צניעות OoNicki Minaj

לפני כמה ימים,לא משנה איפה ולמה.

דיברתי עם מישהי על צניעות וכל זה,

וגילתי שאני ממש לא רוצה לקיים בכלל את כל ההלכות של הצניעות.

תכל'ס,

למה זה עוזר?

עלאק לא לבלוט.

מישהי עם חצאית מטאטא תבלוט הרבה יותר,מאשר מישהי עם חצאית בגובה הברך.

צבע אדום,בלושיט. לא מבליט ולא נעליים .

באמת שזה רק גורם לך לחשוב למה אני דתייה.

כאילו,אפילו חברה שלי שאלה אותי פעם , ' אם אנו "העם האהוב" , למה אנחנו צריכות לסבול מחום ?!"

- ועוד משהו,מה אתם חושבים על בנים-בנות?

אני חדשה אז אני לא ממש יודעת מה עושים פה.

מקווה שזה מה שעושים XD

מוזמנת לאישי.סבתא רוחלה

יש הרבה מה להגיד.

בשורות טובות לעמ"י!!!.

אישי ?Nicki Minaj
בכרטיס אישי שלך.. אבל סבתא רוחלה- אם יש לך תשובה טקול הנשמה

ובה, למה לא תשתפי את כולם? אני מאמינה שכולם פה צריכים חיזוק. וצניעות זה לאו דווקא לא למשוך תשומת לב, זה גם לא לחשוף את הגוף..  כתוב איפושהוא (לא זוכרת איפה לצערי) בגמרא, שהשוק צריך להיות מכוסה. היה מחלוקת חכמים  אם השוק זה איפה שהיום אנחנו מאמינים, או איפה שהירך, לכן לדעת כל חז"ל- הירך צריך להיות מכוסה, אבל השוק- לא נעים לי להגיד, אבל היום אנחנו בפירוש מאמינים שהשוק זה החלק התחתון של הרגל, והוא בפירוש צריך להיות מכוסה.. וכל אחת רוצה לבלוט. לכן יש חוקים בסיסיים בתורה שלא נגזים.. ושנדע לעשות את זה בזמן הנכון, במקום הנכון.. יש אדום ש-כן,הוא בפירוש מבליט אבל יש שגם לא. ותכלס'- היית רוצה להסתובב עם גופיה? ההלכה מנווטת את המצפון היא שומרת עליו., ואם נעשה משהו בניגוד למצפון שלנו, הוא יישחק, ובסוף בכלל לא נשים לב לזה.. ו....   גם חצאית ארוכה יכולה להיות לא צנועה!

Nicki Minajתקראי אפילו שזה ארוך!!קול הנשמה
לא יודעת עם גופייה,אבל חולצות קצרות אין לי בעיה.Nicki Minaj
Nicki Minajתקראי אפילו שזה ארוך!!קול הנשמה
סדר בדברים...גושני"ק

הגמרא בברכות(דף כד עמוד א) אומרת ששוק באשה ערווה, החפץ חיים(בספרו 'משנה ברורה') כתב ששוק זה מה שאנחנו קוראים לו ירך, ואמנם, הרבה אחרונים חלקו עליו(שבט הלוי חלק א סימן א ועוד) והקשו עליו הרבה, אך נראה שישנם תירוצים איך שיטתו כן מסתדרת(לדוגמא בספר את צנועים חכמה של ראש ישיבת קרני שומרון) 

האיסור של לבישת בגדים אדומים הוא כפי שהוזכר משום עבודה זרה, כך שיש הרבה שמתירים היום כי זה עבודה זרה שבטלה מן העולם, היום זה כבר לא כך.

מה שכן יש זה העניין של לא להתבלט, אז בזה כל אחת תעשה כפי חכמתה, צריך ללבוש בגדים שלא ימשכו את תשומת הלב, ייתכן מצבים בהם שמלה עד הרצפה תגרום ליותר בעיות מאשר חצאית כשרה שאינה צועקת וכו'

כפי שכבר הוזכר הצניעות היא לא דבר קל, אני באמת מבין בנות שנשברות, בדיוק כמו שאני מבין בנים שלא לומדים כל היום(כמוני) וכאלה שלא קמים לתפילות, זה קשה, זה מתיש, זה לא הכי כיף.

אבל, אנחנו עושים את זה כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון.

זה לא כ"*כ משנה אם זה עוזר לך..*שרית..

את צריכה לעשות את זה כי זה ההלכה!!

את יכולה לבחור פשוט לא לקיים ת'הלכה.. 

אבל כשאת שואל כזאת שאלה תשאלי אותה בתור בירור ולא מתוך מתוך מתקפה.

איזה כיף לראות אנשים שמדברים מהלב..ולא מתביישים!!!בל"חית

אחותי!!

א. ברוכה הבאה!!! וכן, זה מה שעושים דנים וחופרים..

ב. אישי - אלו השיחות האישיות שיש כאן....כמו צאט'.

ג. לסוגיית הצניעות:

את צודקת במאה אחוז שחם!! והחולצה ה3\4,

ולמה אנחנו פשוט לא יכולות ללכת פתוח וכמו כולם ועדיין להישאר דתיות?!

אנחנו לא סובלות מחום! אנחנו מקדשות את שם ה' בחום הזה!!

וכן, אנחנו נבלוט הרבה יותר אם חצאית ארוכה אבל בצורה הטובה,

כולם יראו כמה יפות בנות ישראל כשהן טיפה יותר מכוסות מהאחרות,

שהן לא נמצאות רק כאן וחושבות על.."בשביל מה אני צריכה את זה?!",

הן חושבות על העולם הבא!! ועל הזכות שתהיה להן כי הן נשמרו כ"כ!

וגם, מהכיוון הבל"חי יותר, לא היית רוצה שבעלך יראה כ"כ הרבה בנות לפנייך נכון,?

כנ"ל לגבייך, היית רוצה שכ"כ הרבה יסתכלו עלייך ויראו אותך לפני בעלך??

אני לא באה להטיף ח"ו שום מוסר וכמובן שלא להתנשא!

סליחה אם הדברים פגעו בך, ואם את רוצה אשמח להרחיב לך באישי...

כי זה כלום לעומת הנושא הכ"כ ענק הזה!!!

שמחה ששאלת..

יומעולה

צבע אדום בולט וחצי,דוסית גאה!

ואיתו כל הצבעים הזוהרים, הבולטים (והמזעזעים) שנכנסו לאפנה...

חצאית עד הרצפה לא מושכת תשומת לב ולא נעליים.

אנחנו בנות אהובות של ה', ולכן ה' רוצה אותנו לבושות כמו שצריך(=פרוט בהלכה) כדי שלא נראה כמו פרה או חתולה...

(ויש עוד מלא סיבות שאין לי כוח לפרט אותן פה..)(

מקוה שהובנתי..

יומטוב=)

=)טובי =][=

אפשר לשאול שאלה?

למה הכותרת שלך (ואם לומר את האמת - רובנו.) הייתה ישר-"צניעות". למה צניעות מעלה לנו ישר קונטציה על שרוולים,וחצאית מטאטא..

צניעות זה עסק פנימי! ומצניעות פנימית,נגיע לחיצונית.

קודם כל בואי נעבוד על הצניעות הפנימית שלנו,נתיחס בכבוד לאנשים. ואז גם החצאית הארוכה תבוא ..

נבין לעומק מה באמת לטובתנו.

במחשבה ראשונית דוגרי את באמת צודקת. היא חמה,היא מעיקה ושיקפצו לי הבנים שאני סובלת בשבילם.

אבל אם ננסה לחשוב לעומק .. התורה רוצה את טובתנו!

היא איננה שובינסטית,אלה שומרת על הכבוד שלנו ..

את לא מאמינה לי ?! נסי לחשוב .. את מי יותר תעריכי - את זאת שהולכת אחרי כל אופנה חולפת?

או נישארת עם החצאית שלה,ועם האמת הפנימית שלה?

אם תחשבי באמת,התשובה השניה תהיה נכונה.

אני חושבת שכדי להתחיל מקטן .. פעם בשבוע לשמור משהו,ולהקפיד. זה נותן הרגשה טובה!

שינו דרסטי לא יחזיק מעמד..

שיהיה לך ב"הצלחה מוזמנת לאישי.

..שואף לאור

אי אפשר להתיימר להבין יותר מן התורה מה מושך ומה פחות מושך..

זה קשור בעניין ערבות ישראל ,לא להחטיא ולהכשיל בנים ,זה קשור לעולמך הפנימי ,זה קשור ליסוד שיהווה בעתיד בסיס ליצירת קשר מהותי וחזק מאין כמותו עם בעלך ,הקמת בית בישראל והולדת ילדים. זוהי הליכה בדרך ה'...

טובי אני לא ממש מסכימה כנסי וגם פותחת השרשורענבל

ברור שצריך גם צניעות פנימית אבל זה לא אומר שבגלל שיש בי מידות רעות אני לא יכולה ללכת צנוע.

צריך ללכת בצניעות לא משנה מה יש בפנים פשוט צריך לעבוד גם על זה וגם על זה ביחד לא כל אחד בנפרד.

חוץ מזה שצניעות חחיצונית הרבה פעמים משפיעה על הפנימית.

ולפותחת השרשור- א. עצוב שהיום חצאית ארוכה יותר בולטת מקצרה.

ב. זה לא משנה מאוד כי זאת ההלכה.

היום חצאית ארוכה יותר בולטת כי מה לעשות? רוב הבנות כיום הולכות עם חצאיות קצרות אבל עדיף להיות בולטת בצניעותך מאשר בולטת ומושכת בחיצוניותך הגופנית.

אני חושבת שבן שרואה בת עם חצאית ארוכה ומכוסה מכף רגל ועד ראש לא כולל גרביים ופנים כמובן פחות נמשך אליה מאשר בת שחצי לבושה.

אני חושבת שצניעות זה דבר מקסים.

גם אף אחד לא מסתכל על החיצוניות שלך אלא יותר על הפנימיות את לא מוכרת את גופך אלא את אישיותך יותר.

זה לשמור על גופי למען בעלי לעתיד (אמרנו בל"חיות לא? ) למה אני צריכה שכל הבנים בעולם יבהו בגוף שלי?

אני צריכה את האחד היחיד והמיוחד שיראה אותו

אני חושבת שזה באמת דבר מקסים גם סתם אם את רוצה את זה יותר בוטה אז מקרי אונס אני חושבת שפחות יקרו למישהי שלא מראה את גופה לכל העולם ואשתו אבל זה רק מחשבה שלי אני לא לוקחת על זה אחריות.

טוב את כל השאר בערך אמרו מעלי אז אני רק אאחל לך הצלחה

ושתזכי למצוא את היופי שבצניעות

ובאמת יישר כח על האומץ להודות בזה ולהכריז על זה.

למרות שאולי על דבר כזה עדיף להתבייש להודות בזה אבל זה כבר דיון אחר.

להסברים על מה עושים, איך וכו' את יכולה לשאול באישי אנשים.

כנסי לתגובה של מי שאת רוצה ותלחצי למטה על שיחה עם המחברת ואז זה יפתח לך חלון עם שיחה אישית ושם את יכולה לדבר רק איתה.

ענבל,צודקת אני לא סותרת את דבריך.טובי =][=

אבל אם לאדם קשה עם צניעות חיצונית,שיתחיל עם פנימית.

ברור שאם יש בי מידה רעה,זה לא אומר שאני יכולה ללכת עם קצר.

אבל כן לדעת שהחיצונית זה לא העיקר! אם מתחילים בה,בזה זה ניגמר.

ה' רוצה את הלב,ואז יבואו השינוי בלבוש.. בחיצוניות

ממש ממש מומלץ לחפשהסנה-בוער

בערוץ מאיר שיחה של הרב יוני לביא (לא ארוכה!)(ושיא השפיצית!)(וממש לא חופרת)(ומדברת לעניין) על צניעות..

זאת לא הייתה הכוונה.Nicki Minaj

חשבתי שזה כאילו לפרוק ושיזדהו,

לא יכתבו לי כאן דברי חוכמה של כל הרבנים שלנו,

אני יכולה לבד.

רציתי בתכל'ס משהו שאני אוכל להתחבר אליו א-י-ש-י-ת !

בלי להעליב,נראה לי אני לא ברמה הדוסית הנכונה ! קורץ

יש כאן הרבה שלא דתיים או לא "דוסים ברמה הנכונה"ענבל

את יכולה להישאר רק קחי בחשבון שזה פורום דתי

אין איסור בהלכה ללבוש צבע אדום כיחסיד של עצמי

זה בולט אבל יש איסור בהלכה ללבוש צבע אדום כי זה מנהג ע''ז.

לא ע"ז,דוסית גאה!

חוקות הגויים...

אבל ההלכה אוסרת ללבוש צבע בולט...

ממ>>מרב.

תראי, גם מישי עם חצאית שמטאטאה ת'רצפה שרצה ברחוב וצועקת ועושה הרבה רעש סביבה תמשוך את כל המבטים עליה, וגם מישי עם חצאית 3/4...

אבל בעיקר- מישי עם חצאית קצרצרה.

ב-א-מ-ת..!!

בישוב דתי- על בליינד אני שמה לך שאפח'ד לא מסתכל על הילדה הדוסית, השקטה והנחמדה.. 

ו.. כן, מה לעשות- לא יפסיקו לדבר על מישי שמסתובבת עם מיני/מכנסיים וחולצה קצרה/מחשוף וצבעים בולטים. כי היא בולטת!!! 

מה לעשות שחצאית ארוכה זה בולט רק בת"א, וגם שם לא כ-ז-ה...??

חצאית ארוכה וצבע לא בולט--

זה לא מושך ת'עין. עובדה מהחיים.

אדום זה צבע בולט! וגם ירוק זרחני, צהוב מנצנץ וורוד בייבי!! ואת כ--ל הצבעים האלה לא יהיה מותר ללבוש כל עוד זה מושך ובולט. 

זאת עובדה שא"א להתכחש לה.

ודווקא בגלל שאנחנו העם הנבחר- יש לנו את כל ה"איסורים" האלה. 

פשוט צריך לראות בהם זכות, ולא חובה.

אני מודה שלפעמים זה קשה ללכת עם חצאית ארוכה, שרוולים, סגור..ובכללי- לקיים מצוות זה קשה..

אבל ה' נתן לנו את כל המצוות האלה בשביל מטרה מסויימת, וכשאתה חושב על המצוות כאמצעי למטרה, ככלי להגיע אל אותה שאיפה רוחנית-- אז המצוות נהיות קלות פי אלף. פתאום לא חם כ"כ ללכת עם חולצה ארוכה. לא קשה לשמור 6 שעות בין בשר לחלב. לא מ-א-ו-ד מסובך לא לדבר עם בנים/בנות...

^^^ט!הר

ממש מסכימה.

חח..מרב XDשיראל.

לשמוע את זה ממך נשיקה

אה, איך התחזקתי.. מקסימה שכמוני (:מרב.
לגבי החום....הכי בעולם

סתם ככה דסר שמחזק  אותי

לא ללכת עם פתוח קצר וכדו'...

בגיהנום יותר חם!

אז למה לסבול יותר חום מפה בגלל שפה היה לי חם...

מצטערת אם זה עמוק מדיי....

תודה .Nicki Minaj

תודה על התשובות וזה...
יומטוב D:

בכיף(: מקווה שעזרנו...מרב.
מנגו בננה ומלון, צקוקו, דבש, צקוקו וקינמון!שמע קולי

א. וואווו כל הכבוד על האומץ! אני ממש שמחה על הפתיחות! זה נראלי באמת נותן לכולנו נקודות למחשבה וחידוד.

תודה!

אז לגבי שאלתך,

ה'  לא נתן לנו את התורה כדי שנסבול.

להפך - הוא נתן לנו את התורה בשביל שיהיו לנו חוקי מוסר בסיסיים, שישמרו עלינו, ושנהיה אנשים טובים ושמחים.

נכון, זה מאוד קשה ללבוש חצאית ארוכה, אי אפשר לזוז! ויוווו חם עם החולצת בסיס והעליונית הזאת! למה אין חברות שתופרות בגדים של שכבה אחת שהן גם צנועות?!

זה באמת לא קל, אבל תחשבי, צניעות - את מכבדת את עצמך.

לא כל אחד יכול לראות את הגוף שלך. הוא שלך. עם הבגדים שאת לובשת את שומרת על גופך שיהיה מכובד.

פעם המורה שלי תיארה לי את זה יפה - "ראית פעם נסיכה הולכת עם גופיה או שרוולים קצרים? ראית אותה הולכת עם שמלה מעלה הברך? לא! משפחת מלוכה לבושה תמיד מא ועד ת!"

כך גם אנחנו בני מלכים.. ולא בקלישאה. אנחנו העם האהוב, ובדיוק בגלל זה יש לנו את כללים האלה.

[את יכולה לנסות לדמיין איזה בלאגן היה בלי כללי התורה? הכל פרוץ, הכל מותר..]

ולגבי העניין של בנים- בנות - 

יש לנו דבק של אהבה. את יכולה להחליט מתי להשתמש בו.

לכל גיל יש את התפקיד שלו,  בגדול- בגיל העשרה התפקיד שלנו הוא להיות בקשר עם המין השני.

בע"ה עוד כמה שנים תבני בית, ושם יהיה שווה להשתמש בכל הדבק.

חבל לבזבז עכשיו, כי אי אפשר לקנות חדש..

זה קשה, אבל שווה.

יצא מעט מבולבל, ומקווה שהבנתי אותך, ושכוונותיי הובנו.

שיהיה לך הרבה בהצלחה, ואם תרצי אני בשמחה באישי.

לילה טוב

שמע קולי.

לא מסכימה..(=רק שמחה=)

זה לא מנחם אותי שאומרים שבגיהנום יותר חם.זה סתם דרך של הפחדה.

אני שומרת על עצמי בזה שאני הולכת צנוע!אני מכבדת את הגוף שלי בזה שלא כל מי שבא לו יכול להסתכל עלי.זה פשוט מראה איך אני מעריכה את עצמי.אני לא אומרת שזה קל...תמיד צריך להתחזק,אבל זה מה שנראה לי צניעות.

וכן גם השדר שאת משדרת משפיע.אם את הולכת עם בגדים צנועים ע"פ ההלכה והשדר שלך הוא הפוך..מרגישים את זה. ולהפך...יש לי בני דודות לא דתיות שהולכות עם מכנסיים וגופיות והם צנועות בשדר שלהם. ברור שלא סתם יש את ההלכה ומראה חיצוני משפיע.חז"ל לא סתם קבעו את זה..אבל גם הפנימיות והשדר משפיע.

בסופו של דבר אחיות שנזכה להיות צנועות מתוך אהבה ולא ח"ו מתוך פחד ויראה!!!ומתוך הבנה עד כמה אנחנו חשובות ולא להפך ח"ו...

כל הישועות!

(=רק שמחה=)

עם הקטע של בגדים אני מסכימה...ירינוש

ובנים בנות רק עם יש פרופורציות . כי אם אין אז למה צריך את זה?

אם הסיבה שלך היא שיותר חם לנו,בלהבלה123

אז למי שמתלבשת פחות צנוע, חם באותה מידה!

חם לך כי חם בחוץ! לא כי את לובשת צנוע.

את לא אמורה לסבול מזה, אלא אם כן את חושבת שמעיל זה יותר צנוע...

והייתי חייבת-דוס.

ב"הצלחה לכולנו!

לדעתי זה בכלל לא חם...מתנחלת קטנה=)

יש היום מלאא מעצבות שמעצבות במיוחד לדתיות. בגדים בלי 20שכבות, בדים מאווררים וכו'..

עלי זה בכלל לא מעיק... עוד 10 ס"מ בשרוול זה לא הופך את זה לחם וחצאיות יש טריקו שהן ממש אוריריות ונעימות...

לדעתי דווקא אם את הולכת יפה וצנוע ועל פי ההלכה זה ממש קידוש ה'.

להראות שגם עם עוד כמה ס"מ בחולצה ובחצאית אפשר להתלבש יפה... אני ממש לא חושבת ללכת אחרת, לדעתי האופנה של ה"דוסים" היא ממש יפה!! אני מעדיפה שמי שעובר ברחוב לא יסתכל עלי כי יש לי מחשוף יפה! ולא אכפת לי אם גם לא בכלל...

ובעניין בנים בנות, אני חושבת שלא צריך להתייחס לשני כאילו הוא חייזר אבל גם לא לחיות יחד כל הזמן, צריך למצוא ת'אמצע...

לא קראתי את כל התגובות אז מקווה שאני לא חוזרת על..אנונימי (פותח)

אנחנו העם הנבחר נכון?! העם האהוב נכון?!

אוקי... אני משווה אתנו ליהלום, יהלום גדול ויפה.

כ"כ שיהלום יותר יקר ויותר מיוחד ויותר יפה ככה מחבאים אותו במקום הכי בטוח נכון?!

ואז כסוף סוף רוצים להשתמש בו אחרי הרבה זמןשהוא "קבור" בארון מכוסה בהרבה שמיכות..

מוציאים אותו לאור, וכלם כ"כ מתפעלים מהיופי שלו!

ככה גם אנחנו, בנות ישראל... מכסים אותנו בבגדים צנועים כדי שכשיגיע זמננו כולם יתפעלו מהיופי של בנות ישראל הצדיקות.

את בת של מלך! את יהלום! וכדי לך לשמור על היופי הזה בצניעות!

מקווה שעזרתי.. ותמיד פה באישי..

שטויות, גברים מסתובבים עם מכנסיים ארוכות כל הזמןender13

גם חילוניים זה פשוט מכובד יותר.

וכן מכנסיים הרבה יותר מחממים מחצאית ארוכה.

יש בגדים צנועים שנוח ללבוש בחום פשוט צריך לטרוח לחפש.

הטיעון של "חם לי" חוזר כל-כך הרבה פעמים בלי קשר (אותה אחת תתלבש בחורף קר באותה צורה ולמרות שקר) שזה מחשיד.

אם רק היית יודעת מה עובר לגברים בראשאנונימי (פותח)

גדלתי חילונית אז קיבלתי כמובן ללכת חושפני אבל לא חשבתי פעמיים עד שהתקרבתי לדת.  מרצה -חוזרת בתשובה- בשיעור נשים אמרה- בעלי -גם חוזר בתשובה- אמר לי: את לא רוצה לדעת מה עובר לגברים בראש, כל כך מלוכלך.  אם בחורות היו יודעות היו רוצות לשים רעלה נראה לי...  

כשעוד הייתי חילונית גרתי בחו"ל ויש יוצאי מדינות מסויימות שהם כל כך בוטים שפשוט בחורה לא מרגישה בנוח!!!  למרות שלבשתי מכנס ארוך וחולצה לא חושפנית בכלל עדיין קיבלתי כל מיני תגובות שגרמו לי להרגיש מאוד לא נעים!

אחרי שחזרתי בתשובה והתחתנתי שמעתי שיעורים וחיזקתי את הצניעות בלבוש. אם היה לי כסף הייתי עוד יותר מצטנעת.

לפני כשבועיים התארחנו בשבת ולפתע אחד האורחים תוך כדי שמאכיל את התינוק/ת בהה כשבאתי לכיוון השולחן.  אם הייתי יכולה הייתי מניפה שרביט קסם (מותר בשבת?) ומתכסה ברעלה!  לא יכולה להגיד בוודאות שהוא ממש בהה בתור אישה - אני בהריון עם בטן ענקית!  אבל התחושה היתה נוראית שרציתי להיות מכוסה במשהו דומה לרעלה.  ומבטיחה שאם הייתם רואים אותי לא הייתם חושבים שלבשתי משהו לא צנוע.

אני מצדיקה את פותחת השרשור - ארוך מאוד לאו דווקא אומר צנוע, אבל כן צריך להתלבש בצניעות כמה שאפשר.  צמוד זה בעייתי מאוד צבעוני ומושך תשומת לב גם בעייתי.  בקשר לחום- חצאית זה לא חם ו- מבטיחה לך מנסיון כחילונית- בחום של הארץ שלנו גם שרוול קצר לא עוזר כי יש ימים מאוד חמים.

צריך לנסות כמיטב יכולתך- לשים חולצה אחת רחבה מבד טריקו שאיתה לא יהיה לך חם בקיץ.  אני אישית עדיים הולכת עם סנדלי אצבע בלי גרביים- רק עם חצאית ארוכה עד הקרסול- אבל בעזרת השם כשיהיה לי כסף אני רוצה לקנות משהו קצת יותר סגור אך שבכל זאת יש לו איוורור.  אם רוצים אפשר להסתדר.

ושוב כדי לחזק את מי שקשה לה- רק תחשבי מה עלול לעבור לגבר בראש כשהוא מביט באישה וזה יגרום לך לחשוב- עדיף להיות מכוסה ושלא יסתכל בי מאשר שיקח אותי במחשבתו לביוב...

בהצלחה

וואוו..עוררת בי דברים!!! תודה=]=]=]בל"חית
לyerushalayim .Nicki Minaj

גם כאני הולכת צנוע,בארץ ובחו"ל בנים אמרו לי דברים.

אז הטיעון שלך לא ממש נוגע לי,מצטערת - סליחה !

זה כבר תלוי בכמה הם שומרים על עצמםשואף לאור

אבל כשמישהי הולכת לא צנוע זה כבר ממש כפייה והפרעה בלתי נורמאלית בשגרת החיים אצל הגבר,כדי לשמור על העניים במצד הזה הוא צריך להסיט את מבטו מלהסתכל בכלל בכיוון הזה.לעומת המצב בו אשה הולכת צנועה ואם גבר רוצה לשמור על עיניו ,הוא יכול ! ,אם לא רוצה גם במצב כזה הוא יכול להסתכל הסתכלות אסורה אבל זה כבר עניין שלו ,הוא רוצה לעשות עבירה ואפילו מתאמץ הפיתוי כאן הרבה יותר קטן ונותן לגברים אפשרות לא לחטאות ושלא תהיה להם הפרעה בשגרת החיים הנורמלית,קרי זו כבר לא אשמתך אם את הולכת צנוע ,את נותנת לגבר את האפשרות לשמור מצוות.

כל זה מהפן של החטאת הרבים יש גם צדדים אחרים חשובים לעניין....

אויי...כמה שאני מסכימה איתך!! (זאת'י שפתחה ת'שירשומיריצ'י =)

ר)

זה באמת יותר מדיי מעצבן!

לדעתי אם עכשיו אני ילך ברחוב אחריי בצפר וליידי תהיה חברה עם חולצה קצרה ומכנסי ג'ינס, בטח שאני יותר אבלוט! כי לצערנו אנשים כבר היתרגלו לראות ככה בנות.....ו

מי תבלוט יותר? זאת'י עם השורט והגופיה או זאת'י שהולכת עם מעיליים ומטאטים בחמאיות בשיא החום??!

*בחצאיותמיריצ'י =)
מסכימה שיש כאלו שמציקים לצנועותאנונימי (פותח)

במו עיני ראיתי בניו יורק בנות לבושות מאוד מאוד צנוע אבל יפות וצעירות (עם שיער פזור וארוך אבל קשה להגיד שזה בגלל זה) ובחור שלא נראה יהודי בוהה בהן!  עם כל החצי ערומות באמת לא ברור למה - אבל מי שהוא גבר בעייתי ומחפש להסתכל בכל אישה - הבעייה היא שלו.

אם אישה לבושה לא צנוע ומאוד מושך - הבעייה היא שלה - בעיני הקב"ה!!  מסכימה עם המגיב אמיר- עלייך לעשות כמיטב יכולתך - אם בכל זאת הם מחפשים זו בעייתם.

ודבר נוסף- אני מאמינה לך שהעירו לך/התחילו איתך כשהיית לבושה צנוע- ומה את חושבת יקרה אם לא תתלבשי צנוע??????  זה לא משנה ש"התרגלו" לחצי ערומות עדיין בחורה חשפוה עם שורטס או גופייה ומחשוף וכו' תמשוך הרבה יותר מבטים והיא מחטיאה.

את עשי את מה שביכולתך. קשה לומר ששרוול קצר ולא צמוד באמת יגרום לכל כך הרבה מבטים אלייך כשיש בחורות מאוד חשופות ברחוב. אם את באמת מרגישה שאיזשהו לבוש הוא כן צנוע  למרות שהוא לא מקובל אצל דתיים - תנסי להתייעץ!  יש רבנים רבים שמקלים עם אנשים כשבאמת המצב מאפשר זאת.

כמו שציינתי אני גם לובשת דברים שאולי לא מקובלים אצל חרדים אבל כך אני כרגע ויש לי ספקות רבים עם חולצה צנועה וחצאית ארוכה וצנועה ורק הסנדלי אצבע הם הם גורמים משיכה ומבטים אלי...  אולי אחד למיליון שיש לו בעייה שהוא מאוד אוהב כפות רגליים...   זו רק דעתי האישית אבל אפשר להיות ולהתנהג בצניעות כמיטב יכולתנו- גם אם זה לא בדיוק לפי הכללים - אבל לזכור- כשמתחילים להקל בדברים אפשר בקלות רבה מאוד להמשיך ולהקל - לומר שבחורה בגופיה ושורטס לא מושכת מבטים ובחורה לבושה צנוע כן מושכת זה קצת מוזר...

בעבר כ ו ל ם התלבשו צנוע- גם גויים!!!   אז בחורים לא הסתכלו על בחורות?  בוודאי שכן.  אז עשי כמיטב יכולתך כשאת באמת שואלת את עצמך הרבה פעמים אם זה באמת בסדר (בגד מסויים) או שהקושי (חום) גורם לך לומר זאת.

גם אני לא אוהבת להיות בחוץ כשחם

אפילו עם חצאית עד הברך וסנדלים ללא גרביים (שבעבר הייתי לובשת) עדיין היה לי חם (ואני גרה בירושלים!) לפני כמה קייצים והייתי חסרת סבלנות עם בעלי (אז ארוסי)    חם בישראל זאת האמת צריך לחפש את הבגד שהכי פחות חם איתו ועדיין מכסה.

מאחלת לך שנה טובה וקרירה

בת ישראלאנונימי (פותח)

אני בחורה שקצת גדולה ממך בשנים וגם אני תהיתי לעצמי ושאלתי את השאלות הללו ... מה שיש לי לומר הוא נ שאת בת של מלך של הקב"ה וראוי שבת זו תתלבש בצורה מכובדת צנועה ומכוסה.

את היופי שלך תשאירי בפנים ולא מוחצן.

דבר שרואים מושך דבר שמכוסה ומוצנע הרבה יותר מושך כי הוא נסתר.

תחשבי על כל הבחורות שנאנסות ל"ע מדוע ?? אז נכון ,תאמרי מה הם אשמות שמסתכלים עליהן.

הם רוצות להראות נוכחות בפריצות , אני כאן תיראו ...בנינו זה לא ראוי לאדם שמכבד עצמו לנהוג כך "כבודה של בת מלך פנימה".

אני לא אומרת להתלבש סגור ומסוגר אך מה שאמרו שראוי שלא יהיה גלוי צריך להשתדל. בחורה יקרה שימרי על עצמך ועל נשמתך היקרה היא קדושה טהורה וזכה,שימרי את גופך לבעלך כך תהיה יותר מכובדת.

תיראי ותיווכחי שמתי שאת תכבדי עצמך תהיי יותר מכובדת ומושכת בעיני הזולת כי את מסתירה עצמך

האדום הוא צבע האש מכח טיבעו הוא מושך ומתלקח ...לבשי צבעים שהולמים אותך ויש הרבה .

תאהבי עצמך ותהיה שלמה עם דרכך, מי שאוהב אותך יאהבך בכל עת .

אתם חוזרים על עצמכם.Nicki Minaj

זה מצחיק,

כי יש כאן חלק שבאמת אמרו מה שיש להם להגיד.

ויש אחרים שציטטו לי רבנים או משהו כזה,רבנים לא עוזרים לי פה,סורי !

...נו"שאחרונה

נראה לי שצניעות זה דבר די אישי...

נכון שהתורה אומרת עד הברך, אבל יש די הרבה בנות לצערי שיגידו לך שגם קצת מעל הברך זה טוב...

ויש כאלה מעטים למדי לצערי הרב, שיגידו לך שצריך שיטאטא את הרצפה, וגרביים.

לפי דעתי צניעות זה נורא אישי.

ואי אפשר לומר שחצאית ארוכה זה לא צנועה!!!!

זה צנועה ועוד איך

שאלנו את הרב, והוא אמר שיש עניין ללבוש חצאית שמחסה את הקרסול...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך