעי...תן חיוך!

טוב תאמת שאני לא רואה סיבה לא לדבר עם בנים(גם במציאות...(אל תתקפו אותי בבקשה...))

[במאמר סוגריים:

אז את רוצה לחלוטין חברה נפרדת יש בנות ואיפשהו גם בנים....

אני לא חושבת שזה הדבר הכי בריא

ועוד אפילו לא בפורום באמת הגזמנו..}

וסתם ככה,אני חושבת שהחברה שלא מדברים עם המין השני,

יש להם את הגבול,

ואם היה להם בעיה גם עם פורום מעורב, לא נראלי הם היו נכנסים!!

לילה טוב

לעניות דעתי...-טומי-

פורום מעורב שרק מגיבים על הדף זה סבבה אבל מי שבאמת בפורום  מן הסתם עושה גם ש"א עם בנות וזה שונה לגמרי!

אני מתנועת אריאלעירוניסט גאה
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך י"ג אלול תשע"א 23:26

אבל אני חושב שממש הגזמת זה ממש לא 

אותו דבר כמו באמת לדבר עם בנות וזה

בסך הכל פורום לא צריך להחמיר

כל הזמן!

טוב תרגעו!!!951753

גמני לא מדבר עם בנות, אבל בכל זאת זה כולה פורום!!

אני לא מבין מה אתם עושים מזה ענייןיהודיזההכי אחי

אני לא יודע מה בדיוק ההלכה בנדון (אם בכלל יש כאן הלכה מדויקת), אבל אני חושב שלעשות ענין מדבר כזה זה קצת מוגזם מדי.

כיהודי שחשוב לו להקפיד על קלה כחמורה, וכמי שמאמין שלא צריכה להיות שום פעילות של נוער בצורה מעורבת, אני חושב שבפורום המציאות קצת שונה.

א. בדר"כ, בחור שכותב בפורום, לא מתכתב עם נערה פלונית. הוא כותב לכולם, ומי שמגיב - מגיב.

ב. גם בן עונה לבת בפורום, כאן הוא לא רואה אותה ולא שומע אותה, ולכן אני לא מאמין שיש כאן סכנה כלשהי של יצר הרע.

ג. הכותב והקורא לא מרגישים שהם מדברים עם מי שאינו בן מינם. למעשה, לא תמיד בכלל יודעים מה מינו של כל משתמש.

ד. גם אם ידוע שמשמש פלוני הוא בן, ומשתמשת פלונית היא בת, זה לא דומה להתכתבות אישית, בגלל שזה נעשה בריש גלי.

אני ממש לא סמכות הלכתית, ולכן מה שאני כותב הוא חומר למחשבה בלבד. מה שכן, אני אדם שמשתדל ותמיד השתדלתי להקפיד על הצניעות, גם בימי רווקותי, ולכן אני מאמין שהתחושות שלי מתאימות לקנה המידה של בחור שמקפיד על הצניעות.

תגובתי..מישי' מאפושו'

זה לא אותו דבר.

יש בעיתיות מסוימת בדיבורים בין בנים לבנות, נכון? מוסכם. פחות או יותר..

אבל גם ברור שיש הבדל בין שיחה לבין דיון. נכון? אפילו מפגש מציאותי, במסגרת כמו הפורום זאת לא בעיה.

מה זאת אומרת "מסגרת כמו הפורום"? לא.. לא מפגשי פורום... אבל יושבים, מדברים. דיונים. מדברים תכלס, על נושא מסויים.

אני חושבת שאם יש פה אנשים שלא רגילים לדבר עם בנים/ בנות, ומקפידים לא לגלוש לש"א וכו', הקשר נשאר בדיונים פתוחים פה בפורום- זה לא ישנה את הגישה לדיברו עם בנים/ בנות במציאות.

לא קראתי את כל התגובות. מקווה שלא סתם חזרתי על מה שכבר אמרו פה..

תראו-אני לדוג'--pnina-

ביומיום לא מדברים עם בנים- וכנ"ל בפורום חוץ ממסר אישי מדי פעם-וגם זה-לא סתם..אז..

חזרתי ויש לי קצת זמן להמשיך את דבריי-עמוק בפנים.

קיצור, אז כמו שכבר אמרנו-הפורום לא יופרד.

ולכן אני קצת מסכימה עם מה ש'חרותיק' אמרה, פשוט כל אחד צריך לשים לב למה שהוא עושה!!

וזה טוב שהעלנו את הנושא הזה, כי זה יכול להעלות פה קצת את המודעות.

אולי ככה חבר'ה יותר יבינו שצריך להזהר פה.

נכון שזה ערוץ 7 והכל.

אבל בהחלט גם פה אפשר להיכשל..

ואפילו דוקא פה.

שאתה אומר- פורום דתי, ואתה מסתמך על זה חזק.

ואז גם אם אתה נופל אתה לא מרגיש בזה כי אתה אומר- זה פורום דתי..

אבל בכל מקרה- נראה לי שמספיק בפורום עצמו דיבורים כלליים עם בנים.

את השיחות אישיות תחסכו.

אם אתה בן ואתה רוצה לדבר עם בת מסוימת בש"א, תעשה טובה לך ולה ,

ותחשוב פעמיים לפני זה. אולי היא לא בעניין.

ואולי תדבר פשוט עם מישי שאתה מכיר כדי לחסוך לכולנו שיחחות מאנשים לא מוכרים ואף כאלה שיכולים להכשיל.

(ו-וואלה סתם הערה בכללי בלי לחייב או משו- תשארו נקיים עד החתונה. תחסכו מעצמכם שיחות מיותרות עם אנשים מהמין השני. פשוט שמרו את זה לדייטים. בוא נתערב שלא יקרה לכם כלום. נכון שזה טוב לדעת מה זה המין השני שזה לא ינחת עליך כיום בהיר בדייט ראשון. אבל יש גבול. שימו גבולות לעצמכם. יאללה חיים טובים ונקיים)

מקווה שהובנתי. ולצד חיובי.

שכל אחד יעשה מה שבראש שלו- אבל לפי דעתיאבודה!

אז יש 2 עולמות אחד של בנים ואחד של בנות לא מדברים אחד עם השני רק רואים קצת ברחוב בבית וחוץ מזה לא מכירים. מה הקטע? אני ממש לא אומרת כל הזמן להיות ביחד וכל זה, אבל אני חושבת שלקחו את ההלכה יותר מידי חזק! זה כולה מחשב!מה הביג דיל?

ו...לסיכומו של עניין....=]בל"חית

כל אחד יעשה את השתדלותו בין אם זה בפורום ובין אם זה במציאות!~

לכל אחד יש את הדעה שלו, את ההיבט על ההלכה לפי איך שנוהגים אצלו, או איך שרבו פוסק,

אז אין טעם לנסות ולהתווכח!

אנחנו צריכים לעשות את החשבון נפש שלנו עם עצמינו!

ותזכרו, שגם אין מה להתעצבן אחד על השני...

ב"הצלחה לכולנו

המלך בשדה!!!!!

ייומעולה

זה לא נקראר"ח

בפורם הזה מדברים בכלל על  דברים שהם ממש בסדר ואתם לא מדברים פנים אל פנים וזה בד"כ לא שיחה אישית אז מה הבעיה?

יש כאלו שזה עורר אצלם בעיה...בל"חית

זה עניין אישי של כל אחד ואחד מכאן...

אין צורך לפתח שוב את העניין

אביא לקט תשובות מרבנים שונים בנושא:האדמו"ר מצנעא

שאלה:
האם ישנה בעייה הלכתית או רעיונית כלשהי בהשתתפות ב"פורום" אינטרנטי בו משתתפות גם בנות (או אצל בנות - בו משתתפים גם בנים)?

תשובה:
זה עלול לגלוש ליחסי ידידות, שאינם תואמים את גדרי הצניעות של תורה.

(מרן הגר"ד ליאור שליט"א)

שאלה:
אני מנהלת פורום אמונה ודתות האתר אינטרנט. האם גלישה בפורומים מותרת, והאם גלישה בפורומים חילוניים מותרת, האם מותר לי לדבר עם משגיחים ראשיים, מנהלים ומפקחים, ממין זכר, רק על התפקיד עצמו באינטרנט?

הפורום מעורב אבל אני לא מתכוונת ליצור קשרי ידידות עם הבנים בפורומים, אני פשוט עושה את עבודתי: מוחקת דברים שצריך למחוק ועונה על שאלות בפורום?

תשובה:
זה לא מידת חסידות שבחורה תדבר עם בנים גם דרך האינטרנט, אך אם מדברים (לא מתראים על ידי תמונות וכו') לגופו של עניין של דבר חשוב ללא כל יצירת קשר, מצד הדין הפשוט אין בזה מניעה.

(מרן הגר"ד שליט"א)

שאלה:
מותר לדבר בפורום עם מישהו שאני מכירה סתם על דברים
וכשאנחנו נפגשים נגיד ברחוב רק "שלום" וזהו?
ומה בנוגע למישהו שאני לא מכירה, יש הבדל?

תשובה:
התקשרות בפורום בדרך כלל משאירה רושם על המתקשרים, בין אם הם מכירים ובין אם לא. ובדרך כלל הדיבור "סתם" הופך לאט לאט לבעל משמעות ונותן לקשר שלהם אופי שלא בטוח שהוא רצוי. הדברים חמורים יותר במישהו שמכירים, שאז הקשר האינטרנטי גולש אחר-כך גם למפגשים שלא דרך המחשב, ומשם הדרך קצרה למקומות לא רצויים.
עדיף בגילך לדבר בפורום עם בנות וחברות. לא עם חברים.
(הרב אוריאל טויטו הי"ו)

התשובות לקוחות מאתר 'ישיבה'.
נו בסדר אז לא אמרו שיש בזה איסורענבל

אלא שזה עלול לגלוש.

ועל זה אמרנו שכל אחד ישים לעצמו את הגבולות שלו.

לדעתי, לפעמים כל ההפרדה הזו מוגזמת.Slow motion

אצלי בישוב, זה הגיע לכך שאם אני הולכת ברחוב ופוגשת את בנדוד שלי, שבגילי, הוא מתפדח לומר לי שלום.

אני חושבת שהפרדה זה טוב, אבל יש גבול. לפעמים זה עבר את הגבול.

אני חושבת שבדיונים וכאלו זה דווקא נורמאלי לחלוטין שידברו פה בנים ובנות. אולי לא שחנשים, אבל אין בעיה אם ידברו בדיונים וכאלו.

וגם שחנים זה לא עד כדי כך גרוע לדעתי פה, האמת.

כןן...אריאל דל"ת

בכל מקום צריך צניעות, לידיעתך...

והאינטרחטא זה גם סוג של מקום...

וואיי... איזה קטע, ממש מזדהה-מתנחלת קטנה=)

כשאני פוגשת את בן דוד שלי שהוא שכן שלי בישוב אני צריכה להתפדח לומר לו שלום, זה ממש לא נראה לי הגיוני!

אנחנו קצת חיים יותר מדי בבועה ובתוך עצמנו, מכיתה א' אני רק עם בנות בהכל! בכיתה, עם חברות, בשבט, בהכל!!

זה לא ממש טוב... עוד כמה שנים כשנצטרך לדבר עם בנים אנחנו פשוט לא נדע מה זה!! במיוחד שבבית אנחנו 4 בנות ברצף ו2 בנים קטנים....

תרגעו קצת... אני מבינה שביומיום לא אבל בוירטואלי, באנטרנט?!

מתנחלת ויו"ש אני ממש מזדההענבל

גם אני לא אומרת שלום ברחוב כי אני גדלתי שלהגיד שלום לבן זה "אוי מה עשית?! אמרת שלום לבן שומו שמיים"

זה נוראי!

עם כל הכבוד להפרדה ויש כבוד צריך לדעת איפה לשים לה גבול!

אי אפשר לחיות בתור חברה נפרדת לגמרי כי אני עדיין לא ראיתי את המקום שבו כל הבנקים נפרדים המכולות המדרכות וכו'.

דוגרי.Slow motion

סליחה, מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה שכשאני הולכת ברחוב אני אגיד שלום לבנדוד שלי? ולאח שלי?

חינכו אותנו שאסור. שיקצע. בבית אנחנו יכולים לדבר כמה שאנחנו רוצים, אבל בחוץ, בציבור, אם נדבר מיד יסתכלו עלינו מוזר. למרות שיודעים שאנחנו קרובי משפחה.

יש לי עוד רעיונותshindov

אפשר אולי לעשות מחיצה באתר, הפרדה במדרכות ושעות נפרדות במכולת וגם בבנק פקידים לבנים ופקידות לבנות. ובכלל רק נשואות. ואני יכול להמציא עוד. השימוש בפורום נעשה שלא בשמות גלויים וידועים, כך שבאמת אין משמעות אם זה בנים או בנות. ואם רוצים חברה ממש נפרדת,  אז בבקשה בלי אינטרנט ובלי פורומים. לכל דבר מחיר אם פותחים את האפשרות הזו, צריך לקחת גם את הערוב בחשבון.

ענבל (זה הפרוש של gbck ? ) צודקת.יש גבול להפרדהמורדו

קודם כל אם מקלידים gbck במצב עברית מקבלים "ענבל". זה השם שלך ?  נחמד.

למה כל ההפרדות ? רק בשביל שלא יגיעו חלמעשים לא צנועים .

אבל זה לא אומר שצריך שני עולמות נפרדים לגמרי.  שבכלל בנותץ ובנים לא ידעו שיש גם מהמין השני .

לא צריך מדרכה אחת לנשים ואחת לגברים.  התנחלויות נפרדות  : ביהודה רק התנחלויות לנשים ובשומרון רק לגברים .

שרות מודיעין  144 ששם עונות רק נשים לנשים ושרות 155 ששם רק גברים עונים לגברים.

בכלל למה שלא יעשו שני סוגי טלפון . טלפון נשים שאתו יכולים להתקשר רק לנשים, וטלפון גברים שאתו מתקשרים רק לגברים.

ובכל צומת יהיו שני סוגי רמזורים . רמזור אחד שאומר רק לנהגות מתי לנסוע ומתי לחכות . ורמזור אחר לגברים. וככה  לא  יהיו מעברי צומת משותפים שנהגים ונהגות יסעו ביחד באותו זמן אחד אחרי השני  שזה בכלל לא צנוע.

בקיצור צריך לא להגזים לצד אחד כמו  מקלחות משותפות שהיו קיימות בקיבוצים  משוגעים  ,  ומצד שני  לא צריך לחשוב שבנ אדם לגמרי משוגעים וכל דבר יביא למעשים לר צנועים.

למה אנחנו מברכים חונן הדעת ? כי ה' נתן לנו שכל להבין לפי מה שקורה בעולם צה בסדר ומה לא.

מישהו ראה שפורום משותף מביא למעשים לא צנועים ?

בודאי שיכול להביא להכרויות ולהקמת בתים כשרים בישראל .

מה רע בזה ? 

אממ... מורדו כמה דברים ענבל

א. כן זהו שמי אבל היית יכול לשאול פשוט חוץ מזה שלא קשה לנחש...

ב. ממש מסכימה בקשר לחונן הדעת.

ג. בקשר לפורום, מעשים לא צנועים וכו'- אם היה מדובר רק בהקמת בתים כשרים בישראל שברוך ה' באמת יש פה כאלה אבל אם זה היה רק על זה אז באמת לא הייתה בעיה.

אבל אני יודעת (בואו נחשוב גם למה ) שיוצאים מפה גם זוגות צעירים שלא בגילאי חתונה.

וזאת הבעיה פה.

אני לא חושבת שבגלל זה צריף להפריד אלא שכל אחד צריך לקחת את עצמו בידיים.

זה הכל

ענבל ,אם היה משהו לא נחמד בשאלה אז הנה פיצוימורדו

ענבל  זה ראשי תבות של מלים בתנ"ך :

עזרא פרק י   ג

וְעַ'תָּה נִ'כְרָת בְּ'רִית לֵ'אלֹהֵינוּ  .

תודה על הפיצוי זה בסדר ענבל
שטויות בעינייאנונימי (פותח)

כן,נפריד ונעודד את זה שבנים ובנות לא ידעו איך להתקשר אחד עם השני בצורה נורמלית.

יש כל כך הרבה הפרדות בכל כך הרבה מקומות,למה צריך לחפש עוד החמרות?

אוי נו באמת,רציני כאילו ?!Nicki Minaj

זה פ ו ר ו ם באינטרנט,

מי שלא רוצה לדבר עם בנות או בנים,

שלא יענה להם על השאלות.

לא כולם פה חושבים שזה לא בסדר לדבר עם בנים ...

אתה אישית חושב שזה לא בסדר,

אז אל תענה לבנות,ותדבר איתם.

בעייתי. צודקת.נועוש=]]!!
מסכימה עם אפרת.הרהור

דבראשון, אני בת. נעים מאד עמוק בפנים.

דבר שני- אפשר לומר את זה בצורה יותר נעימה.

אחרי הכל, יש כאלה שיש להם דעות אחרות משלך. ואפשר לכבד את זה קצת יותר.

אבל תודה על התגובה בכל אופן!

(דברי הופנו אל Nicki Minaj בלבד)

אופס.Nicki Minajאחרונה

אני מכבדת את הדעה שלך.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך